icon

Kedy ste mali svoje prvé dieťa?

lucuass
Dnes o 17:08

Ahojte ženy , v akom veku ste mali prvé dieťa ? . Je to tak že ženy po 30 prvorodičky to majú ťažšie alebo ťažší pôrod ?

jeennyv
Dnes o 17:10

Teraz mi porodila kamoska bude mat 35, dalsia v 40tke…roky sa snazili a neslo to a to boli vydate , ze 10r mali muza, zazemie….neovplyvnis to, niekto nema partnera, niekto nevie otehotniet, roky sa snazi…

doriiis
Dnes o 17:11

Prvé dieťa som mala v 20 tich rokoch.

anonym_4505f6
Dnes o 17:13

@lucuass prve v 35 a áno, porod bol ťažký
Neviem ci to bolo vekom....

leto2
Dnes o 17:15

Ono ťažšie je asi najmä pre to telo to spamatávanie sa z pôrodu. Proste ak sa žena neudržuje v dobrej forme, tak to telo to zvláda ťažšie. Ale aj celkovo bez formy, proste čím sme starší tým je regenerácia náročnejšia. Rovnako potom aj materstvo/otcovstvo sa vo vyššom veku (30+) zvláda horšie, keďže väčšinou nasleduje nedostatok spánku, zmena režimu a podobne a človek to nezvláda s takou ľahkosťou ako keď bol dvadsiatnik. Ďalšia vec o ktorej sa bežne nehovorí je, že po 30tke stúpa riziko genetických defektov.

cucana23
Dnes o 17:22

Ja som mala staršieho syna v 22 mladšieho v 26 a som zato vďačná ❤️Teraz idem mať 36 r a veru si to neviem predstaviť teraz v takomto veku .Samozrejme každá sme iná .A každej je to dopriate v inom veku.

ichbinich
Dnes o 17:27

Prvé v 33, druhé v 36.
Plánované, Prvé oo zhruba roku, druhé po pol roku.
Prvý pôrod bol cisársky, nemyslím si,že som sa dlho spamätavala. Druhy pôrod prirodzený,od prvej kontrakcie 4 hodiny. Zotavila som sa rýchlo. A to nie som športovec...
Toto je extrémne individuálne, akonaprklad aj veľkosť brucha a podobne. To sa nedá porovnávať.

anonym_5e99f3
Dnes o 17:31

prve tehotenstvo uspesne dotiahnute do konca v 41 rokoch. po dlhych rokoch snazenia. Tehotenstvo bezproblemove a porod tiez, mam len tie najprijemnejsie zazitky. Doma uz dve deti a mozem povedat radcej porod ako navsteva zubara. Takze s vekom to velmi suvisiet nebude. Loteria

klarissa25
Dnes o 17:37

V 23 som rodila, prve a posledne dieta. A som max spokojna ze to bolo skor

anonym_e7a58e
Dnes o 17:43

@lucuass 27 prve, 30 druhe. Druhy tazsi porod a to som bola druhorodicka. Prvy bol ovela rychlejsi, bezbolestny.

anonym_f29ba4
Dnes o 17:45

Prvé dieťa 42r, druhé dieťa 45r. Oba pôrody boli v poriadku a deti sú zdravé.

patta89
Dnes o 17:48

Ja som rodila svoje deti v 33 a 36 r...obidva porody ukazkove, 30 min. od prichodu do porodnice som porodila 🙂...takze u mna vek nehral ziadnu rolu

anonym_d75196
Dnes o 17:51

Obe deti pred 30kou, prvé tehotenstvo komplikované, hospitalizacie, lieky, pôrod 18h dlhý a ťažký, druhý bol ok.

euka210
Dnes o 17:52

@lucuass 27r, sekcia takze neviem povedat. Ale po druhom som sa dala dokopy skor ako po prvom.

anonym_016ca4
Dnes o 17:52

@lucuass prvé v 24 a druhe v 30
Prvý pôrod trval od prasknutia vody 17 hodín, druhý 4 hodiny, bolesti hrozne
Celkovo som prve dieťa zvládala lepšie ako druhé, myslím tie neprespate noci a tak, mala som už menej energie ako za "mlada" 😂😂

rachel36a
Dnes o 17:56

Prvé v 24 a druhe v 43...prvy pôrod ťažký a dlhý ( 19h) ..druhý v pohode ( 12h)..

anonym_dac9da
Dnes o 17:57

Prve 30, druhe 34, oba porody boli super.

anonym_ae659c
Dnes o 18:02

@lucuass prvé v 36 na prvý pokus, tehotenstvo bezproblémové a pôrod tazsi, ale myslim, že kvôli vyvolávaniu a vyššej vahe bábätka a druhé 39, aj sme si dávali pozor, aj tak bolo druhé, tehotenstvo opäť bezproblémové a aj porod v druhom prípade..ale žijeme s manzelom zdravo a ja som mala aj cely zivot bezproblémový a pravidelný cyklus, takze ja som nejak vedela, že u mna proste, čo ovulacia, to šanca na tehotenstvo a manzel bol zjavne tiež veľmi zdravy v tejto oblasti

blondinka95
Dnes o 18:06

29

petronellla87
Dnes o 18:08

@lucuass prve v 35, druhe v 37, tehotenstvo aj porody ukazkove, bez problemov😊

anonym_aa0e3c
Dnes o 18:16

24

4stanka4
Dnes o 18:17

prvé a asi aj posledné v 29 (chceli sme skôr ale tak to vyslo) Z pôrodnej sály som chcela odkráčať po svojich ale mi nedovolili 😀

kikikat
Dnes o 18:37

Prvé v 20, druhé v 23, tretie v 33, štvrté v 35. Prvý pôrod bol najťažší, pôrod s odstupom 10 rokov bol najjednoduchší

michaela329
Dnes o 18:42

@lucuass v 39 pretože mi otehotnieť trvalo 12 rokov, bezproblémové tehotenstvo, pekný pôrod, dva týždne po som ani nevedela, že som rodila. Ale ja som aj predtým bola fit, cvičím, zdravo jem 🤷 V ten rok sme v rodine rodili 4 - ja jediná v termíne a bez akútnej sekcie. Tie zvyšné tri ženy z mojej rodiny sú pod 30 (jedna čerstvo 20).

anonym_2ad228
Dnes o 18:55

na toto sa neda odpovedat. 1. je to vysoko individualne. 2. ked mal dakto deti v 25, jasna ze po 10r starostlivosti o deti, po porodoch je v 35 viac zniceny ako zena, co este nema decka. ja som mala dieta v 37, ziadny problem, zotavovanie po sekci uplna parada (dovod sekcie nesuvisel s vekom). aj mi nukali lieky na bolest a nebolo treba. zato prvy skolkarsky rok plny chorob ma ostarol o 10 rokov 😂