Kde schvaľujú prirodzený pôrod po cisárskom?
Zaujíma ma vlastne iba akýsi zoznam, pretože sa tu k tomu v témach dá ťažko dopracovať. Ďakujem za všetky odpovede 😵
Trenčin
Presne ako pisala marcelatje, nie je nikde napisane, ze by si nemohla rodit prirodzene, pokial vsetky okolnosti budu v poriadku, ver mi prihliadaju na to a chcu aby sa rodilo prirodzene po prvom cisaraku, ale pokial tam vyskoci varovny prst, tak sama uvidis ci si do toho trufnes, v ruzinove to napriklad ide urcite, pokial je vsetko OK a mamicka chce rodit prirodzene oni su len radi, aj antolska, ak si samozrejme z BA.
Tak, tak Trenčín, pokiaľ nieje dôvod opäť na SC tak tam sú za prirodzený pôrod. Ja som mala Tiež 1 SC a druhý mal byť prirodzený no babulka mi sedela takže inak ako SC sa nedalo
Ano v Trencine som aj ja rodila druhy krat prirodzene a prve bolo sekciou a ani nebola rec ze pojdem aj druhy krat sc.
ahoj, súhlasím s marcelatje .... ja som mala prvú sekciu kvôli KP (malý sedel v brušku) - (iný dôvod tam nebol), rozostup medzi pôrodmi som mala 3,5 roka.... tiež automaticky môj gynekolog predpokladal že chcem sekciu, som mu povedala že ak by sa dalo tak nie, aj pôrodníčka sa ma pýtala či chcem sekciu, alebo chcem rodiť prirodzene
Čo by ma čakalo po sekcii som vedela, i ked som sa bála pôrodu, chcela som rodiť prirodzene, všetky výsledky boli v poriadku, aj poloha plodu, žiadna tehotenská cukrovka, žiadny vysoký TK, dieťa váhovo primerané... tak sme čakali na prirodzený pôrod.
Ten sa rozbehol 3 dni po termíne (na 4 deň po termíne som mala aj tak stanovenú sekciu) - voda mi odtiekla, kontrakcie začali až v pôrodnici po veľkej kontrole, ale neotvárala som sa, takže po pol dni som aj tak skončila so sekciou
a rodila som v Bratislave na Kramároch
(PS - bolo mi povedané zo strany pôrodníkov, že druhý pôrod po prvom cisárskom môže byť aj prirodzený ked je všetko v poriadku a nie je dôvod indikovať sekciu.... ALE - ak už má žena za sebou 2 pôrody sekciou, tak tretí ani keby sa na hlavu postavila nebude prirodzený - toto riziko si nikto nezoberie na seba
A ešte ma napadlo, mňa rana po sekcii bolela na začiatku tehu, potom posledný mesiac v 38 tt ma strašne bolela jazva - sa mi ešte rozťahovalo brucho, ale po 40 tt ma to nebolelo, a aj pri kontrakciách sa ma pýtali, či ma nebolí jazva - nebolela
Sanatorium Koch
Mam znamu co pred 2a pol rokom rodila cisarskym a teraz oktobri rodila prirodzene v Trencine
vraj Trencin a Partizanske povolia po cisarskom rodit prirodzene,ja rozmyslam nad Trencinom aj ked mam Partizanske blizsie,avsak ako to dopadne tazko povedat..V to a Bn urcite nepovolia po sekcii prirodzene rodit,ani nik v okoli Topolcian (chcela som si zaplatit za niekoho kto by ma odrodil prirodzene) a nik si to nezobere na zodpovednost a nemam vymyslat 😒 avsak prvu som porodila prirodzene,druhu akutnou sekciou a dodnes som neni s tou sekciou zmierena,nocne mory mam z nej..este nejake mesto co schvaluje prirodzene porodit?
Rok 2010-december, akutny cisarsky v Ruzinove, rok 2013-september prirodzeny porod Anrtolska, nemali s tym problem, prave naopak, no velmi zalezi od vyssie spominanych okolnosti. Musim povedat, ze ked som do poradne na Antolskej mesiac pred terminom zacala chodit, prisla som tam s tym, ze som za prirodzeny porod, a naozaj nik ma nepresviedcal o cisarskom reze. Porodnika som zaplateneho nemala.
aj v dolnom kubine s tym nie je problem... prvy som mala cisarsky, a pytala som sa doktora, ci mozem druhy porod mat normalny a povedal, ze pokial otehotniem az po roku, tak v tom nevidi problem
Pravidlo je jednoduché. Pokiaľ vzniknú pri 2. pôrode rovnaké podmienky, pre ktoré sa vykonal cisársky rez pri prvom pôrode alebo vzniknú nové komplikácie, ktoré neumožňujú prirodzený pôrod.
na lampárni
Všade, kde nepovieš že máš bolesť v rane a kde uznajú, že maternica to vydrží. Veľa prípadov u nás v pôrodnici po sekcii začne rodiť normálne. Stáva sa však najmä ak je to skoro po 1. sekcii, že to žena nezvládne alebo maternica
trencin
antolska, ba
ja si myslím, že všade ak nie sú nejaké závažné ťažkosti alebo krátka doba medzi pôrodmi... ale zaujímalo by ma, či je bolestivá jazva problém.. lebo mňa pobolieva keď sa tam maličká hýbe a tak... ale to mi 😠 😀 ešte nikto nevie povedať tak dopredu

Zoznam podľa tvojich predstáv nie je možný nakoľko nikde sa prirodzený pôrod po cisárskom paušálne nedovoľuje ani nezakazuje. Prihliada sa na dôvod prvej sekcie, stav pacientky (rany po sekcii), rozostup medzi pôrodmi a množstvo ďalších vecí. Závisí aj od lekára ako veľmi si trúfa ísť do rizika a v neposlednom rade má slovo aj mamička (aj keď len tak potichu)
To že jednej mamičke niekde schvália po sekcii prirodzený pôrod neznamená že automaticky to schvália aj každej ďalšej.