icon

Kedy začne pôrod, keď som otvorená na 3 cm?

29. apr 2026

Ahoj , som druhorodička dnes som akurát 39 tt a som otvorená tak na 3 cm pred týždňom som bola tak na 1 prst ,,,,ako dlho trvá pokiaľ sa to rozbehné ?

Včera som mala len také mierne kŕče v podbrušku ale počas dňa ustali a dnes už nič ...lekárka vravela že to ešte nevyzerá na pôrod tento týždeň cca ale je to individuálne , spomínala že pomaly by som si mohla dopomôcť že dlhé prechádzky intímnosti z manželom .....
Hlienova zátka mi odišla cca pred tromi dňami plodová voda neotieka ani nič zatiaľ , prechádzky som si už dávala aj pred poradňou viac menej, z manželom sme styk už nemali cez mesiac a pol lebo sme sa báli aby sme bábo nevyvolali skôr ako nebolo treba , tým že som teraz už na 3 cm je asi možné že ak by k tomu došlo tak by sa asi rozbehol pôrod ,čo by som teda bola už aj rada lebo posledne dni sa neviem ani z postele postaviť , tak neviem či vyskúšať ešte to alebo počkat kým sa vypýta samo ...alebo čo by som ešte mala vyskúšať ? 🙂

anonym_97eb55
29. apr 2026

@anonym_autor pochopila som jedno čo sa pôrodu týka. Nikdy nebude taký ako malá Anička, Katka , Majka a Zuzka. Držím palce nech to máte rýchlo za sebou.

patta89
29. apr 2026

Ja som si napustila vanu, vypila ananasovy dzus a hned ten den v noci som porodila...dovtedy ziadne priznaky, ani hlienova zatka a ani plodova voda mi neodtieklua. Bola som 39+3

anonym_67ff0b
29. apr 2026

Pozri, ako zena co prenasala a vzdy dlho rodila Ti mozem povedat, ze mozes skusat vsetky rady sveta a jednoducho porod pride kedy ma prist.

Tie 3 cm Ti v dobrom zavidim, pri prvom som bola na 3 cm az po 35 hodinach kontrakcii co boli kazde 4 minuty 😃

Drz sa.

anonym_e1fc1a
30. apr 2026

@anonym_autor no, ja som pri druhom bola na 5 cm mesiac pred porodom 🫣 a rodila som 4 dni po termine po 3 hamiltonoch a bol to najdlhsi porod zo vsetkych 4, co som mala. Tretie babo som rodila v 39 tyzdni, ale tak, ze som.sla.na vyvolavanie kvoli vysokemu tlaku, pred odchodom do nemocnice po dohode s lekarom,.zom este mala sex s muzom, dali sme obed a poobede ma odviezol na prijem,...Dali mi infuzie s ATB, kedze som mala streptokoka, bola som v tom case na 3 cm a citila som tonizacie, ale nic zavazne, na porod to nevyzeralo podla CTG. Lekar rozhodol, ze mi pusti vodu a pockame, co sa bude diat. Za chvilocku som bola na 6 cm. Moc som tomu neverila, ze sa to rozbehne a o 45 minut od pustenia vody, bolo dieta na svete...😁. Stvrte potom to iste, ale v 38 tyzdni, ale tam mi museli uz davat dost oxytocinu, nestacilo len pustit vodu, ale tiez pri pusteni vody som sla hned z 3 cm na 6 cm. Tam to cele asi trvalo 2 hodinky aj s oxy, ale zaver bol brutalne rychlo, skoro mi dieta vypadlo nakoniec v stoji. Ledva som si stihla lahnut na to kreslo.
Takze aj taketo to moze byt. Ale kazda zena to moze mat inak.

sara07
30. apr 2026

to má každá inak .. skus sa prechadzat , vela prechadzat
niektore baby aj po schodoch ale to len ak tam bude niekto na blizku - ja som chodievala ako doprovod

jaskolka
30. apr 2026

Nedá sa to dopredu povedať,môžeš tak byť ešte celé dni aj týždeň,a kľudne môžeš o pár hodín začať rodiť. Pôrod spustia hormóny,žiadne "babske"rady nefungujú stopercentne. Môžeš skúšať hocičo (bezpečne samozrejme)ale keď to zafunguje,v podstate to bude náhoda a porodila by si aj zrejme bez toho.

kiki68
30. apr 2026

Idealne keby do toho tuknu v nemocke napr troskou prostaglandinu, tym gelom, alebo trosku oxytocinu a mozno za hodinu porodis. Neviem, ja som sa oba porody otvorila za hodinu a pol za 0 na 10cm. Cize ja keby som na 3cm, uz neviem ci budem z domu vobec. Ale kazda to ma inak. Za mna len cakat, alebo tomu umelo pomoct. Ale na to je skoro