icon

Kričali ste pri pôrode?

macik166
24. okt 2015

Ako ste znášali bolesť? Kričali ste? Ako to ovládať? Ja som pri prvom pôrode kričala, a keď si pomyslím, čo budem vystrájať pri druhom....až mám z toho strach. 😕

miadi
24. okt 2015

ja som rodila 30hodin 😀 vzdychala som nekricala a po 25hodinach som nevladala uz ani vzdychat..kric ak musis nekric ak nechces to je jedno netrap sa hlavne nech to netrva vecne 🙂

sojorez
24. okt 2015

Ja sa radim ku kriklunom 🙂 prvu dobu vzdy prefunim na prechadzkach po chodbe,ale akonahle tlacim,tak zo mna idu zvuky 🙂 asi mam maternicu prepojenu s hlasivkami 🙂 takze pri tretom bud tolerantneho dr (doteraz to nikto nekomentoval) abo rovno stuple 🙂

tajka1986
24. okt 2015

@macik166 ja som nekricala pretoze ma nic nebolelo,nebol dovod na krik kedze som mala epi. Zatala som zuby a trikrat potlacila. Hotovo

branka33
24. okt 2015

Ja so teda kricala a riadne 😀 , strasne mi to pomohlo, nikto mi za to nenadaval, nikto ma nenapominal...mala som pocit ze to ide lepsie...a dokonca ma pochvalili...vraj ukazkovy porod 😉

jana_eyre
24. okt 2015

pri prvom som nekricala, lebo som nemala potrebu - porod sa rozbehol prirodzene a tak sa to dalo bez kriku, aj ked to bolelo..

pri druhej vyvolavanej som hystericky jacala, mala som pocit, ze ma roztrha.. personal ma trocha tisil, ze vystrasim ostatne, mne sa ale nedalo byt ticho, hlavne, ked sa dcera uz zacala tlacit a ja som stale nebola dostatocne otvorena, tak ma tam natahovali dvaja dr, aby sa nezasekla.. ja som sa im aj ospravedlnovala, ale ze to neviem zadrzat.. videla som trocha tie pohlady "hysterka" ale ked malu odvazili, tak sa uz pozerali normalne a jedna sestricka co ma predtym tisila ma chvalila.. 😅 mala bola vtedy najvacsia v porodnici a ja som mala zena..

ak sa niekto bude tvarit, nic si z toho nerob, ved boli to teba - tak snad si mozes aspon takto ulavit.. minule som nad tym inak rozmyslala, pri tenise sice nic neboli, ale hraci tiez pri poriadnom odpale musia vydat zvuk.. pomaha to..

seahorse27
24. okt 2015

Pri prvom porode vôbec, mala som slabe kontrakcie, aj vytlacit malu bol problem. Pri druhom som mala kontrakcie brutalne a posledych 15 minut pred tlacenim som veru jacala, nikto to vsak neriesil - oni su zvyknuti. Pri samotnom tlaceni som uz nejacala, vtedy som uz nemala potrebu nejako sa zvukovo prejavovat. Len som zatala zuby a tlacila, sa mi zda, ze vtedy som ani bolest uz necitila. Potom som sa ospravedlnovala, ze som robila cirkus a doktor so sestrickou len skonstatovali, ze to nic nebolo, ze zeny zvyknu kricat ovela viac, ze ja som bola len slaby odvar 😀

junova
24. okt 2015

Ja som nekricala ani pri jednom pôrode. Mňa keď niečo boli, stiahnem sa do seba. Počula som kričať iné ženy pri pôrode a lekár ich hresil, nech tlačia a nekricia. Ja keď som tlačila, vydávala som pri tom hrdelny hlas a sestrička ma tiež napomenula, že si mám šetriť sily:(

sojaso
24. okt 2015

@macik166 ak ti mozem poradit, ja by som sa snazila nemysliet na to, ci budes kricat alebo nie, lebo to aj tak nezmenis a vyplynie to zo situacie, ja som skor myslela len na to, aby som dychala, tak sa snaz sustredit len na dychanie a to ci pri kontrakcii aj vykriknes alebo nie, to neries, myslim si, ze lekar oceni to, ze dychas a snazis sa byt v klude...u mna to tak bolo...snazila som sa len dychat a dychat, no kontrakcie boli tak silne, ze som aj vykrikla, ale nekricala som stale, vzdy som sa snazila skludnit a pripravit sa na dalsiu kontrakciu a hlavne som myslela na to, ze o chvilku budem drzat v naruci svoje vytuzene babatko.....drz sa...zvladnes to 😉......a este nieco, ked budes tlacit, to uz ma byt bez zvukov, poradil mi to moj porodnik, ze nesmiem vydavat ziadne zvuky, len sustredit sa na tlacenie a naozaj to pomaha

julia92
24. okt 2015

@macik166 Ja som nekricala, parkrat som zaaukala, ked ma nastrihovali- to som riadne citila teda... Mala som fajn porod, kontrakcie som predychavala, nezvyknem okolo seba robit cirkus 🙂 Ale ked budes mat potrebu kricat, tak kric. Kasli na to, co si kto pomysli 🙂 A neboj, zvladnes vsetko v pohode.

jana_eyre
24. okt 2015

jaj a este som chcela len tak spomenut, kedze v diskusii citam ako krik berie sily - ze pri prvom "nekriciacom" porode som uz mala tak malo sily, ze mi musela sestricka pomahat tlacenim na brucho /co som vnimala bolestivejsie ako cely porod/ tlacila som neviem kolko krat potisku, vsetkych som pocuvala na slovo a trvalo to tak dlho, ze som potom pri siti zaspala.. /sili ma hodinu/

pri druhej co som kricala - tak ta vysla na druhe zatlacenie a bolo po kriku.. podla mna to je silno individualne, nie je to take ciernobiele - ze krik berie sily a ticho silu dodava.. kazdy porod je iny a kazdy porod si vyzaduje iny pristup :D

jannullka1
24. okt 2015

@tova Wau 🙂 nečakala som že niekto k tomuto dokáže napísať taký koment.. Že zvieratá nekričia.. No my niesme zvieratá. Ja som kričala ani neviem ako a to som vtedy ani bolesť nejako nevnímala, jednoducho som sa sústredila na tlačenie, aj sestričky už veľa na brucho tlačili a malý nie a nie vyjsť von. Uvedomovala som si že kričím ku koncu tlačenia vždy, no nedalo sa to kontrolovať a keby som to aj nejako dokázala, tak sa nesústredím na tlačenie a to bolo predsa to najdôležitejšie..

anna1109
24. okt 2015

Kričala ako pavián,až ma sestrička okríkla,aby som bola tichšie(trubka),aj tak som si kričala ďalej. 😀

barney79
24. okt 2015

Nekričala som. Niežeby to nebolelo, ale bolo to znesiteľné, ale ja som všeobecne ten typ človeka čo radšej predýchava 🙂

misza1
24. okt 2015

ja jsem si zakricela, prvni porod jsem mela hrozny, plny oxytocinu a jinych chutovek, ale nejaky zvuk jsem vydala jen kdyz sel ven. ted pri druhem to slo nejak samo, ja jsem se snazila jem vnimat babo a telo, ale kdyz dosly tlaky tak jsem zacala rucet jak jelen, asi dost nahlas, bo mi porad rikali ze at jsem tichsi, a kdyz uz sel ven tak jsem opravdu za jecela, tak nahlas jsrm asi jeste nikdy nehulakala... a bylo mi to uuuuuplne jedno. no ted se zpetne trosku stydim, ale co, byl to muj porod moje telo a hlas se mi vratil za 2 dni 😀

lenulienka86
24. okt 2015

Posledne 4h uz na sale som kricala o pomoc o epi o eutanaziu. Dokopy 17 len od odtecenia vody. Inac aj 2dni. No nerev o zivot. Nikdy nikdy viac taky drastak nechcem zazit. Radsej zaziva vsetky nechty postrhat nez rodit na 8cm otvorena bez epiduralky bez nastrihu. Rucala som. Tiez som zachripla.

trogir
24. okt 2015

@macik166 ja som pri prvom nekricala. Bola som mlada, hrdinka a len som vzdychala. Druhy krat som rodila po 18-tich rokoch. Dostala som 5 vyvolavaciek, trpela cely den v bolestiach. Tak som kricala a nadavala...co nikdy na verejnosti nerobim. Po porode som sa ospravedlnila personalu s tym, ze ako 41-rocna rodicka mam narok nahlas trpiet😁. Len si pokric, neni sranda priviest na svet dietatko. Ja som mala oba porody diametralne rozlicne. Drzim palce😉.

dahra
24. okt 2015

@margarita - som sa len zasmiala, keď som si prečítala tvoj komentár. Presne, ale presne to isté som chcela napísať, že ja kričím len po deťoch, ale pri pôrode som ticho 🙂

katuska2709
24. okt 2015

Kúsok áno, ale lekár mi kázal nekričať a musím uznať, že mal pravdu... Keď som kričala, tak som netlačila... Inak som myslela že všetkých pozabíjam... Kontrakcie začali o 1:30 v noci, o 7:00 boli každých 5 minút, šli sme do nemocnice a boli už dosť silné... Nahliadla som do správy čo ležala na stole a doktor tam napísal "Otvorená na 1cm, slabé kontrakcie"... Slabé???? ... Otvorená na 1cm som bola do 21:00, epi dávajú až od 4 cm... A ešte som sa hnevala na pôrodníka, ktorý o 22:00 povedal, že príde o 22:45 s tým, že už ideme rodiť a prišiel až na 23:00 a nechal ma ďalších 15 minút trpieť... Na ďalší deň mi to už bolo smiešne, ale vtedy tých 15 minút bolo veľa 😀

ludmilaka
24. okt 2015

Kričala ale tak gustiózne. Sekcia, nezabral spinál a ako razali, tak kričím:" Prepáčte, že kričím ale ja to všetko cítim." A potom som omdlela, takže už som bola ticho 🙂

ivanakal
24. okt 2015

ja som mala prvy porod vyvolavany, takze to su hadam 100 nasobne vacsie bolesti nez normalne 🙂 A ano, ziapala som jak gorila, fakt nenormalne, aj som si to uvedomovala, ale bohuzial neznesitelne bolesti. Druhy porod bol pred terminom, a konktrakcie uplna pohodicka 🙂 len som si to odfukala, odstonala, a par krat zatlacila, takze pri druhom som nekricala 🙂 Osobne si myslim ze radsej kricat ked sa inak neda, mne to pomohlo vyventilovat sa :D

raimunda
24. okt 2015

@ludmilaka tak to si mala iný horor preboha ...

lilina22
24. okt 2015

ja som nekricala, pri tlaceni by mala byt pusa zavreta, aby bolo mozne vyvinut dostatocny tlak, inak zbytocne odchadza "para" tie najbolestivejsie kontrakcie som prezila v izbe ci v sprche a vzdychala som, ale nekricala.

alby2014
24. okt 2015

Nekricala som...a to som mala vyvolavany porod, kontrakcie od zaciatku kazde tri minuty a tu prisaham, ze oblickova kolika bola 1000x horsia. Potom som si dala pichnut epidural a ten sposobil, ze som sa za polhodinu otvorila z 3 cm na 10..nasledne som 3x zatlacila a maly bol von - chvala bohu za 21. Storocie a analgetika... vedla vsak zeny kricali fest { muz ma traumu z ich porodu, nie mojho} a nikto ich neokrikoval, ani nijak nebrzdil, pokial pri tom spolupracovali a nesli do hysterie.

domak2
24. okt 2015

Ja neviem ale kazda ma iny porod, iny prah bolesti ... ja som len plakala od bolesti pri vyvolavacke a po dvoch dnoch mi spravili sekciu. Ale ci by som kricala ? Neviem asi nie, ale nie kvoli tomu, ze by som nechcela, skor by som myslela ma tieto reci, ze sa to nepatri 😒

csenibaba
24. okt 2015

Ja som nekricala ani raz,len pri dcérke som plakala od bolesti(pri synovi uz ani to nemala som na to casu):-P

wenka25
24. okt 2015

pri prvom porode som kricala ako zmyslov zbavena a pri druhej som si povedala ze to bude ok a budem sa snazit neziapat 😝 no určite,škriekala som ešte viac,ziapala nech ju už vyberu,porodna asistentka ma aj raz zahriakla ze nech som tichsie ze pobudim ostatne mamky ale nezabralo...doktorovi to bolo uplne jedno ci ziapem 🙂

gooobi
24. okt 2015

nie

zitaje
24. okt 2015

Ja som nekricala, ale kadejak skucala a skuvinala, teda v tych poslednych minutach pred tlacenim. Pri samotnom tlaceni som tlak sustredila dole, nevedela by som ho rozdelit na dve miesta 😅

@macik166 podla mna je zaklad tesit sa na porod. Vobec neries, ci budes kricat, ci nie, to nie je podstatne, rob ako ti bude dobre. Ale mysli na babo, predstavuj si, ako kazdou kontrakciou postupuje a skus sa co najviac uvolnit - vypustit ho z tela von 😵 mne toto najviac pomohlo 🙂

ukulela
24. okt 2015

pravdu?ja si ozaj nepamatam 🙂 viem, ze to bolelo, no bolest je uz davno zabudnuta (hned o zasiti som si na nu uz nespomenula 🙂 ... ale ci som kricala - ozaj neviem. ak hej, tak to som musela rucat jak jelen v ruji. ja si pamatam, len ked mi dali konecne na chvilku maleho 🙂

sophieeee
24. okt 2015

Ja som kricala dost a aj mi hovorila porodnicka ze radsej mam tlacit ako kricat 😃 este pri kontrakciach som dost nariekala a aj vtedy ma napominali ze je noc atd a ze mam byt ticho..a to som mala aj epidural ale moje bejby malo skoro 4 kg takze preto taky cirkus 😃