icon

Uvoľnenie hlienovej zátky: Blíži sa už pôrod?

9. sep 2026

Pár týždňov spätne som si sem tam všimla také niečo hustejšie na intimke ale to bolo naozaj len také minimum, tak ma napadlo že sa asi pomaličky uvoľňuje hlienova zátka ale dnes ráno keď som bola na wc som si na papieri všimla Ted naozaj dosť veľké množstvo hlienu, také som doteraz ešte nevidela . Potom poobede keď som sa vrátila z prechádzky a išla som znovu na wc tak zase som toho mala na papieri celkom dosť. Bolo to husté a takej hnedkastej farby. Od rána čo som si všimla ten hlien sa mi zdá že mám také zvláštne akokeby tlaky v podbrušku a také naozaj mierne akokeby menštruačné bolesti? Neviem ako inak by so to opísala. Kríže ma tiež bolia a aj v slabinách keď chodím tak akokeby som mala svalovicu. Tie kríže beriem s rezervou lebo tie ma vysokým štádiom tehotenstva pobolievaju už nejaký čas a hlavne po dlhšej prechádzke ktorú mám už dnes za sebou.
Som 40+0 tt , skúšala som si aj všímať to pobolievanie v podbrušku, že ako často to je, ale príde mi to dost také nepravidelne, aj bruško mi tvrdené. Občas v noci mávam tiež také akokeby menštruačné bolesti.

Keď vám odišla ta hlienova zátka, ako dlho vám trvalo kým prišiel pôrod? Môže to byť znak že už teraz v najbližších dňoch porodim?

anonym_faee48
9. sep 2026

@anonym_autor niekomu hlienova zatka odíde až pri porode, hlienova zatka ničomu resp nenasvedčuje, že sa bliži porod. Sleduj si bolesti ak budu pravidelne smer nemocnica

anonym_2272f4
9. sep 2026

mne takto odisla v den porodu, tiez som bola 40+0. Kontrakcie som uz mala par hod, z nemocnice ma poslali domov rano, ze este niesom ani otvorena. Doma som si polezala, isla na WC, tam hlienova zatka zo mna vysla a zrazu boli kontrakcie kazdych 5 a 4 min. Tak som sa do tej nemocnice vratila a hned ma hnali na epidural ze nestihame. Drzim palce.

leidin
9. sep 2026

Ja som mala kontrakcie vlastne od skoreho vecera prve nepravidelne a sla som spat pred polnocou a nad ranom, ako som sla na zachod sa otvarat. Uz do postele som sa odvalila v roznych polohach, lebo naraz to neslo. Ta zatka mi odisla, ked som sa prebudzala. To bolo zo 40+1 na 40+2.

kiki68
Včera o 05:24

Tie divne bolesti su kontrakcie. Nie kazda ich citit tak velmi, mam kamosky, co citili len ten tlak ked uz isla hlavicka do ciest. A tiez to moze tlmit voda. Pozoruj pravidelnost toho. Ja od zatky max 2 dni porod. Za 3 hodiny od zaciatku bolo porodene

anonym_47b95b
Včera o 05:35

Mne dopoludnia na poradni urobili hamiltonov hmat. Poobede mi odišla hlienová zátka. Nedalo sa o tom pochybovať, že to bola hlienová zátka. Žiadne že trochu hlienu a napadlo mi, že to je ono. To bolo také množstvo a taká konzistencia, že sa to nedalo z ničím pomýliť 😂 A asi o 2 hodiny začali menštruačné bolesti, ktoré sa stupňovali a ešte v ten večer som to otočila do pôrodnice 😎