icon

Je možné mať spontánny pôrod po dvoch sekciách?

sofia1000
20. jan 2025

Ahojte, chcela by sa sa spýtať či sa tu nenájde niekto kto mal 2 sekcie a 3 spontánne.? Viem že je to veľké riziko kvôli rupture maternice ale je to možné?

janickacrazy
20. jan 2025

@sofia1000 u nás v nemocnici nie, automaticky ideš na tretiu sekciu. Ale možno niekde inde áno, v zahraničí som počula také prípady.

simona20201309
21. jan 2025

@sofia1000 prečo sa pýtaš, keď vieš ze je to riziko? Podľa mňa si toto žiaden lekar nevezme na zodpovednosť a čudujem sa že toto chce niekto riskovať keď ma doma 2 deti

kiki68
21. jan 2025

V zahranici to bezne ide, ale musi tam byt vacsi odstup, napr to tretie dieta po aspon 2,5-3 rokoch a viac. Plus dovody sekcie predtym a stav jaziev. Ale treba ratat s tym, ze to bude dalsia sekcia.

paciko9
21. jan 2025

Ja tomuto nerozumiem, vysvetli mi niekto preco? Riskovat len preto, ze mamicky chcu zazit normalny porod. Ja napriklad v zivote neporodim inak ako cisarakom. Vobec sa mi nerozsiruje panvy, tak na co riskovat, zivot moj aj dietata? Nepochopim takym zenam

anavixy
21. jan 2025

Urcite je to mozne. Udajne riziko nie je ovela vacsie ako po 1 sc. Ak to naozaj chces a mas moznost napr. aj cestovat do porodnice, tak take pracovisko urcite najdes, napr. BA Ruzinov urcite nezamietne takuto moznost uz od dveri. Treba sa na moznosti pytat v konkretnych porodniciach ludi, co tomu rozumeju.

sofia1000
autor
21. jan 2025

@paciko9 viem ze je to velke riziko a stale sa skláňam radšej k sekcii nenecham doma 2 deti bez mami ale sa iba pitam ze ci tu nieje taka ktora to zazila ako to prebiehalo, ale tu po 3 sekcii hneď odporucaju uz sterilizaciu tak preto sa pýtam

maryetta
21. jan 2025

Skus v skupine. Vbac. A tam hladaj oznacenie vba2c

paciko9
21. jan 2025

@sofia1000 Áno odporucaju, ale ty musis dat suhlas. A su zeny,ktore rodili aj 4krat cisarskym.

janickacrazy
21. jan 2025

@sofia1000 nemusíš ísť na sterilizáciu, ja mám 3 cisárske a nebola som, odporúčať môžu, čo chcú, je to len odporúčanie

rivini
6. feb 2025

@sofia1000 medicinsky je mozne aj po dvoch sekciach rodit vaginalne, ak je medzi poslednymi tehotenstvami odstup aspon rok a jazvy vyzeraju ok. No otazka je, preco boli predosle porody sekciou. Ak boli priciny ako: dieta zle zrotovalo, porod museli vyvolavat, dieta bolo v zlej polohe, nrpomer panvy s hlavicky, tak je otazka, ci vobec pokusat osud.

maryetta
6. feb 2025

@rivini ja som mala sice iba prvu sekciu. No napr aj pri druhom sa opakovalo to iste-ze zle zrotovalo. Neislo ok dole. Museli vyvolavat.
Ale oproti prvemu som aspon bola otvorena. Pri prvom som bola len na 4 a teda inac to neslo...
takze viac-menej to iste som mala pri dvoch porodoch. Treti a stvrty sice vyvolavane ale babatka uz isli dobre. Aj porody teda bez komplikacii. Ono ozaj co porod to ine.
Mam kamaratku ktora mala prve dva porody klasicky. Treti sekciou.... stvrte musela sekciou kvoli tomu ze mala pruh. Ze ozaj zas "ine".