icon

K čomu sa dá prirovnať pôrodná bolesť?

14. nov 2024

K čomu sa dá prirovnať pôrodná bolest? Je to horšie ako bolest zuba ?

mell27
14. nov 2024

@maryetta ja si u zubára vždy podriemem 😃

lucia147852
14. nov 2024

Každý inak. Mne to začalo ako silnejšia ms a neskôr už som mala veľmi ostré bolesti akoby mi za zíva rezali podbruško. Kamoska zas mala tupé bolesti do krížov. A poznám babu čo ani nevedela že rodí, len ju trochu boleli kríze a na bežnej poradni zistili že je na 7cm 😅

autor
14. nov 2024

A poslali niektorú z vás kvôli silnej bolesti na cisarsky ?

xsuzannex
14. nov 2024

Kvoli silnej bolesti sa sekcie nerobia. Akutna sekcia sa robi z dovodu nepostupujuceho porodu alebo inych komplikacii kedy je v ohrozeni matka alebo dieta..

timea301196
14. nov 2024

Za mňa to boli kŕče ako pri kramoch

kleopatra114
14. nov 2024

Za mna porod v pohode , áno boli a tie tlaky sú nepríjemne , ale nič nezvládnutelné . Urcite má to nebolelo ako zlomenie kosti .

tinka8512
14. nov 2024

Tiez by som to popisala ako krce pri kramoch ktore sa potom stupnuju na max a potom to uz ku koncu je to silno rezava bolest a ked uz tlacis tak to je lepsie , da sa to prezit 🙂

zafir01
14. nov 2024

@zuza.m presne som mala nedávno nejaký virózu .. tri dni hnačky a zvracanie a neskutočne kŕče v bruchu . Spomenula som si ma svoje 4 pôrody . Tie kŕče boli také ,že už už som zvažovala volať sanitku ,čo som nikdy neurobila ,ale pristre bolo to ozaj ako pri porode

minenkak
14. nov 2024

Radšej rodiť ako bolesť zubov,trochu silnejšia.menstruacia

pe_mi
14. nov 2024

Ja som mala pocit,že ma naťahujú na škripec.Neznesiteľná ,neopísateľná bolesť
Asi takto .
Moja sestra radšej odrodi, ako by jej mali zub vŕtať.
Sme rôzni

kulumulu123
14. nov 2024

Každá kontrakcie je akoby ti niekto lamal panvu pomaly ti z kosti kliešťami odlamoval milimeter po milimetri
Ale verím ze niekto iný to môže mať aj inak 🤷

martinka13
14. nov 2024

K ničomu sa to nedá prirovnať. Dá sa to vydržať. Posledných pár kintrakcii pred tlačením som síce chcela umrieť, ale prežila som....

flatwhite
14. nov 2024

Extremne silne menstruacne bolesti vystrelujuce do krizov,riti,podbruska vsade 😀 samotne tlacenie som ja uz osobne ani nevnimala, iba to tak jemne stipalo tusim. Ale jedna znama mi raz povedala, ze casom zabudnes na tu bolest pri porode a fakt… mam 2 roky po a uz si realne neviem moc vybavit presne tu bolest.. uvidime co to bude pri druhom ak sa odhodlam😀

luccija
14. nov 2024

Ja som sa otvorila ľahko iba ma boleli kríze a potom som už mala epi, ale na chvíľku kedy mi vyprchala a prišla znova anestéziologicka a to si myslím, že som citila ešte utlmená a len trochu tak sa mi nekontrolovateľne roztriasli od bolesti kolená, že mi ich muž musel držať a od krizov a do nôh mi išli kŕče, takže na pôrodný stôl iba s epi
Veľký obdiv všetkým ženám, ktoré idú dobrovoľne bez epi.

wishes
14. nov 2024

sice som este nikdy neumierala, ale tu bolest by som prirovnala k smrti 🙄😣 …. bohuzial, na nic ine som v tu dobu nemyslela, len ze zomieram, ani som si neuvedomovala, ze rodim 😂 takze som rada, ze mam zdraveho synceka, ale uz nikdy viac to nechcem zazit…… 🙂

chrumka333
14. nov 2024

Akoby mi niekto kliešťami naťahoval podbruško,ale z vnútornej strany.apri tlačeni už žiadna bolesť, len tlak... ale je zaujímavé, že každého bolí niečo iné 🙂

kiki68
14. nov 2024

Co ja viem, take ako silna brusna chripka a seknute krize naraz..

pe_mi
14. nov 2024

@chrumka333 ja som asi tá jediná na planéte ,čo mala pri tlačení pocit, že jej desať rúk roztláča otvor pošvovy.
Ja som mala pocit ,že mi to praskne do všetkých strán a pretrhne aj stehno.ja neviem ,som asi zvláštna.
Každa hovorí,že tlačenie už necítili
Ja som fakt snáď jediná.

andrejkap123
14. nov 2024

Menstruacne bolesti ale silnejsie. To boli pre mna kontrakcie. Najprv som ich necitila vobec, potom som citila tvrdnutie brucha, neskor jemne ms bolesti a neskor silne ms bolesti. Grande finale sa u mna ale nekonalo lebo akutny cisarsky. Ale uz som skoro rodila 🙂

mikadooo
14. nov 2024

Ja som po prvom pôrode vravela, že vymenila by som to za také dve silné migrény 😄. (Som migrenik) Dá sa to prežiť, ale podľa mňa je to veľmi individuálne, kto ako tú bolesť pociťuje. Mne kamoška, čo rodila predomnou, vravela, že pôrod aj celkom ok, ale to šitie potom nočná mora. Ja som zas šitie ani moc nevnímala 🤷. Pôrod samotný, no, áno, silný bolestivý menzes, ako keby zápcha dolu a zároveň silný tlak, že potrebuješ "kakať", bolesti krížov, bolestivé kontrakcie, ktoré ťa nútia tlačiť atď., ono je to celé veľmi prirodzené (teda ja som nemala epi), čiže príroda sa postarala o to, že som teda fakt vedela, kedy mám tlačiť, ale samozrejme bola tam pri mne aj pôrodná asistentka, ktorá to celé korigovala. To teraz hovorím o samotnom pôrode na sále. Tá prvá doba - otváranie a prvé kontrakcie, no tak to je proste slabší odvar (a teda nemáš ešte ten tlak na to "kakanie", len tie menštruačné bolesti a bolesti krížov, prípadne možno hnačka môže prísť, že telo sa už začne samo čistiť) a postupne tieto kontrakcie pomaly naberajú grády a sú stále častejšie a intenzívnejšie 🤷. A teda - v prvej dobe samozrejme ešte netlačíš... 😁. U mňa tie kontrakcie trvalo celý deň a do pôrodnice sme šli až večer a potom som porodila do cca. hodiny. Pri ďalšom dieťati som nemala vôbec nič, ale praskla mi voda, tak som sa vybrala do pôrodnice a potom sa spustilo všetko celkom rýchlo a porodila som myslím si nejakých 5 hodín od tohto odtečenia vody.

eeffka
14. nov 2024

Je to rozne, ja som mala tupe vlny v krizoch ale zasa som porodila prvu za 3 a druhu za hodku

roztlieskavacka
14. nov 2024

U mna tlaky na spodok, brucho som vôbec necítila-žiadne menštruačné bolesti ALE ako keby mi niekto drvil veľmi pomaly kosti v krížoch

denda007
14. nov 2024

Mňa najviac na pôrode ničili návaly tepla

nikha2809
14. nov 2024

Rezali mi absces na brade zvnútra cez ďasno.Dva pôrody boli oproti tomu malina a to som dcéru rodila od štvrtka večera a porodila v sobotu na obed

leidin
14. nov 2024

Tak napr ja mavam niekedy strasne traviace bolesti ked sa idem vyprazdnit, menstruacne nie su az tak zle a chcela by som vediet jak to mam odlisit co je kontracia, pretoze ja som schopna citit ze potrebujem ist na zachod aj cely den kym to proste prejde.

ness222
14. nov 2024

Ja mam povedala by som dost nizky prah bolesti ( k zubarovi ani nesadnem do kresla bez injekcie 😂) a tiez som sa toho dost bala ako zvladnem tu bolest, ale nakoniec to nebolo az take priserne, ako som ocakavala. Najhorsie zo vsetkeho boli asi tie velke tlaky na konecnik, a to tlacenie na zaver, to som si myslela ze uz dalej nevydrzim, ale chvalabohu to netrvalo dlho. Moj porod trval od prvej kontrakcie az po vytlacenie malej asi 9 hodin, mala som aj epidural.

petka552
14. nov 2024

@xsuzannex alebo oblickova kolika. Neprajem fakt nikomu. Pri nastupovani do nemocnicneho vytahu na prijem som skoro odpadla od bolesti

jaskolka
15. nov 2024

Ja to teraz prirovnávam úplne k žlčníkovemu záchvatu,akurát že pri žlčníku to bolelo vyššie v úrovni chrbta a pri pôrode zase dole brucho. Aj keď som bola na pohovotosti kvôli žlčníku (teda vtedy som ešte nevedela,že to je žlčník)tak som tu bolesť opísala podobnu ako keď som mala

saxana000
15. nov 2024

Prirovnala by som to k menstruacnym bolestiam s pooperacnymi bolestami a hlavne obrovsky tlak.ak si nerodila nikto na svete ti to neopise tak aby ta to neprekvapilo ale naozaj sa to da zvladnut.druhu dceru som porodila bez epiduralky pebo ske ju proste nestihli.otvaranie sa da v pohode predychat ano poslednych 20 minut potom naozaj boli ale to prejde tak tychlo ze si to ani neuvedomis..

sense
15. nov 2024

Moja ex svokra povedala ako opakujúci sa ľadvinový zachvat