Je možné cítiť štichy aj rok po pôrode?
Mile žienky mam taky problem som 15 mes. po spontanom porode lenže ma aj nastrihavali(myslim že teraz sa je už len tažko tomu vyhnut) sem tam ma to miesto pobolievalo ale vecsinou po styku....ale teraz je to ine citim stale taku trhavu bolest v oblasti ako ma nastrihavali presne na lavej strane a taha sa to až na zaciatok rozkroku... je možne že citis este štichy? aj ked sa davno vsterebali??? na sex nieje ani pomyslenie,lebo ked k tomu ide ide ma "rozthrnut" moja gynda už ma dovolenku,...a nemam s tym žiadnu skusenost,,,vy ano??? ak hej prosim o rady...
PS:už rok mam zavedenu MIRENU ...myslim že by to nemalo byt nou.,...lebo mna neboli podbrusko ani nic podobne,...len to sitie tam citim.... a zapal by to nemal byt lebo nemam vytok ani nic ...dakujem za odpovede.....
Pekny zvysok dna prajem... 😕
@gerci90 Mne sa nezda, ze by po 15 mesiacoch "zrazu" opat zacali boliet stichy. Skor sa priklanam k tomu, ze ide o infekciu. Obzvlast preto, lebo to boli po pohlavnom styku. Pri niektorych infekciach nemusis mat vytok, resp. nemusis ho postrehnut. Ale jediny, kto ti da fundovanu odpoved, je lekar. Musi mat aj zastupujuceho lekara, takze by som isla na prehliadku.
Drzim palce.
Vraj sa jazva môže otvorit aj rok po zákroku ak je nedostatok vitaminu C - nutný pre syntézu kolagenu a jazva je samý kolagen, skus sa naddopovat, možno pomože (možno nie, ale Céčka nie je nikdy dost)

Vstrebavanie stehov vlastne znamena, ze telo ho prijme a prestane nan reagovat ako na cudzie teleso... akoze sa ten steh nevytrati ale zostava tam, len si ho telo ciastocne rozpusti a "obklopi" vlastnymi bunkami. Mozno skor citis celkovo jazvu ako jednotlive stehy, predsa jazva je menejcenne tkanivo oproti zdravym tkanivom, menej elasticke atd. Poradit neviem... mozno by pomohlo predsa pomale opatrne a pravidelne "roztahovanie"... pokial teda nie su ziadne viditelne alebo hmatne zmeny, ako zapal, rastuca hrcka vnutri atd.