icon

Kričali ste pri pôrode?

luciferkax
1. sep 2011

Ja áno, a kvalitne, trvalo to asi dve hodiny, tie bolesti sa nedali vydržať...Teraz mám pocit, že som zbabelec, zdravotná sestra na mna celý čas zazerala ako na blbca, a komentovala ironicky, dokedy chcem takto vrieskať, mám sa ukludniť a podobne.. som fakt jediná hysterka,??

Strana
z8
brisilda
1. sep 2011

ja som namiesto "kricania "predychavala kontrakcie 😀

bubelko
1. sep 2011

neboj sa nie si. ja som tiez kricala a to tak, az mi moj muz povedal, ze mam zavriet usta, oci a tlacit 😀 😀 😀

biba12
1. sep 2011

Ja nie, ani pri jednom. Predychavala som, funela poctivo. Kricat ma nenapadlo. Ale pokial Ti to pomahalo, tak preco nie.

akika722
1. sep 2011

ja som mala sekciu a skričala som jedine vtedy ked zo mna vyberali baby-malo to byť dievčatko podla 3D a oni vybrali chlapčeka 😀 😀 😀 takže moj jediny vykrik 😀
ale keby som mala rodiť normalne a nejaka sestrička by po mne hučala že vrieskam isto by som venovala davku mojho vreskotu aj jej 😉

vefi89
1. sep 2011

ja som nestihla, a myslí, že by som ani nemohla, lebo by som potom neinvestovala všetku energiu do tlačenia 😀 a kopec vzduchu by mi ušiel cez ústa 😀

katren
1. sep 2011

pri Dominike nie, krasne mi zabral epidural, tak nebolo preco, ale teraz pri miskovi nezabral a teda aj som si pokricala 😅

rybecka
1. sep 2011

ja som tiez len predychavala nejak som nemala pocit na kricanie a potom som len tlacila nemala som kedy kricat mala som problem rozdychat kontrakcie mala som malo kysliku 😀

littledevil
1. sep 2011

Ja som nekricala, ale vedla mna bola baba, ktora velmi kricala. U kazdeho je to asi individualne. 😉 Urcite sa nemas zaco hanbit. 🙂

happy8051
1. sep 2011

nie nekricala som pretoze som vedela ze ak budem kricat nebudem tlacit a zbytocne to cele predlzim...

alca85
1. sep 2011

Urcite nie si jedina.
Pri prvom porode som ani nemukla. Mala som EPI, tak vsetko islo hladko a rychlo.
2. porod bol uz bez EPI, tak to som uz pri kontrakciach i pri tlaceni ziapala riadne. Aj ked som sa neviem ako snazila, bez toho kriku a hromzenia to neslo. Uz som aj po sestrickach kricala nech si to kludne so mnou vymenia, ked sa im to zda take jednoduche 😀 😝

kralicica
1. sep 2011

ja som zacala rodit klasicky, skoncila akutnou sekciou, takze bolesti som stihla poriadne, kotrakcie kazdu minutu uz som mala... ale hanbila som sa kricat 🙂 ale fucala som ako tazny kon az mi bolo do placu... ale ti lekari predomnou a sestricky, akosi mi to nedalo... ale asi keby som zacala rodit, kricala by som :D

zuzana84
1. sep 2011

Zakricala som len raz, ked som treti, t.j. posledny krat silno zatlacila. Dala som do toho celu silu a naraz som ju aj vytlacila a zaroven som si takto ulavila... 😀

azarijka
1. sep 2011

pri kontrakciach nie,ale pri tlaceni ano.. na vsetkych som kricala nech mi daju pokoj, ze ja uz nevladzem 😀 😀 😀 ale mali pre mna pochopenie 😀

beruska.zuzanka
1. sep 2011

áno, lebo prvá služba, čo bola pri mne na čakačke ma priviazali k posteli na monitor pipiny a mňa všetko šialene bolelo, fitlopta a sprcha pomáhala ale ne, oni ma potrebovali sledovať, aj keď všetko bolo ok 🙄
služba sa vymenila, ráno nastúpila fajná sestra okolo 50tky, pekne ku mne prišla a mi vraví, že nebudem vládať rodiť, že mám dýchať takto a takto a robiť to a to a bude to ok a aj bolo a hlavne ku mne konečne pustila manžela 😵 😵 😵

pingu1
1. sep 2011

nie! davala som si na to specialne pozor! nechcela som byt trapna ako v tych filmoch 😀 😀 😀

aduskatt
1. sep 2011

nekricala, ale hresila........a to v beznych podmienkach nenadavam.....ale pri porode mi to pomahalo ulavit si🙂..lekar mi po porode vynadal, ze som malo kricala, xixi

adunka73
1. sep 2011

u me stejne jako u Zuzany84,musela jsem zakricet pri uplne posledni kontrakci,byla tak strasne silna,ze jsem zarvala jako tygr v pralese a moc mi to pomohlo,nedalo se to cele vubec ovladnout.Jinak pri prvnich dvou porodech jsem takto silne kontrakce nezazila,takze jsem trpela cely cas potichu. 😕

p.j.jacky
1. sep 2011

ja som kričala pri otvarani krcka.Robili mi to manualne,strasna bolest.Nakoniec som mala akutnu sekciu.

droby
1. sep 2011

pri prvych silnych kontrakciach ano, nevedela som to ovladnut, sestricka na mna hucala ci chcem vydesit ostatne rodicky 😀 potom mi niekto radil nekrical ale dychat ako psik, v tych bolestiach som len vyblafla ze ako asi taky psik dycha a ked mi to predviedli uz som predychavala a cuduj sa svete bolo to lepsie, zakricala som si uz tak decentne pri tlaceni ako ulava ked som dotlacila lebo som sla uplne do vycerpania tak mi to pomahalo a som sa ospravedlnovala ze proste musim, tak sa smiali ze mozem 😀

annie13
1. sep 2011

tak isto ako jacky pri otvarani krcka som fakt skrikla lebo to bola neskutocna bolest som myslela ze plafon pobozkam

benne
1. sep 2011

Noo..nekričala, som hlasno vzdychala.. ked sa to už volá vzdycháren.. ale keby to došlo tak daleko, aj by som si zakričala.. šak nerodím každý den 😝 😀 😀 .. ja som z tých šťastnejších, že pôrody neboli dlhé 😉

zajo79
Odpoveď bola odstránená
bubulka722
1. sep 2011

Nie si žiadna hyserka, kričanie počas pôrodu je úplne prirodzené a dokonca tieto zvuky pomáhajú žene vytlačiť dieťa. Divná bola tá sestra, ktorá na teba pozerala a ironicky si dovolila komentovať tvoje prežívanie pôrodu. Ešte asi nepochopila, že ona je tam na to aby ti bola nápomocná a nie aby ťa ešte zbytočne deptala. Ja si v podstate ani nepamätám ako silno som kričala a akosi som nemala najmenší dôvod to nejako riešiť. Hlavu hore, nemáš si čo vyčítať!!! 😉

hori
1. sep 2011

dokial som vladala kricat, dotial bolo vsetko v poriadku... potom prisli take silne kontrakcie, ze som radsej setrila kyslik na predychavanie... aj tak som mala pocit, ze kazdu dalsiu uz nerozdycham... to ako nechcem strasit, kazdy mame iny prah bolesti...

atiatko
1. sep 2011

Ja som nekričala - som šťastnou maminou, ktorej synček sa narodil veľmi rýchlo - za 1 hod. 20 min. od prijatia do nemocnice, na 2 kontrakcie a 3 potlačenia s mierami 3,84 kg a 54 cm 🙂 Bolo to rýchle, počúvala som Dr., a tak som si predýchavala a tlačila ... a synček bol tu .... 🙂 nikoho nestraším 😉 ale šitie si už moje 2 výkriky "zaslúžilo" - natrhnutie po močovú trubicu, kde mi to Dr. nemohla kvôli opuchu opichnúť šila "naživo" 😒 ale som tu, takže sa to dalo, hoci s výkrikmi vydržať 😉 a kto chce, nech si aj pri príchode dieťatka zakričí 🙂 😉

adriana7
1. sep 2011

luciferkax, nemáš sa za čo hanbiť, kričanie je normálne a účinné, niektoré národy majú celkom pekne prepracovanú "metodiku" výdychov, výkrikov a rodí sa im isto lepšie ako nám, strašne civilizovaným a distingvovaným slovenkám, obzvlášť ak pôrodná sestra býva v susednom vchode a gynekológ pod nami, že?
pri prvom som sa hanbila, ale pri dvoch ďalších som si pekne individuálne kričala (ale nie hystericky jačala), nech mi každý fúka práškový cukor vieš kam 😉 , ja som študovala klasický spev, tak ak by mali výhrady, spustila by som nejakú áriu 😀

josie3331
1. sep 2011

ano kricala... samozrejme pred porodom som si myslela, ze urcite nebudem kricat a budem sa vediet ovladat, ale to sa nedalo....o 6 rano som bola otvorena na 5cm a za hodinku som porodila....takze sice som to mala rychlo za sebou ale to rychle otvaranie bolelo ako cert
cely predchadzajuci den som mala slabsie kontrakcie, tie som pekne predychavalo ako sa hovorilo na kurze, ale uz v tej nemocnici sa to proste nedalo

strasit urcite nikoho nemienim, na svoj porod spominam rada, aj ked sa smejem ako som asi musela vyzerat, ked som tam zo zufalstva prosila o pomoc 😀

svetkaadamko
1. sep 2011

hysterka nie si, porod by mal byt taky ako ho citime a chceme same zlvadnut, nie taky, ako je napisanie niekde v knihe alebo co si myslia sestricky a lekari, len bohuzial u nas na Slovensku je to tak, ze to chcu mat sestricky a doktori rychlo za sebou, tak nepozeraju na zeny, ale na to, nech je to rychle a hlavne bez kriku a pod., ja som rodila v Anglicku, kde mi ani jedina sestricka (a to sa ich tam vystriedalo za tych par hodin dost) neprikazovala co mam robit, ako robit, len radili co je dobre, ale ked niektora zena kricala, ani raz som od sestier nepocula krive slovo, fakt, boli velkou oporou, ja som mala oporu aj v priatelovi a mamke, ktori boli pri porode a sice som nekricala, ale z inych izieb som pocula vykriky a nikomu to nevadilo 🙂

winona24
1. sep 2011

a jááááj....a ako... 😀 😀 😀 a zvuk ktorý som zo seba dala pri poslednom zatlačení som v živote predtým nepočula .... 😅 😅
mne proste tie pazvuky dosť pomáhali pri tej bolesti...a v podstate išli zo mňa nejako podvedome....nehanbím sa za to.... 😀

liv1
1. sep 2011

Baby super otázky dávate, a superné odpovede aspon sa pobavím takto na dobrú noc 😵 .

Ja som tuším nekričala, ale mala som to vcelku rýchle. Dokonca som bola bez epidurálky, lebo dr ma nahovárala že to predĺži pôrod. Ale prežila som, to je hlavné 😀 . Teda hlavné bolo bábatko, ale prežila som bez epidurálky, tak to bolo myslené 😀

Strana
z8