Kedy ste mali svoje prvé dieťa?
Ahojte ženy , v akom veku ste mali prvé dieťa ? . Je to tak že ženy po 30 prvorodičky to majú ťažšie alebo ťažší pôrod ?
Ja som rodila deti v 20, 28 a 38 a teda to posledné bolo najhoršie...nie pôrod, ale samotné tehotenstvo..mala som snáď všetky diagnózy sveta, odpadávala som...strašne zle mi bolo....pri prvých dvoch som ani nevedela, že som tehotná
Prvy syn sa narodil mesiac pred mojimi 26 narodeninami. Druheho som mala v 33. Porod som oba mala CS, ale po druhom som po sekcii mala vacsie bolesti prve hodiny. Ale postavili ma rychlejsie 🤷♀️
Prvé v 24 rokoch.. tehotenstvo bolo v pohode nebyť brucha ani neviem ze som tehotná,..porod kvoli rozhodnutiu mojho gynekologa hrozný a celý priebeh som v hlave vytesnila ako to slo lebo by som druhé dieťa nemala...po pôrode som gynekológa zmenila. Druhe dieťa som mala v 27 rokoch a teda rozdiel v tehotenstve bol obrovský (bolo mi dlho zle, nemohla som vela chodiť,unava atd) .. obdivujem všetky zeny ktoré su tehotné vo vyssom veku...ked si porovnam druhe tehotenstvo tak bolo horšie ako prvé ale druhy porod bol rýchly a bezproblémový oproti prvému.
Známa ktorá bola tehotna po 30 mi tiež vravela ze druhé tehu bolo pre nu horšie a porod neviem.
37 a seekcia pre KP
Bez problémov
Otehotnela som v 37mičke a porodila zopár dní po 38mich narodeninách. Mala som bezproblémové tehotenstvo a rýchle zotavovanie po pôrode. Teraz mám nádhernú ročnú dcérušku.
Tak neviem, či fyzická kondícia s tým niečo má/nemá, v niektorých prípadoch možno. Ja prvorodička v 36r, otehotnela som veľmi rýchlo síce, bez snaženia, žila aj jedla som zdravo, športovala som, meditovala, postavu mi závideli aj dvadsiatničky. Ale tehotenstvo rizikové, predčasný pôrod v 29tt, domov som si ju brala až po dva a pol mesiacoch, na kyslíku bola 69 dní, mrte problémov, takmer neprežila. Takže v mojom prípade zdravý životný štýl na pôrod/donosenie apod nemal absolútne žiaden vplyv. Je to naozaj vysoko individuálne, každá môže povedať svoj príbeh a každý bude iný, aj keby tu písali všetky ženy v rovnakom veku, každá by mala úplne inú skúsenosť
@lucuass prvé 22, druhé čerstvých 24, tretie v 30 (tehotenstvo uz bolo citit oproti prvym)....ja som spokojna, mam kúsok po 40tke a dve dospelé deti, tretie partaka
Prvé dieťa som mala v 22.
Druhé v 29, pôrod v zahraničí, úplne iný prístup a nastavenie v hlave. Obe prirodzene, druhý pôrod vyvolávaný.
Žiadna co rodila 15, 16,17? Ci som len prehliadla? Mam skoro 40 ...prve dieťaťa 33, kamoska ma rovnaký vek ako ja a 2 dospelé a skoro dospelé deti v tomto jej závidím, zaciatok mala ťažsi ale obrovsku podporu celej rodiny a okolia...
Žiadna co rodila 15, 16,17? Ci som len prehliadla? Mam skoro 40 ...prve dieťaťa 33, kamoska ma rovnaký vek ako ja a 2 dospelé a skoro dospelé deti v tomto jej závidím, zaciatok mala ťažsi ale obrovsku podporu celej rodiny a okolia...
@anonym_fddc3a moja kamoška mala v 17 ,teraz má jej syn 18 a ona má ďalšie dieťa 3 ročne

V 27, ale chcela som otehotnie už v 23-24 avšak nedarilo sa. Tehotenstvo rizikové, pôrod náročný j zotavovanie sa po pôrode. Neviem si toto predstaviť o 10 rokov neskôr