Je obezita komplikácia pri pôrode ?
Ahojte, zaujimaju ma skusenosti zien s obezitou pri porode. Je obezita dovod rodit cisarskym rezom ? Zazili ste niektora, ze vam ani nedali sancu odrodit prirodzene, kvoli nadvahe? Dcere doktor rovno povedal ze rodit sa bude cisarskym a je z toho nestastna. Dakujem za vase skusenosti.
Moja skúsenosť - výška 170cm a keď som šla na pôrodnu sálu 112kg nemali žiaden problém z pôrodom ale anesteológ (či kto to čo to) mal problém pichnúť epidurál , ale nakoniec to skúsil a velmi mi pomohol
Mam cez sto kg dva porody za sebou jeden s epiduralom prirodzeny nebol problém, druhy uplne bez vsetkeho tiez prirodzene. Nikto cisarsky nespomenul ani kvoli vahe ani pri porode ani na kontrolách. Jediný problem bol pri stroji v nemocnici co mera kontrakcie ten ich nevidel ale u mojej dr ich videl cize to mozno aj bolo vekom stroja. Ak vsak aj tak bude iny dovod na cisarsky nech sa dcera neboji doktori vedia co robia a krasne zdrave bábätko za to stoji <3
@1gabriela13 ked je telo zvyknute na vahu 65kg tak je to ok ..jasne ak vazis 55kg citis aj tych 10kg. kazdy je stavany inac niekto ma tlak 100/60 niekto 130/90...proste kazdy sme ini. ale ano nepodporujem obezitu. ale tiez som obezna mala CS a teda operacia kazda je vlastne rizikom pri nadvahe. to je holy fakt
@bublinka1426 ja vôbec neodsudzujem ženy ktoré sú pri sebe, len nechápem ze prečo sa niekto nesnaží to zmeniť. Aj ja som bola po pôrode pri sebe, mala som 65kg a na mňa to bolo veľmi veľa, cítila som kĺby, zataze proste všetko. Ale zmeniť sa to vždy dá. A mat ako žena 100kg fúú to by som ja osobne nedala. Ani z fyzického ani z psychického hľadiska. Samozrejme pokiaľ nejde o nejaký zdravotný problém.