Funguje Aniball balónik na pôrodnú prípravu?
Ahojte, máte s týmto skúsenosť? Aniball balónik.
áno, ja som s aniballom cvičila nemala som ani nastrih ani šitie. Išlo mi hlavne o to, aby som vedela akým spôsobom mam tlačiť a zjavne to pomohlo 🙂
Bez akejkolvek ranky..
Ano, cvicila som, mala som par stehov. Pri druhom som necvicila, nemala som ani jeden 🤣 vsetko je relativne, pozri, mozno to efekt nemalo a mozno by som dopadla este horsie. Ktovie. Kazdopadne mi to pomohlo aspon v tom ze som presne vedela ake tlaky cakat.
Pchat si balonik do vaginy nie je prirodzeny sposob ako trenovat na porod... masaz hradze, natrenovat si dychanie a pomaly tlacit a lekar, co v spravno momente tu hradzu pridrzi pocas porodu, to je to, co ti realne vie pomoct. Diskusii tu za tie roky bolo dost - aj zeny, co trenovali s Anibalom boli potrhane, viacero zien malo problem s panvovym dnom a unikom mocu po porode kvoli tomuto treningu. Mas tam aj riziko infekcie, je to aj ciastocne bolestive prve razy. Ja by som to nerobila, ale je to na tebe.
@anonym_e897ab este doplnim, ze pocas porodu tomu procesu zmaknutia tkaniv, ze su poddajnejsie, pomahaju prave hormony, ktore spustaju cely porodny proces, toto sa neda nasimulovat skor a vlastne nasilu si nieco zeny roztahuju. Tie hormony urobia pol prace za ateba, obrazne povedane, nie?
áno, ja som s aniballom cvičila nemala som ani nastrih ani šitie. Išlo mi hlavne o to, aby som vedela akým spôsobom mam tlačiť a zjavne to pomohlo 🙂
Bez akejkolvek ranky..
@anonym_1208d5 no a ja som necvicila, prve dieta rutinny nastrih a pri dalsich som odmietla a dalsie 3 porody bez nastrihu, natrhnutia, bez sitia🤷♀️
@anonym_1208d5 no a ja som necvicila, prve dieta rutinny nastrih a pri dalsich som odmietla a dalsie 3 porody bez nastrihu, natrhnutia, bez sitia🤷♀️
@anonym_2caf19 ja hovorím svoju skusenosť, to že ty si bola nastrihnuta pri prvom a dalsie 3 nie je aj o tele ženy 🙂
a elasticita pri prvom porode a pri stvrtom sa snad neda porovnavať.
Mne to hlavne vzalo strach z porodu, vedela som ake je to mat tam nieco velkeho objemu a ten pocit bol rovnaky, dcere som tym, ze som vedela a mala natrenovane, plus po prvom porode presne vedela co v tej chvili robit, zachranila zivot . Ona sa zasekla a manualne spravili zvonku obrat ako posledny pokus pred cisarskym priamo na porodnej sale ( nebol cas ist ani na operacku), tak som ju vedela vytlacit rekordne rychlo von a hned ju vliekli na neo. Akonahle som vedela ze ku dobre otocili a zacitila hlavicku, vedela som co presne robit. Posledny trening bol 5 hodin pred porodoma 30cm bolo nacvicenych. Mala som malu kozmeticku skodu presne na tom mieste ako po prvom porode. Mozno by ani to nebolo, ale to bol taky chaos, ked zacalo raplovat jej srdiecko, ze nikto nevedel o kolkej sa vlastne narodila.
@anonym_2caf19 ja hovorím svoju skusenosť, to že ty si bola nastrihnuta pri prvom a dalsie 3 nie je aj o tele ženy 🙂
a elasticita pri prvom porode a pri stvrtom sa snad neda porovnavať.
@anonym_1208d5 ja len tolko, ze to nemusi byt Aniballom proste. A pri prvom by to bolo tiez ok, len to bolo ako na pase, ziadny porodny plan a ziadne otazky, ale takto sa to robi, ze...
Ďakujem všetkým veľmi pekne. Jasné, že každá sme iná. Ja som skôr chcela názor vás žien, čo už to máte za sebou 🙂

Pchat si balonik do vaginy nie je prirodzeny sposob ako trenovat na porod... masaz hradze, natrenovat si dychanie a pomaly tlacit a lekar, co v spravno momente tu hradzu pridrzi pocas porodu, to je to, co ti realne vie pomoct. Diskusii tu za tie roky bolo dost - aj zeny, co trenovali s Anibalom boli potrhane, viacero zien malo problem s panvovym dnom a unikom mocu po porode kvoli tomuto treningu. Mas tam aj riziko infekcie, je to aj ciastocne bolestive prve razy. Ja by som to nerobila, ale je to na tebe.