Kedy začne pôrod, keď som otvorená na 3 cm?
Ahoj , som druhorodička dnes som akurát 39 tt a som otvorená tak na 3 cm pred týždňom som bola tak na 1 prst ,,,,ako dlho trvá pokiaľ sa to rozbehné ?
Včera som mala len také mierne kŕče v podbrušku ale počas dňa ustali a dnes už nič ...lekárka vravela že to ešte nevyzerá na pôrod tento týždeň cca ale je to individuálne , spomínala že pomaly by som si mohla dopomôcť že dlhé prechádzky intímnosti z manželom .....
Hlienova zátka mi odišla cca pred tromi dňami plodová voda neotieka ani nič zatiaľ , prechádzky som si už dávala aj pred poradňou viac menej, z manželom sme styk už nemali cez mesiac a pol lebo sme sa báli aby sme bábo nevyvolali skôr ako nebolo treba , tým že som teraz už na 3 cm je asi možné že ak by k tomu došlo tak by sa asi rozbehol pôrod ,čo by som teda bola už aj rada lebo posledne dni sa neviem ani z postele postaviť , tak neviem či vyskúšať ešte to alebo počkat kým sa vypýta samo ...alebo čo by som ešte mala vyskúšať ? 🙂
Ja som si napustila vanu, vypila ananasovy dzus a hned ten den v noci som porodila...dovtedy ziadne priznaky, ani hlienova zatka a ani plodova voda mi neodtieklua. Bola som 39+3
Pozri, ako zena co prenasala a vzdy dlho rodila Ti mozem povedat, ze mozes skusat vsetky rady sveta a jednoducho porod pride kedy ma prist.
Tie 3 cm Ti v dobrom zavidim, pri prvom som bola na 3 cm az po 35 hodinach kontrakcii co boli kazde 4 minuty 😃
Drz sa.
@anonym_autor no, ja som pri druhom bola na 5 cm mesiac pred porodom 🫣 a rodila som 4 dni po termine po 3 hamiltonoch a bol to najdlhsi porod zo vsetkych 4, co som mala. Tretie babo som rodila v 39 tyzdni, ale tak, ze som.sla.na vyvolavanie kvoli vysokemu tlaku, pred odchodom do nemocnice po dohode s lekarom,.zom este mala sex s muzom, dali sme obed a poobede ma odviezol na prijem,...Dali mi infuzie s ATB, kedze som mala streptokoka, bola som v tom case na 3 cm a citila som tonizacie, ale nic zavazne, na porod to nevyzeralo podla CTG. Lekar rozhodol, ze mi pusti vodu a pockame, co sa bude diat. Za chvilocku som bola na 6 cm. Moc som tomu neverila, ze sa to rozbehne a o 45 minut od pustenia vody, bolo dieta na svete...😁. Stvrte potom to iste, ale v 38 tyzdni, ale tam mi museli uz davat dost oxytocinu, nestacilo len pustit vodu, ale tiez pri pusteni vody som sla hned z 3 cm na 6 cm. Tam to cele asi trvalo 2 hodinky aj s oxy, ale zaver bol brutalne rychlo, skoro mi dieta vypadlo nakoniec v stoji. Ledva som si stihla lahnut na to kreslo.
Takze aj taketo to moze byt. Ale kazda zena to moze mat inak.
to má každá inak .. skus sa prechadzat , vela prechadzat
niektore baby aj po schodoch ale to len ak tam bude niekto na blizku - ja som chodievala ako doprovod
Nedá sa to dopredu povedať,môžeš tak byť ešte celé dni aj týždeň,a kľudne môžeš o pár hodín začať rodiť. Pôrod spustia hormóny,žiadne "babske"rady nefungujú stopercentne. Môžeš skúšať hocičo (bezpečne samozrejme)ale keď to zafunguje,v podstate to bude náhoda a porodila by si aj zrejme bez toho.
Idealne keby do toho tuknu v nemocke napr troskou prostaglandinu, tym gelom, alebo trosku oxytocinu a mozno za hodinu porodis. Neviem, ja som sa oba porody otvorila za hodinu a pol za 0 na 10cm. Cize ja keby som na 3cm, uz neviem ci budem z domu vobec. Ale kazda to ma inak. Za mna len cakat, alebo tomu umelo pomoct. Ale na to je skoro

@anonym_autor pochopila som jedno čo sa pôrodu týka. Nikdy nebude taký ako malá Anička, Katka , Majka a Zuzka. Držím palce nech to máte rýchlo za sebou.