Je obezita komplikácia pri pôrode ?
Ahojte, zaujimaju ma skusenosti zien s obezitou pri porode. Je obezita dovod rodit cisarskym rezom ? Zazili ste niektora, ze vam ani nedali sancu odrodit prirodzene, kvoli nadvahe? Dcere doktor rovno povedal ze rodit sa bude cisarskym a je z toho nestastna. Dakujem za vase skusenosti.
Obezita sa považuje za rizikovú pri tehotenstve aj pri pôrode. Bohužiaľ 😕 Dcéra by teraz mala dbať na naozaj zdravý životný štýl. V jedle sa NEOBMEDZOVAŤ!!!, ale jesť zdravo... a stačí "za jedného". Hlavne dostatočný prísun bielkovín a vitamínov (čiže biele chudé mäso, zelenina v akomkoľvek stave, dostatok tekutín- čistá, nie sladená voda...)
Teraz by nemala chudnúť v tom pravom zmysle, pretože jej telo by začalo vylučovať toxíny, ktoré môžu dieťatku ublížiť. Denná prechádzka a tehotenské cvičenie jej pomôžu udržať sa v kondícii. Od tej totiž závisí, či sa na prirodzený pôrod bude vôbec cítiť 🤷♀️ Ja som si robila stále rovnaký okruh na záver so šliapaním do kopca a tam som vždy zistila, či a ako sa kondička zhoršila 😏 našťastie som začala fučať až pár týždňov pred pôrodom. Môj vyše 4 kilový chlap mi dal zabrať 😁
Nemusí rodiť cisárskym...záleží na tom koľko počas tehotenstva priberie. Baby ktoré majú väčšiu váhu zvyknu priberat menej. Kolegyňa podobnej váhy za celé tehotenstvo pribrala len 9 kg.Rodila prirodzene. Treba zdravo jesť,ak sa bude dať veľa sa hýbať. Držím palce.
Myslim si ze doktor robi predcasne zavery, ak sa bude stravovat kvalitne, tak mozno este schudne do konca tehu, alebo nepriberie nic, u obéznych zien sa to casto stane. Uvidíte ako bude situacia o par mesiacov
Niektoré silnejšie ženy práveže počas tehotenstva veľmi nepriberu. Kolegyňa vážila 95 pred tehotenstvom, ale vôbec by jej to nik netipol, je vysoká dosť, tipujem ze nad 175 cm a mala tak "proporcne". Keď odišla na materskú, tak skoro vôbec nebol rozdiel, možno 5 kíl pribrala a babo bol 3,5 kilovy chlapec. A, zase chudulinka kamoška pribrala skoro 30 kíl a dodnes to nevie dať dole.. Výsledok je.. Vahovo sú teraz približne rovnaké a oveľa viac to vidno na tej kamoške, čo bola 55 kíl pred tehotenstvom....obe rodili prirodzene, tak neviem ci len podľa váhy sa to určuje...
Neviem, kamoška bola v tehu viac širšia ako dlhšia, ona je dosť nízka a ešte tehotné bruško, musela rodiť po stojacky a povedala, že nikdy viac
Keby vedela, že by trvala na sekcii! Ale zas poznám aj riadne baby a rodia normálne, asi záleží aj od doktora! Napríklad v nemocke kde som rodila, primár nechce ani počuť o cisarskych, to už musí byť zlý prípad aby šla žena pod nôž! Vedľa mňa ležala žienka a ta ani po 4 vyvolavackach nie a nie porodiť, babo stále vysoko! Ostatni už chceli robiť cisársky ale primar ani za nič
@saskia_98 áno, niekedy mi to príde, že chcú tie ženy riadne vytrapit, aby mali čo najhoršie spomienky a už nechceli potom žiadne deti
Bratrankova žena mala malú otocenu zadočkom a aj tak ju presviedčal, aby šla rodit normálne, aj keď mala od svojho gynekológa napísané, že pôrod sekciou
Zienky, dakujem za vase nazory. Dceru to urcite povzbudi, hoci ma nadvahu, je velmi aktivna a na porod si veri. A co sa tyka tych nezrelych pripomienok typu vorvan... moju dceru ani mna podobne poznamky neurazia. A zienkam co s takymito poznamkami prisli, prajem aspon tolko sebavedomia a aspon tolko lasky a pozornosti od manzela, ako ma moja 102 kilova dcera ;)
Nieje dôležité to ako žena vyzerá ale čo má v sebe!
Ked som začala chodiť s terajšim mužom mala som 49kg,no proste chudá som bola! Postupom času, už som s nim 13.rok, som sa tiež zagulatila, teraz som tehu, takže sa budem gulatit ešte viac 😉 A vždy mi povie, že ma miluje za to aká som žena, matka, milenka a nie za to ako vyzerám!
Je dôležité to co z človeka vyžaruje! Mam kamošku co chce pribrať, pretože sama sebe nepripadá ako žena, nemá žiadne prsia, boky, zadok, ale pre muža je krásna, tak čo???
@nefertiti5843 si uplne mimo, ked ludi s obezitou nazyvas vorvan, urcite si kontrolujes ake deko co vlozis do ust? ako mozes toto napisat ked nevies pozadie nie kazdy clovek sa prejeda a je tucny.
ano nadvaha je vazny rizikovy faktor a kazdy kto sa snazi si zachranit svoje zdravie by mal sa snazit to znizit. ale nemozme sudit a chadzat akzdeho do jedneho vreca. niekto ma problem so stitnou zlazou napr. niekto homronalna porucha a mozem menovat dalej.,
ty tiez nevies ako v zivote dopadnes a zelam ti aby si mala trocha viac ludskosti v sebe.
pekne napisane, k tomu, ja ked som rodila som mala 107kg a do 2t slo na 90 kg. dolezite je aby sa moc neprejedala. ja som mala rodit normalne ale akutna sekcia kvoli komplikaciam.
prajme vela zdravia a hlavne pozitivneho myslenia.
@jaskolka ja som saneprejedala a aj tak som pribrala 20kg. lenze ja som bola hodne zavodnena napr.
@barus26 presne tak, vacsinou tie co si strazia calorie a su jak kosti, take chlapi ani nechcu. skor chcu zeny ktore nehovorim ze maju zrovna 100kg ale nemusia bty vychrdle
@montemotherone to nic neznamena pokial sa bude zdravo stravovat anebude moc zavodnena tak nemusi vela pribrat
Autorka.
Dcéra nech papá zdravo a chodí na prechádzky.
Ja som po prvom pôrode pribrala dosť, a tak som začínala druhé tehotenstvo na 92 kilo.
Ale keď som šla rodiť, mala som 90 kil.
Takže len čo som porodila, tak váha bola 83kil
Z toho vyplýva že som schudla počas tehotenstva.
Nejedla som žiadne sladkosti a nepila sladené vody. Ostatok som robila klasicky. Nemala som diétu, len som jedla zdravšie, keďže som chcela dať bábätku živiny.
Takže motivuj dcéru k zdravšiemu životu. Dnes sa teším 61 kilam a to bez námahy.
Je to určite zdravšie
Ahojki. Dcere gratulujem k babatku 🙂
Ja mam 183cm, zacinala som na 124kg. Do konca 8.mesiaca som mala stale 124kg, kedze som na zaciatku len grcala a chudla. Pribrala som az potom za 2 tyzdne v nemocke na 135kg - lenze to bola voda. Mala som preeklampsiu, takze akutny cisarsky. Inak sa ani neuvazovalo o nom, mala som rodiť prirodzene. Z porodnice som prišla so 120kg🙂 drzim palce az to dobre dopadne ;)