Koľko ste cvičili s balónikom?
Ahojte.
Tie co ste cvicili s balonikom (aniball) kolko ste stihli nacvicit a ako vam to pomohlo? Viem ze tu je vela takich diskusii ale priamo tuto otazku som nenasla.
@ninkababika vraj staci 24 cm hovorila porodna asistentka a ze dolezitejsie je to cvicenie nez vytlacenie
@radynadzlato ja som skoncila na 21 cm, lebo sa mi spravil zapal, tak som musela koncit a dnes nam povedala mlada lekarka porodnicka, ze uz mali vela pripadov, kedy mali zeny z toho inkontinenciu... Tak neviem, som na vazkach fakt... Ale hovorila, ze take male obvody by mali byt ok... Neviem, nechcem nikoho spochybnovat, ale neviem co si mam o tom mysliet
@ladybug138 vazne? a prave balonik ma po porode pomoct proti inkontinencii - ze si ho vnutri stahujes - navod je na youtube. Ja pocuvam osobne len chvali aj teraz od spoluziacky.1. porod dotrhana a 2. s aniballom raj 🙂 ale asi je to individualne. Tak uvidime.
Ja som stale.na 20,5 cm...mozem stlacat kolko chcem (uz aj 18krat) vzdy vytlacim takyto maly🙈🙈🙈 ked to skusam vonku vzdy ma 23cm
Take baby s balonikom som nacvicila za 3 tijden 21 cm - dood, ze ci som vnutri stlacila 15, či 18 aj 25 krát - stale vysiel rovnako maly. Nechapem, ale vzdy som sa bala, ze raz vystreli 30 a roztrhne ma 🙂
Dieta malo mat 3600g, ale trenovala som denne hodinu (a vraj dolezity je trening).
Porod - samotne tlacenie trvalo vraj asi 20 min - odhaduje manzel. Tlacili mi na brucho (aj ked to boli, mne to pomahalo - ale ja som si radsej tlacila sama - lekar mi to dovolil a islo to ) - baby cely cas som vedela ze nesmiem tlacit do hlavy ale do brucha a konecnika (a nie ako ked cikate ale fakt do konecnika - overila som si to u lekara :D )...vraj som bola cervena ako paprika v tvari, ked som sa snazila do brucha (tam kde mala ruku sestricka),
ked som tlacila LEN DO konecnika a skoro to nebolelo - vtedy to bolo ono. (Vyskusam nabuduce :D)....
vysledok je ten ze mam "OMYLOM" :D DIETA 4460g (sekli sme sa len o kilo ale hore) - tak lekar ma nastrihol to ano, ale vraj nemal vela sitia. Ze na prvorodicku to mohlo mat katastrofalne nasledky (robi sa cisarak s takouto vahou) - hold ja si chvalim aniball - minimalne psychicky som vedela asi cca ake to je mat nieco v sebe a skusat tlacit. Zahojena som velmi rychlo, ked prisla sestricka do izby a videla ze sedim v tureckom sede bola hotova :D ze ako je to mozne :D
A inak rada - predavkovala som sa epiduralkami (a aj tesne pred porodom, ked mi dat nechceli len polovicu - zabrala ako cela davka :D ) - nic som necitila ked povedali ideme rodit :D len slabu bolest v krizoch a vzdy som vedela kedy tlacit - takze baby nebojte sa epi - mne to nespomalilo porod - rodila som 22 hodin sice (kontrakcie) ale vzdy po epi som bola otvorenejsia a mala kontrakcie - len som prvorodicka s polkilovym babom dnu.
A baby necitila som tlacenie (iba tlacenie na bricho od sestriciek :D) , ani tam dolu, iba som citila ze je tam nieco medzi nohami co vychadza a ani sitie.....dali mi predtym aj cievku aby som sa vycikala (vraj nie som - epi to znecitlivy a ty ani nevies ze nevies cikat) - nebolelo - praveze take prijemne - prijala by som si to mat doma :D - ani prepichnutie plodovej nebolelo vobec, nastrih -videla som noznice a ja ze ide vytiahnut dieta :D :D :D (ale s takymi sa to asi nerobi haha - blondina) - a on mna nastrihol..no necitila som...a sitie vobec. rozpravala som sa so sestrickou ktora mi zatlacila na ruke na ihlu a to ma hrozne bolelo - kym ma sil :D :D
EPI JE VYKUPENIE !!!
Aniball je pre mna MINIMALNE psycho pomoc a urcite odporucam :D
lekar povedal ze dobre ze som cvicila :D
Ja chodím na predporodnu prípravu a pôrodná asistentka hovorí ze jednoznačne aniball že vždy sa každej mamičky pýta ci s nim cvičila a ze ešte sa nestretla s tým s že by mala nejaká z nich nastrih alebo poranenie ak poctivo cvičila.
@ninkababika dobry deň ako dopadol váš porod nakoniec? Koľko ste nacvičili?
@juliik12 dobrý deň skončili ste bez nástrihu ale nešili vás?
@ninkababika dobrý deň pamätáte si ako ste tlačili pri tom? A obvod hlavičky?

@limetka55 to som nepočula a keďže nemám a tym skusenosti neviem povedať, ale dosť by ma to zaujmalo...ked sa niečo dozvieš bližšie, daj vedieť. 🙂 ale keď nad tým tak uvažujem, tak mi to nepríde moc reálne lebo som minule čítala ale niekde inde zachytila ze tieto svaly sú veľmi pružné a dosť rýchlo sa dokážu dat do poriadku 🙂 ale za seba môžem povedať, že mne dosť prekážala ta zasita rana a aj ma to obmedzovalo v tomto smere. Dlho som to pri styku cítila a bála sa roztrhnutia 🙂 aj preto sa zaujímam o ten balón 😀