Je vek 39 rokov pre pôrod príliš vysoký?
Ahojte mam takú netradičnú otázku 🙂 koľko ste mali rokov keď ste naposledy (je to posledné dieťa iné už nebude) rodili ... Je 39 už veľa?
Druhy syn sa narodil ked som mala 37. Porod bol mega rychli, tehotenstvo bezproblemove az na posledne tyzdne ked mi maly tlacil na nejaky nerv a tazsie sa mi chodilo.
Kamaratka rodi za 2 mesiace, bude mat 40. Pre nich to je prve a vytuzene dieta. Moja suseda rodila prve ako 42 a druhe ako 47 rocna.
U nas teraz rodi strasne vela zien po 40 co som si vsimla.
Ja mam 2 rocneho syna a moja byvala spoluziacka rocne vnuca 😁
V 34 a uz to bolo velmi neskoro.
@anonym_63a0cb cítim sa dobre, ale ako to dobre napísať... pripadám si taka smrtelnejsia, jednoducho sa bojím ze to dieťa bude ešte malé a mne sa niečo stane...
@smejka987 ved to tak aj je. Po 40 tke uz zacinaju u ludi prichadzat zdravotne problemy.
@anonym_1eb6c8 ach, tieto uvahy, akoby 50 rocna zena uz mala len trenovat skoky do truhly 🫣, uz ju nic dobre necaka.
Ale hej, pozeram sa na to cez optiku mojej starkej, ak sa dozije, v lete bude mat 96 rokov a donedavna bola este uplne vitalna.
@anonym_54ea52 no vies si predstavit ze ako 50 rocna mas 10 rocne dieta? Je to uz dost nezodpovedne. Predsalen zdravotnych problemov zacne v tom veku uz pribudat.
Par dni pred mojimi 38 😊
Nieco sa nam moze stat zajtra , o rok aj o 30 🤷🏽♀️
Je
To je všetko individuálne. Ako máš nastavený život, hlavne si nenechajte druhých vravieť ako sa máš citit. Že sa cítiš staršia a smrteľnejšia, je to pocit - a telo veľa povie ale hlava je dôležitejšia, niekto si zachováva zvedavosť a aktívny mozog aj po 60, niekto v 30 konci s vývojom. Staraj sa o seba ! ( v tom najlepšom)
@anonym_54ea52 no vies si predstavit ze ako 50 rocna mas 10 rocne dieta? Je to uz dost nezodpovedne. Predsalen zdravotnych problemov zacne v tom veku uz pribudat.
@anonym_801b54 to je dosť insividualne
@anonym_63a0cb cítim sa dobre, ale ako to dobre napísať... pripadám si taka smrtelnejsia, jednoducho sa bojím ze to dieťa bude ešte malé a mne sa niečo stane...
@smejka987
ano, mam to podobne 🙂
V 32 posledne - tretie.
kamoška v 40 rodila prvé 😉
@anonym_1eb6c8 ach, tieto uvahy, akoby 50 rocna zena uz mala len trenovat skoky do truhly 🫣, uz ju nic dobre necaka.
Ale hej, pozeram sa na to cez optiku mojej starkej, ak sa dozije, v lete bude mat 96 rokov a donedavna bola este uplne vitalna.
@anonym_54ea52 nikto netvrdi ze ma skakat do truhly, ale tvarit sa ze 50 je 20 asi tiez nie je ono..
Ja idem teraz v 39. posledny krat na to, tak uvidime, ale naposledy v 32 to bolo bez problemov
@anonym_54ea52 ja mám 52r. a nechcem trénovať skok do truhly. Práve naopak rada by som už konečne začala skákať iba podľa seba a nie druhých... Rodila som posledné dieťa 38r. a teraz mám doma pubertu ešte aj s problémami s učením. Takže sa ženy, ktoré chcete rodiť okolo 40r. musíte aj na toto pripraviť. Ešte šťastie, že otec sa zdravotne drží a netreba sa o neho starať, lebo mi ma rovno piclo asi.
@anonym_54ea52 nikto netvrdi ze ma skakat do truhly, ale tvarit sa ze 50 je 20 asi tiez nie je ono..
@anonym_1eb6c8 ja som mala lepsie porody v 35 a 40 nez moje 24 rocne kolegyne. Porod je skor o stasti, mozno o personale a nie o tom kolko mas rokov. Mozes skoncit vselijako, nikdy nevies, aj nekomplikovane moze skoncit fatalitou a naopak. Plus tiez mas faktory ako chronicke ochorenia, obezita, narkotika a alkohol,
@anonym_1eb6c8 ja som mala lepsie porody v 35 a 40 nez moje 24 rocne kolegyne. Porod je skor o stasti, mozno o personale a nie o tom kolko mas rokov. Mozes skoncit vselijako, nikdy nevies, aj nekomplikovane moze skoncit fatalitou a naopak. Plus tiez mas faktory ako chronicke ochorenia, obezita, narkotika a alkohol,
@kiki68 presne, ja som mala parádne tehotenstvo, pekný pôrod, rýchle zotavenie a nikto mi nemusí chodiť "pomáhať" ako mojim 20-25 ročným sesternicam, ktoré boli PN prakticky od ocikania testu, dve rodili predčasne a všetky do jednej mali prvý rok deti viac u svojich 50 ročných matiek ako u seba...
@anonym_801b54 moja svokra ma 74 a neberie ani ibalgin. Nie kazdy je ma srot. Moja babka tiez do 92 rokov nevidela nic ine nez paralen. Niekedy Musi mat clovek stastie a niekedy tomu musi pomoct. Ze byt aktivny.
Dievcata, ja nechcem byt zla, ale ucitelky v jasliach a skolke budu do 65 skakat 8-10 hod okolo deti kazdy den. Rozmyslam, ze ci maju v 35 dat vypoved 😂
Tretie a teda posledné budem rodiť v 33. A to si už pripadam celkom staro. Prvé som mala v 20 a druhé 25.
39 je vela.. mozeme sa tu tvarit ze nie je ,ale proste je.. lebo v 50 mas 11 rocne dieta.. ktore ide do puberty.. a ty pomaly ale isto do staroby ci sa ti to pacia alebo nie.. prirodu neoklames.. a to pubertalne dieta ta bude potrebovat ovela viac ako to 5 rocne.. nesla by som do toho..
@anonym_1eb6c8 keď môžem do 65 (aktuálne) pôsobiť v špeciálnej škole a starať sa viacnásobne postihnuté deti, môžem v 50 vychovávať aj vlastné 11 ročné dieťa. To moje má 8 a narodilo sa mi v 38. Je to náš vytúžený poklad a názory iných žien, že som 'stará', ma nezaujímajú. Podstatné je ako sa cítim ja a môj manžel, nie čo si myslí okolie.
@anonym_801b54 moja svokra ma 74 a neberie ani ibalgin. Nie kazdy je ma srot. Moja babka tiez do 92 rokov nevidela nic ine nez paralen. Niekedy Musi mat clovek stastie a niekedy tomu musi pomoct. Ze byt aktivny.
@kiki68 minuly tyzden u nas pochovali 50 rocnu,aktivnu,zdravo zijucu zenu.
@anonym_1eb6c8 keď môžem do 65 (aktuálne) pôsobiť v špeciálnej škole a starať sa viacnásobne postihnuté deti, môžem v 50 vychovávať aj vlastné 11 ročné dieťa. To moje má 8 a narodilo sa mi v 38. Je to náš vytúžený poklad a názory iných žien, že som 'stará', ma nezaujímajú. Podstatné je ako sa cítim ja a môj manžel, nie čo si myslí okolie.
@anonym_ee0e7d to mi nejako nevychádza
Dievcata, ja nechcem byt zla, ale ucitelky v jasliach a skolke budu do 65 skakat 8-10 hod okolo deti kazdy den. Rozmyslam, ze ci maju v 35 dat vypoved 😂
@kiki68 par hodin denne.
Skoro 33 druhé a zaroven posledné. Úprimne aj tam som uz cítila rozdiel oproti prvému tehotenstvu (to som mala 30r). Som dosť aktívna, v dobrej kondícii, vsetko bolo bez problémov, aj som sa rýchlo dala naspäť do svojej formy...ale teda pocitovo to bolo OVELA horšie a uz by som do toho určite nešla znovu v neskoršom veku.
23 prvé a 28 druhé a zároveň posledné 🙂 po 30 už deti nechcem

39 je vela.. mozeme sa tu tvarit ze nie je ,ale proste je.. lebo v 50 mas 11 rocne dieta.. ktore ide do puberty.. a ty pomaly ale isto do staroby ci sa ti to pacia alebo nie.. prirodu neoklames.. a to pubertalne dieta ta bude potrebovat ovela viac ako to 5 rocne.. nesla by som do toho..