Je obezita komplikácia pri pôrode ?
Ahojte, zaujimaju ma skusenosti zien s obezitou pri porode. Je obezita dovod rodit cisarskym rezom ? Zazili ste niektora, ze vam ani nedali sancu odrodit prirodzene, kvoli nadvahe? Dcere doktor rovno povedal ze rodit sa bude cisarskym a je z toho nestastna. Dakujem za vase skusenosti.
@zuzuliennka1
Tiež nechápem prečo bola tvoja odpoveď odstránená.
To už admin môže vymazať zrovna celú diskusiu keď maže doradu.
@roni1977 nikde som nepisala, ze som dokonala. Tiez mam veci, s ktorymi nie som spokojna.. Fotky nedavam, pretoze moj manzel je IT a upozornuje ma na rizika spojene s uverejnovanim fotiek a prilisnych informacii o sebe na socialnych sietach. Mal hromadu skoleni o bezpecnosti a moznostiach zneuzitia, tak je mozno trochu prehnane opatrny, ale ja to respektujem. Nie je to naozaj o tom, ze by som sa bala kritiky svojho vyzoru.
Realne si zodpovedz otazku kolko zien ma naozaj problemy so stitnou zlazou a kolko sa iba zle stravuje.. chapem, ze ak zrovna Ty mas tie problemy so stitnou zlazou, tak sa Ta to dotyka a mrzi ma, ze tieto problemy mas. Ale som si ista, ze u prevaznej vacsiny obeznych zien je to len vyhovorka..
@najk ano je to vyhovorka, mam problemy so stitnou zlazou 10rokov, pokial Vam upravia liecbou tie hodnoty na take ake maju byt , nie je problem schudnut, po druhom dietati som schudla 30kg, teraz som sice po 5rokoch a tretom dietati tam kde som bola pred tym, no mozem si za to sama, unavu som pol roka zajedala sladkostami, teraz som si zase upratala hlavu a cvicim jak besna a varime si s muzom zdravu papanicu, ono je to aj o nastaveni myslienkovych pochodov, vsetko ide ked sa chce a vyhovarat sa na tu onu stitnu zlazu je nezmysel, ale tak isto sa riadim zi a nechaj zit pokial to niekomu vyhovuje byt obezni je to jeho vec a nebudem sa mu jak decko posmievat ako tu uz bolo spomenute, kazdy sme si strojcom vlastneho stastia 😊
@najk neviem, ako odhadom % , ale sk ma velmi vela pripadov stitnej zlazy a lekari to pripisuju cernobylu. Ja nemam znamu v okoli, co by nebola chora na stitnu zlazu, takze az take scifi to nie je, ze tak vela ludi je chorych a nemozu schudnut. Kedze nahor to ide rychlikom a smerom nadol akurat tak slimacim tempom s vypotenou krvou ....
Wau, kto to tu tak vyčistil? 😂
@najk suhls, ja poznam par zien s problemamy so stit. zlazou, ale nie je to vyhovorka na to, ze by mali vyzerat ako slon.... obe su kocky, v pohode, ziadne xxl.... takze len v tom to nie je... podobne ako “typ postavy”, “uz mi nespaluje” a iné..... fakt len stací doslova “nezrat”...... nech si kazda, kt. sa to tyka, fakt vstupi do svedomia, kolko vypije cistej vody, ako sa stravuje, kolko a kedy je, kolko ma cez den pohybu...... a ano, tyka sa to aj mna, po porode sa chudnutie kojenim nekonalo, priberala som jedna radost, lebo: “jedz na co mas chut, kvoli mlieku, babatku,...”.nezmysel.... povedala som si dost, a vyradila sladke, uplne, na totalku, nie ze “a polka horalky poobede neublizi”.... nic, staci sa zatat.... ano, zaciatok bol strasny, tocenie hlavy, unava, abstak z cukru.... ale da sa to.... a z velkosti takmer 44 som naspat v rifliach spred tehotenstva, cca 40, moja velkost... o 4 cisla dole, len jedlom, sladkostami..... vyhovarat sa je ale jednoduchsie
@zuzuliennka1 Súhlasím s tým,že štítna žľaza je výhovorka. Mne štítna žľaza takmer nepracuje, beriem euthyrox. Kým mi na to prišli, tiež som pribrala 4 kg pri výške 166 z 56 kg na 60 kg. Znížila som kaloricky príjem a cvičila na stepperi. Váha prestala stúpať, ale nižšie nešla. Pripisovala som to veku, avšak výsledok vyšetrenia bol jasný. Po nasadeni liekov sa mi váha bez cvičenia vratila na pôvodnú . Liečba práveže naštartovala metabolizmus. A po treťom tehotenstve,kedy som pribrala 11 kg, som sa tiež bez problémov do pol roka vrátila na 56 kg. Dieťa má 3 roky. Všetko je v hlave. Vyluxovať chladničku je ale asi pohodlnejšie pre niektorých...
Ja som začínala na 69 a skončila na 95. No hanbila som sa,pri synovi som mala o 10 menej. A vám poviem že obe tehotenstva a tie kilá navyse mi dosť ponicilo telo,keby viem byť tehotná bez toho strašného priberania,tak by som išla znovu do toho,ale proste to nedokážem a pritom som navyše nejedla a ku koncu menej ako pred trhu no kilá išli hore,našťastie mám váhu späť ale telo už nie
@najk žiaľ ja problémy so štítnou mám .Ale nejde o to.Ide o to,že pani sa pýtala na skúsenosti obeznych žien pri pôrode a miesto toho sa tu do obéznych navážajú.Každý sme si strojcom svojho šťastia a nerozumiem ,prečo to máte za potreby vy s ideálnymi mierami riešiť.Jedna vec je ,že sa nás to dotýka,takisto sme ľudia ako vy .Ja tiež nemám za potreby riešiť nieči veľký nos alebo že škúli.V skratke ,prečo sa každý nestará radšej sám o seba a nepozametá si pred vlastným prahom?Prečo sú ľudia na seba takí zlí?To ma najviac mrzí😢
Tak, ako aj autorka diskusie, by sme sa radi poďakovali všetkým používateľkám za odpovede, ktoré sa týkali otázky. Pevne veríme, že budú nápomocné aj pre iné maminky, ktoré riešia podobný alebo dokonca rovnaký problém či otázku.
Zároveň by sme používateľky, ktoré sa chcú informovať ohľadom niečoho iného (čo je mimo témy diskusie), poprosili, nech svoje otázky smerujú do "Častých otázok", aby táto diskusia zostala prehľadná pre tých, ktorým jej obsah môže pomôcť.
Ďakujeme krásne za pochopenie
Modrý koník team

nechapem, preco bola moja odpoved odstranena, ked som nic urazlive nenapisala... len to, ze ano, obezita komplikaciou je, zdrave to nie je, aj bez tehotnosti... a staci len nejest somariny, sladkosti, pit sladke, viac cvicit, pit vodu a ovocie/zwleninu a doma varene.... lebo tehotenstvom to len zacina. potom bude treba za dietatom doslova cely den utekat, tak aby mu stacila