icon

Komplikácie pri pôrode

7. máj 2025

par dni čo som rodila… nejdem radšej cele to opisovať ale … už som absolútne nevládala na konci vraj to malo byt potlačenie a koniec.. komunikácia a riadenie pôrodu zlyhalo orientovala som sa svojou značeniu hlavou takže som už len tlačila aby dieťa šlo čo najskôr von a všetko skončilo a bolo ok.. len maly sa zasekol-hlava von zvyšok dnu a cca 30s-1min kým vyšiel celý von. doteptanie zjavne nebolo-uprimne ani neviem čo bolo lebo som skoro omdlela čo mi tak zle bolo.. muž len vraví že ho dali bokom kde mali vyhradený priestor na váženie a meranie, na konci mu ťahali PV z pusy a keď mi ho dali na bonding mal na päte monitor na monitorovanie kyslíka a srdca (pri prvom dieťati sme toto vôbec nemali tak neviem či to je bežný postup)..
mal modrú masku, teraz už je pekne ok.. akurat dnes na usg že ešte nemá “rozbite” obličky či čo… proste menej piša. od začiatku sa nevie sám prisat že to mu mám vtlačiť do pusy bradavky-vtedy vie ťahať aj vyzerá že papa.. je hrozne spavy od začiatku. ale že hrozne.. mozem ho šteklit stipat do lica ťahať za uši vyzliecť proste spí. sestričky že hl mám budiť každé 3-4h aby moc nechudol ale to sa nedá on proste prespí aj 7h vkuse.. chcem ísť pozisťovať že či sa mohlo nieco stať pri pôrode ale ani neviem sama že čo keď proste ja som bola na konci úplne mimo ale bojím sa aby malému nieco nebolo len mi to nikto nechce povedať… z novorodeneckeho chodia aj 2-3x denne sa pýtať či je všetko ok

Strana
z3
zuzuliatko18
9. máj 2025

Ked nieco chces vediet, treba sa pytat. Tak najlahsie zistis, co je vazne a co nie.
Ale keby Mal drobec nejaky velmi vazny stav, nedali by ti ho hned na izbu. Moj bol napr. Po porode vyse tyzdna na JIS, pridusil sa pri porode, ozivovany. Silna zltacka po porode, narodeny predcasne.
Teraz ma 5 rokov a je to vesely spokojny maly cloviecik. Na jeden.som.mu menila detsku dotkorku a ta skonstatoval, ze si Nas pamata ( robila predtym na novorodeneckom).

autor
9. máj 2025
@evcagabi

Tak ale je ti jasne, ze vas tam nasilu drzat nemozu. Ak tam byt nechces, popros o prepustacie spravy a chodte domov

@fiirsttiime
@evcagabi nás pustili ale nechceli …čo pričom od pôrodu im hovorim že maly sa zle prisava ze mu to nejde nič žiadna reakcia, pomoc akurat že či chcem dokrmovat um.. nakoniec mu dnes strihli uzdicku a vyzerá že to pomohlo.. a ešte budú šaškovať že chudne

autor
9. máj 2025
@oblecenie99

Ale ako ti má nabehnúť mlieko, keď k tomu potrebuješ predovšetkým kľud, pokoj a kvalitnú stravu (ja som v inej diskusii písala, že tentoraz som sa v nemocnici rozrevala od hladu a zúfalstva pri pohľade na jednu večeru v nedeľu)?. Z toho v štandardnej slovenskej nemocnici nemáš nič. Ja určite týmto nejdem teraz spochybňovať všetky postupy, ktoré tam sú a chápem, že sú potrebné, len na druhej strane nemôžu potom očakávať od tých žien, že budú kojiť na požiadanie. Ja som mala sekciu, tak som mala dieťa pri sebe cca každé štyri hodiny, prvé dni len raz. Aj keď som hovorila, že mi môžu dať, že nie, lebo môžem odpadnúť a pod. Tak som si vypomáhala odsavackou, aby sa mlieko spustilo. Kým tam nebola laktačná, tak každá sestrička hovorila ináč, jedna že z boku, druha že mám malú kojiť ináč a dávať spredu, tretia že len v perinke, bez ohľadu na skutočnosť, že po sekcii a malých prsiach zase nie sú všetky polohy vhodné. Keď sa ti dieťa jak tak prisaje, tak počuješ hucat amplion, že mamičky obed, mamičky večera. Potom mamičky, pripravte sa na vizitu. Mňa teraz jedna sestrička zhucala pred doktorkou, lebo som akurát sedela na toalete a kým som sa utrela a prešuchtala k posteli, oni prišli a ja som nebola pripravená v pozore v ľahu na posteli. Podotýkam, deň predtým mi kázali stáť, lebo chceli vidieť to, ako chodím, nie ako ležím, a iné nekontrolovali. Ako fakt režim a prístup jak v base. Jedno je na bomby horšie ako tam.

Alebo pripravte deti na vizitu, nabehnú, že vyzliecť na plienku a potom 15 minút balís polonahé bábätko do deky v tej treskúcej zime v izbe, lebo čakáš. Alebo mne raz vytrhli malú z ruky počas kojenia, lebo ich idú okúpať. Tam sa fajne vyrevala, unavila, a keď mi ju po cca hodine vrátili, už spala. Hladná, unavená. Jasné, že som ju nevedela zobudiť. A potom že prečo schudla. Od piatej rána začínajú chodiť do izby, merať, pichať, upratovať. Od rána do večera si vlastné v pozore. Keďže ja som bola vo fakultnej, tak aj študenti, výskumy, dotazníky..

Ja toto všetko beriem, chápem, že nie som na hoteli, ale tak potom nech sa aj oni rozhodnú, čo od teba chcú, lebo za týchto okolností sa tam naozaj normálne nerozkojis. Ja som teraz evidovala inu druhorodicku, ktorá tam išla rovno s vlastným mliekom. Teraz pri mojej nemali problém dokrmit, boli ináč nápomocné, až na jednu jedinú vyslovene nepríjemnú sestričku na novorodeneckom, mali aj dobrú laktačnú, ale napr. pred piatimi rokmi som tam rodila syna a to bola jedna hrôza s ich prístupom. Teraz som už aspoň mala materské mlieko, predtým mi laktacia nabehla až doma. Mali tam jednu laktačnú vtedy, ktorá bola hrozna, UM mi síce dali (musela som už ale zvýšiť hlas a vydupať).

@oblecenie99 no s to som ešte nenapisala že mňa dnes nútili od rana kojiť prip dať um aby mal maly váhu a mohli sme ísť domov. to ma najviac dostalo že proste to je šialene. cele dni na to seru tlačia ma do dokrmovania a posledný deň ma ničia že ho musím doslova prekojit lebo majú tabuľky. nakoniec zasiahol primár a sám povedal že matka ma mať kľud a že toto cele je jeden veľký stred čo je zle aj pre mňa aj pre malého a sme sa dohodli že pôjdeme domov hoci sme boli dosť na hrane

autor
9. máj 2025
@oblecenie99

Ale ako ti má nabehnúť mlieko, keď k tomu potrebuješ predovšetkým kľud, pokoj a kvalitnú stravu (ja som v inej diskusii písala, že tentoraz som sa v nemocnici rozrevala od hladu a zúfalstva pri pohľade na jednu večeru v nedeľu)?. Z toho v štandardnej slovenskej nemocnici nemáš nič. Ja určite týmto nejdem teraz spochybňovať všetky postupy, ktoré tam sú a chápem, že sú potrebné, len na druhej strane nemôžu potom očakávať od tých žien, že budú kojiť na požiadanie. Ja som mala sekciu, tak som mala dieťa pri sebe cca každé štyri hodiny, prvé dni len raz. Aj keď som hovorila, že mi môžu dať, že nie, lebo môžem odpadnúť a pod. Tak som si vypomáhala odsavackou, aby sa mlieko spustilo. Kým tam nebola laktačná, tak každá sestrička hovorila ináč, jedna že z boku, druha že mám malú kojiť ináč a dávať spredu, tretia že len v perinke, bez ohľadu na skutočnosť, že po sekcii a malých prsiach zase nie sú všetky polohy vhodné. Keď sa ti dieťa jak tak prisaje, tak počuješ hucat amplion, že mamičky obed, mamičky večera. Potom mamičky, pripravte sa na vizitu. Mňa teraz jedna sestrička zhucala pred doktorkou, lebo som akurát sedela na toalete a kým som sa utrela a prešuchtala k posteli, oni prišli a ja som nebola pripravená v pozore v ľahu na posteli. Podotýkam, deň predtým mi kázali stáť, lebo chceli vidieť to, ako chodím, nie ako ležím, a iné nekontrolovali. Ako fakt režim a prístup jak v base. Jedno je na bomby horšie ako tam.

Alebo pripravte deti na vizitu, nabehnú, že vyzliecť na plienku a potom 15 minút balís polonahé bábätko do deky v tej treskúcej zime v izbe, lebo čakáš. Alebo mne raz vytrhli malú z ruky počas kojenia, lebo ich idú okúpať. Tam sa fajne vyrevala, unavila, a keď mi ju po cca hodine vrátili, už spala. Hladná, unavená. Jasné, že som ju nevedela zobudiť. A potom že prečo schudla. Od piatej rána začínajú chodiť do izby, merať, pichať, upratovať. Od rána do večera si vlastné v pozore. Keďže ja som bola vo fakultnej, tak aj študenti, výskumy, dotazníky..

Ja toto všetko beriem, chápem, že nie som na hoteli, ale tak potom nech sa aj oni rozhodnú, čo od teba chcú, lebo za týchto okolností sa tam naozaj normálne nerozkojis. Ja som teraz evidovala inu druhorodicku, ktorá tam išla rovno s vlastným mliekom. Teraz pri mojej nemali problém dokrmit, boli ináč nápomocné, až na jednu jedinú vyslovene nepríjemnú sestričku na novorodeneckom, mali aj dobrú laktačnú, ale napr. pred piatimi rokmi som tam rodila syna a to bola jedna hrôza s ich prístupom. Teraz som už aspoň mala materské mlieko, predtým mi laktacia nabehla až doma. Mali tam jednu laktačnú vtedy, ktorá bola hrozna, UM mi síce dali (musela som už ale zvýšiť hlas a vydupať).

@oblecenie99 no ale inak súhlasím. mne väčšinou kojili malého nalačno pretože som musela rýchlo zlhnut jedlo dať si sprchu hygiena vizita ja a už vizita maly.. a nehovorím že od 5 rana chodili sestry furt dačo akože jak na vojne…a strava prvé dni ok ale čo som pozerala úplne nevhodná ku kojeniu mne malého tak zduvalo ze až..
a to s tym spaním máš čistú pravdu!! ja som nechápala ako je možné že okupu dieťa a to dieťa hoci by malo jesť spí aj 5hod vkuse a nemá potrebu vstať ale teda že sa ani nedá vôbec zobudiť…
a presne ja slm si aj preto poplakala že aké je to otrasne. taká krásna vec a taký bezcitný prístup k nej. pri prvom som rodila vo fakultnej doteraz si pametam veľká vizita kopec ľudí a ty musíš dať dole gate dole vložku roztiahnuť nohy z teba krv ide a všetci kukaju akože hrozne.. teraz som bola inde kde super vizity okrem veľkej iba lekárka sl sestričkou takže fajn ale pôrod zas bol pre mňa oveľa traumatizujucejsi keďže malého mi hneď po pôrode nedali na brucho nenechali doteptat pupocnik lekárka nekomunikovala skoro som tam odpadla maly mal modrú masku ťahali mu nejakú zbytkovu vodu či čo akože strašne traumaticke pre mňa.. a toľko bolesti čo mi spôsobila doktorka pri vyšetrovaní počas pôrodu to by jeden neveril .. a tiež to nútene urýchľovanie pôrodu nechapem prečo tak dosierat tak prirodzenú a intímnu vec .. takže plne chapem tvoje pocity

autor
9. máj 2025
@zuzuliatko18

Ked nieco chces vediet, treba sa pytat. Tak najlahsie zistis, co je vazne a co nie.
Ale keby Mal drobec nejaky velmi vazny stav, nedali by ti ho hned na izbu. Moj bol napr. Po porode vyse tyzdna na JIS, pridusil sa pri porode, ozivovany. Silna zltacka po porode, narodeny predcasne.
Teraz ma 5 rokov a je to vesely spokojny maly cloviecik. Na jeden.som.mu menila detsku dotkorku a ta skonstatoval, ze si Nas pamata ( robila predtym na novorodeneckom).

@zuzuliatko18 tak áno ja som sa pýtala ale vies cl bola sranda? že mi veľa x povedali nesprávne údaje-so mnou rodila ešte jedna.. mne dokonca povedali že som mala vodu zelenú.. a pritom dr počas pôrodu povedala že je číra aj to mám v papieroch ale tak vies ako slm sa zľakla? iná ma presviedčala že mi bol robený nastrih.. v papieroch mám že maly mal otočený pupocnik okolo krku ale maly to nemá takže zjavne to tak nebolo. proste chaos a informácie od buka

marhulka13
10. máj 2025

A doma ako? Papá?

autor
10. máj 2025
@marhulka13

A doma ako? Papá?

@marhulka13 áno a vies prečo? pred odchodom z nemocnice nám primár prestrihol uzdicku… už tam sa mi prisal do 3min miesto povodnYch 20-30.. čo k tomu dodať? sklamaná som z toho prístupu mohli to urobiť skôr -1 dr mu dokonca pozerala na uzdicku a ze teda je to kratšie sle ona by to nestrihala a tam sme sa trápili ďalej.. teraz doma sa pekne prisaje napapa sa viem si mlieko odsat dokonca nie je už nonstop spavy ako tam..

Strana
z3