icon

Je pôrod s vyvolávačkou taký hrozný ako každá opisuje?

damiana
11. jan 2011

Chcem sa spytat, ci je naozaj vyvolavany porod horsi ako prirodzený ? 😖

felisita
29. júl 2016

Všetko sa da vydržať aj s vyvolávačkou, ja som si hovorila ze to raz prejde a vydržala som , nemáš sa čoho báť aj keby ti dali vyvolávačku. Jasne bolesti boli riadne ale prežila som

luciola
29. júl 2016

Ja som mala vyvolačku dva krat a je to lepšie teda aspon pre mna bolesti su to ano ale je to rychlejšie aspon pre mna bolo ak nechceš mať take bolesti zaplat si epiduralku ja som mala a bolo to lepšie ako pri prvom porode. Som bola spokojna nad mieru a každa žena to preživa inak. Niektore porodia hned niektorym to trva dhlšie ja som prve rodila 7hodin. a vylovačku som mala a bolesti a druhe som rodila 12hodin a tiež som mala vyvolavačku ale dali mi ju až neskor a to som si pytala už Epiduralku a to bolo potom lepšie.

jarka721
29. júl 2016

No teda neviem,niektore ste si teda zazili svoje 😒 ja som mala vyvolavacku pri tretom porode ale vsetko bolo ok,bolesti boli velke ale znesitelne a aj to len poslednych 30mimut,rano infuzka ,cca o 10tej tabletka ,nic a bolesti zacali cca o 11.30 a maly sa narodil 12.40..................netvrdila by som ze je to len lenivost porodnikov,ved ak prenasa zena aj niekolko dni,tak ako inac vyvolat porod?ci potom uz len sekcia?

verronicka
29. júl 2016

Ja som mala obidva pôrody s vyvolávačkou a dala sa bolesť zvládnuť (bez EPI) prvého som rodila cca 2,5hod so silnými bolesťami asi hodinku a druhého 30min.
Každá žena to prežíva inak, iný prah bolesti, iná situácia, iný priebeh pôrodu,ina veľkosť bábätka.... NIKTO dopredu nikdy nezaručí ako bude pôrod prebiehať a dlho trvať,či už s oxitocinom alebo prirodzeným pôrodom 😉 bez či s EPI....

mausy21
24. aug 2016

Ja som prvy rodila priridzene od zaciatku kontrakcii po samotne naridenie malej asi 2.5hodky a druhy vyvolava yyy 12h ukrutne bolesti..nikdy viac.

veronikanellka171
21. sep 2016

Baby a co stoji cca vyvolavacka?

evittam
21. sep 2016
marfikchov
21. sep 2016

Tak ja som mala vyvolaný iba prvý pôrod, začalo sa v pondelok a syn sa narodil v stredu o 22,05. Bolesti to teda boli, ale keď porovnám s druhým pôrodom, ktorý začal prirodzene, tak boli znesitelnešie. Ale fakt je, že pri oboch mi tiekol aj oxi, a to som si povedala nikdy viac. Síce rodiť sa už nechystám, ale každej ktorá ide, radím, radšej rodiť dlhšie ale s prirodzenými bolesťami, ako s oxi... lebo ten robí tie bolesti neznesiteľné...

jahodka11
21. sep 2016

Zažila som obidva prípady, podla mna je to jedno...nenechaj sa vystrašiť....! 🙂

alchemilkazltozelena
21. sep 2016

Mne vyvolavali oxytocinom..uz nikdy to nechcem zazit..epi ma zachranila

veronikanellka171
21. sep 2016

Tak ale ked budem mat planovane ze v ten den chcem porodit neplatim nic?

evittam
21. sep 2016

@veronikanellka171 Nikto ti nezaručí - a ani vyvolávačka, že porodíš v ten deň, v ktorý si želáš. A nie za vyvolávačku sa neplatí.....

erienka
21. sep 2016

@veronikanellka171 nestoji nic, oni ti ju daju aj keby si nechcela 😠

ivett311
21. sep 2016

Ja som dostala oxi o pol 7ej rano a pol9 rano som porodila. Ale bolesti boli neskutocne 😞😞😞 nemala som ani epi..takze nikdy viac..

lucka227
21. sep 2016

Ja teda mozem potvrdit ze je to jedno.Pri prvej som mala vyvolavacku a povedala som nikdy viac.Teraz som rodila spontanne,do 9cm som necitila nic len tvrdnutie a potom mi praskli vodu a dakujem pekne.Oxytocin nesposobuje bolesti to samotny porod.Mne ked dali oxy na tlacenie tak to bola zachrana lebo by som ani nevytlacila.Urcite by som uz nehlasala ze to si nedam alebo tamto.Lekari vedia co robia a preco.Snazia sa to urychlit nam aj sebe takze treba im doverovat 😉

evittam
21. sep 2016

@erienka To nie je pravda - ak niečo nechceš tak stačí povedať - si svojprávna osoba a môžeš sa po konzultácii s lekárom rozhodnúť ako ty chceš.....

evittam
21. sep 2016

No a za mňa - klystír som dostala okolo 18.30, vodu mi pichli okolo 19.00, bolesti ešte skoro žiadne len som sa prechádzala a všetko ok - ešte som si vravela, že ak to bude takto tak to bude super 😀 😀 😀 , okolo 20.00 som už bola na pôrodnej sále - chvíľu fitlopta, potom ma dali na monitor a cca okolo 20.30 začali bolesti, že by som si aj niečo vypýtala proti nim, ale v tom sestra niesla infúzku s oxitocínom v štýle, že to Vám zintenzívni bolesti ale aj urýchli pôrod - tak som len na ňu pozrela, že či si robí srandu s tými bolesťami - no a mala pravdu - asi cca 3-4 neskutočné kontrakcie a už som musela tlačiť - malý bol na svete 21.10 - a lekár spravil dobre, že to urýchlil - nepáčil sa mu monitor malého - mal pupočnú šnúru okolo krku - ani hneď neplakal keď sa narodil. Čiže zhrniem - bolesti neskutočné, ale krátko - a rýchly pôrod.

erienka
21. sep 2016

@evittam viem, ze sa to da, no nemaju to radi. Mne ju dali, aj ked som nechcela. Moja chyba, ze som si nenapisala porodny plan

evittam
22. sep 2016

@erienka No vieš, ja som typ človeka, že mi je naozaj srdečne jedno čo majú alebo nemajú dotyční lekári a sestry radi - proste poviem nie a hotovo. 😉

ivanusko
22. sep 2016

Ahoj. Ja som tiez mala vyvolany porod,,ale dalo sa to vydrzat😉 su to sice hrozne bolesti ale zvladla som to. Tiez som sa najviac obavala vyvolavacky,,,ale da sa to vydrzat😉

151zabka151
22. sep 2016

Ja som mala vyvolané dva a dalo sa 🙂

atenna
22. sep 2016

Strasne!Nakoniec aj tak sekcia.

ciriklora
22. sep 2016

Áno vyvolaný pôrod je horší ako prirodzený. Je to násilie a cítila som sa ako znásilnená(smutné slovo ku pôrodu).Druhý pôrod som podľa doktorov tiež prenášala,ale všetky parametre v poriadku,tak som odmietla ísť do nemo,a pôrod sa začal sám,aj keď bol po odtecení plod.vody veľmi rýchly,bolo to úžasné,veelmi bolestivé,ale zároveň silný pocit,ze som nad tým,ze zvládam,spolupracujem s telom a akoby som sa posunula v ženskej energii zivota na vyššiu úroveň. Každej žene ak má tú možnosť želám prirodzený porod plný endorfinov,sebavedomia a záplavy lásky( znie to rozprávkovo,ale su to neskutočne stavy

natalushka
22. sep 2016

Ja som rodila normalne,vsetko v pohode .len sa potom spomalila cinnost,az skoro zastavila..maly uz bol velmi nizko..tak mi supli oxytocin co to slo a za chvilu bol vonku..bolelo..ale bolo to ozaj chvilu..a uz mi to bolo pravdupovediac uplne jedno..hlavne nech je maly v poriadku vonku..

tana85
22. sep 2016

strasne zalezi v akom stave oxytocin davaju a ako rychlo. prisla som na 5cm otvorena a dve hodiny sa nic nedialo, voda odtekala, ale kontrakcie sa velmi znizili. dali mi infuziu na polhodinu, ale kvapkala velmi pomaly. kontrakcie sa vratili pozvolna a boli uplne ok. na porod mam pekne spomienky, ziadne "znasilnenie" sa nekonalo

eeffka
22. sep 2016

Dievcata ja som druhu dceru porodila tak ze cely porod od pichnutia v boku doma na gauci po dieta trval 90min, v nemocnici sme sa "zdrzali vcelku" uctyhodnych 40min. Prirodzeny porod a poslednych 10min som myslela ze im omietku otrham nechtami, takze som sa za 30min otvorila asi o 6cm ci kolko
ale zasa ked porovnam 10min s tym ze potom som uz len 3x potlacila a bolo po... ale tak nejak si predstavujem vyvolavacku
prisla som s menstr.bolestami a za 40min som mala dieta v naruci

berinka42
22. sep 2016

ja mam skusenost aj aj a popravde sama neviem 🙂 prvy porod som mala tak, ze mi odtiekla voda a nic sa nedialo, nebola som ani na spicku prsta otvorena, krcok cely, este nejako otoceny.. takze sup tabletku na krcok aj vyvolavacku... zda sa mi, ze ked mi to pichli rano o 7mej, bolesti sa len a len stupnovali. Cele zle. Druhy porod prirodzeny, az kym mi nepraskli vodu, to uz bola ina komedia :D Ja mam pocit, ze to mozno zalezi od tej vody, lebo dovtedy som az take bolesti nemala, ale akonahle ju praskli, tak to bolelo riadne, ale mala som da sa povedat velmi rychly porod potom. Doma som si poplakala, ze tu bolest uz nechcem zazit. Aaa presiel mesiac a aj by som kludne sla aj na to tretie 🙂 Ja hovorim, netreba sa bat, kazda mame iny prah bolesti, to dieta nejako vyjst musi, takze strach nepomoze. Osobne by som radsej asi vyvolavackou ako cisarskym. Myslim, ze po nom to bolo hodne dlhsie

cottoncandy
22. sep 2016

Oba moje pôrody boli do troch hodín... bolesť pri vyvolávanom bola väčšia, prestávky medzi kontrakciami akoby kratšie aj vo finále v porovnaní s druhým pôrodom, ktorý bol spontánny.

ukulela
22. sep 2016

@veronikanellka171 co myslis pod pojmom vyvolavacka? davaju sa tabletky odspodu, alebo sa dava infuzia oxytocinu ... nestoji to nic. ale porod si naplanovat nevies. jediny planovany je cisarsky ... tak sa velmi nespoliehaj, ze si vyberies pekny datum, dohodnes s lekarom a rano pichnu vyvolavacku a do obeda porodis.
ja som zacala rano o siestej s kontrakciami, hned kazde 4-5 minut a hned take, ze som nevladala stat. takto to bolo do vecera, malo otvorena, cipky nezaberali, steny som skriabala ... o siestej do mna zacali liat oxy, to si uz ozaj nepamatam, co bolo (teda utrzky ano, akoze to pretlacim - hovno, este nie,nechame ju tak, volajte dalsieho doktora ... skratka bordel. maly sa narodil 20.20. nastastie bez zvona/vakuumextraktora, nejako som s vypatim vsetkych sil a spomocou toho druheho doktora, ktoreho nastastie zavolali, porodila ... najhorsi zazitok z porodu (okrem sitia) prave oxytocin. ale to som bola uz uplne mimo, nezvladla som ani protestpvat. ani epi si pytat, ja som nezvadala tusim ani dychat. mam zrejme velmi nizky prah bolesti ... druhe dieta s EPI, inac prekrizim nohy a nepustim.

kytula
22. sep 2016

moja v ziadnom pripade si nedavaj vyvolavacku oxytocynom. Ja som rodila prirodzene, presne na den prisli kontrakcie, vsetko ok, ale neviem co to maju za moresy v nemocke v ktorej som rodila a tam davaju oxytocyn pre urychlenie porodu. V ZIVOTE NIKDY VIAC OXZTOCYN!!!!!! To boli kontrakcie nonstop, nevladala som ani dychat, po oxytoczne som sa naopak zacala zatvarat a musela som rodit cisarakom. Lutujem, ze som podpisala take svinstvo, mohla som rodit dlhsie ale prirodzene.