icon

Je anesteziológ povinný prísť k vyžiadanej epidurálke?

samantha185
11. júl 2013

ahojte, chcem sa poradit, popytat, ake mate skusenosti, ak mam vsetky potrebne vysetrenia k epiduralke a pri porode si ju vyziadam, je lekar povinny prist a pichnut mi ju? Pretoze som sa dozvedela ,ze pokial si sama nevybavim nejakeho anesteziologa z danej nemocnice a nezaplatim mu do vrecka , mimo tych 100 eur co u nas stoji epi, tak mam smolu a jednoducho lekar nemusi prist ...

bazarocka
Odpoveď bola odstránená
samantha185
autor
12. júl 2013

@jolly84 ano bohuzial aj mimo vikendu

jolly84
12. júl 2013

@samantha185 tak to je normalne, ze na staznost, aby som uplacala anesteziologa......drzost najhrubsieho zrna....obrat sa na urad, ze co mas robit, nech poradia pred a nie po, ci..... ? lebo 100 eur za samozrejmost je ako dost palka

bazarocka
12. júl 2013

@samantha185 kde ti to povedali že anesteziolog nemusí prísť k epidurálke ? pokiaľ viem tak ten tam musí byť prítomní !

jolly84
12. júl 2013

@bazarocka uz sa asi nezapoji 🙂

samantha185
autor
12. júl 2013

@bazarocka v nemocnici priamo jeden anesteziolog

bazarocka
12. júl 2013

@samantha185 no tak pekne chod za riaditelom nemocnice a žiadaj si od neho vysvetlenie, ak zaplatíš 100éčiek za epidurálku anesteziolog tam musí byť prítomní, za to si predsa platíš, toto som nikdy nepočula aby sa zvlášť vybavoval, niekto chce asi do vrecka

jolly84
12. júl 2013

@samantha185 takze bez hanby a drzo si vypytal uplatok, svina jedna! nech Ti ukaze smernicu, ktora ho opravnuje neprist a kde je napisane, ze je dalsi poplatok, mimo ten legalny. ja by som sla za riaditelom nemocnice, povedala jeho meno, ze ci je to legalny postup....no a potom by som sla rodit inde 😀

samantha185
autor
12. júl 2013

vdaka baby 🙂

kveta
12. júl 2013

@tatko_bebe Zeny z kmenov maju vyse dvadsatpercentnu pravdepodobnost, ze umru pri porode. Tolko k zdegenerovanym modernym zenam.

linda81
12. júl 2013

@samantha185 u nas ( ale nie je to na SR.)...robime automaticky epidural k porodu ( niekedy aj k sekcii, ked porod nepokracuje), n ic sa za to neplati, nic sa dopredu neriesi( ak zena vyslovene nechce)...jednoducho zavola porodna asistenrka, ze si pac.zela epidural a ak nic nehovori proti, dojde anesteziolog, spravi sa poucenie o vyhodach nevyhodach, a spravi sa epidural...neplati sa nic....je to pravo pacienta na zmiernenie bolesti pokial viem...inak my s mm sme aristi obaja( teda ...ja planujem teraz zmenit odbor kvoli malej), ale keby sme brali za epi tolko , co doma , tak nemusime nic ine uz roibt 😀...ja som teda este ani Cent nevidela ani za jeden 🙂

samantha185
autor
12. júl 2013

@linda81 tak by to uz dnes malo byt vsade..

linda81
12. júl 2013

@samantha185 ja len tu obcas citam , za co vsetko sa pytaju peniaze, a som dost zhrozena niekedy...

janulabj
12. júl 2013

aj v ČR je epiduralka bezplatná, hold sa povie že ženska chce a ide sa pichnut, ale nezabudajme že na slovensku sme v tomto dost za opicami... tiež ak sa za epi plati nemocnici napr. 130 e lekarovi neide ani polka, je to podla nemocky ako to ma nastavené. a jasne že sa može stat že to nema kto pichnut, hlavne ak sa rodi poo, či v noci, lekar čo služi j ena sale napr., ten čo ma prislužbu ma prijem.... ale do vrecka to som ešte nepočula . treba hlasit pri prichode do nemocky a gynekolog vola anesteziologa až to uzna za vhodné.

julajaj
12. júl 2013

som anesteziolog, už som rodila, a ani som neuvažovala o epiduráke, ale to je vedlajšie, každý má právo na vlastný názor a ja ho nikomu neberiem, plne rešpektujem právo na zmiernenie bolesti, ale ako každý invazívny zákrok - čo epidurálka je, má množstvo komplikácií, ktoré našťatie sú raritné ale nikto vám nedá stopercentnú istotu, že práve vy nebudete tá jedna
čo sa týka bežnej dostupnosti v malej nemocnici, je to problém mimo služby, väčšie nemocnice s viacerými lekármi v službe by nemali mať problém,. Službukonajúci lekár má aj iné povinnosti akútne operácie, lôžkové oddelenie, príjem, resuscitácie, + "pichutie" epidaurálky nie je koniec práce anesteziologa, kontroluje účinnosť, prípadne sa podáva ďalšia dávka, proste musí ženu v pravidelných intervaloch monitorovať... nekomplikovaný pôrod nie je akútny výkon, čiže môže sa stať, že odmietne - nestihne prísť, pravdaže budúca mamička je o tom vopred informovaná, platí sa iba ak sa epidurálka realizovala, nič nejde do vrecka lekárovi

tatko_bebe
12. júl 2013

@bazarocka nebud feministicka a hlavne hlupa, ak je pre Teba porod neznesitelnou bolestou tak nevies co je to bolest a realnu bolest si v zivote nezazila.

danjelca
12. júl 2013

@tatko_bebe ty si iste chlap čo?:D ked takuto blbost vypustíš..

bazarocka
12. júl 2013

@tatko_bebe chod radsej na pivko, tam ti tie tvoje bludy určite žerú 😀 😀 😀

tatko_bebe
12. júl 2013

nie ja som len 10rokov pracoval na ARo aj tak si dovolim tvrdit ze viem posudit co je bolest

sashabb
12. júl 2013

@tatko_bebe mňa by zaujímalo, kolko detí si porodil? nie odrodil, ale ty konkrétne porodil 🤐 asi žiadne že? ach bože ...

samantha185
autor
12. júl 2013

@tatko_bebe pracoval tam ako co?? to by ma zauimalo.
co je podla teba potom bolest ak nie porod?? boze ze vobec dokazes toto vypustit z ust...

tatko_bebe
12. júl 2013

@bazarocka na pivo nechodim ;) nemam na to cas, bludne su tieto dnesne trendove normy rodenia, pritom je tolko vybornych moznosti ako porodit prirodzenejsie a bez bolesti aj bez epiduralky, ale ako vravi moja manzelka hlupaka treba nechat ist alebo sa mu vyhnut velkym oblukom, pretoze je to strata casu, svoje tahy skusaj na svojich muzov... mozno Ta radi posluchnu

tatko_bebe
12. júl 2013

@sashabb toto je typicky priklad zenskej hluposti co si prave vypustila

bazarocka
12. júl 2013

@samantha185 iste je dôvod prečo tam už nepracuje

sashabb
12. júl 2013

@tatko_bebe vieš čo ty superman? keď budeš rodiť ty, tak potom sa môžeš s niekym dohadovať a hovoriť o hluposti 😎

julajaj
12. júl 2013

bolesť je subjektívny pocit
ale musím súhlasiť s "mužským" názorom, že existuje horšia bolesť ako fyziologický pôrod

tatko_bebe
Odpoveď bola odstránená
sashabb
12. júl 2013

@tatko_bebe vieš čo si uplny chudak a viac sa s tebou nebudem baviť.

Múdrejší ustúpi

tatko_bebe
12. júl 2013

@sashabb ja som ustupil uz davno (prispevok nad dvomi Tvojmi) argument ze muz nemoze rodit tak nevie co je to porod a co je to za bolest a ja neviem vs je typicky argument Vas zien, ale nedochadza Vam ze sa tym len sami zhadzujete

samantha185
autor
Odpoveď bola odstránená