icon

Jazva po nástrihu a jej hojenie

lea002
13. jan 2013

Ahojte. Cakam prve dietatko a tak som dost zvedava. Ake mate skusenosti s jazvou po nastrihu - ako dlho sa to hoji, ci to velmi boli a ako dlho, alebo ake metody ste skusali na co najrychlejsie zahojenie??

silvuska22
2. jan 2015

Ahojte, tak to ja som netrpezliva a nemohla som tu bolest vydrzat...kazdy pohyb ma bolel a zapalilo sa mi to, kupila som si wobenzym, obsahuje enzymy a tie pomahaju hojeniu ran, je to klasika a fakt pomaha, sice je hlbsie do penazenky ale vysledky za to stoja🙂

zuzu_79
6. máj 2015

ja som 2 týžde po porode a bolí ma nástrih, a začína sa mi roztahovat rana a stehy vypadávajú, da sa to do poriadku ??? ☹ ☹

caramelka555
6. máj 2015

Nechcem ta strasit ale mne sa to hojilo velmi dlho a ked sa my to konecne zahojilo ze som mohla aj chodit a sediet tak my tam vyrastlo dive maso ktore my odstranovali a zas ma zasivali cca 5 mesiacov bez sexu 😢 😢

caramelka555
6. máj 2015

@zuzu_79 ano tak podobne som to mala aj ja taky otvor ktory sa postupne hojil ale ak mas nejake pochybnosti bez ku doktorke

evkaivanicova
24. jún 2015

Ahojte necitala som vsetko ale napisem vam moje skusenosti ja som pri dvoch porodoch bola nsdtrihnuta az po zadok a jedinne co mi pomohlo bol hojivy zazrak urcite to poznate ja si na to nedam dopustit a rychlo bol nastrih zahojeny 😉 za par dni som ho ani necitila

lucita2707
13. júl 2016

Ahojte ja mam ten problem ze som 3 tyzdne po porode a vsimla som si ze som sa rozkrvacala. Po sprche som sa pozrela na ten moj nastrih a vsimla som si ze mi vypadli stehy a rana je stale nezahojena, otvorena Vlastne z toho krvacam z tej nezahojenej rany po nastrihu. Co s tym ??? :( ☹ ☹

lara1507
13. júl 2016

@lucita2707 kúpiť unigel (malý kremik to je) v lekárni. Natierať a natierať. Do dvoch dní máš ranu zacelenu a potom už len rýchle dohojenie
Ja to.pouzivam na prsty na rukách. Mám atopicky ekzém a mne k tomu praská koža hlboko do mäsa. Je to príšerna bolesť. Ak nemám tento krém doma,nie som schopná zacelit rany.

lucita2707
13. júl 2016

@lara1507 Myslis ze to mozem nanasat aj tam dole zo spodu ? Vies rana na kozi a rana na genitaliach ... ?

lara1507
14. júl 2016

@lucita2707 používajú to ženy hlavne na nastrihy po pôrode. Od nich mam poradene ze to perfektne hojí rany. Takže to je krém najmä pre tvoj problém.

erinne
14. júl 2016

@lucita2707 ahoj, aj ja som to mala po prvom porode, ale mne tie stehy vypadli tak do tyzdna. Bola som na gyn na kontrole, ci to treba znovu sit (modlila som sa aby nie), povedali ze sa to samo zahoji. Po kazdom pouziti wc som sla rovno do sprchy, bolo to treba drzat v max.cistote, na hojenie mi poradili sprej, taky zeleny s chlorofylom, vyzeralo to hrozne, aj smrdelo, ale fungovalo to uzasne. Zahojilo sa mi to bez problemov, len uz neviem za aku dobu. Rozhodne by som sa s tym isla ukazat na gyndu,ci to netreba zasit znovu, zalezi ako hlboko a siroko si nastrihnuta. Drzim palce

pipinka540
15. aug 2016

Ja mam tiez problem s nastrihnutim... ja som sita na zadku😐a tiez sa mi to zle hoji. Som 2tyzdne po porode.. a tam kde ma stehy to mam take ako vysuchane do masa ci co... neviem sediet ,a pri chodeni mi to robi tiez problem. Neviem ci sa to ma tak hojit alebo mam ist k dr.. pouzivam suseny repik,a mast dermochlorophyl. Uz som zufala.. poradte

erinne
16. aug 2016

@pipinka540 sla by som to pre istotu ukazat, ci to netreba znova zasit. To pozru podla toho ako hlboku mas tu ranu.

pipinka540
17. aug 2016

Mozem pouzivat repikovu mast na nastrihnutie po porode?

lumma
17. aug 2016

@pipinka540 mne gyn v porodnici repik neodporúčala, vraj moc suší.. kázala mi, len sa pravidelne po malej potrebe sprchovať vlažnou vodou..

pipinka540
17. aug 2016

@lumma hm... lebo uz neviem co nato dat... a som 2tyzdne po porode a este mam stichy po akej dobe by to malo popadat?

lumma
17. aug 2016

@pipinka540 tie štichy by sa Ti mali vstrebať, mne nevypadávali. A 2 týždne je veľmi krátka doba, ešte sa Ti to bude dlho hojiť.. môžem Ti poradiť len tú zvýšenú hygienu a veľa vetrať.. lahni si daj si pod seba podložku a buď len tak bez nohavičiek..

pipinka540
17. aug 2016

@lumma ved aj to robim takze sa nemusim bat?len ze ja tam kde mam stichy tak to mam take ako vidrate ci co!

soniell
17. aug 2016

vetrať .. vetrať..umývať ..umývať 🙂 myslím, že oddelenie šestonedelia je presne to miesto kde človek zabudne na hanblivosť.. 🙂 a tak to aj ostane.. prsa vonku lebo sa kojí.. podvozok vonku lebo sa hojí 😀 😀 osobne som ranu ničím nenatierala..po oboch pôrodoch a pekne zahojilo. Po druhom tuším rýchlejšie..alebo ani nie? ..len je človek už naučený fungovať a fungovať .. a fungovať..

soniell
17. aug 2016

súhlasím s @radulka77 .. niekedy je nástrih lepšia cesta.. napr. ja som mala pri prvom pôrode nástrih a napriek tomu som sa ešte roztrhla..a opísať tú brutálnu bolesť, keď sa vám koža v tejto partii sama tlakom roztrhne sa tuším ani nedá! ..takže..ak s nástrihom nesúhlasíte ..cielene ho odmietnete..a vaša koža ten tlak neustojí.. vyrobíte si celkom slušné popôrodné komplikácie..

denca76
17. aug 2016

nie každa je rovnaka 🙂 mne pri prvom nič nenastihávali ale počula som pri pôrode ako sa mi koža roztrhala ale neni to zase take hrozne ako sa piše a hovorí každa sme iná 🙂 a žiadne komplikácie neboli

lumma
17. aug 2016

@pipinka540 ja som si tú jazvu pozrela až pred kontrolou po šestonedelí.. takže neviem si predstaviť čo myslíš tým, že vydraté.. ak sa Ti to nebude zdať zbehni to ukázať dr.. ale ja by som počkala po šestonedelí...

soniell
17. aug 2016

@denca76 máte pravdu..lebo záleží i od toho či vám na brucho tlačí jeden..dvaja..alebo až traja ľudia z personálu 🙂 takže záleží naozaj od okolností celého pôrodu a prahu bolesti každej z nás.

evita11223
17. aug 2016

@denca76 veru ako hovoris ja som pri druhej dcerke mala mensie komplikacie ale vsetko nakoniec prebehlo v poriadku 🙂 jazvu som tiez mala ale vsetko sa pekne zrastie 🙂 ziadny problem 🙂

natalushka
17. aug 2016

Za mna..radsej setrny nastrih jak sa potrhat kade tade..netreba z toho robit zbytocneho strasiaka..je pravda,ze vela spravi lekar a personal..aj sposob nastrihu..ale nie je to nic hrozne..co sa tyka hojenia..oplachovat,prev dni casto,potom tak sporadicky..ne po kazdom pouziti toalety,ale napr.kazde druhe..cista voda..odskusany mam 2x denne repikovy kupel..do lavora si sadnut na 5minut..a z lekarne Hemagel(Unigel)..ale len kym je vidiet,ze ranka uz drzi..aby ste to neprepiskli🙂po tyzdni sa mi sitie rozPadlo,unyvala som len vodou..a vobec som NEODDYCHOVALA..ten rozpad bol palec hore..od druheho sitia som uz bola opatrba,pouzivala vussie uvedene a do tyzdna som bola fit..musim ale povedat,ze som vobec nemala bolesti,ani po porode nic neprezitelne..aj preto som sa asi"citila" a nesetrila sa..takze odpocivat..priroda sestonedelie pre nieco zariadila..a pomoct si niecim,ak je treba..da sa to zvladnut,bez ujmy🙂drzim palce a super porod prajem🙂

orsiko
17. aug 2016

Mne odporucali chodenie a caste sprchovanie sa. Do 2tyzdnov som bola v poriadku

julka82
5. feb 2017

@lucita2707 ahoj prosim ta co ti pomohlo na hojenie?

sany944
6. nov 2017

Ahojte, ja som cvicila aj s anibalom tak som dufala ze to dam bez nastrihu, no dcerka mala 4 kg a bola na mna fakt velka...takze ma musel nastrihnut zevraj. No a teda dost to bolelo, aj to hojenie, a kamaratka mi poradila pit aloe vera gel zvnutra a plus taky gel a sprej na striekanie a zacalo sa to hned krasne hojit, odvtedy su tieto veci sucastou nasej lekarnicky, lebo mala sa stale kdesi udrie, poreze, takze viem ze sa jej to raz dva zahoji krasne aj bez velkych hrci a modrin. Kamaratka si to zas dala po cisarskom a tiez bola velmi spokojna.

lenaer
29. nov 2017

Ahojte, kto mi poradí niečo už na zahojenu jazvu? Som 6 mesiacov po pôrode a je hmatatelna a na dotyk to cítim.. Existuje vôbec niečo také na zmaknutie jazvy? Či uz len čakať na druhý pôrod😝

nyteshade
29. nov 2017

Ja som nastrih cítila úplne minimálne, šitie skoro vôbec, síce to zo začiatku bolelo, no krásne sa to zahojilo, stehy vypadli samé postupne a po 4 týždňoch som mala s mužom prvý sex úplne v pohode bez bolesti a prekážok