Koľko cisárskych ste mali?
Celkom ma zaujíma kolko cisárskych ste mali, mna čaká tretí ale sterilizáciu nechcem, nepotrebujem tu počuť o nezodpovednosti, ani 4te dieta zatial neplanujem vôbec, len proste chcem vedieť tie počty - hlavne na SVK ale kludne aj inde v zahraničí. ďakujem 🙂
neviem, či maternica je to isté, ako iks-krát porezaný prst...
Ja som mal iba jeden (prvú som rodila prirodzene, dvojky sekciou) a viac deti mat nemôžem. Mám rozidenu jazvu na maternici. Ak nechceš sterilizáciu, pošli manžela na vazektomiu, je to len krátky zákrok nebolestivé. Môj bol a sme spokojni
Prve dva porody spontanne, 3.,4.,5. sekcia.
Pytali sa ma na operacnom stole ci chcem sterilizaciu
Odmietla som. Vraj sa to pise este predtym na tlacivo. Neviem ci na mna zabudli alebo ma dr tak dobre pozna a len sa chcela uistit 🙂
ja vsetky tri na sekciu 🙂 a hned aj sterilizaciu a vsetko ok
"Pápež František vyzdvihol zodpovedné rodičovstvo. Spomenul, ako pokarhal ženu za sedem pôrodov cisárskym rezom."
http://www.sme.sk/c/7598508/papez-o-rodicovstve...
Mna tiez čaká tretia sekcia a do budúcna cheme este stvrte dietatko verim ze bude vsetko ok😊😊😊
@jerryjanka ahoj ani v TN nechcú cs.ja mám 2sekciu,jednu v zahraničí A druhu v TN tam má dokonca nechal primár 2tyzdne prenášať,dieťa bolo už moc veľké A ešte aj pri nástupe do nemocnici má nechal 1den ze veď možno sa stane zázrak q porodiť normálne, nestalo sa tak ma ráno aj operovali,plodov voda bola zelená A syn mal zápal očka A vážil 4.2kg to keby som mala vytlačiť tak ma dotrha.inak nič vaznejsie nebolo.
Druhý krátka rez tak nebolel A aj rýchlejšie sa zahojil.moje cs sú z odstupom 6rokov ale kde som rodila prvý krát tam ideš vždy na cs A nikdy ťa nenechajú prenášať
@jerryjanka ja som po sterilke po tretej sekcii a Bolestivu menstruaciu teda ani zdaleka nemam. Vlastne od prveho porodu o nej ani neviem....dva dni a koniec. Bolest absolutne ziadna. Ine riziko sterilizacie tiez nemam, lebo si neviem predstavit ake by malo byt. Skratka neexistuje.
@klincek prosim ta ty aj vies ako sa robi sterilizacia, ze sa k tomu vyjadrujes? Vtipne :D podviazanie vajcovodu nitou a nasledne prestrihnutie 🙂 naozaj obrovsky a rizikovy vykon! :D
A k tej sterilizacii.... Kazde spontanne rodenie po sekcii je velmi rizikove... Takze slecna @jerryjanka by sa mala prestat vyjadrovat o jej porodnici ako o blbej zato, ze im prisla opakovana sekcia ako vhodnejsia. A to nehovorim o tretej, stvrtej sekcii... Zena, ktora po troch sekciach zvazuje dalsie dieta ... Hlavne tie ktore otehotnia mesiac dva po sekcii, kedy sa jazva este nestihla zahojit... Ani nevedia, co riskuju....
@jerryjanka : ja mam za sebou 5 cisárskych, normálne by som totiž neporodila, takže u mna to bola nutnosť, no sterilizáciu nemám a ani si ju urobiť nedám, hoci deti už nechcem, ale to nie z dôvodu zdravotného, a inak zdravotne sa cítim veľmi dobre, nemám a ani som nemala žiadne komplikácie
@jerryjanka a z akeho dovodu je po sterilizacii bolestiva menstruacia?
Ja som mala obe dievčatá cisarsky-rozdiel 8rokov.Po druhej mi už viac neodpuračali (boli na moju postavu dosť velke)maternicu som mala vraj priesvitnú,ledva ma zašili.Tretie by bolo velké riziko.Velmi som chcela chlapca už pri prvej,strašne ma to trápilo,ale snáť budem mať zaťov a potom vnukov 😀 😀 😀
@monicka9 tak tiež mam tri za sebou a tento tretí bol ozaj v pohode zotavovanie, lepšie ako po druhom, nad dalším miminkom zatial neuvažujeme, ale nehovorím že už nikdy, ktovie.
@perzefona nemusíš hned takýmto tonom na mna, slečna jerryjanka je sice pani ale dakujem za oslovenie, a na tom že toto cele je u nas v tejto nemocnici zly pristup, za každu cenu po prvom cisarskom druhy a je jedno či je rozostup aj desať rokov, na tom proste trvam, ine je ked ako ja som otehotnela ani nie rok po prvej sekcii preto som ani nešla do trenčína, lebo riskovať som nechcela, ale proste tu je to striktne dané, žiadne výnimky, mame ozaj vysoké percento sekcií, ak nie aj jedno z najvyšších na SVK.
@hameeda dakujem za odpoved, mna hlavne zaujimalo či vôbec je tu možné aj tolko cs, mať .lebo mna doktor proste tlačil do sterilky, tak som chcela vedieť či je to ozaj také riziko a tak striktne dané že trikrát a dosť.
@hrzulka je jasné že ked na to nie sú vhodné zdravotné výhliadky, tak riskovať dalšie tehotenstvo a pôrod ozaj nemá zmysel, ako hovorim, mne povedala doktorka že nevidí dôvod povedať mi že určite nemať, že maternica bola v poriadku. ale ako hovorim, dalšie zatial neplanujeme, ale tak malá ma len 7 týždnov zatial, tak nikdy nehovor nikdy.
@jerryjanka : myslím že je to prípad od prípadu, možno by si mala skúsiť konzultovať to s iným lekárom, mne moj lekár povedal že ak by som chcela aj ďalšie deti nie je problém, no mne sa napríklad jazvy veľmi rýchlo zahojili, ja som v podstate už po týždni bola úplne fit, taktiež pri tehotenstvách nemám veľké bruško, tiež si myslím že veľkú úlohu zohrá aj vek, ja som mala prvý cisársky v devetnástich, potom druhý keď som mala dvadsaťšyri, tretí dvadsaťšesť, štvrtý dvadsaťsedem, a piety dvadsaťdeväť. Podľa mna je iné ak ma žena cisarske v mladom veku a je iné ak vo výššiom veku, predsa to telo je ešte mladé skôr sa zahojí, možno sa mýlim ale je to môj názor, ja už by som deti nechcela, pretože ja proste po tridsiatke už deti nechcem, už som rada že deti sú večšie, že už prespia celú noc, že chodia do škôlky a školy, už by som nechcela malé bábo, ku ktorému treba v noci vstávať a zasa ten kolobeh, stačí mi čo mám, no ak by som náhodou otehotnela v žiadnom prípade si to nedám vziať, a sterilizáciu nechcem, pretože sa mi to prieči taký zásah, a okrem toho aj som videla u švagriny ktorá si sterilizáciu dala urobiť mala potom neskutočné problémy, ktoré končili až tým že jej museli odobrať maternicu, ale to tiež môže byť ojedinelý prípad, no taká skúsenosť dá človeku aj právo sa obávať
@jerryjanka : a inak deti som mala niečo málo pod 4 kg, takže boli dosť veľké
@jerryjanka a v kolkych tyzdnoch si rodila deticky?? Ja som mala prvu sekcii naplanovanu na 39tt ,druhu na 38 tt a dr mi povedal ze tretia pojde skor okolo 36tt nakolko na sone mi zistil ze mam v strede jazvy na maternici malinkú trhlinku tak kvoli tomu aby nedošlo k rupture jazvy pojdem na tretiu sekciu skor.. Mala si v poriadku jazvy po sekciach? Ja som mala krasne zahojene ale pravdopodobne kyretaz z minuleho roka mi ju poskodila no opravovat chirurgicky (zasivať) to vraj netreba len sa šetrit musim nedvihat nič ťazke a tak,.. A sterilizaciu odmietnem mam 32 rokov a moja najlepsia kamoska po sterilke o 3 roky otehotnela, mala ju robenu velmi narychlo pri tretej sekcii no ma teraz strvrte dietatko a znovu urobenu sterilku pocas sekcie strvrtej😊
@trgypadl : neviem presne, ale viem že nejskôr veľmi krvácala pri menštruácií, potom dostala zápal, no viem že aj lekári skonštatovali že je to dôsledok sterilizácie, nechcela som sa jej moc vypytovať, pretože to pre ňu je chúlostiva téma, moc sa jej o tom nechcelo hovoriť, no nabehala sa dosť po lekároch, a viem že ľudovala že si dala sterilizáciu urobiť, dovtedy zdravá žena, ma 4 deti
no viem že doktory jej napísali do správy že jej stav je v dôsledku sterilizácie, to som napísala snaď jasne tak čo tu ideš so mna robiť blbú, povedali to lekári nie ja že jej musia vziať maternicu, a že za dôsledok jej stavu určili sterilizáciu, takže ak by tam bola iná príčina tak by neuviedli za príčinu sterilizáciu, veď tú sterilizáciu robili oni, nie? ale ty si asi taká mudra že hneď vieš že tam bola iná príčina, ja som napísala neviem presne čo sa stalo, to znamená že neviem kedy a aké presne začala mať problémi, ale viem čo sa stalo, stalo sa to že zdravá žena podstúpila sterilizáciu a dôsledkom nej prišla o maternicu,,,
@trgypadl : pozri ja nie som lekárka, ja hovorím čo bolo vyjadrenie lekárov, a to že sa mi ten zásah prieči to nijako nesúvisí s mojou švagrinou, možno to bol jeden prípad zo sto, alebo z miliona že mala problémy, mne sa tento zásah prieči z iných dôvodov, a taktiež keď si čítala tak si si všimla že píšem svoj názor a nikomu nevnucujem že choď alebo nechoď na sterilizáciu, tak isto som písala že ja by som si ho nedala urobiť, nepísala som že odsudzujem ženy ktoré si ho dajú urobiť, je to každého osobná vec, ja som sa skôr vyjadrovala k téme, cisárskych keďže ich mám 5 a nie riešila tu niejaké odsudzovanie sterilizácie, každý predsa pozná svoju situáciu najlepšie
@trgypadl : tuším že to bolo tak do pol roka, nejskôr bola v nemocnici, špekulovali že urobia ešte raz nanovo sterilizáciu že možno jej tam niečo prasklo, to sa nepovtrdilo, potom behala ešte pár mesiacov po rôznych vyšetreniach, a nakoniec dostala silný zápal, potom sa jej lekár ešte radil s inými, no nakoniec skonštatovali že maternica musí von
@perzefona vyjadrila som sa k teme, mas s tym nejaky problem?! 😕
slova "obrovsky a rizikovy vykon" som nepouzila, napisala som, ze ide o "dost vazny zasah", a myslela som to najma z hladiska moznych nepriaznivych nasledkov. svojho casu som si o nich dost nacitala, mozno by si mohla spravit to iste, kym niekoho zhodis za nazor.
@monicka9 ja som prvu rodila v 39tt - ale najskôr normalne, sekcia prišla až potom ako začali klesať ozvy, druha sekcia v 38+3 - vysoký tlak
tretia sekcia tiež 38+3 - mala byť o tri dni neskôr ale zasa vysoky tlak
jazva bola vždy rychlo pekne zhojená, - v druhom pripade ale som dostala do rany zlatého stafylokoka tak mi to čistievali a brala som atb, ale to bolo asi len povrchové
bola by som ale rada ak by tu nevznikali hádky, táto téma bola otvorená pre uplne iný zámer, takže baby klud, ja som bola len zvedavá, na tie počty cisárskych lebo doktor ma tlačil dať si sterilku, a vôbec nepripušťal debatu v podstate o tom, a mne sa to tiež prieči. Som rada že som tu dostala odpovede ktoré som žiadala.
@kibuk ahoj chcem sa opytat vsetko v pohode po cis a sterilizacii? mna caka tretia s.c a kazdy vrai sterilizáciu kvoli tenkej jaz co mám po 2 s.c ma len 3mm . teraz som na rizikovom.
@michaelafiladelfiova ahoj tak u mna vsetko ok ,len minuly mesiac som sa "vylakala" ci niesom tehu meskalo a dost ale nakoniec cista... Ktoru som este nemala,ale vsetko ok

Poznám mamičku čo ide teraz na 5 sekciu. A doktor čo jej ju bude robiť má aj mamičku čo ide na sekciu č. 6.