Kričali ste pri pôrode?
Ako ste znášali bolesť? Kričali ste? Ako to ovládať? Ja som pri prvom pôrode kričala, a keď si pomyslím, čo budem vystrájať pri druhom....až mám z toho strach. 😕
Nie!!! Radsej zatni zuby a setri sili 😁
Po prvom pôrode som si pomyslela: to kvôli tomuto ženy vrieskajú? vo filmoch ženy vrieskajú, krútia sa, šalejú, to pre toto? veď to nič nebolo, pohodička... pri druhom pôrode som veľká hrdinka išla rodiť, pôrod sa nevedel rozbehnúť, tak som dostala vyvolávačku a to teda bola bolesť, vtedy som oľutovala myšlienky vyprodukované pri prvom pôrode. Ale aj tak som nekričala, nie je mi to prirodzené, a nemohla som ani kvôli tomu, že sestrička ma uviedla ako svetlý príklad pre rodičku-rómku, ktorá vrieskala o stošesť pri vedľajšom boxe 🙂
Ale pravdepodobne znesiem viac bolesti ako väčšina ľudí, odmalička mi mama hovorievala, že som pri každej chorobe bolesti bola vždy statočná a nikdy som ani necekla a nikdy som sa ani ako dieťa nebála zubára 🙂
Takže každé telo je iné, niekto zatne zuby a vydrží a nie je mu prirodzené prejavovať bolesť krikom a niekomu krik pomôže pri zvládaní bolesti. Rob, ako cítiš 🙂
@pribinak "krycat" nikto,ale kricat hocikto 😀
@ladywitch26 len ktomu tlaku - aj ja mavam bezne 90/60 - a pocas porodu mi meria sestricka, ze paradny tlak mate, 120/80, ako by ste ani nerodili - a to uz pre mna infarktove cisla 🙂
@tjaden a tlačila som správne, vždy medzi kontrakciami som sa otočila k doktorke tá mi vravela ako dýchať kedy zatlačiť počuvala som ju na slovo ako psík, a keď kázala zatlačiť zatlačila som ale s krikom, najbrutálnejšie kontrakcie kedy som začala kričať začali hodinu pred pôrodom a samotný pôrod bol tak 10-15min, myslím, že sestričky boli naštvané hlavne preto lebo vedľa rodiaca baba kričala : ja to nezvládnem ja to nezvládnem uspite ma! No aspoň že toto som nekričala 😀
Ja som pri porode kričala bola ta hrozna bolest tak som sa rozhodla že dalši porod bude pre mna nadherny zažitok a urobim pre to maximum a aj tak bolo nacvičila som s anibalom 30cm a bola som pri porode velmi prekvapena pekne hladko bolest minimalna bez krilu bez nastrihu
@bori7293 Strašne zlaté ste obe, aj chcem také bábo 🙂
Ja som bola ticho, sestričky vraveli, že ani nevedia, že som tam 😀 ale ja som taký typ
Moja kamoska tak kričala že ju počul až vrátnik 😂😂😂 a keď som videla ako ďaleko od pôrodnice je vrátnica, tak to musela riadne vrešťať 😂 ja som nekricala ja som plakala 😁😁😁
Ja som mala take bolesti, ze som kricat nevladala. Ledva som vedela dychat.
asi 2x som zakričala lenže ked kričíš nemôžeš poriadne dýchat a je lahšie dýchat cez kontrakciu rýchlejšie alebo lahšie prejde.............takže ja som dala na radu babky nejač ale dýchaj nech si tam čo najmenej nie pol dna
tak ja mám osobnú skúsenosť. Pri mojom treťom pôrode vedľa mňa v boxe rodila prvorodička. Tá tam robila taký cirkus, že celý personál pôrodnice mal s ňou čo robiť. A ja som z toho dostala takú triašku, že som nevládala sestričku ani zavolať keď na mňa prišli tlaky. Dobehla fakt v poslednej chvíli a porodila som aj bez lekára. Dlho som sa spamätávala z toho jej kriku 😀. je to už 25 rokov, ale nezabudnem na to do konca života.
Nekricala som. Aj ked som mala toho uz dost. Dva tyzdne nepravidelne kontrakcie, 4 dni pred porodom uz cele dni a noci kazdych 15-20 minut, 3 hodiny pauza a znova. Porod ni zacal v pondelok o 11 vecer a porodila som v stredu rano o 8. Segra sa cudovala, lebo som sa medzi kontrakciami pokusala spat. Len som zacala ufkat, predychala som a driemala som dalej. Je pravda, ze som si dala pichnut epi, ale pocas porodu mi prestaval uz ucinkovat. Napriek tomu som nekricala a tlacila som, ako mi kazali. Ja som mala toho uz ozaj dost a vedela som, ze kricanim si to len stazim. Mala bola za 15 minut vonku a ja som mohla konecne oddychovat. Taky pokoj a klud pocas celeho porodu, este som tam srandovala z personalom pomedzi kontrakcie😀
Ja som kricala pri poslednych troch kontrakciach.predychat a mrncat mi nepomahalo.jedine zarevat 😂.nikto mi nic nepovedal.a keby aj ano bolo by mi to srdecne jedno.pri tlaceni uz som ale bola ticho jak pena.na moje pocudovanie to absolutne nebolelo.
Zopakovala som si porod a zase ani hlasok, sestricky sa smiali, ze len zrazu plac babatka poculi ☺
Ja som pri druhom pôrode zakričala raz. Samú ma to prekvapilo, nezvyknem kričať od bolesti, ale akosi to zo mňa vyletelo. Celkovo ten pôrod prebehol akosi mimo moju kontrolu - na autopilota. A samozrejme dr. ktorá sa pôrodu len prizerala ma zdrbala ako keby som tam jačala celý pôrod 😅

ale aj hej, no a čo. Mne povedali keď som tam prišla 4 krát že som tu nedávno bola a či to už zas.....