Je zakalená plodová voda počas pôrodu bezpečná?
Mali ste niekto zelenu vodu pri porode ? Je podla vas v poriadku ze aj ked vedeli ze voda je zakalena pri odtekani tak ma nechali cakat dalsich 30hodin?
Ako vedeli pri odtekani, ze je zakalena? Ved pri odtekani plodovky nejaka primes krvi je asi normalna, ked uz odchadzala zatka a krcok je otvoreny, nie? Si si tym ista, ze to vedeli a VEDOME ta nechali dalsich 30h v tom babatko? Ja som si celkom ista, ze tolko ani po prasknuti vody by ta u nas nenechali a dali vyvolavacky, hamiltona a vsetko mozne... pokakat sa ti do vody mohlo babo aj pocas kontrakcii, to sa bohuzial stane...
zelenú plodo. vodu mala suseda. rodila už poriadne po termíne.
bábo úplne ok.
Ja som mala zelenú pri prvom porode. Prenasala som 3 tyzdne. Nechali ma prenasat tolko, pretoze babatko bolo male v TP. Po odteceni plodovej vody som ale porodila do 7 hodin. Cize neviem sa celkom vyjadrit, 30 hodin sa mi zda ale dost.
Ja som prenasala vyse tyzdna a ked mi praskla plodova voda, bola zelena a ihned sa zacalo riesit vyvolavanie lebo som nebola este dostatocne otvorena, je to vazny stav ktory sa nesmie podcenit.
V zelenej vode bol môj brat aj manžel - rozprávala to moja mama aj svokra. Obaja sú úplne normálni, úspešní tridsiatnici s rodinami ;)
Keď dieťa vylúči do vody mekónium, tak sa voda sfarbí do zelena. Nie je to tým, že je "skazená" alebo "zhnitá".. Lebo v ľuďoch to evokuje to. Áno, jedno moje dieťa malo zakalenú vodu, ale ja som porodila do pár hodín. Syn bol úplne v poriadku.
Pri prvom porode som mala zelenu vodu. Ale tu vodu mi pichli na porodnom boxe pocas porodu, neodtiekla mi sama. Porodila som do 2 hodin od pichnutia vody. S dietatom riesime mozne PAS, ale myslim si, ze plodova voda na to vplyv nemala.
@anjelicek26 to vidis ze je ta voda zla, mne pachla tak, ze ma naplo. Strasny zapach, zdrava plodovka nema farbu a ani zapach. Mne tiez ma viac raz odtekala ako rupla
Keď pôrod začal odtokom plodovej vody tak nikto nebude zvytočne pôrod urýchlovať ale necháva sa prirodzene rozbehnuť a pacientka a plod sa sleduje.
PA

Podľa mňa nie, ale nie som lekár. Ja som mala, pichli mi oxytocín a porodila som relatívne rýchlo. Dieťa potom aj malo problémy, nedali mi ho hneď, nasledovali rôzne vysetrenia. Našťastie hodnoty boli hraničné a postupne klesali, neboli ani potrebné atb.