icon

Má niekto skúsenosť s hroziacim predčasným pôrodom?

29. jún 2026

Baby, mate niektora skusenost,

mam za sebou trojo atb kvoli zapalu mocovych ciest, stale pritomna krv, leukocyty aj bakterie v moci,
poslednych niekolko dni dost vyrazne bolesti v podbrusku, az uplne dolu, sposobujuce chvilami az problem s chodzou,
kontrola u gynekologa - uterus mierne tonizovany, krcok maternice polotuhy a skrateny na 2-1,5cm, klenby vplnene hlavickou (hroziaci predcasny porod).

Podarilo sa vam uspesne donosit dietatko? Mam strach, o prve dietatko sme prisli (MA) a teraz opat komplikacie😢 Akakolvek rada ci skusenost je velmi vitana a vopred vam dakujem.

anonym_e726a0
30. jún 2026

@anonym_autor Ja som do 6 mesiaca robila čašníčku s tým, že som bola celé dni na nohách niekedy som musela nosiť aj stoličky keď som bola sama v práci. V 6,5 mesiaci sa mi začal skracovať krčok, skončila som v nemocnici na kortikoidovych injekciách na vývin pľúc pretože vraj už pôjde von. Narodil sa týždeň pred termínom 🙂

kacena4
30. jún 2026

skupina predcasniatka pridaj sa

anonym_1ea8fa
30. jún 2026

@anonym_autor ano od 24tt, len v nemocnici a dolu hlavou , serklaz. Syn sa narodil v 40tt zdravy.

marthy001
30. jún 2026

V ktorom si týždni? Ja mám serkláž v 15tt kvôli skrátenému krčku a funnelingu, funkčná časť krčka cca 20 mm. V 23tt druhá serkláž ako pokus o záchranu, keďže plodovy vak prepadol do pošvy, podarilo sa ho zatlačiť naspäť a zašiť krčok druhý raz. Zároveň mi zistili zápal v plodovej vode, preliecili ATB. 10 dní na to som začala krvácať (24+0tt), krčok sa otvoril na prst a bola som hospitalizovana v perinatologickom centre kvôli hroziacemu predčasnemu porodu. Našťastie sa to vtedy ustálilo, dnes sme 35+2tt. Mám za sebou aj dve sekcie a doktor hovorí o zázraku že sme sa dostali až sem. Takže prípad od prípadu. Držím Ti palce aby ti to dobre dopadlo, aj u mňa to vyzeralo na spadnutie a nakoniec prekvapenie🙂

autor
30. jún 2026

dakujem vam velmi pekne♥️ aktualne 29+6, ale trpnem, este toto teplo do toho :( Velmi sa bojim, co bude😢