icon

Kričali ste pri pôrode?

luciferkax
1. sep 2011

Ja áno, a kvalitne, trvalo to asi dve hodiny, tie bolesti sa nedali vydržať...Teraz mám pocit, že som zbabelec, zdravotná sestra na mna celý čas zazerala ako na blbca, a komentovala ironicky, dokedy chcem takto vrieskať, mám sa ukludniť a podobne.. som fakt jediná hysterka,??

jonki
2. sep 2011

nekricala...s mm sme pochodovali okolo porodneho stol(mali sme samostatny porodny sal) a pri kontrakcii som klacala na zemi fucala a mm mi masiroval krize(to mi uzasne zmiernovalo bolesti)....mali sme to podelene 😀 obcas sme sa aj zasmiali (ku koncu uz menej 😀 😀 😀) no a pri tlaceni som nechala personal nech mi vysvetlia co mam robit a riadila som sa tym. Porod trval 12 hodin...takze sme sa nachodili dost...ked sa mm pytali ake to bolo tak vravel ze super len ze ho bolia nohy:D

kvietocekx
2. sep 2011

Nie... naco si zbytocne uberat zo sil... bola som dost vycerpana z 24 hodin trvajuceho komplikovaneho porodu, ktory skoncil skoro tragicky pre nas obe s dcerkou... ale chapem, ked to niekomu pomoze sa odventilovat... ja v tom zmysel nevidim... 🙂

kika2111
2. sep 2011

mne krik pomaha pri vsetkom,takze aj pri porode a nik sa na mna zle nepozeral,mala som uzasnych ludi naokolo a pocula som kricat aj mamicku odvedla,tak sme mali tandem:D

vladko1
2. sep 2011

ja som sa držala ale na konci porodu ked babo sa pribijalo von tak som dva karat zakricla od bolesti ,celu porodnicu som zobudila lebo som rodila v noci.a ja som bola zachripnuta skoro tyžden. 🙂

lillika
2. sep 2011

pri prvom som jacala ako sirena 🙂 .porod trval 41hodin.pri druhom nie,bola to urgentna sekcia.

anjelik2509
2. sep 2011

ja som mala neplánovanú sekciu, ale kým som sa za pomoci vyvolávačiek otvárala, nekričala som, len stonala, čo je asi normálne, snažila som sa nevyčerpávať sa krikom...aj na sálu som odkráčala sama po tichu, ale myslím, že aj keby som rodila klasicky, tiež by som nekričala...ale keď to niekomu pomáha, prečo nie, ale mna sa to zdá tiež nezmyselné.. 🙂

greenline
2. sep 2011

kričala som pri tlačení - pri oboch pôrodoch (pri otváraní som tú potrebu nemala)
pri prvom pôrode ma "zahriakli" že nech si šetrím silu na tlačenie ale mala som pocit že to bolo namáhavejšie, pretože som kričala nie od bolesti ale od tlaku ktorý som cítila - jednoducho som mala pocit že ak nebudem kričať a vypúšťať ten pretlak ústami, tak ma "roztrhne".
pri druhom pôrode v rakúsku som si zakričala pri tlačení poriadne a čudujsa svete, na tri kontrakcie bola malá vonku a nijako to teda tlačenie neskomplikovalo, práve naopak, mala som pocit, že mi pomohlo usmerniť energiu a presnejšie sa sústrediť na vytlačenie malej a aj bola omnoho rýchlejšie vonku... ono by som to ani nenazvala krikom. bol to taký živočíšny, hrdelný zvuk, vychádzajúci nie priamo z hrdla ale niekde zvnútra. ja som mala druhý pôrod bezbolestný ale pri tlačení som kričala z tých dôvodov ktoré som už opísala vyššie a pomohlo to...
pri prvom pôrode kedy mi kričať "neradili" pri tlačení, som teda kričať prestala ale skôr ako na tlačenie som sa sútredila na to ako nekričať 😀 takže ak môžem poradiť- keď je potreba kričať, tak kričať ako hrdlo ráči..

gubcikova
2. sep 2011

nekričala sompri pôrode,ale pri vyškrabavaní placenty 🙄

li_la
2. sep 2011

No, kričala som vraj od bolesti, ale to si ja nepamätám... Keď som už ale syna išla vytlačiť von, lekár mi to zakázal, vraj sa potom viac sústredím na ten krik ako na to tlačenie... A bola to asi pravda, bez kriku som sa mohla viac takpovediac zaprieť.

tatiana1985
2. sep 2011

nie , nekricala 🙄 🙄

mozno to bolo tym, ze ked sme kecali so sestrickami (este pri znesitelnejsich kontrakciach), tak sa smiali ze tu im jacia a kricia len ciganky 😎
ale nemyslim si, proste som nemala potrebu revat jak pavian 🙄 🙂

andel7766
Autor odpoveď zmazal
hajanka
2. sep 2011

je mozne ze neviem (teraz si uz ani fakt nepamatam) ci som pri porode kricala? Mozno ano, ale nejak som sa na to nesustredovala ci kricim ci nie, vsetko to slo tak nejak automaticky, naozaj ja neviem ci som kricala 🙂

lucka1987
2. sep 2011

ja sa kricat nechystam 😀 😀 aaale nie zartujem... ktovie ake pazvuky zo mna vylezu... celkovo nie com kriciaci typ a aj pri dost velkej fyzickej bolesti co som pozazivala mi vzdypomahalo sa snazit o uvolnenie a predychavanie... som preto teraz zvedava sama na seba ako to zvladnem... radsej idem do toho optimisticky 😀

vieruna
2. sep 2011

Mne doktor hned na zaciatku povedal, ze nemam kricat, lebo ma to obera o silu, nebudem vediet dobre tlacit a bude to len dlhsie trvat a viac boliet. Tak som nekricala 🙂 Som poslusny pacient 😎 Ale zase to boli vzdy rychlovecky. Neviem, co by som robila, keby sa to tahalo dlhe hodiny

kamilka22
2. sep 2011

no ja som nekricala, tak ako pisali baby, nemala by som potom silu tlacit a este k tomu som bola "solidarna" k ostatnym rodickam, ktore to mali pred sebou. Lebo ja ked som tam prisla, tak tam jedna maminka strasne kricala a ja som sa potom bala este viac. Tak som si povedala, ze ja nebudem ... Ale zasa, nech kazda robi podla seba, ak jej vykrik ma pomoct - tak nech sa paci !

kejtty
2. sep 2011

celý pôrod som nekričala, len pri poslednom zatlačení, ked už vychádzal vonku, tak som si riadne zakričala, lebo vtedy to najviac bolelo 😖

jasminet
2. sep 2011

neviem 😀 vobec si nepamatam, dokonca ani to ze dcera plakala ked mi ju doniesli ukazat, az podla fotiek som to zistila
a o mojom kricani/nekricani sa nikto nezmienil... 🙂

minipati
2. sep 2011

Pri prvom pôrode som nekričala, ale pri druhom som si to užila. ☹ Keď som prišla na príjem bola som otvorená na 1cm ale o hodinu som nevedela čo zo sebou, prišli také kontrakcie, že som sa otvorila na 7cm, potom som musela byť už na stole a vtedy sa to začalo.., až mne občas zaľahlo v ušiach. 😲 Myslela som si, že tam nechám všetky vnútornosti. Ale potom bolo fantasticky, keď už malá bola vonku 😀 😀

saranata
2. sep 2011

no nejak extra som nekričala ale mat takuto sestru pri porode ak ty tak revem uričte....na nu!

berus222
2. sep 2011

pri porode som nekricala, ale pri siti som kricala aj s placom. zasival ma "za ziva" bez umrtvenia 3/4 hodinu a tam som si to poriadne odhucala-doslovne

vejinka
2. sep 2011

ja som kricala asi posledne dve minuty uz sa to vazne nedalo vydrzat plakala som kricala..a co nech vedia ako to boli 😀

siusinocka
2. sep 2011

ja som nekričala ani pri jednom, lebo som niekde čítala, že dieťatko sa má narodiť do ticha... lebo vraj stres má už len z prvého nadýchnutia zo svetla a keby malo ešte aj z hluku... tak u nás sme boli po tichu ale poznam baby čo si zakričali.. je to normálne.. keby som nečítala ten článok, asi by som aj ja kričala..

lenkakoncovka
2. sep 2011

ja som mala tiez sekciu a s operaterom som si robila srandicky na "koze". ale tie presli, ked mi dali malu na izbe... 🙂

mery.maja
2. sep 2011

No ja som rodila 7 hodin v bolestiach riadnych lebo ma tak napichali oxytocinom ako nejake zvieratko 🙄 ale nemyslim si ze som nejak extra kricala skor som asi zo 5 krat po manzelovi skrikla nech ide okamzite zohnat niekoho kto mi urobi cisarsky 😀 😀 ako keby sa to robilo len tak niekde na chodbe 😀 ale vtedy mi to pripadalo dost logicke ,potom po porode sme sa na tom uz len bavili...ale ked ma pan doktor zasival a vobec necakal pokial zaucinkuje nejaky utlmovak od bolesti co mi dali tak som vtedy dost vela krat hovorila "do slaka,do slaka" 😀 😀 a pokial si ty kricala nevidim na tom nic zle....je malo zien co sa pri porode usmievaju a su v super naladicke 😉

fialkaa
2. sep 2011

dobra tema 🙂
nepamatam si, ci som kricala, neviem si to vybavit, ale skor si myslim, ze asi hej. co si ale pamatam, je, ze som odhodila porodnu asistentku, ktora sa mi v jednom momente hodila na brucho, ked mi zacala pomahat vytlacit maleho. to mi normalne vyrazilo dych, vydala som taky divny hrdelny zvuk, aky pocut len niekde v pralese a milu sestru som zo seba zhodila. potom som sa jej ospravedlnila a ked ma prilahla znova, zase som ju odhodila.
a kamaratka, inak velmi slusna baba, ktora normalne nenadava, mi povedala, ze ona cely cas skaredo nadavala personalu. potom sa im ospravedlnovala, ale bolo to vraj silnejsie ako ona.

zubrienka1
2. sep 2011

nie nekricala som, ked kricis predlzujes si zbytocne porod! vzduch unika z pluc a nemozes tlacit 😉 namiesto kricania sa treba sustredit na vytlacenie babatka...

jankako
2. sep 2011

ja som začala počas tlačenia,ale manžel ma ,,vyhrešil,, 🙂 tak som sa spamätala a sústredila sa na tlačenie...aj ked ten výkrik sa podla mňa dral sám z úst.. 🙂

cikyta
2. sep 2011

Tie.čo kričali, vedia presne,ako sa TO nedalo ovládať. Aj ked človek nechcel byť "trápny",ako v tých filmoch, či zbytočne si predlžovať pôrod...........proste musel kričať ! Toto sa teda ozaj nedalo ovládať !
Tie,čo kričať nemuseli a nemali až také bolesti to nikdy nepochopia................... ☹

(Patrila som k tím,ktorí si hovorili že "kričať určite nebudem,že čo som šibnutá ? 😅 že je to niečo,čo človek robiť chce,aby bol zaujímavý 😒 " A ked prišlo do tuheho............CELA nemocnica sa triasla a ja od hamby s ňou ! 😀 ako som musela kričať 😢 )

zirka
2. sep 2011

nekricala som, mobilizovala som sily na tlacenie.....nechcela som sa zbytocne vycerpat 🙂

katka1981
2. sep 2011

Maj to na haku, zaklad je ze uz mas babo vonku, ja by som sa nadtym nevzrusovala uz