icon

Je pôrod s vyvolávačkou taký hrozný ako každá opisuje?

damiana
11. jan 2011

Chcem sa spytat, ci je naozaj vyvolavany porod horsi ako prirodzený ? 😖

kukucka1979
29. jan 2012

Ja som mala porod aj spontanny aj vyvolany. Myslim si, ze pri kazdej mamicke to je individualne. Mame iny prah bolesti, ine emocie... No v mojom pripade bol vyvolany rychlejsi. Niekto vravi, ze aj preto, lebo islo uz o druhy porod. Hlavne, ak ta to caka, tak drzim palceky, nicoho sa neboj, ved priroda a lekari vedia co robit a prajem velmi vela lasky a zdravicka.

oliverka
29. jan 2012

Rodila som bez urýchľovacích zásahov - neželala som si ich, pokiaľ na to nebude naozaj medicínsky dôvod. Nebol. Ja by som nestavala otázku tak, či sú vyvolané pôrody hrozné kvôli bolesti. O tú mne teda vôbec nešlo, nedala som si pichnúť nič proti bolesti, lebo si myslím, že tá bolesť sa dá zvládnuť. Ja jednoducho nevidím dôvod na urýchľovanie fyziologického pôrodu. Načo? Pôrod je podľa mňa prírodný dej, čím viac do toho kafreme, o to viac sa zvyšuje pravdepodobnosť, že jeden zásah si vyžiada ďalší. K druhému pôrodu budem pristupovať rovnako. Ak nebude žiaden problém, nechcem, aby ma čímkoľvek dopovali - počnúc oxitocínom, prepichovaním plodových vakov a epidurálkou končiac.

anw
29. jan 2012

Este horsi.....nikdy viac

radustek
29. jan 2012

myslim si ze ci je porod vyvolany alebo nie je to uplne jedno je bolestivy aj tak....pri malom som ju nemala a mala som ho horsi pri malej mi ju dali a za chvilu bola vonku......pri malom som rodila 2,5 hod a pri malej len hodinu 🙂

koralinka
29. jan 2012

mne tiež vyvolávali - dávali mi dve tabletky vaginálne, museli aj vodu prepichovať a pri pôrode aj vakuum :( rodila som od 7 ráno do 6 večer - stačilo mi vedela som už pred tým že viac ako jedno nechcem, ale pôrod ma len utvrdil ;) aj ked si povieš že bábo zato stojí - ale mne stačilo raz!

mandm
29. jan 2012

mne zacali kontrakcie asi o 21:00 a celu noc som rozdychavala... ale to sa este celkom dalo 🙂 pomalicky som sa otvarala a rano ma vysetrili a bola som otvorena uz na 7 prstov. okolo 7:30 mi pichli infuzku na tie posledne 3 cm a vtedy som si myslela, ze nastala moja posledna hodina a toto nikdy nemozem prezit 🙄 Dostala som strasne silne kontrakcie, myslela som, ze mi roztrhne chrbticu! 😖 Ale o 8:15 sa narodila dcerka a bolo po bolesti 😀 Som strasne vdacna manzelovi, ze tam bol so mnou a bol mi fakt velkou oporou 🙂

karin1234
29. jan 2012

ahoj, mne porod vyvolávali a nebolo to vobec hrozne. samozrejme zálezí, v ktorom týždni ho vyvolávajú a či je to telo na ten porod uz pripravené. mne to postupovalo tak ako malo a na porod mam len dobre spomienky 🙂

papuka
29. jan 2012

Ahoj, podľa mňa je to hroznýýý zážitok, prežila som si to pred 12 rokmi, do nemocnice som prišla ráno o 9,00 a porodila som 23.38. vybrala som 4 infúzie. ja by som sa na to už nedala NIKDY v živote

dadak
29. jan 2012

ja som mala oboch chlapcov vyvolanych...a tvoju otazku by som asi zodpovedala tak...bolesti su horsie, ale porod som mala za pol hodiny u druheho a za hodinu a pol ako prvorodicka...ale zalezi to podla mna od zenskeho tela...

irriss
29. jan 2012

dostala jsem vyvolavacku..ale "uklidnovaci latky" k tomu, necitila jsem NIC 😉

p.s. mam nizkou hladinu bolestivosti 😉

martincca
29. jan 2012

je rozdieľ "vyvolávaný" alebo keď len pomôžu spontánnemu k rýchlejšiemu priebehu
ja porovnať neviem, zatial som mala 1 vyvolávaný, 10dní po termíne - otvorená na 0 😖 žiadna akcia
ráno mi napichli oxitoxín, potom tableta, zase oxitoxín, medzítým som sa každú chvílu sprchovala... do 12-tej sa nič nedialo, o 13-tej som ešte s mužíčkom klebetila na chodbe, sestričky sice šaleli 🙂 kontrakcie som mala každé 2 minúty, ale nejaké extra bolesti nie
a malý sa narodil 14:10, bolelo, posledné minúty...ja som tiež kadečo čítala pred pôrodom a od začiatku som si vsugerovala do hlavy že počkaj, bude horšie...fakt som čakala niečo brutál 😀
Mňa osobne najviac bolelo šitie a predstava že sa to nepodarilo spontánne ale s pomocou tých sračiek, s prepáčením😀

denij
30. jan 2012

Ja som mala vyvolávačku pri prvom dieťatku a bolesti nastúpili hneď a riadne,pri druhom som rodila bez nej a bolo to o 80%lepšie.Lenže prvé mi museli vyvolať,lebo sa mu nechcelo a druhému sa chcelo o 5 dní skor🙂🙂🙂🙂takže ja som si moc nevyberala,ale ak by som mohla-lepšie som zvládala prirodzené bolesti bez vyvolania,ale v konečnej-poslednej fáze porodu bola bolesť rovnaká v oboch prípadoch

zbibo
30. jan 2012

Ano Ano je 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Najhorsie ked sa neotvaras a oni ta napichavaju, ale ak ide vsetko ok podla mna to moze len pomoct, mna napichavali jedna radost a aj tak som skoncila po 18 hodinach na stole vdacna lebo som uz nemala sily ani dychat 😀

alenka600
30. jan 2012

Ja som mala vyvolavany porod, lebo mi odtiekla plodova voda a cely nasledujuci den ziadne kontrakcie. Bolo to hrozne, uuuuplne zle. Jasne, ze kazdy porod boli, ale ja som sa isla scvoknut, ked mi po 5 hodinach kontrakcii (z toho posledne dve hodiny velmi bolestive a caste) povedali, ze do 12-20 hodin porodim, lebo sa dieta vobec neposuvalo do porodnych ciest. Nakoniec aj tak cisarak, dieta bolo 3x obtocene pupocnou snurou a preto neslo von. Zalezi na okolnostiach, ale velmi nerada by som to zazila znovu

hoogy
30. jan 2012

mne vyvolavali porod tabletkou do posvy to som musela tusim dve hodiny lezat ktore som prespala. potom som cakala okolo pol 9 mi odtiekla plodova voda. troska bolesti bola som otvorena na centimeter. do hodiny a pol som bola otvorena na 8 cm. 00:43 bol maly na svete. islo to rychlo a nebola som vycerpana z dlheho porodu. podla mna to zavisi aj od zeny.ako to jej telo prijme.

vieraft
30. jan 2012

ja som mala 2 porody vyvolavane, kontrakcie nastupili okamzite a hned velmi silne, ledva som to predychavala, obaja synovia sa narodili cca 3,5hod. po podani tabletky zospodu. treti porod som si uz nezelala vyvolavat, bol uplne prirodzeny, prisla som do nemocky na beznu kontrolu, bola som uz na 5cm otvorena, tak si ma tam nechali , dali klystir, prepichli plodovu vodu - vsetko bolo bez bolesti. Potom postupne zacinali kontrakcie a asi po 10 nie velmi silnych kontrakciach sa dcerka narodila. Krasny zazitok, neda sa porovnavat s predchadzajucimi porodmi!

bezaz
30. jan 2012

prvy spontanny, druhy vyvolavany bez riadneho informovania, prvy bolel, ale pohodicka, druhy peklo, strasne to bolelo a strasne dlho trvalo, nikdy viac..

sante81
30. jan 2012

ja som rodila prirodzene ale neviem či vačšie bolesti ešte pri pôrode môzu byt, rodila som 10 hodin z toho 4 hod v 2 min kontrakciach, ak mi ma vyvolávacka skrátit čas pôrodu ,tak som za, myslím ze bolesti pri pôrode s vyvolávačkou alebo bez su rovnaké, bolí to velmi, ale za ten pocit mat dieta to predsa stojí

bubulka722
30. jan 2012

Vôbec so sante81 nesúhlasím. Mám za sebou pôrod aj bez aj s oxitocínom a nedá sa to porovnať. Pri pôrode s oxi som si myslela, že ma rozdrapí jak žabu, bol to fakt brutál, nezveličujem! Prirodzený pôrod trval 8 hodín, kontrakcie postupne pozvoľne silneli a dalo sa to v pohode vydržať. S chémiou by som viac nerodila!

lucka1987
31. jan 2012

mala som porod vyvolany v den terminu porpdu a to tabletkou zospodu... od pol hodiny zavedenia tablety az po vecer tj cca 12 hod som mala dost silne bolesti kosti akoby mi ktosi vrazal poleno medzi nohy.. ale porpd bol uuuplne super 😉 od kontrakcie to slo rychlo a bezbolestne skoro

tehula
2. feb 2012

Prvy porod som mala spontanny. Hoci trval len 3h vseho vsudy od prvych prejavov porodu, bolesti boli riadne. Epi mi uz nestihla zabrat. neviem ako by som vydrzala taku bolest dlhsie.
Druhy porod som mala vyvolavany po termine. Zavedenie cipku, prepichnutie vody a klystir. Hned nabehli opat bolesti, no podali mi epidural. Do pol hodiny uzasny pocit, personal az neveril, ze ja tam rodim, co som bola vysmiata a uplne v pohode. Porod sice nebol az taky rychly ako prvy, s indukciou mi to trvalo 5,5h, no s vynimkou bolesti pred tlacenim to bolo super, konecne som zistila o com je epidural. Bez neho by som nebola az taka hrdinka.

Rozhodne sa ale neni coho bat, stres zbytocne blokuje porod. Ked sa da vyuzit analgeza, treba to skusit a potom je to ovela jednoduchsie.

siu3333
2. feb 2012

prvy porod vyvolavacka,strasne dlho som mala bolesti ,,o druhej v noci som mala bolesti narodila na obed,,a druhy spontanny,a raz dva to bolo,,,cize tak,,ale kazda maminka to inac zvladne,,,cize neboj bude to ok,,,

ninimini
2. feb 2012

prvý porod spontány nedávali mi nič žiadnu vyvolávačku trval 15 hod. 10 min už som nevládala druhý spontány ale dali mi 3 vyvolávačky mala som zaplateného doktora tak mi to chcel urýchlit za to som vdačná porod tval 8 hod bolesti boli hned silnejšie ale som rada že som sa nemusela trápit tak ako pri malej išlo to rýchlejšie 😀

456456
2. feb 2012

Ja som rodila spontanne, ale uz nikdy viac len cisarskym rezom. Jedna znama si to vybavila, dohodli si termin uspali ju a maly je na svete🙂

divoska
2. feb 2012

pre dieta urcite...

crapula
2. feb 2012

ahoj, mne dali tabletku odspodu rano a nic 😀 . potom mi po obede puatili plodovu vodu a porodila som az 22.22. take silnejsie kontrakcie boli asi od 17tej. ja som doteraz ani nevedela, ze je to nejake hrozive vyvolany porod.

terina25
2. feb 2012

obe porody sa ,,spustili,, spontánne,ale počas porodu mi dali oxytocín-infúzku.vraj na urýchlenie porodu.pri prvom mi ten oxytocín veľmi nezabral.pri druhom mi zabral,ale za to boli tie bolesti omnoho silnejšie a hlavne šlo to straaaaaaaašne rýchlo.Keď to mám hodnotiť-1.porod bol pomalší,slabšie bolesti,ktoré sa dali predýchať-príchod do porodky cca 0.30 porod o 8.35(bolesti od 16.00),2.porod veľmi rýchly a silnejšie bolesti-príchod do porodky o cca 14.00 porod o 16.25(bolesti od 13.30)

hajajanka
4. feb 2012

Ahoj, ja mozem porovnat porod bez vyvolavacky a s vyvolavackou, ale nejaky zasadny rozdiel v tom nevidim. Prvy porod sa spustil sam od seba. Doma mi odtiekla plodova voda (13.00) a pred 19.00 hod. sa narodil syn. Kontrakcie som mala az tak od 17.00 take poslabsie, nic strasne. Asi o 18.00 hod. sa zosilneli a o 3/4 hodinu bol syn na svete. Musim ale podotknut, ze tento porod bol komplikovany, pretoze syn nepostupoval, zasekla sa mu hlavicka, stracali sa ozvy a nakoniec mu pomahali vakuovou extrakciou. Nemozem povedat, ze by som mala na tento porod zle spomienky, ale adrenalinu tam bolo viac ako dost.

Druhy porod som mala vyvolavany predcasne, pretoze babatko malo problemy (o ktorych sme vedeli uz od 31. tyzdna tehu). Na obed som dostala polovicu cipku. Popoludni mi obcas tvrdlo brucho, ale len malicko. Takze som si v klude zbehla do bufetu a naladovala do seba vsetko, co sa dalo 🙂 O stvrtej mi natocili monitor, tvrdnutie bolo caste, ale nie bolestive. A o 16.30 som si zbalila veci a vybehla hore na porodnicu. Zacali kontrakcie. Najprv som ich uspesne predychavala, potom som uz len dychcala snad najviac z celej porodnice 🙂 Po povinnych procedurach ako klystir, vysetrenie a monitor som isla na sal (vlastne nie na sal, pretoze vsetky boli obsadene - bola to vysetrovna) a na rovinu poviem, ze keby ma este 5 minut zdrzali na monitore, tak im tam porodim 🙂 Vytlacenie babatka trvalo 5 minut, asi na 5 nadychnuti (2-3 nadychy pocas jednej kontrakcie).

Sila kontrakcii pri obidvoch porodoch bola asi rovnaka. Nemam pocit, ze vyvolavany porod je bolestivejsi. Ale boli tam mamicky, ktore dostali niekolko vyvolavaciek a nic sa nedialo niekolko dni. U kazdeho je to asi inak.

sea23
4. feb 2012

ja som mala vyvolavačku,nemám sice s čím porovnať,ale bolo to rýchle ,a to som chcela....porod bez bolesti nemas a ,tieto s vyvolavačkou aspon netrvali dlho.....o 8:30 mi dali vyvolavačku,okolo 11 tej som dostala kontrakcie a o 13:05 bol maly na svete.... 🙂 bolestive to bolo iba poslednu hodinku....

dulkagabulka
4. feb 2012

mala som jeden porod vyvolany, dva spontanne
porod som mala vyvolavany nie zo zdravotnych dovodov, ale podstupila som tzv. "vyvolanie pre pohodlie"- preklad z angl.
to je vyvolanie v čase porodnikovej služby

ked sa k tomu možem vyjadrit a poradit ti, vyvolavany porod bol omnoho boletivejší ako tie spontanne...

a čim viac o porodoch viem, zodpovedne vyhlasujem, že si myslim,ze take vyvolanie, ako som zažila ja /teda vyovalnie porodu preto,lebo porodnik ma službu / je nasilný čin spáchaný na žene a jej dietatku...naše deti prichaádzajú na svet násilím....správame sa k nim už na začiatku strašne....doteraz mi je luto, že osm to z neznalosti dopustila