Kričali ste pri pôrode?
Ja áno, a kvalitne, trvalo to asi dve hodiny, tie bolesti sa nedali vydržať...Teraz mám pocit, že som zbabelec, zdravotná sestra na mna celý čas zazerala ako na blbca, a komentovala ironicky, dokedy chcem takto vrieskať, mám sa ukludniť a podobne.. som fakt jediná hysterka,??
🙂 zakricala ked som tlacila pretoze mi doktor povedal ze musim potlacit viac a mne spolu s tym tlacenim isiel aj zvuk z hrdla 🙂)))) mne sa to zdalo velmi nahlas, manzel hovori ze to bolo take slabucke tak neviem 🙂 inak som nekricala, snazila som sa predychat ;)
Ja som tiez bola hrdinka, a pozastavovala som sa nad tym, ako niektore ženy možu kričať, ba až vrieskať pri porode, až pokedy som to nazažila na vlastnej koži. Prvý porod bol "lahky" tak žiaden krik nebol, ale druhy, nech som sa ako kolvek chcela ovladat a nechcela som byt "hlučna" nedalo sa ☹ , ta bolesť bola strašná, akoby ma rezali z aživa, a rada by som videla hocijaku "silnu" ženu, čo by pri takej bolesti vydržala ticho... vytrapila som sa a aj tak nakoniec porod skončil sekciou... Tak všetkym odkazujem, nieje to žiadna hamba, ked je bolest neznesitelna kricte, placte...nieje to ziadna hamba...
ja som kricala pri siti a to riadne, tiez mi jedna "mila" sestra povedala, ze jaka herecka, ze vresti, aj ked sa jej len chytime, ale mna to straaasne bolelo a mala som jej chut povedat, ci aj ona rodila 4kilove dieta na 2 zatlacenia a odrala sa vnutri do podliatin, ktore videli hned po porode... take sestry by som kopla, co ona moze vediet ako ta to boli. hlavne, ze mas dieta pri sebe, kaslat na sestry a na nase komfortne zdravotnictvo na vysokej urovni...
mne porod vyvolavali a bola to riadna brutalita tie bolesti, tak som kricala cely cas a tiez na mna sestricky zahliadali a komentovali, ze co kricim, ze porod predsa boli...ale ja som na nich zvysoka kaslala, kricala som dalej a v sprche na fitlopte mi bolo najlepsie, tam som kricala tusim najviac mne ten krik pomahal aby som neumrela od tej bolesti ale nastastie za tri hodinky som porodila, na sale som uz nekricala, na tri zatlacenia bola mala vonku, takze som sa snazila riadne zatlacit, preto bola mala rychlo vonku, to som dych zadrziavala bez kriku..podla mna je uplne prirodzene ked zena krici pri bolesti a sestricky by mali byt zvyknute na to..
ja som kricala velmi velmi. kubko bol velky, nemala som epidural, nakolko uz nemalo zmysel mi ho davat a jednoducho ma to straaasne bolelo. krik pomohol 🙂
ani ja som nekričala a to som sa trapila 16 dlhočizných hodín... proste som chcela byť statočná...ku koncu som asi 2-3krat vzlikla ale inak nič a pri samotnom porode vobec... a myslim si že kriku mali porodne asistentky a doktori požehnane a aj ja - pretože celý den nas obšťastňovala taka 15 ročna romaleska svojim vrieskanim... a teda tu museli počuť až na autobusovej stanici v nitre ako ta vrieskala...
nie, nekricala som, vydral sa zo mna jediny pokrik ked mi lekarka oznamila, ze bohuzial ma musi nastrihnut aj ked si to nezelam. A ze ci teda moze, no ja som bola natolko zamestnana tlacenim az mi oci vyliezali, ze jedine slovo, na ktore som sa zmohla ako odpoved, bolo strasne hlasne Boooooze, nic lepsie ma v tom okamihu nenapadlo a ani mi neslo cez usta. 😀 Takze som doslova zrukla Boze a tym pokynula nech ma rozparu! A nasledovala kyslikova maska na tvar, lebo mi dosiel kyslik. 😀 😀
ja som kričala len vtedy keď mi sestrička nechcela zavolať primára ale ako som na ňu zrevala že ho ma okamžite zavolať, tak v tej chvíli mi manžel povedal že to museli počuť aj v suteréne... a ked prišiel tak za 15 minút bol malý na svete... :D
len pri poslednom porode a ani by som to nenazvala krikom,skor čosi take hrdelne,lebo mala sa už dusila,prestavalo jej bit srdiečko,tak to bolo take,že rychlo,rychlo,sestričky mi ju rukami vytlačali a nenechali ma ani sa poriadne nadychnut....naštastie to dobre dopadlo a najblihšie dni som šepkala, čo som tak zachripla....
prvych 12h. nie uplna malina dalsich 12h. tiez nie a potom co mi pichli 2x oxitocin najprv som nemohla dychat a potom to zacalo 😀 ale ja som skor preto ze mala nie a nie von suseda vo vedlajsom boxe to iste a ked uz ona zacala a vsetky sestry prebehli k nej moja mala si to rozmyslela ze teda uz by to slo tak som sa zlakla ze tam nikto neni a ja take tlaky ze uz uz som myslela ze vypadne 😀 no nastastie dobehli a par minut a mala bola vonku 😀
NOOO, ja som mala taký pôrod, že som prišla do pôrodnice otvorená na 9 cm - a to podotýkam bez nejakých bolestí, v pohode po svojich, že asi mám kontrakcie, tak na mňa kukali či mi hrabe... že tak ma pozrie doktorka a tá, že preboha vy ste otvorená na 9 - 10 cm idete rodiť, hned na sálu a ja kukám, si tam chodím v pohode, tak som sa prezliekla do košele, normálne som si veci zaniesla, ešte som sa pýtala či mi nedajú klystír a ona že nie lebo porodím na záchode, tak som si myslela, že to bude fasa... Ale to čo bolo potom.. .no koniec... Neverila som že môžem byť taká hysterická, ja som ručala na celú pôrodnicu a kričala že zomriem... To si pamätám... Ja zomriem, určite zomriem... Pomôžte mi prosím pomoc a podobne... A presne sestrička, že preboha, že bez bolesti som sa tak otvorila a teraz tam budem hysterčiť... ja som myslela, že ju zabijem, že proste odídem odtiaľ, lebo zomriem... Malého som porodila za hodinu, ale keby som tam mala byť dlhšie, tak proste odídem asi.. .Doktorka mala tiež nervy zo mňa, to ja som neverila, že viem tak hučať... Chudák priateľ ten mal dosť tiež asi zo mňa, ale tak aspoň vie že to bolí :D A ked som došla na izbu a malý tak čudne zaplakal, tak sa tie ženy na izbe smiali, že pani ten kričí ako vy... A ja, že to ste vari počuli, ležali o dve izby ďalej a oni že samozrejme... Tak som sa hanbila a fakt je, že za 4 dni čo som tam bola som nikoho nepočula zakričať... No čo ja viem, ale proste nedalo sa bez toho... ja som si fakt myslela, že zomriem a pri šití som sa mykala, jojkala a ona mi vždy hovorila, že teraz vás pichnem a potom mi povedala, že už mi ani nepovie, lebo asi kričím preventívne, ale aj tak som kričala :D
ja som nekricala. skor tak hlasnejsie aukala. 🙂 ale podla mna urcite niesi zbabelec. to len ja som taky flegmos. 😀
nie
nie
nie,bolo to tak silne ...myslim emocie,ze som nedokazala vydat ani hlaska...a ked som zacula ten prekrasny plac,tak uz vobec ani pipnutie....len som plakala od stastia 😀
Zlati, nic si z takových keců nedělej, ženské, co tam pracují to zažívají každý den a málokterá "nevyhoří" a nezačne být protivná...Já jsem zezačátku neřvala jen dýchala, pak mi praskla voda a pět hodin jsem si nasucho kontrahovala, byla noc, nikdo si mě nevšímal, sestra řekla-spěte, může to trvat klidně dvanáct hodin-a to jsem už začla ŘVÁT, NADÁVAT, MODLIT SE, BREČET, VOLALA PŘES DVEŘE NA MUŽE, AŤ PŘIJDE, KŘIČELA VĚTY TYPU-PROČ? KDY UŽ TO SKONČÍ? JÁ UŽ NECHCI! VOLALA MUŽI MOBILEM (byl za dveřma, ke mně ho nepustili), ŽE TO NEDÁM, ŽE MI ŘEKLI, ŽE TO BUDE AŽ ZA DVANÁCT HODIN... A sestra mi nakonec po porodu řekla-vy jste teda rázná ženská, to vám povím 🙂 a přitom já jsem tak mírumilovný člověk, že kdo mě zná, nikdy by neuvěřil, že za těmi dveřmi rodím právě já 🙂 ale nedalo se jinak, kdyby ano, tak neřvu... 🙂 jediné, za co jsem celou dobu fakt vduchu děkovala, bylo, že tam se mnou neležela žádná jiná maminka, protože jinak bych se za sebe asi fakt styděla... 🙂
nieee, nebudem predsa robit cirkus pred fesnym doktorom 😉
Ja som mala take stastie,ze som rodila sama,nikto iný v tom case.Bolo nadranom 3.00 ked som tam sla,dali mi fitloptu,tak som si preskakala vsetky kontrakcie,ked uz boli fakt silne tak ma posadili na stol a mohla som rodit,no neslo.Kricat som nekricala,myslela som si,ze predomnou tolko zien porodilo ,snad ho vyberu aj zo mna ak nepojde normalnou cestou.Tak aj bolo,mal 4 kg a prekrízene rucicky(dodnes tak spinka),tak nakoniec ho vybrali so zvoncekom o com som ani nevedela.Natrhla som sa riadne sitie som necitila,nakolko som bola ubolena.Po sestonedeli znovu ma musel zasit kvoli zapalenemu stehu a vtedy mi hovori sestricka ze kludne mozem kricat kolko chcem,mam na to narok,vsak pri porode som bola taka statocna,tak odtial viem ze ani ceknutie nebolo z mojej strany.Podla mna kricat moze rodicka kym sama rodi a nevystrasi ostatne rodicky. 😵
Super otazka,super odpovede 😉
ja som hovorila,ze urcite kricat nebudem aj ked porodna asistentka mi stale prizvukovala,ze ked budem chciet mam si poriadne zakricat,ze mi to pomoze uvolnit sa 🙂 otvaranie som len poslusne predychavala, ale samotne tlacenie... juuj tak to bol vykrik pri kazdom potlaceni , chudak ten nas tatino, bol bledy jak dva dni po smrti a to nie z toho co videl, ale z toho co pocul 😀 a kocka u ktorej som rodila ma len povzbudzovala 🙂
mslim,ze to len na Slovensku je zakazane kricat.. jednu moju kamosku na Antolskej sestricka dokonca prefackala a nahucala na nu,ze nie je v ZOO 😠
...nie..podľa mňa kričia iba histerky.. 😉
nemala som kedy - musela som tlačiť 😉 a naraz sa to nedá
pri prvom synovi vobec,ten vysiel na prve zatlacenie, co sa aj lekar cudoval,tam to bolo bez kriku, pri druhom,ten bol velky /4270g/ som kricala len raz, aj to na lekarku,nech si svihne/ kedze popijala pri mne kavicku 😀 /,ze mam uz tlaky na konecnik 😀 ale potom uz nic,len som tlacila.
Vôbec nie, neviem si predstavit este kričat pri tom tlačení, kedze som zatala zuby a tlačila 😀
nekričala som vôbec, mne práveže myslienka že nemám kričať pomáhala odviezť pozornost od kontrakcii a od bolestí a to som si teda pri pôrode užila dosť.
pri prvom som kričala a dosť, troška mi vadilo že tým naplaším iné maminky 😀 , pri druhom ani muk, lebo trval iba 10min a nebolo kedy 😀 😀 😀
ja som teda ešte nerodila a ani sa nechystám ale asi nedokážem pochopiť keď niekto označí ženu ktorá rodí a kričí za trápnu a že majú znej šou a podobne alebo že je histerka ( viď komentár od vinifred ) je to hlúpe to takto brať, osobne by som sa ani nehanbila a keby ma skúsil niekto napomenúť to by si ma potom asi ani neprial. Každého vec ako si to preživa a aký ma prah bolesti. Keď má niekto pocit že mu to pomáha tak nech kričí ako by šlo o život a zas naopak nech je niekto úplne ticho. No som zvedavá keď to raz bude môj prípad ako to bude prebiehať🙂
Nekričala som, myslím, že som mala pomerne ľahké pôrody. Mala som asi šťastie, lebo okolo mňa teda bolo kriku dosť. Ale nevnímala som to ako hysterický krik, skôr mi ich bolo ľúto, že majú také trápenie... 😉
A teda ani jedna sestrička či doktor sa nad tým krikom nejak nepozastavoval, veď je to prirodzené si myslím.
samozrejme.-))) to sa nedalo len tak .-)

zakricala raz ci dvakrat tesne predtym ako som isla tlacit. este som na nich zazjapala ze maly sa uz tlaci von ze nech ho konecne vyberu von. tak tiez po mne zrukli ze hystercim tak som sklapla a pri tlaceni mi supli nieco do ust netusim co kedze som ani oci neotvorila.