icon

Je pôrod s vyvolávačkou taký hrozný ako každá opisuje?

damiana
11. jan 2011

Chcem sa spytat, ci je naozaj vyvolavany porod horsi ako prirodzený ? 😖

lenka1989
18. júl 2013

ja si to chvalim 🙂 mne pichli oxytocin a uz to pekne slo , ja som velmi spokojna

whiterosses
18. júl 2013

aj ja som počula že vyvolaný pôrod bolí viac .. že majú silnejšie kontrakcie ..

yarnie
18. júl 2013

Ano.

mimkao
18. júl 2013

pôrod s vyvolávačkou patrí medzi moje najlepšie (rodila som 5 krát), trval 3 hodiny od podania, bolesti z toho trvali iba 50min.
Veľmi som sa mu bránila, kôli tomu, že ma viaceré ženy strašili, že sa žena natrhne, hrozne to bolí a blablabla, dnes už viem, že to tak nieje. Bez nástrihu, bez natrhnutia, bolesti úplne v pohode zvládnuteľné, a hlavne, bolo to rýchle. Mala som tabletku zo spodu, nie oxytocínovú infúziu. Mala som ho vyvolaný nie pre pohodlie, ale kôli dlhému prenášaniu.

majusa29
20. júl 2013

Aj mne pôrod vyvolali. 3 dni pred termínom lebo vtedy mal objednaný lekár službu. Dvakrát ma pichli, dali mi aj infuzku a kontrakcie mi začali asi tak 5 hodín od podania prvej injekcie. O 2,5 hod. bola malá na svete. No kontrakcie boli od začiatku strašne silné, myslela som že to už nevydržím a ešte k tomu mam nizky prach bolesti. Takto by som už rodiť rozhodne nechcela.

lucka011
20. júl 2013

Ja na vyvolávačke nevidím nič strašidelné. Mňa dopovali vyvolávačkami 2dni + tretí keď mi už praskla plod.voda, len som sa nejako neotvárala. A to začali bolesti o 07.00 a 10.47 už bola malá na svete. Takže neviem že by to bolo niečo strašné,alebo to nejako viac bolelo... a ešte som mala pôrod aj bez nástrihu..

marianka3
20. júl 2013

Aj ja som mala pôrod indukciou( umelé vyvolanie ), prostaglandínovými tbl a tiež Hamiltonovým hmatom, kvôli zdravotným problémom...Takže v nedeľu ráno mi zavideli tabletku, po nej som pociťovala iba tvrdnutie bruška, ale previezli ma pre istotu na pôrodnicu, kde mi v popoludní dali tiež tbl, aj zopakovali Hamiltonov hmat, mysleli si, že v noci porodím, no ja som prespala celú noc 🙂 Na druhý deň ráno ma kolegyňka zobudila 😀 prišiel pán, kt. zase zopakoval vyvolávačku o 9.30h a čakali sme, na sále, prešli 3 pôrody, kt. som si musela vypočuť 😖 , medzitým som sa chodila sprchovať teplou vodou, sedela som na fitlopte, prechádzala, pichli mi aj oxytocín v infúzke, až som porodila o 13.35 h, mala som na konci silné kontrakcie, ako porovnávať to neviem, vlastnú skúsenosť so spontánnym pôrodom nemám, ale bola tam so mnou jedna baba, kt. mala spontánny pôrod a tiež porodila za rovnaký čas ako ja. ALE JEDNOZNAČNE TO STÁLO ZA TO 🙂 🙂 Vydržíš!

denise.v
20. júl 2013

Ja som rodila prvýkrát spontánne a druhýkrát vyvolávačkou,ale vyvolávačkou už nikdy viac.Pri prvom som bola v nemocnici 4 dni pred termínom,lebo som opúchala a den pred termínom som porodila,ráno o ôsmej som sa otvárala a 16:20 som porodila a to tak že dobehol nejaký dr. a nakoniec ma ešte aj pochválil,že takéto pôrody majú radi.No a druhýkrát som rodila síce po 12-tych rokoch ,ale s vyvolávačkou,pretože som chcela mať pri pôrode svojho lekára a ten mal iba v piatok a pondelok službu a ja som mala v piatok termín,tak vraj mám prísť ráno ,dáme vyvolávačku a v pohode porodím v ten den.Ráno mi teda dal tabletku a ja ešte o 11-tej žadne bolesti,aj sestričky sa čudovali,no potom mi dali infúzku a potom začali také bolesti,že strach a ked som mala tlačit tak som nevládala už ztých bolestí,tak nakoniec som rodila vákumom,a to pri poslednom tlačení som už cítila ako by som išla omdliet,normálne sa strácali hlasy,ale naštastie malý sa narodil zdravý hned ho brali na vyšetrenia.Môj syn,manžel a moji rodičia ho mohli vidieť skôr ako ja :( ,volala som manželovi či je zdravý ,sestričiek som sa tiež pýtala a dlho som sa trápila preto či to nebude mať nejaké následky :( prvého syna som mala pri sebe od začiatku,po pôrode bol v postielke pri mne...no a ja popraskané žilky v očiach popritom som ich mala vždy zatvorené pri tlačení,no hrôza potom som si uvedomila,že by sa mohlo stat niečo malému,takže ked mám porovnat obe pôrody tak jednoznačne bez vyvolávačky radšej počkať kým sa dietatko bude pýtať na svet samé 🙂

ask
20. júl 2013

U mna nie. Z troch jeden vyvolavany a pohoda. 😎

althejka
20. júl 2013

Mne dali vyvolavacky dve, odtiekla mi sice plodova voda,ale porod sa nespustil, takze po prvej sa nic nedialo,krcok drzal ako z betonu, druhy den druha vyvolavacka ale k tomu uz aj manualne roztahovali krcok, co bolo horsie ako cely porod dokopy. 😠 porodila som za 4 hodky od cipku prirodzene. kontrakcie sa daju predychat, cakala som horsie. 😀

mamjka
20. júl 2013

nikdy viac pred TP.....18 hodin bolesti.....tlačiť som už ani nevladala.....

adriku
22. júl 2013

rodila som vyvolávačkou zo zdravotných dôvodov v 37 týždni, rovno z poradne som išla do pôrodnice, najprv čipok, potom pustenie plodovej vody, potom alebo niekde medzitým nejaká iná chémia a keďže sa nič nedialo a malý musel rýchlo von tak oxytocín, potom konečne prišli kontrakcie, našťastie za dve hodiny bol malý vonku, a v tom momente ako sa narodil už som ani nevedela, že nejaké kontrakcie som mala, neviem si na tú bolesť spomenúť, ale pamätám si ako som manželovi keď ma držal pri každej kontrakcii hovorila, že teda už sa na takéto niečo nedám nahovoriť 🙂 že nabudúce rovno cisársky 🙂 🙂 takže muselo to bolieť veľmi. Nakoľko som však mala psychickú pohodu pri pôrode, tak mám na pôrod vlastne dobré spomienky aj napriek bolesti. Snažila som sa po pôrode vybaviť si ako to vlastne bolelo, ani za nič som si už nevedela spomenúť. Spomínam si iba na to, že zavedenie čipku a pustenie plodovej vody boli veľmi nepríjemné ale nie bolestivé zákroky, a teraz by som opäť išla kľudne rodiť normálne a možno zasa si pri tom zanadávať, že nabudúce bude cisarák 🙂

marciixo
26. júl 2013

u mna vyvolavacky hruza des. Prve babo som prenasala 10dni ked mi dali prvu ( infuziou ), nic sa nedialo a tak ma hositalizovali. Na druhy den mi dali dalsiu a vecer dalsiu a az ta "pomohla". na vzdycharni som si uzila ukrutnych 46 hodin a dalsie dve na porodnej sale. Vtedy uradujuca primarka mi odmietla dat cokolvek proti bolesti :( Plodovu vodu mi pustala tiez ona tie dve hodky pred, no bolest neopisatelna v prvy moment ale potom ulava aspon trosku - no uz ma z kozy nepustili dole, takze som cele dalsie dve hodiny len lezala v neznesitelnych bolestiach s priviazanymi nohami. Neviem teda co to bolo za doktorku a sadistku ale povedala som si, ze nikdy viac. Malicka ma navyse dotrhala ruckou aj zvnutra na kompletku a ta tapa ma sila opat takmer dve hodiny (19 stichov) s jednou umrtvovacou injekciou ;( :( :( to bolo v roku 2006 pride mi to ako velmi velmi davno. Pri Druhom o dva roky neskor som si zvolila inu nemocnicu. chvalabohu ziadne prenasacky a kontrakcie uz zacali pekne doma, ked som u mamy jedla palacinky 🙂🙂 Opat som chytila primara. No aj napriek bolestiam a opatovnom pustani plod.vody sa to neda porovnat. Cely porod sme sa nasmiali dorbacik bol od prichodu do nem.za dve a pol hodky vonku. 8 stychov za 30 min a na druhy den som v poho chodila. Teraz po dalsich piatich rokoch mi po konizacii hrozi bud uplne rozletenie krcka a porod na rychlovku alebo cisarsky, tak uvidime 🙂 rozhodne odmietam akekolvek vyvolavacky a prvu petrzalsku nemocnicu :( BTW v prenatalnej starostlivosti sa tieto dve petrzalska vs na kramaroch taktiez nedaju porovnat.

juliagregor
26. júl 2013

mala som vyvolávačku pri prvom synovi, rano o 7mej prva infuzka, kontrakcie prisli okolo 10tej, o 14.35 bol na svete...
s iným porovnať neviem, dvojky mam po sekcii...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
martinkaxp
26. júl 2013

prvy pôrod som mala spontanny a druhy vyvolavany infuzkou oxytocinu. Cize viem porovnat tie dva pôrody. Pri prvom pôrode boli otvaracie bolesti uuuplne v pohode, postupne sa stupnovala bolest, asi prave preto to bolo znesitelnejsie, az ku koncu, ked som bola asi na 8 prstov a trebalo na 10, to bolo uz dost silne. Samotny pôrod, kedy trebalo tlacit, bol o dost narocnejsi, lebo syn bol dost velky. Od bolesti som az odpadla ☹ ale vcelku som mala dobre spomienky na tento pôrod. No druhy pôrod som prenasala tyzden a uz bolo treba vyvolat. Dostala som infuzku a za chvilku prisli bolesti, neboli take strasne, tak mi odpichli plodovu vodu a ja som myslela, ze zomriem ☹ kazde 2 minuty som mala 30 sekundovu kontrakciu a pocas kazdej kontrakcie som vrieskala. To bolo nieco hrozne, prirovnala by som tu bolest, ako keby ma rezali za ziva a samotny pôrod, malá bola na 2 zatlacenia vonku. Takze moje oba pôrody su totalny opak. Ale po tom druhom mam strasnu traumu z vyvolavaneho pôrodu a urcite by som si dala najblizsie pichnut epidural. prvy pôrod trval 4 hodiny, no do nemocnice som prisla na 4 prsty otvorena a druhy trval take 3 hodky, ale bola som iba na 1 prst otvorena, ked mi pichli infuzku

beyonce11
26. júl 2013

Ja som porodila za 30 minut od podania oxytocinu,bolesti boli silne a caste,mala som co predychavat ani som nestihala jedna kontrakcia este neskoncila uz bola dalsia, bolo to rychle 🙂

hori
26. júl 2013

veru ano, vyvolavany porod bol ovela bolestivejsi ako spontanny... a nielen to - po vyvolavacke musis byt napojena na snimac kontrakcii a ozvov, po lopate povedane, priviazu ta k posteli a tie nehorazne bolesti, co pridu, musis prekonat v polohe, ktora ti ich pekne znasobi... 😒

julkav188
28. júl 2013

ahojte baby,tak ja som rodila 3x a každý pôrod som mala umelo vyvolaný,prvý-tomu som nemohla zabrániť-zdravotné komplikácie,druhý a tretí-kvôli službe môjho lekára,je to známy a bol fantastický 🙂 kedže som nemala spontálny pôrod,neviem to porovnať,ale najhorší bol ten prvý...pribrala som 16kg za celé tehotenstvo a z pôrodnice som si priniesla,len 2kilá -z tých 16....niekde som čítala,že čím je pôrod ťažší-v bolestiach som bola 12,5 hodiny...tým tie kilá idú dole.....asi je to pravda,pretože pri dalších mi veľa toho zostalo 😉

leanax
28. júl 2013

Dve pôrody, obe vyvolávačkou, ani jedna so mnou nepohla, mne to nerobilo nič, slabučké kontrakcie také, že keby ma doma chytili ani ma nenapadne ísť do nemocnice... nakoniec obe pôrody sekciou 🙂

seemani
30. júl 2013

Pridám svoju skúsenosť. prenášala som týždeň, žiadne príznaky, nič čo by naznačovalo pôrod, tak mi dali ráno o 9tej vyvolávačku (zaviedli čapík). Už pri zavádzaní som cítila tlaky, po 15min nabehli kontrakcie, ktorým som sa asi hodinu a pol tešila, lebo sa konečne niečo dialo. Potom kontrakcie prestali a začala sa mi rozťahovať panva.....4 hodiny vkuse!!!!.. Prestávky asi pol min každé dve minúty. No hrôza , umierala som, 3x som sa šla prosiť na niečo proti bolesti a odbili ma stým, že presne na tie bolesti sa čaká, že to treba, že to potrebujeme.. Začala som v tej chvíli silno snívať o sekcii, len nech sa to už skončí. Doktor ma medzitým pozeral, otvorené na pol cm, vraj počkáme aspoň na tri a potom praskneme vodu. Zhruba o jednej sa panva asi konečne roztiahla a začali mi kontrakcie, hneď, nie že chvílku dáme klud. TO bolo neznesitelné, je som rukou dvíhala stolík, do ktorého som sa snažila zatlačiť. Každú chvílu, pamätám si ako som medzi nimi odpadávala, a ako ma vzpružovala ďalšia a ďalšia. Ak ste videli twillight, ako Bella rodila, bolo to niečo podobné :D .. O pol 3 mi sama praskla voda s tých tlakov, tak ma dali na fitloptu, lebio som bola otvorená len na 3cm. Po hodine som už bola tak na dne, že som jednoducho nevládala tie tlaky zadržiavať a sťahovalo ma do klbka. Na upozornenie sestričky, že nech netlačím lebo sa potrhám som nedokázala už reagovať. Dali ma na kozu s tým, že ešte treba chvílu zadržiavať kontrakcie ale keď zbadali aká som slabá ( bodaj by nie po 6 hodinách nekonečnej bolesti) skr7kla, dobre tak tla4te a vtedy som začala tlačiť a prvýkrát cítila úlavu, hoci to bolelo. Potlačila som 2x, pocítila som ako som sa rozthla, na tretí krát som pocítila ako ma nastrihla a na štvrtý už vyšla hlavička. Piaty a šiesty tlak bol zvyšok telíčka a placenta. TÁ ÚLAVA!!!! moja reakcia smiech :D radosť že to skončilo. 20 min ma zašívali, vraj nič strašné, čakali že to dopadne horšie. som týždeň po pôrode, a už som celkom fit, chodiť ešte neviem poriadne, bolia ma stehy a včera sme utekali na pohotovosť so zápchou,. lebo som od porodu nebola a už som mala strašné bolesti.Inak si myslím, že som dopalda ešte celkom dobre, nato, čo tu čítam, čo všetko sa deje ženám po pôrode. Iba som napuchnutá a tlačia ma stehy.Baby, ja vyvolávačku vživote viac nechcem, neverím tomu, že spontánny pôrod je takýto bolestivý!!! ak sa aj odhodlám na ďalšie dieťa, asi si dám už sekciu, toto riskovať už nechcem.

evelynba
30. júl 2013

off topic, ale ked toto citam, tak kolko percent zien asi zazilo v SK nemocnici PRIRODZENY POROD? teda okrem tych, co mali to stastie a odrodili do 4hodin, kym zacali zavadzat personalu, cize ich neriesili pichnutim vody, vyvolavackou, presne casovo naplanovanym porodom, epiduralom, nastrihom a pripadne akutnou sekciou a oxytocinom na zavinutie maternice?
Toto je fakt scary uz. Najviac ma bavi, ze dnes sa prirodzenemu porodu hovori- ALTERNATIVNY. To sme to dobojovali. 🙄

roxana280
7. nov 2013

súhlasím pôrod s vyvolávačkou bol strašný, u mňa aj tak trval 11 hodín

hcdaduska
7. nov 2013

ahoj, ja som mala vyvolávačku podanú o 14.00 a malí sa narodil o 19.00.neviem si predstaviť koľko by to trvalo celé keby my ju nepodali,a to sa hovorí že prvorodičky rodia najdlhšie a u nás to trvalo celé len 5 hodín,vdaka bohu že my ju dali. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

katka2309
7. nov 2013

ja mam za sebou este iba jeden porod - vyvolany, tka neviem posudit. dostala som vyvolavacku v piatok o 15.30 a maly sa narodil v sobotu o 22.40, nebolo to lahke, ale zo zdravotnych dovodov (zlyhavajuca placenta) sa tomu nedalo vyhnut. urcite by som neisla bez epiduralky, ale da sa to nejako prezit 😉

lilianka10
7. nov 2013

ahoj ja som mala obidva pôrody vyvolávané prvý bol veľmi ťažký trval 9 hodín silné bolesti ale nakoniec som sa tešila z krásneho zdravého synčeka ,druhý bol ľahký ,krásny bolesti som dostala 16.30 a dcérka bola na svete 16.55

ivikuska28
13. dec 2013

ja som rodila iba raz a to s vyvolávačkou 7 dní po termíne bolesti neskutočné myslela som, že ma roztrhne. Kontrakcie som mala od 9:00 malý sa narodil až 20:23 museli mi ho nakoniec vytlačiť skončil s prasknutými pľúcami na JIS kde bojovali o jeho život. Ja som bola úplne dotrhaná zošívali ma takmer hodinu. Museli mi dať 2 transfúzie krvy. Do dnes mám z toho pôrodu traumu. Ak by som mala ešte jedno dieťa a mala by som mať znova vyvolávaný pôrod tak iba s EPI

leonela666
13. dec 2013

...ja som tiež rodila týždeň po termíne a s vyvolávačkou, kt. mi dali o 17.30, o cca 21.00 mi zaviedli EPI a 23.05 bol chlapec na svete... 🙂

charlie1980
14. dec 2013

Tiez som rodila tyzden po termine...vyvolavacka. O 20.00 nastup do nemocnice. O 22.00 mi zaviedli cipok od spodu,stihla som si do 00.00 pospat. Od 00.00 do 02.00 slabe kontrakcie, som sa prechadzala po izbe. Od 02.00 do 04.00 silne kontrakcie, to uz som sa prechadzala po chodbe 😀 😀 😀 Nasledne CTG a maly mal od zaciatku zle odozvy. Ani 1 mm otvorena. Tak mi to z dola vytiahli, pichli nejaku injekciu na zastavenie kontrakcii a hned na to sekcia. Rychly porod. Plodova voda uz bola zelena, malemu som na druhy den stahovala z vlaskov ususene zelenozlte zbytky. Bol to porod za pat minut dvanast. A to som musela robit tlaky na doktorov, aby ma vobec porodili. Oni vraj: dieta vie, kedy je cas. Nedoporucujem dlho prenasat, anilen tych 10 dni, ktore su vraj normalne.

evkosca
14. dec 2013

Ahoj, podla mojich skusenosti je vyvolavany porod bolestivejsi (da sa vydrzat)...ale o to rychlejsi...