icon

Kedy ste išli do pôrodnice?

20. feb 2022

Pri predchádzajúcom pôrode som sa musela dostaviť na oddelení v deň termínu a v nemocnici som trčala 4 dni do sekcie. Viem že je to pre dobro bábãtka. Len teraz mám 1.5 ročné dieťa a rada by som v prípade priaznivej situácie šla do pôrodnice len porodiť a rýchlo domov k nemu. Ako ste to mali vy?

Strana
z2
zuzanockamt
20. feb 2022

@nikpa áno, po 35-ke ide o geriatrické tehotenstvo 🤷🤦😂

nikpa
20. feb 2022

@zuzanockamt no hlavne aby sme sa my cítili mladé 😃😄

sono2
20. feb 2022

O piatej som rodila šla som do nemocnice čo 2 minútu kont.vydržala ešte 8 hodin o piatej rodila ďalší a ďalší deň tam bola to ďalšie ráno domov
Pri druhej praskla voda len tak tak do 20 minút tiež cca pol piatej večer som rodila ďalší deň ostala a ten ďalší už šla domov kľudne stačí jeden celý den tam byt a domov

ivangeline
20. feb 2022

Prve sanitka a tyzden a pol pred. Druhe den pred,lebo praskla plodova voda. Tretie asi nejake 4h pred porodom (no ostali sme den dlhsie kvoli vyrazke).

kiki68
20. feb 2022

@zuzanockamt fakt, to jedine tak na Slovensku 😂😂😂 v zahranici beru vsetko do 45 ako mlade zabky. Tam 35 rocne su mladice. Aspon tak titulovali mna v 35 vo Viedni v porodke.

zapalkazapalkova
20. feb 2022

@riamia91 berú ho az 3-4 deň po pôrode, nie skôr ako 36h. A keby tie sono vyšetrenia urobili o deň skôr, tak by sme išli domov do 24h, ale bol sviatok

1mina
20. feb 2022

No pri prvej som sla (37 tyzden) lebo som zacala silno krvacat, do rana sa narodila... druhy syn znova 37 tyzden - rano som mala podozrenie zemi zacala tiect plodovka plus slabulinke bolesti - tak som sla ale vysetrili ma a poslali domov ze uuuurcite da nic nedeje...cely den som teda.bola v tom.ze ved nic sa nedeje a mam len nepravidelnych posickov, a vecer som tam skoro nedobehla - doslova ma museli vliect sestricky z vytahu popod pazuchy a vysupnut na stol kde ma aj vyzuli zo zimnych topanok stiahli.mi gatky a porodila som 🙈 takze tak no ale stihla som im zobrat papiere zrana nech vidia ze ma poslali bajprv prec 😂

siska53
20. feb 2022

1.sekcia - den pred nou mi dr.povedal, dostavte sa rano do porodnice.
2.sekcia ( 2rocne dieta doma), nastupovala som vecer pred sekciou.

autor
20. feb 2022

@1mina ufff to si mala prekotný pôrod. Sa mi vidí že v takom prípade sú všetky ďalšie tehu pozorované lebo hrozí opakovanie ako teba po prvom, čo sa u teba potvrdilo. Dokonca to je indikácia na sekciu. Ale fakt radšej sa jej vyhnúť ak sa dá, lebo rok minimálne treba dávať pozor na ranu a nič moc sa cvičiť nedá 😶. Nemali detičky problém s pľúckami keď sa narodili v 37 tt?

autor
20. feb 2022

@siska53 ďakujem. Ako dlho si bola po pôrode v nemocke ty?

mimi3008
20. feb 2022

Som 4 mesiace po sekcii, rana uplna pohoda zatial, len okolie minimalne strpnute, asi pred mesiacom a pol som zacala cvicit a asi 2 mesiace po porode som zacala nosit na rukach 2rocneho 15kiloveho syna

autor
20. feb 2022

@mimi3008 vrchná vrstva môže byť zhojená, ale je ich 7... tie najhlbšie vrstvy sa hoja 9-12 m. Spýtaj sa gynekológov koľko zrastov je v bruchu po sekciách. Ja som chodievala na 2 hodinové prechádzky, trvalo mi rok kým som sa dostala na pôvodnú váhu.

mimi3008
20. feb 2022

Hej, viem, ze je tych vrstiev viac,aj o zrastoch, tak trocha sa tym zivim🤔to zotavenie je individualne, ja som bola na povodnej vahe mesiac po porode

siska53
20. feb 2022

Pri prvom v piatok sekcia, v utorok sme sli domov. Pri druhom v piatok sekcia, domov sme sli v stredu, lebo babo dostalo take silne koliky, ze poriadne nepapalo, az ked presli, cize nepribralo podla ich zelania, tak nas nechali o den dlhsie. Ono zavisi aj od toho, ak babo schyta zltacku, ostava sa dlhsie, boli maminy, co rodili prirodzene, ale kvoli tej zltacke ich nepustili domov.

1mina
20. feb 2022

Ja som rodila prirodzene zakazdym takze rano nemam 🙂 ale teda druheho fakt uz som si drzala jeho hlavicku medzi nohami vo vytahu v nemocnici co som myslela ze uz na stol nedojdeme 🙈 ale teda odniesla som si to trocha ja lebo podla gynekologa takyto prekotny porod sposobil ze mam padnucu maternicu...ze ked je to rak rychlo to telo niekedy nemusi stihat.... inak.neviem.ja som si tiez myslela ze ma druhy krat budu viac sledovat ked som rodila skor ale.moc to neriesili....ale deti uplne v poriadku v takom tyzdni sice boli oznacene za mierne predcasne ale plucka uz uplne ok hned boli so mnou....iba mali obaja mali zltacku dceru museli aj svietit, a so synom som po prepusteni z nemocnice este chodila na krv ci mu ta zltacka ustupuje ale okrem toho uplne v poho 😁

autor
20. feb 2022

@1mina super, že ste to teda stihli 😶. A ďalšie tehu ti odporučili keď máš nízko maternicu či by bolo riziko donosiť?

1mina
20. feb 2022

Ja som sa ani nepytala na dalsie tehu lebo uz tretie neplanujem 🤷‍♀️ a.dr nic nehovoril iba ze zatial mam cvicit cviky na panvove dno (co cvicim uz od prveho porodu ale nevidim v tom nejak rozdiel) a ze po menopauze sa to zvykne zhorsit tak vtedy to budem musiet asi nejak riesit ale ze to je daleeeko ze nato este nemam mysliet 😂 ale teda neviem ci by to bol problem v.dalsom tehu, kazdopadne ja by som neverila tomu ze potiahnem vobec do toho 37 tyzdna uz to asi nebude nahoda ze zakazdym som tak sla..

Strana
z2