Existuje možnosť výberu spôsobu pôrodu?
Ahojte. Je možné si pro pôrode vybrať ako chcem rodiť? Nechcme rodiť normálne, ale cisárskym.
@anonym_8a3598 hej hej imunita sa buduje 🤣
Ja som sa narodila klasickým pôrodom a už v perinke som mala zápal stredného ucha, o nespočetných hnisavých angínach ani nejdem radšej písať.
No moje obidve deti sú narodené cisárskym a ja neviem čo je to s nimi chodiť po doktoroch, ani teplotu nemávajú, max. prechladnutie
@anonym_c195e0 tento point tykajuci sa imunity sa ale netyka len vylucne vaginalneho porodu, budovanie imunity je komplexna tema a zohravaju v nej rolu aj ine faktory ako je napriklad vyziva - od materskeho mlieka, az cez prikrmy a mozno aj geneticke predispozicie, alergie, atd atd. Cize ohanat sa tym, ze moje deti sa narodili vaginalne alebo cisarskym a na tom stavat hypotezy je mierne zcestne. 🙂
Oficialne sa to neda, neoficialne je s tym menej problemov, sko si myslis.
@anonym_0e8323 pôrod je nechutný celý sám o sebe
@anonym_autor zaujímalo by ma ako si sa narodila ty, a ako sa narodila tvoja mama?
@anonym_59ad5b urcite poviem , hlavne tebe anonymke ktora mozno rodila pošvou a dodnes ked kychneš sa pošikaš🥳 sorry ale radsej bud ticho a nezavid ked nemas € na CS
@lia2929 uf, ty musis byt strasne primitivna. Poznam ludi, ktori maju na ten cisarsky peniaze, aj sama mam peniaze, aj na cisarsky, aj na zazmluvnenie si lekara a porodnej asistentky k vaginalnemu porodu aj na porod v zahranici, ale aby som pisala nejakej pani, ze zavidi a nema na to, lebo rodila vaginalne mi pride na hlavu. Si sa rano udrela niekde?
Ja som rodila vaginalne a nie, nepocuram sa, ked si kychnem, ale na to potrebuju ludia ako ty aspon 2 mozgove bunky, ktore sa sem tam suchnu o seba, aby zistili, ci sa nutne musis pomocit, ked rodis vaginalne. Ty mas asi le jednu, ked tu takto vystupujes.
Mám známu čo podplatila lekára lebo sa bála bolesti. Bola by som zvedavá čo hovorí teraz, na ten lážo plážo cisáraky čo nebolí.
Len si to vybav autorka. Cisársky je super, ani si nevšimneš že ti voľačo robili. Čo tam po tom po rozrezanom bruchu, po bolesti ako sviňa pri zotavovaní. Pohoda... My čo sme zažili vieme
@anonym_autor odkiaľ si? Primár v Spišskej a prednosta v Šaci nemajú problém spraviť cisársky. Inak súhlasím s tebou, je to svinstvo že v dnešnom svete, v 21. storočí v civilizovanej Európe si žena nemôže vybrať spôsob, akým bude rodiť a za každú cenu tlačia na tie prirodzene pôrody.
Oficialne na zaklade medicisnkych postupov, ktore vypracovali odbornici z obrodu gynekologia porodnictvo ma vaginalnu porod svoje opodstatnenie a nemas moznost volby, samozrejme je vela zien, ktore si to vybavili, lebo chcu a zaplatia si za to, alebo si to poriesia cestou psychiatria, ktori im da indikaciu, ale rataj s tym, ze sa to s tebou ponesie cely zivot v zdravotnych zaznamoch, ze si psychiatricky pacient.
@anonym_0e8323 je mi jedno či je chutný alebo nie, ja to nevidím. Deti som už prebalovala, to problem nieje 🙂 a nie sex mi nechutný nieje, nemám dôvod aby bol nechutný
@anonym_autor a uz si rodila ze vies ze tam problem nie je. A bolo to prebalovanie chutne? Toto je taky argument jak keby si mala 12 rokov.
no v tomto pripade si fakt nemozes vybrat, co bude s tvojim telom 😉 ak nechces, tak nerod, je to jednoduche.
no v tomto pripade si fakt nemozes vybrat, co bude s tvojim telom 😉 ak nechces, tak nerod, je to jednoduche.
@evita11223 vidíš tu x odpovedi, že to ide aj inak. Ja sa prikláňam k tým 😄
@doriiis na súkromných klinikách platíš ale za všetko, o to nemám záujem, aj keď financie by boli
@anonym_autor aha, tak ty to platiť nechceš, ale necháš si to zaplatiť nami všetkými, čo platíme zdravotné poistenie...
@anonym_autor aha, tak ty to platiť nechceš, ale necháš si to zaplatiť nami všetkými, čo platíme zdravotné poistenie...
@anonym_59ad5b lebo ja to poistenie neplatím že 😄😄😄
@anonym_59ad5b lebo ja to poistenie neplatím že 😄😄😄
@anonym_autor ale cisársky je oveľa drahší ako prirodzený pôrod, takže áno, ten markantný rozdiel medzi nimi ti zaplatíme my ...
@anonym_autor bohuzial neda , mozno ked si zazmluvnis lekara a das obalku tak ano.. a za mna musim povedat ze sekcia je super oproti prirodzenemu 🙏
@anonym_autor nechutne je pri porode akurat tak mat spinave smradlave ponozky a to ovplyvnit vies. Zvysok je vsetko normalny prirodzeny proces.
@anonym_59ad5b urcite poviem , hlavne tebe anonymke ktora mozno rodila pošvou a dodnes ked kychneš sa pošikaš🥳 sorry ale radsej bud ticho a nezavid ked nemas € na CS
@lia2929 prečo by som mala byť ticho, podľa mna je vrcholné trápne sa chváliť trestným činom a ešte na neho nahovárať ostatných...
@anonym_autor nie, nie je taká možnosť pokiaľ nie je indikácia, avšak nebudeme si klamať existujú lekári, čo za peniaze urobia všetko, tak si takého nájdi 🤷🏼♀️🙂.
V každom prípade prirodzený pôrod je menšie riziko pre dieťa aj pre matku, dieťaťu sa už vtedy buduje imunita. Skôr si načítaj tieto benefity, potom sa viac prikloníš ku klasickému pôrodu.
@anonym_8a3598 väčšiu sprostosť som ešte nečítala
@lia2929 vieš, že únik moču môžu mať ženy aj po CS? Nehovoria o tom, že je to zapríčinené oslabeným svalstvom panvového dna, nie pôrodom. Ja som porodila 2 deti prirodzene a skôr by mi v hlave rupla cieva ako by som sa pocikala. Ale ako sa hovorí za peniaze si rozum nekúpiš (to je myslené na tvoj priblblý povýšenecký tón a to, že máš problém so základmi anatómie tela) 🙂
Na nejakej súkromnej klinike to asi bude možné.
@unicornlady v ktorej? Ani v Kochovi ani na Boroch to možné nie je
@anonym_autor mna by teda zaujimalo ako si predstavujes cisarsky. Ze ci pri nom nie je plodova voda a krv a neviem co. Ze rezat 7 vrstiev ludskeho tela je smakocinka.
@lia2929 ze nezavid ked nemas e na cisarsky. To niekto zavidi inym co si zaplatili nieco co mohli mat zadarmo? Funguje to aj tak ze zeny ktore otehotneli prirodzene zavidia zenam co mali e na ivf?
@anonym_autor mna by teda zaujimalo ako si predstavujes cisarsky. Ze ci pri nom nie je plodova voda a krv a neviem co. Ze rezat 7 vrstiev ludskeho tela je smakocinka.
@anonym_0e8323 stačí mi to nevidieť. Čo na tom nieje pochopiteľné. Hnusí sa mi predstava že mám niečo tlačiť von, je tam x tekutín a neveim čoho
autorka si nezasluzi nic ine ako ten cisarak, nechajte ju v tom, ze je to to najlepsie. nech si uzije to zotavovanie sa z tazkej operacie a staranie sa o dieta po porode naraz... jej problem.
autorka si nezasluzi nic ine ako ten cisarak, nechajte ju v tom, ze je to to najlepsie. nech si uzije to zotavovanie sa z tazkej operacie a staranie sa o dieta po porode naraz... jej problem.
@kiwi3 keď nemáš s čím prispieť, radšej pokračuj ďalej v hľadaní tém kde by si mala. Alo vieš že sa budem o dieťa starať sama? 😄
Ešte si ani neporodila a už to vidíš tu elitu matiek miesto podpory už ťa idú dať dole aj preto že chceš porodiť svoje dieťa v pohodlí a vo svojom psychickom pohodlí v prvom rade.
Nechápem prečo tie ktoré rodia prirodzene si myslia že to je najvyšší vrchol ich života. Hlavne sa tým nenechaj zmiesť pretože ako som ti písala vyššie áno vieš si to vybaviť a ver tomu že vieš. A keď to chceš mať tak strašne lekársky ošetrené pre múdre hlavy vyššie (česť vynimkam) stačí ti papier že máš strašne veľký psychický strach z pôrodu✌🏻. Držím Ti palce nech sa Ti všetko splní ako chceš hlavne v zdravíčku🥰. Mam muža dr. viem viac ako dosť ako to chodí ..
Ešte si ani neporodila a už to vidíš tu elitu matiek miesto podpory už ťa idú dať dole aj preto že chceš porodiť svoje dieťa v pohodlí a vo svojom psychickom pohodlí v prvom rade.
Nechápem prečo tie ktoré rodia prirodzene si myslia že to je najvyšší vrchol ich života. Hlavne sa tým nenechaj zmiesť pretože ako som ti písala vyššie áno vieš si to vybaviť a ver tomu že vieš. A keď to chceš mať tak strašne lekársky ošetrené pre múdre hlavy vyššie (česť vynimkam) stačí ti papier že máš strašne veľký psychický strach z pôrodu✌🏻. Držím Ti palce nech sa Ti všetko splní ako chceš hlavne v zdravíčku🥰. Mam muža dr. viem viac ako dosť ako to chodí ..
@lia2929 ďakujem ☺️. Určite si názor nenechám zmeniť. Prídu mi niektoré komentáre priam až komické. 😄😄
@anonym_autor ach jaj. takze ty mas na vsetko lidi... neviem, ale naozaj zvaz, ci budes mat vobec deti.
@kiwi3 ano mám ľudí ktorý sú mi ochotný pomôcť😄 neveim prečo by som mala zvažovať mať dieťa na základe toho, že ho chcem rodiť cisárskym
@anonym_1a470e Tak bude mať v papieroch že bola vedená na psychiatrií, no a? Nerozumiem aké dôsledky z toho môžeš mať. Dnes je to relatívne bežné. Tak isto ako nikto nerieši že si vedená na ortopédií alebo na očnom.
@anonym_0e8323 Minimálne máš kľud na duši že nebudeš posledný mesiac tŕpnuť “kedy a či sa spustí pôrod keď má, či budú musieť vyvolávať”, potom si absolvovať všetky tri doby pôrodné ktoré pre prvorodičky nie sú úplne najkrajšie (ale to si dámy určite pamätáte), dúfať že budeš mať normálnych lekárov, možno pôrodnú asistentku ktorá to s tebou bude prežívať, partnera po svojom boku ktorý ťa podrží. Že počas pôrodu nenastane komplikácia, že odozvy dieťaťa budú OK, že nebude potreba akútneho zákroku.
Osobne ma zaráža že ste tak neohľaduplné, vážne tu ideme robiť žabomyšie vojny kvôli tomu ako niekto privedie dieťa na svet? Koho to s prepáčením, okrem ostatných mamičiek zaujíma?

@anonym_0e8323 je mi jedno či je chutný alebo nie, ja to nevidím. Deti som už prebalovala, to problem nieje 🙂 a nie sex mi nechutný nieje, nemám dôvod aby bol nechutný
@anonym_autor vsak ani porod nevidis😂