icon

Hroziaci predčasný pôrod

nikusa317
6. okt 2013

Cavte dievcata...od 25.tt lezim v nemocnici koli hroziacemu predcasnemu porodu,momentalne mi bezi 33.tyzden ....hrdlo na 50percent 2 az 1.5cm,presiakle,vonkajsia brsnka pre spic prsta..lezim dolu hlavou uz treti mesiaf pomaly...kortikoidy uz mame davno pichnute...neviete mi iekto poradit kto ma skusenost s predcasnym porodom alebo niekoho poznate kto mal predcasnh porod ake to bolo??malo bh babetko sancu prezit? Dakujem

zuzana315
6. okt 2013

@nikusa317 ja som s drobcom tiez lezala v nemocnici cca 2 mesiace - tvrdnutie bruska, skracovanie krcka a otvaranie. Narodil sa v 34 tt a to nie preto, ze by uz chcel ist na svet, ale sa im nepozdavalo, ze vobec nepribera., tak sa rozhodli ukoncit tehotenstvo. Rozhodli sa pre vyvolany porod, kedze som sa uz otvarala a krcok som uz mala davno skrateny, naliali do mna snad hektolitre oxytocinu, kontrakcie brutalne 8 hodin a neotvorila som sa ani o 3 cm, takze z vyvolaneho porodu nebolo nic a islo sa na cisarsky. Moj krcok by to snad bol vydrzal aj do 40tt. Kamoska s podobnymi problemami lezala tiez v nemocnici a nakoniec rodila po termine🙂 Moj drobec je uplne zdravy, nemali sme ziadne komplikacie, lezal v nemocnici 19 dni. teraz ma 3 rocky a nikto by nanho nepovedal, ze je narodeny o 6 tyzdnov skor🙂 prajem vela zdravicka a nech to potiahnete, co najdlhsie🙂

nikusa317
autor
6. okt 2013

@zuzana315 noo tak to si mala celkom dobry krcok...ja lezim v nemocnici pomaly oe zaciatku tehotenstva s malymi prestavkami doma...bojim sa l malinkeho....momentalne mi bezi 33tt...a aku ste mali vahu po narodeni???a co ten apger skore???nooo moj krcok ma 2 az 1.5cm vonkajsia branka pre prst a vnutorna uzavreta...

nikusa317
autor
6. okt 2013

@mamacamca nerobim 😉

mamacamca
6. okt 2013

@nikusa317 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 jasne jasne vies komu hovor babke kavenke a nie mne 😀 😅

nikusa317
autor
6. okt 2013

@mamacamca a to kto je babka kavenka???taku nepoznam.... 😉 tak ti nieco poviem...moja zlata babka kavenka ako si natom s buchtickami????a co ta torta???

mamacamca
6. okt 2013

@nikusa317 ja ti dam taku babku kavenku ze az...buchty su este len v plane a torta?hm neviem ked sa mi podari tak bude tak korytnackova ak nie co uz 😀

nikusa317
autor
6. okt 2013

@mamacamca aspon nech sa ta torta tvari ako korytnacka......a kto je potom babka kavenka......hrozne s tebou 🙂 ....estecze tu nelezis bo by sme sa tak smiali ze adamko bh dlho v brusku nevydrzal ... 🙂

nikusa317
autor
6. okt 2013

@mamacamca a aj tak ho uz dost nizko citim 😉

mamacamca
6. okt 2013

@nikusa317 hehe ved sa ani nechystam k tebe lezat 😀 hej bude zelena tak sa bude tvarit ako korytnacka 😀

nikusa317
autor
6. okt 2013

@mamacamca nooo jak dobre...a uvidis..ty si sikovna...torta sa podarj na jednotku

mamacamca
6. okt 2013

@nikusa317 😀 😀 😀 no jasne ako inak

zuzana315
6. okt 2013

@nikusa317 porodna vaha bola 2070g, apgar skore sme mali 5/8. Ja si myslim, ze tvoj nalez na stupen gravidity vyzera celkom dobre, podla mna to potiahnete mozno az do konca 🙂

danielami
6. okt 2013

@nikusa317 ahoj. Ja som tiež ležala v nemocnici od 25tt a v 33tt mi kvôli krvácaniu ukončili tehotenstvo. Alex mal 1900 gr. a 43 cm a našťastie nejaké vážne následky nemá aj keď vtedy mi nebolo všetko jedno ☹ . Cvičili sme vojtovku, začal neskôr sedieť, chodiť, ale dnes má dva a pol roka a myslím že dobehol rovesníkov, veľmi pekne rozpráva už od dvoch rokov 😉 Je veľmi šikovný. Porovnávať by sa nemalo, ale môžem povedať že je šikovnejší ako bol náš starší syn v jeho veku, ktorý bol narodený riadne v termíne. 🙂. Ešte nás čaká operácia očiek kvôli strabizmu, ale verím že všetko bude v poriadku.

nikusa317
autor
6. okt 2013

@zuzana315 noo mi sme minuly tyzden stredu mali okolo 1700az 1800g...tak dufam ze tento tyzden stredu bude na ultrazvuku vsetko ok... nooo tak snad potiahnem co najdlhsie aspon do konca 35.tyzdna.... 😉

nikusa317
autor
6. okt 2013

@danielami tak ja chvalabohu nekrvacam...a dufam ze potiahnem aspon do konca 35tt...pekne lezim a jest mi nosia az na izbu....takze sedim len ked jem a chodim len ked idem na vc ...inac pekne poctivo lezim....

nikusa317
autor
6. okt 2013

@mamacamca nk sak jasne jasne.. 😉...

zuzana315
6. okt 2013

@nikusa317 ja som mala presne taky isty kludovy rezim ako ty...uz mi potom veru aj dlho bolo, mali sme s dievcatami precitane vsetky casopisy mama a ja🙂 ja som mala drobca aj zle ulozeneho, hlavicku mal v prednej posvovej klenbe,takze ked som stala, tak som mala pocit, ze uz uz zo mna vypadne. taky nalez ako mas ty mala aj ta moja kamoska, co sme spolu lezali(doteraz sa stretavame) a ona dokonca prenasala🙂

nikusa317
autor
6. okt 2013

@zuzana315 no mne bolo povedane se malinky hlavickou nalieha na krcoks..ja mam semtam pocit ze zo mna pri chodzi vypadne....tak len lezim a vstanem len na vc alebo ked jem...inac len a len lezim.....ale bojim sa aj prevracat z boka na bok.....bojim sa o maleho

janulina.k
6. okt 2013

@nikusa317 mne sa syncek narodil v 34tt akutnou sekciou kvoli preeklampsii, sice mal chvilu problemy, boli sme 2 tyzdne v nemocnici v inkub., potom cvicili 4m vojtovku, ale uz je uplne fajn, dokonca vo vyvine predbehol aj svojich rovesnikov, kedze stvornozkovat zacal uz v 6mesiaci, teraz ma 9 a uz stoji na vlastnych, dzavoce, takze vsetko je ok. netreba sa bat 🙂 drzim palce

katpetdo
6. okt 2013

@nikusa317 Dobre to dopadne, zakladom je pozitivne myslenie. Mna prijimali v 30tt otvorenu na 5cm a vydrzala som dalsich 5tt. Otvorila som sa este na 8cm pocas tych 5t, ale ja som stale verila, ze je vsetko ok a aj bolo. Aspon porod bol malina, kedze tu bolestivu prvu dobu porodnu som mala uz vlastne za sebou. Maly mal zhorsenu poporodnu adaptaciu, ale inak vsetko OK. Motoricky mierne zaostaval, ale teraz v 20m rozdiel medzi nim a detmi v termine nevidiet. Aby si este neprenasala. Drz sa

ps. meriania su inak velmi nepresne a zalezi od doktora. mne vraveli ze ma okolo 2kg par dni pred porodom a nakoniec mal 2,5kg a 46 cm, co je fajn na 35tt.

nikusa317
autor
6. okt 2013

@janulina.k takze si myslis ze aj moj by bol uplne vbporiadku ak by nieco??????inac dakujem za povzbudive slova.....no ja som byvala epilepticka a tez som sa narodila skor...bojim sa o maleho...dost nizkl ho citim sa hybat...

nikusa317
autor
6. okt 2013

@katpetdo no v stredu mi robil ultrazvuk uplne iny lekar..moja porodnicka vravela este predtym vyssiu vahu..takze podla mna ma uz viac gramov nez mi bolo povedane naposledy ....som zvedava v stredu na ultrazvuk.. inak pohyby citim uz dost nizko(az tam ako mas chlpky).....nooo zatial som bola na jeden palec tak uvidime co mi povddia zajtra abo utorok po vysetreni...a krcok mal 2 az 1.5cm

janulina.k
6. okt 2013

@nikusa317 ja si myslim, ze ti davaju nejaku latku, aby sa dovyvijali plucka babatka, aj keby si skor rodila, lebo u nas bol ten problem, ze nemal dostatok surfaktantu a tym padom mal problemy s dychanim, ale uz je vsetko ok. nas bol az napriemerne velky na 34tt, 3220g a 50cm a to mi v ten den na ultrazvuku povedali, ze vidia max 2500g, takze myslim, ze nie je sa coho bat. ked placenta vyzivuje dietatko v poriadku, ma vsetko, co potrebuje, bude uplne v poriadku, uvidis 🙂 bola so mnou aj mamina, co prenasala par dni a dietatku museli menit krv, bola v inkubatore dlhsie ako nas 😒 je to rozne..ale neboj, bude dobre, nie je sa coho bat! 🙂

nikusa317
autor
6. okt 2013

@janulina.k no v 25.tyzdni mi pichli kortikoidy na vyvin pluc a v 32.tyzdni mi pichli este jednu davku .....tskze som mala dve dvojite davky a potom jednu klasicku....podla ultrazvuku sme vraj pekne vyvinuty a vajicka uz mame zostupene dolu.....tak kazdy lekar vravi inu vahu....tak podla mna uz mame okolo 2kg.....tak snad este potiahnem a vydrzime aspon do konca 35tt....teraz mi bezi 33tt

nikusa317
autor
6. okt 2013

@janulina.k inac beriem ginipral na udrziavanie,isoptim...dalej magneziove infuzie ktore mi rozrabaju s glukozou....a injekcie na riedenie krvi.......

nikusa317
autor
6. okt 2013

Booozinku mam pocit ze ked sa postavim teraz na vc ze som mna malinky vypadne jak nizko ho citim....a to mi prave bezi 33tt.....cize 32/3

nikusa317
autor
7. okt 2013

Tak uz som po vysetreni u primara...... krcok sa mi skratil na 1cm s privretim oboch oci na 1.5cm...ale nechapem tomu ze pri prijme som bola otvorena na jeden prst a teraz som vraj na spic prsta otvorena....a vnutorna branka uzavreta.....ako to je??? Som v strese ..bojim sa o malinkeho.... chcem aby zil...dost ma to vzalo a teraz som s togo trosku mimo a psychika pracuje naplno....som v strese a vychadzaju mi aj slzicky...

kveta
7. okt 2013

@nikusa317 Otvor si stranku s vtipmi, zabavaj sa na nich a neries. Ak mas rychly net, najdi si na youtube nejaku komediu a pozeraj. Stres nie je teraz dobry. ;)

nikusa317
autor
7. okt 2013

@kveta ved viem ze stres je spustacom zlych veci a nie je dobry a ze mi t3raz neprospeje ale bojim sa o malinkeho...chcem aby zil...velmi sa nanho tesim

kveta
7. okt 2013

@nikusa317 Prelezala som na rizikovom cele tehu. Krvacania, pravidelne kontrakcie uz v 19.tyzdni... Cele zle.. Ale nestresovala som. Len som kukala komedie a neriesila.. Dnes mam vysmiateho, pohodoveho drobca. Takze Ti radim podla svojej skusenosti. Neries, citaj vesele pribehy a relaxuj. Stresom aj tak NIC NEVYRIESIS.