Jednorázové plienky pre novorodenca s výrezmi na pupok

michaelaff
12. feb 2018

Zdravím mamičky 🙂

Prosím, viete mi napísať nejaké výhody a nevýhody jednorázových plienok pre novorodencov s výrezmi na pupok? Tie, ktoré máte s nimi skúsenosti. Pozerám, čo všetko treba brať do nemocnice a ako sa potom starať napr. aj o pupček bábätka a podobné veci... No a niekde odporúčajú používať práve tieto plienky s výrezmi,ktoré nedráždia hojaci sa pupček. Viem, že niekedy sa také plienky nevyrábali, používali sa obyčajné jednorázové plienky a tak... Tak či nie je zbytočné kupovať ich, či stačia tie klasické jednorázovky.

Ďakujem vopred za odpovede 🙂

lavender21
12. feb 2018

@michaelaff ja som mala pre malú Bella Happy, práve kvôli tomu výrezu na pupček. Boli super, kúpila by som ich zas. Mala som veľkosť 1. Boli akurát, malá sa narodila a malá 4000g. 😉

potvora1
12. feb 2018

Ja ich určite odporúčam, ale úplne stačí len jedno balenie, zakial sa pupček zahojí.

veronikastrickova
12. feb 2018

Ja som s vyrezmi nemala a problem nebol.

hettinka
12. feb 2018

ja som mala Pampers newborn, je to 11 rokov dozadu, určite už je viac druhov a používala som ich tie prvé týždne. Synovi sa ten pupček hojil dlho, tak potom som už mala klasické a vpredu som ich zahýbala, aby mu to nešlo cez to.

renatka100
12. feb 2018

Ja som vystrihla vyrez na plienkach chicco

hradnapani
12. feb 2018

mali sme bez vyrezu. Staci, ked tie lepiace pasiky nebudes viest cez pupcek, ale zalepis ich nizsie, pod bruskom, tak sikmo dole. neviem, ci si to vies predstavit, ale v nemocnici ti to snad aj ukazu ;)

arawis
12. feb 2018

Nemala som plienky s vyrezmi a nikdy problem nebol 🙂 pupcek odpadol dost skoro 😉 teraz praveze vyhladavam vyssie plienky, aby pupok zakryli a drzali stlaceny, kedze sa malemu spravila hernia z tlacenia a pucenia sa 😉.

michaelaff
autor
13. feb 2018

Ďakujem všetkým za názory 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre