icon

Je nastrihávanie bolestivé?

anickaa123
5. jan 2017

Chcem sa opitat boli to nastrihavanie ?? Neviem si to predstaviť :(

carrot_apple
5. jan 2017

@anickaa123 každý má iný prah bolesti,ja som pred porodom ani nevedela čo to je -nastrih.nebola som nastrihnuta.nepila som žiadne caje.stále som však cvicila a sedela na fit lopte.

sardinka336
5. jan 2017

Nastrih ma vobec nebolel, ani neviem kedy ho spravil. Ten tlak vo finalnej faze porodu je ovela intenzivnejší samozrejme kontrakcie su bolestive, takze nejaky nastrih si človek ani neuvedomi.

dzjanetta
Odpoveď bola odstránená
lubinkag.
5. jan 2017

@sardinka336 Presne tak. Ja som si myslela, ze ma nenastrihli vobec, bolelo ma potom sitie.

anickaa123
autor
5. jan 2017

@lubinkag ale vidrzat sa to dá hej 🙂

marrie5385
5. jan 2017

Nedaj sa strasit...ja som si sice kupila Aniball ale nestihla som nacvicit nic lebo som rodila 3 tyzdne skor. Nastrih som len pocula a sitie nie je taky horor...ked mas umrtvene...ja som citila len pichanie ihly a trosku to stipalo...inak nic. A ked prezijes porod tak neprezit sitie by bola hanba 😉 Nastrih je to posledne na co by som sa na tvojom mieste sustredila.

maxiva
5. jan 2017

@anickaa123 neboj to neucitis,fakt.pri dcere ma strihali a nic a pri synovi mi to puklo samo a tiez nic...a to ja som sralo,takze sa neboj

anickaa123
autor
5. jan 2017

@marrie5385 skúsim na to pri pôrode nemyslieť budem myslieť na to že čochvíľa budem držať v náručí moju lásku 🙂

anickaa123
autor
5. jan 2017

@maxiva ďakujem 🙂

sardinka336
5. jan 2017

@anickaa123 jasne ze sa to da vydržať! S nadsázkou ti poviem...čo ine ti ostane že?
Kontrakcie su bolestive na šlaka...nastrih som len videla, ze maju v tej ,,miske,, nožnice ale bola som v takom ,,deliriu,, ze keby tam mal pištol, ktorou ma ide zastrelit tak je mi to jedno.
Nebola to u mna ani ze bolest ten samotny porod ...ale skor tlak akoby sa ti balon tlačil cez klučovu dierku. Bude dobre, neboj...ja som tiez neni fanušik bolesti ale dalo sa to zvladnut, nemala som ani epi - nestihli, za hodinu som porodila. Taky porod ti prajem.

anickaa123
autor
5. jan 2017

@sardinka336 ďakujem ti krásne dúfam že to prebehne rýchlo 🙂

bosoriak
5. jan 2017

@anickaa123 V prvom rade, dat akukolvek otazku o porode na fore je hlupost. Docitas sa same "to bolelo ako slak" a "myslela som, ze umriem" a "no to bolo uplne najhorsie". Naco je to dobre? Kazda to preziva inak.

Cvic s epino balonikom. Mala som 3 porody, jeden s epiduralom, dva bez. Sili ma dvakrat, s epiduralom som to necitila, druhy ano. Co viac treba vediet, daju injekciu na znecitlivenie, ale citit to je. Len masiar to robi bez anestezy. Treti som cvicila s tym epino balonikom a isla som bez nastrihu. Kebyze viem, ze to bude take jednoduche, cvicim aj prve dva razy.

Po porode sama uvidis, ake su tieto otazky nanic. Kazdy porod je iny, kazdy clovek je iny a netreba zabudat, ze maminky sa rady chvalia, co vsetko prezili na porodnej sale, pricom celkom dostkrat ide o mierne nadnesene informacie (jemne povedane). Porod je najdolezitejsia udalost tehotenstva, najdolezitejsia udalost celych tych 9 mesiacov a preto povedat o tom "Ano, bolelo, ale co uz sa da robit." sa zda nepristojne 😀

motovidlo
5. jan 2017

@anickaa123 Vieš čo je sranda? Tiež som sa strašne bála nástrihu a kontrakcie som si myslela, že predýcham, no veď čo to môže byť, len ma bude bolieť brucho trochu. A ono je to úúúplne naopak, pri kontrakciach som myslela, že umriem a nástrih som si poriadne ani nevšimla 🙂

anickaa123
autor
5. jan 2017

@motovidlo tak dúfam že budem na tom podobne 🙂

marrie5385
5. jan 2017

@anickaa123 tak tak...neboj nic, ani nebudes mat cas sa bat 😉 a uz vobec nie pripadneho nastrihu. Skus ten aniball alebo epino...to je velmi dobra pomocka 😊

anickaa123
autor
5. jan 2017

@marrie5385 dik vyskúšam 🙂

amyamyamy
5. jan 2017

@anickaa123 Nastrih neboli. Strihaju ta na vrchole kontrakcie, citis len kontrakciu (ak niektore zeny bolest vnimali, museli byt nastrihnute v nespravny cas, ale to sa ti pri skusenom porodnikovi nestane). Mna upozornila dopredu, ze prestante tlacit, musime nastrihnut, lebo sa velmi potrhate. Vedela som presne, kedy striha a necitila som absolutne nic (nemala som ziadne utlmovaky). Co sa tyka sitia, zalezi na tom, co ti siju. Ak sa potrhas zvnutra, tam nemaju moznost ti dat anesteziu - je to vsak velmi zriedkave (mne sa to stalo, ale zo vsetkych mojich znamych, kamosiek a zien v rodine sa to stalo iba mne). Ked ti siju len ten nastrih (kozu), tam ti pichnu anesteziu proti bolesti - ucinkuje okamzite - tak ako pri nastrihu, nebudes vobec citit, ze ta siju. Okrem toho, v tejto faze porodu ti uz daju na hrudnik babatko a jedine, co budes vnimat je, ze je v poriadku, teplucke, nadherne a vonave 😉 Porodu sa neboj. Aj tak dopredu vobec netusis, aky ten tvoj bude. A cim viac sa budes bat, tym budes viac zablokovana. Su zeny, ktore maju porod takmer bezbolestny, su take, co maju po nom za hodinku a su aj viacdnove porody. Co ovplyvnit mozes, je stav, v akom stave budes mat porodne cesty. Ale to tu uz baby pekne rozpisali. Aniball si chvalia uplne vsetky kamaratky a aj prvorodicky, co ju pouzivali, rodili bez nastrihov, tak skus urcite aj tuto moznost.

anickaa123
autor
5. jan 2017

@amyamyamy určite vyskúšam to je tá lopta nie??

janapk
5. jan 2017

@anickaa123 mna pri prvom porode nastrihli..ono je to v podstate sekunda ked to prestrihnu a mali by to strihat pocas kontrakcie takze ani sa nestihnes spamätat a budes nastrihnuta..ale uprimne to hojenie rany je hrozne..pre mna to bolo najhorsie z porodu ☹

3petka
5. jan 2017

@anickaa123 ahoj ja som nastrihnutie citila ale nebolelo to, len som vedela ze strihol a pred sitim mi napichal umrtvovak. Takze ani to som necitila. Ono sa to v podstate striha v tom najlepsom takze myslim ze ani nepostrehnes kedy co.

anickaa123
autor
5. jan 2017

No mne sa to už kráti styri mesiace prebehnú ani sa nenazdam

candii
5. jan 2017

Nie je. Ani som nevedela ze ma nastrihli a ani sitie nebolelo

alllexis13
5. jan 2017

Pri prvom porode som vobec necitila nastrih,ani sitie.Pri druhom uz ano.Vydrzat sa to urcite da,je to len stipkanie.

majulino
5. jan 2017

Ja som necítila nástrih vôbec

maaaria3
5. jan 2017

neviem tiež, kedy bol nástrih... a šitie len trošku pichalo

janka743
5. jan 2017

cítila som trosku stipnúť, ale bola som tak ubolená, že samotný nástrih nebolí,

xevulax
6. jan 2017

Nastrih neboli- ani to necitis. Mne az po porode pobedala dr. Ze ma nastrihavala. zato vysetrovanie pocas kontrakcie- to bola ina zabavka.

adulik76
6. jan 2017

@diana20 do týždňa to bolo OK. Ja sa dosť rýchlo dávam dokopy. Okrem toho, mala som doma dve deti, ktoré má potrebovali, tak som nemala čas dojímať sa nad sebou 😀

diana20
6. jan 2017

@adulik76 tak to si dobrá, ja som sa na dve vrstvy až po zadok roztrhla a teda po týždni som mala stále problém chodiť aj sedieť 😝

anjika42
19. jan 2017

to istí ako sash37, trochu ma to zabolelo pri šití, ale hned som dostala lokálne znecitlivenie sprejom, zrástlo pekne, nič sa nezapálilo, bolelo fakt len trošilinku