Klystír pred pôrodom
Ahojte, mali ste/nemali ste? Tie, ktoré nie, stala sa vam nehoda, alebo ste dokázali porodiť bez toho? A tie ktoré ste klystir mali, dalo sa to zniesť aj napriek bolestiam?
Ďakujem, som vystresovaná prvorodička 😂😂
A ako uz pisali, pocas porodu ti to je fakt uplne jedno, tiez som sa toho obavala ze co ak, ale v tych bleskovych kontrakciach mi to bolo fakt ukradnute 😁 Drzim palce a zelam pekny a dobry porod a veeka rafosti s babom.
@svetlonos mala som, dva dni po sebe dokonca 😉a v pohode. V tej chvili ma to ani nenapadlo riesit to, ci ano, alebo nie.
Dali mi klystir ale vôbec som to nebrala tragicky 😆 v tých bolestiach mi to bolo úplne jedno, myslím že pôrod to neurýchlilo ale bolo to v pohode…ja som bola na laparoskopickej operácii asi 3 roky pred pôrodom a tam mi robili klystir 2x takze som vedela do čoho idem 😆
Mala som, prvorodička a nechápem prečo sa tomu vôbec ženy brania, bezbolestné za 5 min vybavené 🤣🤣🤣 nikdy v živote som sa lepšie nevy 💩
Ja som.isla rodit, tam.kde nerobia klystir, iba dva capiky davaju :D mozno mi aj nieco uslo, citim som.daco ,ale ci to bolo hovno to neviem haha nikto nic nepovedal :D
Pri prvom som mala , uplne v pohode vsak uz som mala aj kontrakcie takze skor ma trapili tie ako nejaky klistir. Ale teda som asi nevydrzala tolko minut kolko som mala🤭 pri druhom mi nedavali, cely den som nejedla lebo mi bolo zle ( nejaku crevnu chripku som chytila) ale viem ze pri porode aj tak trosku uslo ale vraj len velmi malo. Teraz idem 3 krat rodit a neriesim. Hlavne nech je porod rychly. 👍
Pri prvom som mala pri druhom nie. Za mňa klistir je ta najmenej nepríjemná vec na pôrode 😂
Chcela som, nebolo treba... Telo sa prečistilo samé pár hodín pred pôrodom...
Pri prvom pôrode som mala, pri druhom nie. Nie je to nič strašné. Pri druhom mi ho ani nestihli spraviť a žiadna nehoda sa nekonala. A vlastne aj pri prvom bol úplne zbytočný, lebo pred oboma pôrodmi ma doma riadne prehnalo
Mala som ho, ale bohužiaľ pri pôrode aj tak ušlo...takže neviem posúdiť čo je lepšie
Niekomu sa ani nestihne dať a všetci to vždy prežijú. Áno, je to nepríjemné, niekedy aj to bábätko skončí rovno v… (párkrát som už umývala rovno na sále 🥲), ale keď sa opýtate, tak niee, nič nevyšlo 😄 je to jedno, rob ako ti je prijemne, ale co sa tyka klystiru, tiez som sa ho “bála” a bolo to v pohode, len nechoď ďaleko od wc 🤣
prvy porod na Sk, klystir, otrasny zazitok. Dalsie dva porody v zahranici,ziadny klystir
Klystir je v pohode, vôbec to neboli. Tiež nechápem tu hystériu.
myslela som, ze klystir sa robi automaticky kazdej mamicke😀 mne ho robili a prebehlo to uplne v poriadku. ziadna nehoda, nic.
Pri prvom som po klystire bola na wc 2 hodiny a nevedela som či rodím či s****. Pri druhom som zdvorilo odmietla. Bez nehody. Takže za mňa úplne nepríjemné.
Mňa pri prvom pôrode pár krát prehnalo,takže nebolo treba. A pri druhom som bola čerstvo napraskana valentínskeho obedu,tak trebalo 😀 a som presvedčená že mi to dopomohlo k rýchlejšiemu pôrodu. Nie je to žiadna tragédia. Pri treťom by som si ho pýtala
Tiež nechápem ,čo to niektoré tak prežívajú ..pri kontrakciach pred pôrodom ,to bolo posledné ,čo som riešila ...nienje to nič ,čo by sa nedalo zvládnuť ..tiež mám pocit ,že to urýchlilo trošku aj pôrod ,hlavne pri tretej ..tam sa to rozbiehali dosť pomaly .
Ako prvorodička som mala dosť čo robiť spracovať ,že idem rodiť a fakt som.nemyslela ešte aj na to ,že mi niekto do konečníka striekanie vodu ,aby som sa po...

U mna nestihli, mala som vyvolavacku a hrozne rychlo zabrala. Nejaky klistir nikoho nezaujimal a ja som sa uz doma nastavila, ze ked aj nieco ujde, patri to casto k tomu. Teda ze to nebudem riesit. Medzi kontrakciami som sa oapravedlnovala a sestricka len, ake prosim ta. Nic sa nedeje predsa, bola super. O to vytocenejsua som bola, ked ma posla na vc vycurat sa 😂