Kričali ste pri pôrode?
Ja áno, a kvalitne, trvalo to asi dve hodiny, tie bolesti sa nedali vydržať...Teraz mám pocit, že som zbabelec, zdravotná sestra na mna celý čas zazerala ako na blbca, a komentovala ironicky, dokedy chcem takto vrieskať, mám sa ukludniť a podobne.. som fakt jediná hysterka,??
Nie 😉 Sama som inštinktívne vyhodnotila, že by ma to neuveriteľne vyčerpávalo a zbytočne odoberalo energiu, ktorú som nevyhnutne potrebovala na dôležitejšie veci 😉 🙂 😉
Nie, no mňaukala, mrmčala, ale bolelo to najmenej, keď som sa úplne sústredila na správne dýchanie. Pomáha to aj bábätku. 😉
ja tiez nie, ale mala som riadny problem s dychanim, ja som to nevedela predychat tie kontrakcie, mala som pocit ze sa zadusim....ale v noci rodila jedna pani a to sa teda ozyvala cela nemocnica a ja izbu hed vedla porodnej saly 🙂
Nekričala som, ani som nemala potrebu kričať. Tlačila som a dýchala 🙂
ja som kričala ale začala som poctivým predýchavaním až ma stále chválili že to pekne zvládam. ale druhú hodinku som už nevládala nekričať,proste to už šlo samé a ked som mala sama pocit že kričím moc tak som stihla zakričať ešte že ak to niekomu vadí nech sa strčí 😀 😀 a pri samotnom tlačení ani neviem, tam mi všetci čo boli pri pôrode niečo rozprávali tak ani netuším 😀 a pri zašívaní som sa smiala aby som to prekonala. po pravde mi to je trochu blbé že som kričala lebo som si vravela že ja to zvládnem bez toho ale ked k tomu prišlo tak mi to hozne moc pomohlo 😀 na druhý den pri ranajkách mi jedna kočka vravela že ma tam všetci lutovali tak zo mna mali asi peknú šou 😀 😀
najprv som to hrdinsky zvladala len predychavanim a cakala kedy pride aj horsie, kedze som sa neotvarala najprv vobec a potom len 1cm kazdych 6 hodin.. no a potom zrazu prisli take silne kontrakcie, ze som sa za 4 hodky otvorila z 2cm na 10cm, tak to som si pekne odkricala.. na sestrickach som videla, ze so mnou sucitia a velmi ma lutuju a najradsej by mi dali hocico, len nech mi ulavi 🙂 poprosila som o epiduralku rychlo medzi kontrakciou a hned do 5 minut tam bol lekar a islo sa na vec, takze potom to uz bola pohodicka.. epi som mala aj pocas tlacenia, necitila som ziadnu bolest, len pocit, ze chcem tlacit a na monitore som videla, kedy prichadza kontrakcia, tak vtedy som zatlacila.. samotne tlacenie trvalo 10 minut a zasivanie asi tak polhodku.. ale vsetko pod epiduralkou, takze ziadna bolest uz viac nebola odkedy mi ju napojili 🙂 teraz rozmyslam, co spravim pri druhom, ci si vypytam epi alebo pockam ako sa to bude vyvijat 😝 ale husia koza mi obcas naskoci, ked si predstavim co vsetko ma zase caka prezit 😝 😖
mne to paradoxne pomohlo, šlo to nejak mimo mňa, lebo som mala pocit, že ma roztrhne a toto mi pomáhalo pri tlačení...paradoxne ma to nevyčerpávalo, ale dopĺňalo energiou. 😝
kričala ako besná...lekárovi sa to nepáčilo,ale ja som si tu bolesť vykričala a veru mi ten krik pomohol....
tak to hysterky sme minimalne dve🙂))ja som revala na plne hrdlo a ulavovalo mi to od tych strasnych bolesti 😀
Pozeram, ze ako vela maminiek tu kricalo a pritom z toho robia strasiaka..ja som sla rodit klasicky s EPI, ale cakala som na nu dlhsie ako som mala, tak som si uzila aj silne kontrakcie kym mi to pichli..ale nejako ma kricat ani nenapadlo...potom uz to bolo v pohode ked pichli epi a nakoniec sme skoncili sekciou..
Ale bola som na cakatelkach, chodbe a porodnici skoro 2 dni, preckala som 16 porodov den a noc a pocula som kricat len 2 mamicky..jedna kricala ked mna vo vedlajsej miestosti pozorovali na monitore a sestricka tiez utrusila, ze "Len sa nebojte, zvycajne to takto nebyva, toto su len tie hystericke pripady" Asi som na nu musela pozriet hrozostrasnym kukom alebo co 🙂 Viem, ze to lekari nemaju radi, lebo mas vzduch tlacit do bruska a nie von..ale co si vtedy kto pomoze..to je ako s tymi predporodnymi pripravami....mozes sa ucit dychat, ked to pride, nie kazdej sa to podari..ved to si ani predstavit predom nevieme..a ja teda ani nadalej nie uplne do konca, kedze som tak neporodila..
ja som tiez pri porode nekricala teda pri prvom pri siti ano lebo to vzdy zasiva zaziva pretoze ta jedna cast sa neda umrtvit preto to zena citi cele..tak pri tom som aj kricala aj plakala sestricka ma utesovala ze cez porod som bola perfektna a teraz idem plakat tak som jej hned povedala ze ked samotny porod ma nebolel tak ako to sitie..a pri druhom som si kus pomrkala silnejsie nebol to krik ale nebola som ani ticho 😀 ale pri druhej som mala neskutocne kontrakcie a ledva som dosla na stol a uz som rodila
hm ...pytala som sa sestricky ci mozem kricat tak mi povedala ze doktor potom odide ale ani som nekricala porod bol o.k. len to sietie bolelo
ja som tiez nekricala ani teraz neplanujem kricat a ani nebudem iba som fucala ale pri sití som mala chuť najradšej kričať, ale iba som dvíhala zadok tak ma to bolelo a zakazdym som sa doktorovi ospravedlnovala ako sprosta ale to bolo fakt hrozne, nevydrzala som to.
ale tentokrat sa velmi posnazim aby som to zvladla v pohode...
ja mam strach iba z toho sitia....
ale teraz to zvladnem urcite... :P
ja som nekricala ale funela som statocne 😀 dosla som na 7palcou otvorena na 5 poschodie po schodoch 🙂 a do 20min bola mala vonku 😀 doktorka sa smiala ze som stroj na deti 😀
Mam nizky prah bolesti, takze ano, pri prvom porode som kricala a este som stihala hukat po doktorovi, nech uz volaco robi a este viac som po nom hukala, ked ma zasival, bola som presvedcena, ze mi nepichol ziadnu injekciu na umrtvenie a ak aj ano, tak ju urcite pichol niekam inam 😀 no kovbojka, na druhy den ma zdravili vsetky sestricky - aj tie, ktore vtedy nemali sluzbu a strasne sa rehotali 😀 Dokonca ma minuly mesiac v meste pristavila pani, zevraj: ako sa mate a co malicka, ja si vas pamatam, ked ste rodili, som sestricka na porodnici (su to uz tri roky) 😀 😀 😀 No a pri druhom porode som zo seba nevydala ani hlaska. Myslela som si, ze prvy porod bol bolestivy ale take bolesti, ktore som mala pri druhom, mi nedovolili nahlas povedat ani slovka, len som cely cas sepkala sestre: pomoz mi, prosim ta, uz nevladzem... 😒
Nie, vobec, ale namiesto toho som si trhala vlasy od bolesti. 😀
ja som nestihla kricat. musela som menit polohy ,lebo maly mi nezostupoval dolu a uz bol nachystany vakuum prisrtoj coho som sa bala ako cert svätenej vody,tak som sa zaprela zo vsetkych sil a predychavala,a musela som sa sustredit co mi hovoria v cudzej reci,nakoniec to dobre dopadlo nepouzili pristroj a manzel mi povedal ty si ani raz nezkrikla,je pravda aj porod trval hodinu s bolestami
ja som len zjojkla a potom to uz slo ako po masle 😀
no mne aj ušlo nejaké to zakričanie, ale keď na mňa skríkol primár 😲 tak som prestala 😀
hihi,,dobra otazka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ja som si zakricala,,az ma priatel pocul na chodbe pri vytahu 😀 😀 😀 😀 😀 a to aj pri porode,a aj pri siti,,,ale to som kricala vraj mimo rytmu,,,lebo jajkala som nie vtedy,ked ma pichol,ale vtedy ked nic nerobil 😀 😀 😀 😀 😀 ja som sa zato potom velmi ospravedlnovala a hanbila sa,,ale nikto mi nic nepovedal 😀 😀 😀 😀 bol to taky moj ventil, uvolnenie,,aspon som prehlusila bolesti 😀 😀 😀 😀 😀
hihi ja som kricala teda statocne a k tomu som skoro zadusila partnera 😀 hodila som sa mu okolo krku lebo uz som nevedela co robit 😀
ahoj, ja som prvu dobu statocne predichavala, u mna to slo pomerne rychlo, za dve hodky ako mi vyvolali kontrakcie to slo, ale ked prisli tlaky na druhu fazu, zacala som hulakat na sestricku, ze chcem epidural, co mi uz samozrejme nemohli stihnut dat, tak ma polozi li do boxu a tam som kricala asy na cely blok, lebo to bolo v lete, v maji, a boli pootvarane okna.... 🙂 ale pri poslednom tlaceni, ked maly vysiel von som uz ani nepipla a zasivanie som uz len stastne vydrzala, ze to mam za sebou.
Teraz ma caka druhy porod a prajem si ho aby presiel ako ten rychlo, aj ked bolestivo a s krikom a revom, ale hlavne so stastnym koncom.. 🙂
ved potom na sestonedeli ma vsetky mamicky spoznavali len podla toho, ze to boal ta, co v piatok tak jacala....tak sme sa potom vsetky uz len na tom smiali, ved to dopadlo dobre, a nic ine uz naozaj riesit netreba, ani nepatricne komentare sestriciek, ktorych mohla akurat v ten den boliet hlava, a krik je vtedy naozaj neznesitelny, proste ignorovat a neriesit, a robit vsetko spontanne a prirodzene, ved kolkokrat zena rodi za zivot?? tak sebakontrolu nedrzat az tak moc na uzde..... 🙂
uznavam, ze niekedy t o vo filmoch prehanaju az moc, ale porovnavat realitu s dakym filmovym akozesvetom je nestastne... 🙂 🙂 🙂
pap
no samozrejme.ako prvorodicka som tam ziapala po doktorke ktora ma rodila ze nech mi nejako pomoze,ze to strasne boli.ja som mala silne kontrakcie a stale som sa neotvarala preto som po nej ziapala.a potom ked som sa konecne otvorila uz to islo.,par krat som potlacilo a martinko bol na svete.
ja som konkrétne už pri pôrode-tlačení nekričala. pre mňa už samotné tlačenie bolo vyslobodenie od bolestí z kontrakcií. celých 10 hodín som predýchavala kontrakcie v pohode a asi v polke mi prepichli vodu, tak to začalo neskutočne bolieť a hoci som si dala potom epi (no už asi bolo neskoro na zabratie, lebo som bolesť cítila rovnako) tak posledné 3 kontrakcie pred pôrodom boli také bolestivé, že som si zakričala čo to dalo. lebo som to už nevládala predýchať bez kriku. dr. ma potom milo a chápavo upokojil, že nesmiem kričať, aby som čím skôr pomohla bábätku von. toľko môj zážitok
a myslím si, že nemala sestrička čo na teba hučať. to by som chcela vidieť, ako to zvládala ona. tiež jej nebolo určite dvakrát jedno keď rodila ona.
Ja som nekricala, len vzdychala a ked uz boli kontrakcie poriadne silne tak vzdychala hlasnejsie. Pomahalo mi to, ale ked chce niekto kricat nech krici. Ved kazdy si ulavi inac. Neviem si predstavit zadrziavat to len preto, ze niekomu to vadi.
ja som kričala, mala som silné bolesti, pretože sa mi prestal otvárať krčok maternice a pôrodná asistentka mi ho musela nadtrhávať rukou!!! to bola taká bolesť, akú už nikdy v živote nechcem zažiť! takto som sa trápila 7 hodín! prosila som ich o sekciu, nechceli mi ju urobiť...potom som sa nahnevala, dostala som riadne nervy, začala som nasilu tlačiť a vtom...som pocítila také prasknutie a na 3 zatlačenia bol malý vonku! a ten vreskot, ktorý som vydávala počas tých 7 hodín...no hrozné! aj som sa hanbila...ale teraz vidím, že som nekričala jediná 😀
nekricala som, znazila som tu bolest predychat, bala som sa, ze sa kricanim viac unavim a potom nebudem vladat tlacit... 🙂
nieee.. spievala som si ariu od Beethovena 😀 a rozpravala vtipy sestrickam 😀 srandovala s primarom 😀 jednoducho krasa rodit 😀
ja som si tiez zakricala 😀 na vzdycharni som este bola v pohodke, este som aj telefonovala s mamou 🙂 horsie bolo, ked som dosla na salu, tlacila som uplne bez vysledkov, vtedy som uz aj kricala, aj plakala, aj prosila, ze nech mi daju epi 😀 po styroch hodinach sa doktor rozhodol, ze to nepojde, lebo maly je vzprieceny 😖 a urobili sekciu... a sestra ma tiez okrikovala, ze co kricim...

nie, sustred sa na tlačenie