icon

Kričali ste pri pôrode?

luciferkax
1. sep 2011

Ja áno, a kvalitne, trvalo to asi dve hodiny, tie bolesti sa nedali vydržať...Teraz mám pocit, že som zbabelec, zdravotná sestra na mna celý čas zazerala ako na blbca, a komentovala ironicky, dokedy chcem takto vrieskať, mám sa ukludniť a podobne.. som fakt jediná hysterka,??

stanushqa85
1. sep 2011

Pri poslednom porode si pametam jedno od srdca zakríknutie a aj to ma sestrička ohriakla že čo jačím 😠

mia551
1. sep 2011

kricala, mne to jednoducho pomahalo... 😉 a aj na mna trochu pozerali sestricky, ale vtedy mi to bolo jedno... 😎

potvorka88
1. sep 2011

Nekricala som, dokonca sa ma vsetci pytali ci naozaj rodim. Stale som cakala, ze to bude horsie a horsie a chvalabohu nebolo 😀 😀 😀
Dost som sa bavila na niektorych mamickach ktore kricali z boxu ze pomoooc pomoooc, 😀 😀 😀 😀

spalka
1. sep 2011

jasne, ze hej a vobec som sa kvoli tomu netrapila 😉

rosienka
1. sep 2011

Samozrejme, je prirodzene prezivat bolest svojim sposobom a ulavit si od nej ako je to tej ktorej vhodne. Keby si dovolila nejaka sestricka ma ohriaknut, alebo mat sproste poznamky tak by tu sprsku nadavok asi neprezila a drzala nevymachanu chriapu. Ja neviem, ze si to mnohe vôbec nechate sa ponizovat. Ak sa im nechce pocuvat krik, nech preboha nerobia v pôrodnici, to je fakt nehoraznost si dovolovat zahrakovat rodicky, ktore maju co robit aby zvladli pôrod. Ja som dost hlasno predychavala silne otvaracie kontrakcie, uz aj pri nich som aj kricala bolestou, to sa proste v ziadnom pripade nedalo v tichosti, mne to dost pomahalo. Nanestastie som skoncila pre nepostupujuci porod sekciou, tak neviem ake by boli tie vytlacacie kontrakcie.

sjuzocka
1. sep 2011

oba porody som mala prelezane na monitore na boxe a teda predychavat v takej polohe kde sa nemate moc hybat a lezite na chrbte ked vam kontrakcie udieraju do krizov... no ziadna slast. celu dobu som nenormalne funela, niekolkokrat ma napominali, nech to krasne kludne pomaaalicky predychavam sag o co ide, nie? som myslela ze ich zabijem :D vedla baba volala prosim prosim vyrezte to :D ta vzdychala este horsie, uplne som s nou sucitila :D no prislo aj na krik a musim povedat ze sice som mala nastudovane tie veci o tom ako mam setrit dych pri tlaceni a ze krik je neefektivny, bla bla, ono to proste zo mna vyslo samo, pri tom tlaceni som si riadne hrdelne ulavila a vobec som nemala pocit ze by ma to brzdilo, naopak, fazy tlacenia boli velmi rychle. Aj so zvukovym sprievodom, ale nastastie vtedy nestihali ma hresit, lebo som ich vytlacila frisko frisko 🙂) akoze nech sa nehnevaju ale nemozu po mne chciet aby som sa este aj v tomto mala ovladat, staci, ze som si narychlo spomenula, ze treba oci zavriet :D

digysa
1. sep 2011

Ja som bola ta "trapna" ( ako nas oznacila @pingu1 ) a kricala som a poriadne... 😝 😝
Podla mna je dost "TRAPNE", ak vacsina zien vie, ake bolestive je rodid a este budu niekoho utlmovat pri prejave ich bolesti....kazdy ma ine hranice znesitelnosti.... (prispevky su toho prikladom, ze kazda z nas je ina)
Ja osobne odpadavam uz len pri odbere krvi...a za zbabelca sa vobec nepovazujem 😒 😖

A na rozdiel od vacsiny slovenskych sestriciek, moje sestricky na sluzbe ma povzbudzovali a z kriku si vobec nic nerobili....skor naopak.... Ono by to malo byt pre nich samozrejme, najme ked prejdu aj 5-6 porodmi za sluzbu...

gabuci
1. sep 2011

Ani pri jednom som nekričala,aj vedľa mna rodila jedna,tiež len predychávala.Aj druhýkrát.Sestrička mi hovorila,jej to nevadí ked pri bolestiach začnem kričať.ale radšej nech si šetrím energiu ked treba tlačiť.Radšej som sa sústredila čo mi hovoria.No dobre,mala som ľahké pôrody.Spontánne,v tom čase ešte bez epi,ale dalo sa to zvládnuť.Podľa mna ked sa ti tak uľavilo,je to normálne ,že si kričala.Každá jedna sme iná.

janislavqa
1. sep 2011

hmm...pri prvom pôrode , kde malý šiel von ritkou si ani nespomínam či som kričala alebo nie, tak som sa pri ňom narobila...ale pamätám si na jedno, ešte pred tým než na mňa prišli tie ozajstné tlaky, že žena čo rodila vedľa mňa teda jačala statočne...a zarazilo ma jedno, keď jej doktor čo ju rodil zahlásil...˝čo jačíte,veď už ju máte vonku!!!˝ a pri tomto druhom som si veru zahučala aj ja 😀 😀 ,hlavne ten posledný krát keď som zatlačila...a potom už bolo dobre 😉
a najviac ma pobavil môj manžel,ked som sa ho pýtala či som moc kričala...tak jeho odpoveď bola..˝doma niekedy húkaš viac... 😀 😀 😀 😝 😝 😝

ruthke
2. sep 2011

Pohoda a bez kriku az kym nebol cas tlacit (mala som epidural, takze ziadna hrdinka, ale na tlacenie mi to vypli, to uz som si uzila). Uplne na konci som kricala a nadavala ako kocis, a ani mi nenapadlo to v tej chvili riesit. Inak nadavam malokedy, ale ked uz tak uz, no nie?

diid
2. sep 2011

mala som cisarsky naplanovany ale bola som uz na 5cm otvorena takze sama som odkracala na salu a nebol ziaden krik... Myslim si, ze krik ma negativny vplyv na dieta, ved dieta take zvuky uz pocuje, pri novonarodencovi ludia obycajne suskaju aby dieta nenalakali a ked taky krik sa spusti a este dieta sa niekam tlaci a je v bolestiach . Aj v Scientologickej cirkvi je odporucane nekricat pri porode. Matka a dieta sa ma nechat osamote 2 dni, a dietatu sa 7 dni nemaju pichat injekcie alebo brat krv, je este vystresovane z porodu.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
mamkaivka
2. sep 2011

nie krikom si nepomôžeš skôr naopak kontrakcie treba správne predýchať ale môžeš byť kľudná jediná hysterka 🙂 nie si je ich viac je veľa takých čo chcú všetko naj komfort vybavenie atď ale sami nevedia ako sa správať a čo robiť.........bábo sa pri kontakcii posúva a rotuje smerom von správne predýchanie pomôže bábu držím ti palce aby si otehotnela a ďalší 🙂 pôrod zvládla statočne

piacere
2. sep 2011

Počas otvárania som iba predýchavala a fučala som ako lokomotíva 😀 Na pôrodnej sále na stole som si posledné dve kontrakcie doslova odkričala (bol to des, ležať na boku kvôli dorotovaniu malého)... aj som sa ospravedlňovala, ale všetci sa mi smiali 😕 😅 a tvrdili mi, že to ešte neviem,ako iné rodičky kričia, že ja som ticho ako muška 😀 a počas samotného tlačenia som nevydala hlások 🙂

exupery
2. sep 2011

Jaaak hovado!Sestricky ma museli krotit,ze pobudim celu nemocnicu,tak aj im som vynadala,aj muzovi,aj doktorke...ale aspon to tak nebolelo...

dena
2. sep 2011

nekricala som...snazila som sa ppredychavat kontrakcie...ale mala som spolu-rodiacu a ta veru poriadne kricala a este k tomu aj vulgarne nadavala 😒

fairynika
2. sep 2011

moj porod bol 5 minutove ticho bolo počut iba doktorku 😀 ked som sice mala prvy krat tlacit tak som tak nahlas tlacila ale po ich upozorneni ze to nieje dobre lebo netlacim tym padom spravne som aj s tym prestala. takze ticho uplne tycho. pri kontrakciach pred porodom tiez nie a boli to riadne silne svine par krat som si tichsie zanadavala a isla som konecne rodit 🙂

prahaxx
2. sep 2011

joooj teraz už nerieš, každý z nás je nastavený trošku inak, ja mám chuť od jedu kričať v banke 😀DDD

lenka.s
2. sep 2011

nie 🙂

julianka777
2. sep 2011

ja som kricala,hukala,vrieskala 😀 este som si skoro aj vlasy vytrhala 😀 ale pomohlo mi ked som len hukala 😀

denduska
2. sep 2011

pri prvom ani nie, skor som zatinala zuby, zato pri druhom ako v telenovele 😀 a co, mozu mi fukat praskovy cukor... 😝

bleelka
2. sep 2011

ja som kricala, sice to boli priserne bolesti, ale skor preto aby si ma konecne niekto vsimol, ze rodiiim... nikde nikoho, spoluleziaca az udivedene hovorila, ze co s tebou nieco nerobia, ved ty tu porodis na cakacke!!! takze kricala som kvoli tomu aby mi venovali pozornost... navela navela ma teda pozreli a rovno na salu, za hodinu som sla z 1cm na 8cm, takze aj preto asi boli take velke bolesti, ze som sa velmi rychlo otvorila... potom na porodnom boxe som len uvolnila to co som zadrzialvala a mala vyletela na jedno mierne zatlacenie, lekarka si nestihla nasadit ani rukavice a malu zachytila asistenka ... to je nase zdravotnictvo 😖 ja kebyze nekricim, tak si ma ani nevsimaju a nechaju porodit na cakatelkach ☹

anaxamon
2. sep 2011

ja som kricala statocne pocas kontrakcii a otvarania sa lebo zo sest na devat som sa otvorila v priebehu pol hodky a potom som kricala ze ci uz mozem tlacit skoro furt dookola lez mi nedovolili bo ze este cm🙂)) a pri tlaceni to boli len hlasne vydychy, nastastie bolo to rychle, na 4 bola dcerka vonku....potom som bola nervozna pri siti ale to som uz nekricala len sa stale dozadovala odpovede kolko este...sili ma temer dve hodiny 🙄

lucul
2. sep 2011

nie, len som vyjednavala s porodnou asistentkou nech mi povie kedy je efektivne tlacit 😀 ta sa smiala, ze s tym sa este nestretla, ale pomohlo a na dve zatlacenia bola mala vonku 😵

nehetka
2. sep 2011

ahoj ja som pri dcerke nekricala len som to strasne davala do hrdla pri tlačení a potom ma dost na druhy den bolelo hrdlo ale v pohode dalo sa to zvladnut a som rada ze to mam uz za sebou 🙂🙂🙂🙂🙂

lubikan
2. sep 2011

ja som skor hlasno vzdychala,ale ked uz som zacitila tlak na konecniku,potom to zo mna same ten zvuk vyletelo....to sa neda ovladat....a pri poslednom zatlaceni vraj ma bolo pocut na gyn. oddelenie,co bolo vzdialen od por. stola...no 20m... 😎 😀 cez dvere..

ale kazdej odporucam mat pri sebe uteracik,ktory si zrolujete,taky maly a date ho medzi zuby a dost mi to pomahalo....,hlavne na pristroji ked ma sledovali

martinkatinka
2. sep 2011

Tak ja som nekričala, ale skor som sa vadila s doktormi a dávala im príkazy a poučovala ich a presviedčala o tom, čo by mohli robiť... zvýšila som hlas, ale že by som nejak extra revala, to zas nie....Ale myslím si, že to normálne si aj zakričať, uľaví sa od bolesti alebo to aspoň psychicky pomože...nie? 😅

medyna
2. sep 2011

priamo pri tlaceni som iste nekricala (aspon si na to nepamatam), ale ked mi vyprchala EPI, tak som rucala, nech mi nohy odrezu, ze ja tie tlaky nevydrzim .... to som este nerodila, len mala kontrakcie a tlacilo mi to vsetko na stehna ...... 😝

syslica
2. sep 2011

No, nedá sa povedať, že by som kričala, ale nemyslím si, že by som preto bola nejaká hrdinka - skôr som brala ohľad na chudáka môjho manžela, ktorý sa obra razy dobrovoľne sprevádzal a pôrody i bolesť prežíval oveľa horšie ako ja 😀 Možno skutočne mám iný prah vnímania bolesti, ale ja som svoje pôrody nevnímala ako obzvlášť bolestivé... pri prvom som pokojne diskutovala s lekárom a keď šlo do tuhého jednoducho som tlačila a predstavovala som si, ako sa cesty pre bábo otvárajú - pomohlo! Pri druhom pôrode som bola už skúsenejšia a vedela som, (lepšie ako sestry 😝 ), kde sa malý syslík práve nachádza, takže sa narodil na jedno zatlačenie, jediný moment krutej bolesti, od ktorej som si uľavila dlhým vzdychom/zvukom/výkrikom?

zuzin78
2. sep 2011

nie, u nas by ta poslali asi za dvere. 😀 😀 pri prvom som rodila tazko a dlho a druhe som mala sekciou, ktora bola neplanovana.
doktor ,ked odrodil prvu dcerku povedal ,ze som to zvladla super, ze som ani nemukla . 😉