Je lepšie rodiť s pôrodnou asistentkou alebo s lekárom?
Ahojte, chcela by som vedieť vaše skúsenosti, nazory koho si vybrať 😊
Posledny porod s 2 hebamme s oxytocinom. Dr pritomny na sale nebol, instruoval hebamme, vedela som aj ja nieco. Ak by nezabral oxy, sla by som na cisarak, ten by riesil on.
Teoreticky dr nepotrebujes vedla seba, ale je dobre ak je blizko. Uplne ideal by bol, keby bol pritomny ako tichy pozorovatel a nezasahoval. Drzim palce
U mna bol psychicka podpora hlavne lekar.
Ale vela spravi aj dobra PA.
Na tie som ja mala ozaj obrovske stastie ❤️
Mňa odrodila porodna asistentka, paradoxne lekár len asistoval s pridržiavaním mojich noh lebo som ich spajala. Rodila som na antolskej a mám velmi dobrú skusenosť s touto pani asistentkou. Milá, všetko vysvetlovala, komunikovala, povzbudzovala. Ak by som mala ešte niekedy rodiť zaplatím zlatom aby tam bola táto pani znovu
Mna odrodila studentka porodnej asistentky. Porod bol v pohode. Rodila som v UK.
Ja som rodila v BB a oba razy som vychytala, že som bola v tom čase jediná rodička čiže ma maximálne všetci obskakovali a teraz naposledy boli so mnou dve PA a doktor priebežne chodil kontrolovať a potom prišiel keď som už tlačila a bolo vidieť už hlavičku.. ja mám z pôrodu celkovo veľmi dobrý pocit keďže aj lekár bol super aj pôrodné asistentky a tým, že to bol druhý pôrod a relatívne ľahký porodila som po štyroch hodinách intenzivnejších kontrakcií tak som bola počas pôrodu aj viac v pohode aj sme posrandovali pomedzi kontrakcie a celkovo
Rodila som 2x v CR. Oba porody viedli porodne asistentky. Prvy sa skomplikoval, takze prisiel aj lekar, potom dalsi lekar a dalsi... podla mna sa skomplikoval preto, ze PA bola az prilis za prirodny porod, oddalovala urcite ukony a pod, ale to je na inu debatu.
Druhy porod som mala pri sebe jednu studentku PA a druhu PA cerstvo po skole, obe mlade baby. Porod super, ja som bola uz psychicky inak nastavena, nez pri prvom porode, aj sme pokecali, aj sme zasrandovali. Obe vedeli, co maju robit, lekar vobec nebol pritomny. Pri druhom porode som nemala manzela, bola som tam sama a baby mi boli aj velkou psychickou oporou. Ani raz som nemala ziadnu PA zazmluvnenu vopred.
V uk je porodna asistentka pri porode uplny standard, u mna bola este aj studentka, doktora som ani nevidela
Moj porod viedla PA , mlade dievca a bola som velmi spokojna. Lekarka prisla do miestnosti ked sa zacalo tlacit, nastastie nemusela zasahovat , iba prizerala. A teda ja som bola ta hlavna co rodila, nikto to za mna neodrodi. Velku psychicku oporu som mala od muza, za to mu velmi dakujem, a to som predtym vahala ci ho tam vobec chcem.
S pôrodnou asistentkou bol pôrod lepší. Doktorka pri prvom hneď strašila.
Pri treťom sa malý zasekol v pôrodných cestách a pôrodné asistentky to vyriešili raz dva. Žiaden doktor nebol vďaka Bohu potrebný.
Ja som tiez mala PA a bola skvela 🙂
Na bezne porody staci PA/ Hebamme, lekar ma prist ked su komplikacie, alebo ich predpokladaju. Ja som rodila pri dvoch Hebamme a lekarka sedela v rohu. Lebo musela. Bola tam iba na ten proces v zavere a vypisat papiere.
Všetky 3 porody som mala aj aj .
Naposledy tie, 2 PA a dr ,boli so mnou vkuse 2 h na sale ,kým som neporodila a podporovali ma ..

Ja som rodila 2x s PA v Rakusku, tam je to bežne a ja som spokojna.