icon

Je obezita komplikácia pri pôrode ?

21. jan 2020

Ahojte, zaujimaju ma skusenosti zien s obezitou pri porode. Je obezita dovod rodit cisarskym rezom ? Zazili ste niektora, ze vam ani nedali sancu odrodit prirodzene, kvoli nadvahe? Dcere doktor rovno povedal ze rodit sa bude cisarskym a je z toho nestastna. Dakujem za vase skusenosti.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
tapkovia
Odpoveď bola odstránená
acrobaleno
Odpoveď bola odstránená
tapkovia
Odpoveď bola odstránená
saf1
Odpoveď bola odstránená
saf1
Odpoveď bola odstránená
tapkovia
Odpoveď bola odstránená
ivetz
23. jan 2020

Nie, obezita nemusí byť pri pôrode problémom. Keď som išla rodiť, mala som 100 kg. Celé tehotenstvo som mala bezproblémové, bez akýchkoľvek komplikácií. Ku koncu tehotenstva som bola pár dní hospitalizovaná - vraj som prenášala (ja som si to nemyslela - nikdy som nemala pravidelnú MS, takže presný termín pôrodu sa dal určiť ťažko). Na "rozbehnutie" som mala chodiť po schodoch... Na 4. poschodie som vyšla bez oddychovania a funenia. Bola som na pohyb a dlhé prechádzky zvyknutá. Pôrod bol dlhý (v pondelok večer mi odtiekla plodová voda, syn sa narodil v stredu na obed), lekár sa rozhodol, že budem rodiť spontánne. Nespomínam si na to ako na nejakú hroznú, traumatizujúcu spomienku. Podstatné je, aby si dcéra strážila váhu - nech sa snaží nepribrať za mesiac viac ako 1 kg (mne to jeden mesiac ušlo, za čo ma "zvrzal" nie lekár, ale sestrička - staršia pani, ktorá to so mnou myslela dobre). Potom už som si dávala pozor, takže viem, že sa to dá. A nech sa nestresuje... Bolo by naozaj fajn, keby sa vyjadrovali tí, resp. tie, ktoré majú osobnú skúsenosť a neriešili témy, ktoré nie sú predmetom otázky. Nechápem, prečo niektoré ženy majú potrebu vyjadrovať sa ku všetkému... a to doslova!

saf1
Odpoveď bola odstránená
saf1
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
tapkovia
Autor odpoveď zmazal
darinkaninka
Odpoveď bola odstránená
marja7
Odpoveď bola odstránená
marca12
23. jan 2020

Okrem toho ma ake vysledky! Mozno ma vyssi tlak

vevesh
23. jan 2020

Mam znamu- vzdy bola obezna , ona aj jej sestry- ona bola so svojimi 90kg najchudsia so vsetkych sestier🙈 prve tehu koncila so 105kg, druhe so 114 a tretie so 138kg. Vzdy otehotnela na uplne prvu supu, musia si s muzom sakra davat pozor na antikoncepciu. Naopak jedna jej sestra nemozu mat dieta- uz 10 rokov marne skusaju. Dalsia sestra je taka ista plodna ceresna- kazdy rok jedno dieta a tiez ma 120+. Takze u kazdeho je to s vahou individualne....bdw. teraz ma vdaka liposukcii znova "krasnych" 85kg. A vsetky deti odrodila cisarskym- kvoli panickemu strachu z porodu...a planuju dalsie nimco, vahu uz ma naporiadku🙈🙈🤷‍♀️🤷‍♀️👍

darinkaninka
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
Odpoveď bola odstránená
majka_skvela
23. jan 2020

No, toto treba hlavne konzultovať ozaj s lekárom, nie v diskusnej skupine. Je celkom možné, že vašej dcére nepovedal, že je nutný cisársky, kvôli obezite, ale kvôli zdravotným problémom, ktoré na základe toho má. Ale to my nemáme odkiaľ vedieť a to sa potom ťažko radí.

darinkaninka
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
roni1977
Odpoveď bola odstránená
roni1977
Odpoveď bola odstránená
1gabriela13
Odpoveď bola odstránená
saf1
Odpoveď bola odstránená