icon

Je otec pri pôrode zbytočnosť alebo pomoc?

cecilka88
18. jan 2014

Ahoj. Čakám 3 mimčo a manžel akosi načrtol že by chcel byť pri porode 🙂 , prvé deti som rodila bez neho a nemožem si sťažovať vobec ale vobec mi tam nechybal 😀 . Počúvam vela nazorou pre a proti, aj lekári niesu jednotný , jedny nadávaju iny povedia že im to nevadí, ba že to može pomocť.

Ja teda neviem mne to pripadá ako zbytočnosť, i ked viem že ma za moj nazor asi vela mám bude chcieť ukamenovať. Vposlednom čase som zavalovaná poznámkami tipu čo je to za otca ked nestoji pri svojej manzelke v takej doležitej chvíli, myslím že veľa otcou tam ide len preto že sú k tomu dotlačený okolím , partnerkou (čo by si to nezvládol ked to zvladol ten a ten...)

Preto chcem poznať názor aj Vás ktoré ste otca pri sebe mali , čo to vášmu vzťahu dalo-vzalo?
A chcem vedieť aj to či mám takýto názor len ja alebo aj niekto iný ?
moj manžel naše deti miluje majú užastný vzťah aj napriek tomu že nebol pri ich narodení. Svojho manžela milujem ,stojíme pri sebe v dobrom aj zlom, poznáme každý milimeter naších tiel, takže o nejakom hambení sa pred sebou nemože byť ani reč. Ked sa nad tým zamyslím tak pomaly neviem ani ako vyzerala porodná sála _nemocničná čiže nič moc, sustredovala som sa len na prichod deti, takže kam by som do toho vmastnala manžela neviem 😀 . dakujem za vaše názory a aj kritické slová 😉

Strana
z5
lauricka
18. jan 2014

@ssussie a tak isto sa to moze pokazit aj ak muz proste nezvladne porod pokial su pri porode komplikacie alebo na to proste nie je....tak isto si mohla mat problemy, keby tam bol a videl by, ze to neprebieha hladko. To zavisi od muza, ako veci zvlada a znasa. Takze sa to neda porovnat s inou zenou a inym muzom. Ja to naozaj nepotrebujem porovnavat ani riesit. Len som ti chcela naznacit, ze veci nemusia byt take jednoznacne. A este to, ze nesuhlasim s nazorom, ze ked si dieta urobil, ma byt povinne aj pri porode. A ten som nepocula len raz. To je vsetko.

ssussie
18. jan 2014

@lauricka pekny clanok 🙂 akurat, ze porod ma tri fazy, nik mim nekaze pozerat sa ako vyjde z vaginy vlasata hlavicka, ani ako sa rodi placenta a zasiva hradza .... ale tych par hodin, niekedy par desiatok hodin mozu bez traumy odfukovat so zenou .....

lauricka
18. jan 2014

@ssussie presne tak, mozu...a nemusia, ako chcu. To si napisala spravne.

lullabysweet02
18. jan 2014

Ahoj, ja som vyslovene nechcela manzela pri porode, ani nikoho znameho. Chcela som sa plne sustredit a vybavit to sama... Cim menej "divakov", tym lepsie.

asimama
18. jan 2014

pekna otazka 😀 takze u nas to bolo asi tak,ze ja som ho strasne pri porode chcela..rano o 7 mi zacali vyvolavat porod..o 10 mi prisli slabe kontrakcie..zavolali draheho..lenze ten sedel pri mne a ja som ho prosila,aby mi nieco vypraval..nech na tu bolest tak nemyslim..drzal si pri ustach vreckovku a cusal ticho ako puk..len na mna pozeral a ked prisla na mna kontrakcia,ako mi potom ostalo teplo,tak ma nou potrel..aspon ta bola trochu studena..bola som na fitlopte a on ma chcel hladkat,ale mne proste vsetko vadilo..aj ked sa ma chytil..nehovorim este o blbej sestricke,ktora na mna vravela..to nemozete tak dychat ale tak.nadych a fuuuuu..mne blbo od tych blbych vyvolavaciek a jej este smrdelo z ust..ako dovi dopo.. 😀 ked uz sestricky videli,ze je hotovy 😀 tak ho poslali von,ze ak si chce ist zapalit..tak nech si ide.. 😀 do konca porodu som ho nevidela..kedze to bohuzial skoncilo sekciou..videla som draheho az ked ma brali zo saly..az potom som si precitala tu najkrajsiu sms.ako ma nas chrustik 53cm a 3890 g. 🙂 takze..pri druhom porode..no neviem 😅

jana_eyre
18. jan 2014

moj manzel bol pri oboch porodoch a pre mna bol pomoc.. pri prvom to bolo samozrejme, pri druhom sme mysleli, ze nebude, lebo bude doma so starsim, ale nakoniec si syn zvykol na babku a tak mohol prist aj k dcere.. Bola som rada, aj ked mala som pocit, ze pri druhom sa uz tvaril ako "otrli" otec, ze jeho nic nerozhadze :D ale to bolo zrejme len tym, ze druhy porod ma viac bolel a tak som viac kricala - tak chcel byt asi vacsou oporou, zatial co ma to len viac znervoznovalo, ze je taky kludny, ked mna ide porazit.. ale neviem posudit, aky by mal vztah k detom, keby pri porode nebol.. Ma ich velmi rad a rad sa o ne stara, ale myslim, ze by to tak bolo ci by bol pri porode, alebo nie..

tinach
18. jan 2014

Asi v skratke .... Určite mal uz tvoj muž chrípku alebo nadchu 😅 vieš dobre ako to znášal ( umieral pri každom pohybe) - ich prach bolestivosti je tak nizky, ze ani neviem k comu nizkemu by som to prirovnala , podla vlastnej skúsenosti - neber ho tam!!!!!! bol biely ako stena, dychala som aj za neho a myslím si, ze sa z toho este do dnesneho dna nespamatal 😅 pri ďalšom pôrode ho nechám na chodbe a sestricky co si ho pamätajú asi tiez 😀

silvinka511
18. jan 2014

POMOC a neskutocne uzasna 🙂 ta podpora ktoru som citila ked som mala pri sebe svojho najblizsieho cloveka -naozaj fantasticke. Moj manzel mi vlhcil pery, podopieral hlavu, drzal ma za ruku a svojimi trefnymi hlaskami rozosmieval mna aj sestricky 🙂 a za toto som mu neskutocne vdacna

cecilka88
autor
19. jan 2014

@amadora tak pardon ak ti vadí že niekto zakladá otazky a Bohužial si tvrdo musí obhajovať svoj názor tak nemáš na takýchto forach čo robiť, a ak by si čitala pozorne tak by si taku kravinu nenapísala, ja ti tvoj nazor neberiem tak prečo sa snažíš ovplivniť ten moj

cecilka88
autor
19. jan 2014

@tinach prestne pre toto som tuto temu zakladalo čo niektoré dámy napochopili _proste zážitky zo života či už tie krasne pozitívne a aj take ako píšeš ty 😉

vymyselnica1
19. jan 2014

ahoj. ja som manzela pri porode chcela, ale nechala som to na neho, nech sa rozhodne. no a tak sa rozhodol ze pojde, ze mi pomoze. rodila som cely den, porod bol vyvolavany a mala som fakt velke bolesti, nakoniec to skoncilo akutnou sekciou pre zle kontrakcie. manzel mne velmi pomohol, pri prechadzke po chodbe, pri sprchovani, sama by som nevladala. rpi sekcii samozrejme nebol. ale bolo super ze mal kto so mnou stat na chodbe a v sprche. takze za mna ano...😀

ivanapetrasova
19. jan 2014

Moj muz mal obavy ako to zvladne, isiel k porodu viac menej preto lebo vedel ze by som ho tam chcela. A po porode mi dakoval ze tam mohol byt, ze to bol uzasny zazitok. A pre mna to bola uzasna pomoc a pocas hodin cakania mi aj usiel rychlejsie cas vdaka nemu. Ale je fakt ze som mala fajn porod, bez komplikacii a problemov. Kamoska mala pri sebe muza ktory sa na to tesil, porod bol nakoniec komplikovany, kliestovy a chlapovi nebolo vsetko jedno, bol z toho dost vykolajeny.

sorciera24
19. jan 2014

@amadora hou, trosku silne slova....to,ze si niekto nezela mat muza pri porode je sebecke a je pre neho manzel len darca spermii? 🤐 to podla coho sudis?..... to by sa ti pacilo, kebyze ti tu napiseme, ze len cintlavka si berie muza k porodu, ved nase mamy, ci stare mamy rodili bez muzov a toto je len modny hit, kt. si ty podlahla?...pacili by sa ti tieto slova? myslim, ze oznacit niekoho za sebca a darcu spermii dokaze len niekto prizemny....teraz neurazam, som uprimna....lebo podla mna je to uplne na kazdom, ako sa kto rozhodne........jej muz moze byt nakoneic ovela lepsie otec a manzel, aj ked pri porode nebol ako tvoj (to je len domnienka).... a podla mna partneri, kt. vztah klape a ma klapat aj dalej, taketo natahovacky nemaju....cize dokazu sa prirodzene zhodnut....a nie aby som ja bud muza nutila, lebo ak nepojde by videl....(wtf?) alebo vyslovene zakazovala......

sorciera24
19. jan 2014

@ssussie to, ze to u vas tak dopadlo neznamena, ze to tak je u vsetkych 😉 ja vravim, ze je to tak ako si zariadime a co amme v halve a plati to......nehnevaj sa, ale v som je muz akoze nezodpovedny , ked pri porode nie je?....ci vychadzame z otrepaneho klise, kt. zeny len verklikuju a ani nad tym nemyslia, ze, ekd si ho urobil, nech je tam aj on.....neviem ako vy...my s mm mame k sebe takeu uctu, ze sme sa dokazali pochopit..... nebol pri porode, ale to z neho nerobi nezodpovedneho....s nezdopovednym muzom by som nikdy nemala dieta!......pre mna su v rodine doelzitejsie uplne ine veci ako ci muz je ci nie je pri porode.....co z toho, keby bol a dalej by sa o ans nestaral......dokola tu citam, ako muzi zenam nepomahaju, deti si neobzru....halvne, ze pri pordoe boli (nie vsetci, jasne...)........nasi otcovia pri porodoch neboli....ani starki.......a tolko lasky medzi partnermi a v rodine je dnes zazrak vidiet....ja chcem radsej toto....... nevravim, ze muz pri porode je zly , jak je komu libo....ale oznacit za zleho toho, kto nie je, je tiez scestne......

cecilka88
autor
19. jan 2014

@sorciera24 no vdaka za podporu, už nemam silu sa hadať a nato som sem ani neprišla 😀 , fandím tým čo mali chlapa pri porode každého vec, tak ako je aj moja vec že ho tam nechcem

mna len tak nič nerozhadže ale s tým darcom spermii bleeee až mi zle došlo , bodaj by každé dieta malo super otcou a nie len darcou

horana
19. jan 2014

@ssussie Tvoj pribeh na predchadzajucej strane dole ma zaujal, uz odvaha rodit so svokrou sa len tak nevidi, museli ste si byt dost blizke aj predtym, vsak?! ja mam sice vybornu svokru, na ktoru pol slova kriveho nemozem povedat, ale v takej intimnej chvili ako je porod si ju neviem pri sebe predstavit, mala by som zabrany, nevedela sa pri nej uvolnit, skutocne musite mat kamaratsky vtah na vysokej urovni...dalej nie uplne som pochopila ze tvoj muz nebol pri porode, vedel o nom len z rozpravania ze boli komplkacie, co si nasledne vycital (ze tam nebol?) a preto sa jeho vztah s malym dlhsie utvaral? Aj ked mesiac ako mesiac, co poznam oteckov na okoli, tak im trva nezriedka o dost viac nez mesiac kym si na babo zvyknu, a to aj taki co su inak skutocne vynikajuci otcovia neskor, ale nie kazdy chlap ten prvy rok dava stylom ze sa hned preladi tak ako zena, ktoru na to priroda aj biologicky 9 mes pripravuje. Chlapi to maju podla mna trosku tazsie v tomto, a nie kazdemu vyplali to hned a nemusi to byt este preto ze je zaciatok narocny ci chaoticky, a ked aj je, nemylis ze by bol na tom rovnako keby bol pri tebe? Ved pomoct by ti nemohol tak ci tak, no nie?!
A celkovo, taka lekcia odkrytej zbabelosti este nemusi byt zla, je to take rychle postavenie na nohy a do reality ake je vsetko okolo maleho dietata krehke a zaroven silne, podla mna ked si z takej situacie dokaze vziat poucenie, moze ho to naopak velmi posilnit v dalsom zivote oproti chlapom ktori s niecim takym neboli konfrontovani.

matik1
19. jan 2014

@cecilka88 ahoj, ja som rodila pred tromi rokmi a tiež som chcela, aby priateľ pri pôrode bol. Bol hrdinom, že pôjde, ale ako sa blížil termín pôrodu, tak sa hrdinstvo vytrácalo a nakoniec som tam išla sama. Aj tak by z toho nič nebolo, lebo nakoniec som dieťaťko porodila cisárskym rezom. Názory žien aj mužov v tomto sú naozaj veľmi odlišné. Ja si myslím, že by to mal každý muž absolvovať, aby videli, že to nie je žiadna sranda... Zasa na druhú stranu, mám sestru, ktorá žije v ČR a manžel odvážne ku pôrodu išiel...keď sestra prvýkrát zvrešťala na sále, švagor sa "vykydol" a pritom rozbil umývadlo. Po pôrode lekár sestre povedal, že s tatínkom mali viacej práce ako s ňou... 😀

ssussie
19. jan 2014

@horana nooo my sme s muzom uz veeeela rokov spolu, svokra nie je moja doverna priatelka, ale je to clovek, ktory ma v sebe tolko dobrosrdecnosti a obetavosti, ze som vedela, ze ked ju poziadam, tak pojde. Je vrchna sestra, takze hoc by mi aj medzi nohy kukala, nebrala by to tak ... je zdravotnik. Komplikacie boli - nepokracujuci porod, pupocnik okolo krku a pravdepodobne odlucovanie placenty, takze po dvanastich hodinach odfukovania sa zo mna zacalo liat a vtedy sa uz nik nebabral a ihned som sla na operacku ... aj pri sekcii moze byt u nas partner pri babyboxe a cakat ako babatko vyberu - tak tam cakala svokra, hned dostala malinkeho, este mi ho doniesla na salu (to uz mohla len preto, ze je sestra) nech ho pobozkam a tak isli prec ... no a manzel doletel, hned ako sa maly narodil, ale prisiel mi taky sokovany - najprv mal pupkatu zenicku a zrazu to bola pooperovana vystavena pacientka a male babo. Proste tych dvanast hodin co maly prichadzal na svet bolo pre neho ako vytrhnutych z kontextu a prave vtedy je cas, ze si realne zvykas, ze sa stanes rodicom. Tak bol z rutiny tehulkovania vneseny do behaciek kolo babatka a mal co robit, aby to spracoval. A vycitky mal, lebo mama mu hovorila ako som sa vytrapila, ako jeden nechceny sluzbukonajuci lekar ma nechal v bolestiach tak dlho, pricom kazdy vedel, ze pre ten pupocnik to bude aj tak sekcia ... a on tam nebol aby zabranil tomu natahovaniu .... ale co ma trapi dodnes je to, ze kazdy muz co bol pri porode si tak potom vazil tu zenu aka bola hrdinka, co dokazala ... ten moj bol sice nasraty, ze tomu lekarovi nechal so mnou skaredo zaobchadzat, ale na druhej strane kamaratovi povedal co mali pomaly rodit, ze nech sa neboja, ze to nic take hrozne nie je ako sa hovori .... ☹

katrinka8
19. jan 2014

@cecilka88 - ahoj, necitala som, com pisali baby 🙂 Napisem Ti moj nazor. Mala by si sa, podla mna, riadit svojimi pocitmi. Ak mas pocit, ze manzela pri porode nepotrebujes, tak chod k porodu sama. Nenechaj sa dotlacit do niecoho, s cim by si vnutorne nesuhlasila len preto, ze niektoto si mysli, ze by to tak malo byt. Porod by mal byt pre Teba pohodovy, a ak citis, ze by si tam chcela byt bez manzela, je to v poriadku 🙂 Ja som svoje prve babo rodila s manzelom, nemal ani on ujasnene, ci chce ist, nakoniec sam so sebou sa rozhodol, ze ide (ja som ho chcela tam mat) - mne to pomohlo hlavne z dovodu, ze porod trval niekolko hodin, takze som sa celkom "nudila" sama v porodnej sale. Ked prisiel manzel, ubiehalo mi to rychlejsie. Potom som zase uz s malinkou v naruci bola stastna, ze sme vsetci spolu a tiez som bola rada, ze mi ma kto tlacit na maternicu 😀 A tiez som rada, ze som videla, ako bol dojaty, ked sa malinka narodila (som ho predtym takeho este nevidela 😀 ). Ked som cakala synceka, dostala sa mi do ruk knizka od Lucie Groverovej - Suchej, Aby porod nebolel. Ta mi v mnohom ukazala iny pohlad na porody ako take, na moj vlastny porod, na tehotenstvo atd. Je tam aj kapitola o muzoch pri porode a pri tehotenstve, o jeho funkcii, ulohe atd. - velmi zaujimavy pohlad 😉 K tomuto porodu manzel zase bol dost nerozhodny, ci ist, ci nie. Nakoniec siel (ked som mu z porodnej saly volala, ci teda pride 😀 ). Musim ale povedat, ze on je typ, ze nezasahuje moc do "deja", proste tam bol a vedela som to. Mne to tak stacilo. Porod druhy bol este viac super ako prvy, doslova som sa citila velmi dobre, nebola som unavena, vsetko slo velmi rychlo 🙂

demeterka
19. jan 2014

Ja som mala muža pri pôrode a nakoniec som veľmi rada že tam bol. Mne to veľmi pomohlo aj psychikcy ale aj fyzicky lebo som sa na neho vesala počas kontrakcii a lamala mu ruku 🙂🙂 po pravde k pôrodu najprv vôbec nechcel ísť, no ja som mu povedala že chcem aby tam bol že mi to veľmi pomôže, tak sa akože obetoval 🙂🙂 no potom ked už sa to všetko udialo a on videl ako prišiel na svet nás synator, povedal že vzitove nič krajšie nezažil a že je neskutočne šťastný že som ho k tomu donútila a odvtedy všade kam prídeme a je tam nejaká tehotná osoba tak každému musovi hovorí ako k pôrodu musí ísť že je to súper 🙂🙂 ale v každom pripade to záleží od chlapa lebo sú rôzne povahy. Podotýkam že pri pôrode prvej dcéry nebol a tiež mi tam nechýbal, no pri druhom som chcela skúsiť aké to je a teraz tak trošku ľutujem že nebol aj pri prvom. Ale na vzťahu k deťom to nič nemení, obe miluje rovnako.

majdus
20. jan 2014

@vejula
@monika2014
To si nemyslim ani ja, ze si ju potom zacne vazit. Ja som skor hovorila skusenost manzela, ze videl, cim som musela prejst a ze tie bolesti boli take, ze som sa citila ako dake zvieratko vyplasene, ktore stale potrebuje pocut, ze to dobre dopadne, lebo za svoje schopnosti to zvladnut by som ruku do ohna nedala 🙂. Mna si manzel vazil aj predtym, ale ked videl, ako som to zvladla (ze som nebola tvrdohlava ako vzdy a ake to bolo tazke), tak je vdacny, ze tam bol. Teraz ked si spomenieme na porod, tak sa nam vynoria chvile, ktore sme obaja zazili 🙂 Kazdy inak, ale ten priebeh videl 🙂 No a o tych chvilac, ked sa drobcek narodil a bol s nami hodinu a pol, tak o tom ani nehovorim 🙂 Prajem vam podobne skusenosti.
Samozrejme, ked sa neda, tak sa neda. Keby manzel nemohol, tak by tam nebol a keby nechcel, tiez by tam nebol, ale vdaka Bohu, ze chcel a aj to, ze bol. A nemozem povedat zlu skusenost so sestrickami a lekarom. Najprv som si pri spisovani spravy s doktorom aj poplakala, pretoze sme mali nejake priania - skor poporodne 🙂, ale nakoniec to bolo pokojne.
Vsetkym zienkam prajem, aby ich porod prebiehal bez komplikacii a v pokojnej a privetivej spolocnosti, ci uz blizkych alebo pesonalu 🙂. Predsa len su to prilis dolezite chvile, tak nech tak aj vyzeraju a aj sa prezivaju. 🙂 A nielen pri prvom porode 🙂

monika2014
20. jan 2014

@majdus
Áno,pôrod je silný zážitok pre oboch rodičov,ak samozrejme majú ozaj dobrý vzťah a na bábo sa obaja tešia.A určite neexistuje ani jedna žena,ktorá si nepoplakala,či už pred alebo po pôrode.Aj naďalej som za otca pri pôrode,ale v mojom prípade som rada,že tam nebol 😉 Tých pár chvíľ na prípravke nám "stačili 🙂 Veď budeme spolu celý život a budeme mať aj iné krásne spoločné záčitky a spomienky 🙂 Nech sa už mamičky a oteckovia rozhodnú akokoľvek,hlavne nech to časom neoľutujú 😉 Krásny deň všetkým 😀

dai
20. jan 2014

@cecilka88 ahoj
podla mna toto zalezi len a len na vas dvoch... na tvojom mieste by som sa asi s muzom porozpravala preco tam chce byt - mozno je len zvedavy, mozno mu niekto o porode rozpraval a on to chce tiez zazit - ak chce ist tak by som mu urcite nebranila, ak ty vyslovene nechces, tak si dajte nejake hranice pokial tam moze byt a potom nech pride az ked bude babo na svete...

co dalo, co vzalo... moj muz bol pri porode oboch nasich detoch a ked sa nad tym tak zamyslam tak sme sa nikdy nejak o tom nebavili ci tam ma byt ci nie... bolo to pre nas take samozrejme nejak - chodila som na pripravu, tam povedali ak muz chce byt pri porode musi si spravit nejaky kurz, doma som to povedala a muz tam automaticky isiel... Mne osobne by pri porode asi chybal, kedze vlastne porod bez neho nepoznam... Moj muz vybavoval pri nas hlavne oficialitky - vsetky tie poplatky, vypisovacky a tak ... detto behal okolo malinkych ked sa narodili pokial som ja rodila placentu a zasivali ma... robil fotky, pisal smsky🙂

co sa samotneho porodu tyka - mala som rychle porody, muz tam bol hlavne na komunikaciu s okolim 🙂 kontroloval kontrakcie a ked boli dost vysoke tak bezal volat lekara a sestricku, inak ma mojkal a povzbudzoval🙂 pre mna to bola opora a som velmi rada ze tam bol - mozno by ale bolo to iste keby tam bola moja mama alebo nejaka ina blizka osoba, neviem - sama by som rodit nechcela.... Fakt je ze muz videl nase deti zaroven so mnou a viem ze pre neho to vela znamena😉

vejula
21. jan 2014

@majdus jasne ja to chapem, môj manžel bol v pôrodke tiež somnou ako som pisala. I ked musím priznať, že ja osobne som nestala o žiadne hladkanie ani masirovanie ani nič. Pravdupovediac počas kontrakcii mi vadil každý dotyk, nesmel sa ma ani chytiť ani držať za ruku, mna tie dotyky oslabovali. JA som sa radšej tych chladnych ručok na kresle držala. A pritom niesom žiaden chladný človek v živote, potrebujem dotyky. Ale pri pôrode mi to jednoducho vadilo. Skutočne som mala pocit, že pri pôrode mi nepomôže nikto a nič, že moje telo je nastavené porodiť dieťatko bez pomoci. Do pôrodky som nešla preto, aby mi pomohli, lebo myslim, že pomoc som nepotrebovala, išla som tam pre istotu, lebo v prípade, keby dieťatko po narodení napríklad nedýchalo, alebo by malo nejaké komplikacie, tak jsom chcela byť radšej v pôrodnici.

zuzkanik
21. jan 2014

Ja som prítomnosť manžela pri pôrode iba uvítala. Síce mi strašne vadili jeho vtipné reči, ktorými sa ma snažil rozveseliť, ale na druhej strane som mala šikovného hovorcu, ktorý sa ma vedel zastať. Dával na mňa pozor, upozorňoval personál, keď sa mu čosi nezdalo... A aj tie bolesti som s ním znášala omnoho ľahšie. Necítila som sa tak veľmi zraniteľná.

majdus
21. jan 2014

@vejula
No tak to ako keby som sa prave vratila do porodnice 30okt 🙂 Aj mne vadili vsetky dotyky a hladkania. Manzela som sa nanajvys drzala a pucila mu ruky. Inak mi vadilo, ked ma chcel masirovat, ako sme sa ucili 😀 Aj sprchovu hadicu som mu vzala z ruky, lebo ma neoblieval tak, ako som potrebovala 😀 A o chvilu mi uz nestacilo nic. 🙂 No a na kresle mal zase take horuce pery, ako keby mal horucku, tak som mu akoby len davala najavo, ze mi vsetko vadi. Aj ja, ako som napisala...nesustredila som sa na jeho pritomnost, skor na to, ze to asi so mnou nedopadne dobre....vobec som v tych bolestiach neverila, ze proste porodim, nech ma ubezpecovali, kolko len chceli. Manzel bol vacsinu casu ticho....len ked som dychala ako drak, ked som mala odpocivat, tak mi pripomenul, ako mam dychat. Cuduj sa svete, vraj som ho aj pocuvla a aj sestricky som sa snazila, ale ja som mala pocit, ze to neviem. 🙂
Ja som chcela, aby tam so mnou bol prave preto, ze som netusila, ako sa tam budu ku mne spravat cudzi ludia, pre ktorych je moj porod len dalsi na beziacom pase :( Obavam sa, ze som sa toho bala viac, nez bolesti, lebo tu som si nevedela predstavit... Nevrlost personalu si vsak dokazem predstavit velmi zivo. 🙂 No a okrem toho som mala 5 priani, takze o to viac som sa obavala ich pristupu a starostlivosti. To bol hlavny dovod no a dalsi prisiel vtedy, ked videl, ake som mala bolesti (a to mam vysoky prah bolesti🙂) a ked sme prvykrat zocili nasho drobceka 🙂. A ked mi povedal, ako cestou autom plakal, aky bol na nas hrdy a stastny, ze nas ma, tak to stoji za to. 🙂 Aj nabuduce bude. 🙂

suezee
14. apr 2014

Pri prvom partner nebol a pri druhom neskutocna pomoc a ulava. Nevedela som si predstavit ako bude reagovat na niektore veci z porodu, ale tu lasku, ktoru po porode od neho dostavam hovori za vsetko. Takze otecko pri porode urcite ano.

daniela1983
14. apr 2014

@cecilka88 manzel pri porode bol a nelutujeme ani jeden, jednak by som bez neho zrejme neporodila lebo v istom momente som vyhodila porodnu asistentku aj sukromnu dulu, jemu sa podarilo znovu rozbehnut kontrakcie, takze je hovorim, ze si maleho porodil. a neuveritelny zazitok bol bonding ktory sme si vychutnali. ked som po dvoch hodkach isla do sprchy manzel si vzal naheho maleho na svoju nahu hrud a tulil si ho kym som sa osprchovala. nikdy na to nezabudne. uzil si so mnou 13 hodin na sale a uzil si aj ten extaticky naval hormonov vo finale ked sa maly narodit. manzel prakticky lietal nad zemou.a hlavne mohol zazit maleho hned ako sa narodil a uzit si to spolocne tulenie a pozorovat ako sa maly prisava. tiez uzasne bolo ze maly robil nieco co robil iba na porodnom sale, nikdy viac sa to uz nezopakovalo a manzel mohol byt pri tom. radi na to spominame. skratka skoda o to muza ochudobnit

Strana
z5