Má niektorá z vás za sebou 4. cisársky rez?
Rozmyšľam , ale neviem. Budem rada keď sa ozve niektora ktora to ma za sebou.
Ahojte, tiež som mala 2 sekcie a čaká ma tretia..stále premýšľam či si mám dať sterilizaciu.. Zo začiatku som bola presvedčená, že áno, že nemám čo riešiť. Ale teraz netuším..
Ahojte. Aj mna caka 4.cisarsky. s malymi odstupmi.
Zatial vsetko v pohode. Ako ostatne tehu. Akurat ze sa cele leto natahujem s tromi detmi doma, takze setrny rezim nulovy 🙂 .
CIsarak mi naplanuju tak cca.tyzden pred terminom.
@trpezliva a kde budeš rodiť??? ja by som chcela tiež ale sa bojím oni sami nevedia ako by to dopadlo vraj by som bola rarita
@mishelmamka a ako pokracujes?? Jazva je pevná??? Mne ju merajú na kazdom sone no uz mam prísny kľudovy rezim som 29tt.
@timcikova31 no ja to iste riešim uz mi dr stale o sterilizácii hovori a ze ked poviem nie tak chce počuť rozumný dôvod preco nechcem... No ja nechcem proste sterilizáciu ale o štvrtom bábätku ze plánujem mu hovoriť nechcem😔😁
@monicka9 ja mam 3 cisarske a lekar mi sterilizaciu nenavrhoval, lebo vie, ze by som to v momente zavrhla. To ako si dovoluje na teba tlacit? Ty nemas povinnost mu uznamovat dovod, proste nechces a bodka. Je to tvoje telo, tvoje rozhodnutie. Ja by som mu povedala, ze sterilizaciu odmietas a viac si nezelas sa o tom bavit.
Aj ja budem mat v októbri 3 cisárske a sterilizáciu odmietam lebo mozno ze za pár rokov chcem este jeden dietatko 🙂
Ja rodim v Ruzinove. Uz tam chodim aj do poradne. Akurat tento tyzden sme aj sterilizaciu podpisali, nech sme v limite. Piate babo uz neplanujeme. Aj styri su dost ;) .
Jazva sa mi vzdy pekne zahojila. No po tretom som mala najvacsie bolesti. Som zvedava co bude teraz...
Pokial ste fit a nemate komplikacie, styri cisarske sa daju zvladnut. 🙂
@trpezliva aplatíš za sterilizáciu???
uz som zazila zenu aj s 5. sekciou, prezila, nedala sa sterilizovat......
@monicka9 dr. sa len o teba boji, uz teraz mas tenku jazvu a to este nie si daleko s tehotenstvom....upozornila ta predpokladam, ze jazva moze aj prasknut a po tom, co by sa to stalo, ta vies co caka, ze? 😒 kazda dalsia tehotnost je riziko.....maternica posita opakovane, casto su uz potom bez schopnosti stiahnut sa po vybrati babatka....
@latvia ano jasne toto vsetko viem čo hrozi a tak vsetko okolo opakovanych sekcii mam nastudované a aj rizika ake hrozia....Jazva je uz lepsie na tom len v tom jednom mieste je oslabena lebo ju kyretaz poškodila tak verim ze pri tretej sekcii mi ju spravia pekne uz.. Teraz som vo 8.mesiaci (kazde 2 tyzdne mi ju meraju a cisarsky ide byt robeny skor aby sa predislo prasknutiu maternice v mieste jazvy )a mimoriadne sa setrim a vela ležim, davam velky pozor aby som vydrzala co najdlhsie😊
Moju ziadost musi este schvalit komisia. Neviem kolko budem platit.
Jazvu som mala ukazkovu po kazdom cisarskom. Ziadny zrasty.
Inac by mi dr.urcite neodsuhlasil dalsie tehu ;) .
Kebyze mam tenku jazvu, tak neriskujem..aj svoje zdravie aj pripadny predcasny porod kebyze hrozi.
Monicka 9-pýtala som sa doktora, že to je veľké rizíko 4 cisársky rez,ohrozujes seba, dieťa a vlastne aj celú rodinku. Takže keď si predstavím, že by som tu nechala celú svoju rodinku samu bez mamky
Myslím si, že je to veľmi ťažké rozhodnutie. Musíme zvážiť všetky riziká.
@timcikova31 Ahoj nieje to až také riziko bolo niekedy v minulosti teraz je strašne veľa žien po 4 cisárskom a nepočula som ešte ani o jednej ktorá by to neprežila ja mám 3 chlapcov 3 cisárske za sebou a som zase tehotná tiež mám obavy ale môj pôrodník ma ubezpečil že urobíme termín pred pôrodom aby neprišli kontrakcie a že sa nemusím ničoho bať komplikácie môžu nastať keby si dostala kontrakcie po 3 cisárskych inak ti nič nehrozí
Vidíš, každý doktor ináč.ťažko radiť, každý sa musí rozhodnúť sám za seba. Ja som tiež bola presvedčená. Že po treťom si dám, ale netuším.uvidíme zajtra idem na 4d. A keď mi povie, že tretí chlapec nedám 🙂 budeme potom neskôr robiť dcéru 🙂
@timcikova31 ano je to velke riziko veru😁 no sterilizovať sa nedám ... Cely zivot som fungovala bez antikoncepcie... Naplánovala som si aj tehotenstva mam rozdiely vekové medzi detmi 5 rokov a teraz medzi druhým a tretím bude skoro 7 rokov... V prvom rade chcem aby vsetko dobre dopadlo v tomto tehotenstve to je prvorade... A budúcnosť neriešim teraz ci bude alebo nebude stvrte dietatko o dakych 4-5 rokov... Vsetko záleží od stavu jazvy aka bude a plno inych okolnosti ... Len to nechcem zaklincovať sterilizáciou tu si ani mamka moja nedala po tretej sekcii... Uvidím co bude😊
tak po druhej sekcii v ružinove mi bolo povedané, že už tretie bábo v žiadnom prípade a presne, vraj hrozí prasknutie maternice v mieste šitia a ja by som život drobčeka neohrozila a aj rodina potrebuje mamu.
Aj ja si to myslím, že nikto nedokáže nahradiť nás mamky, sme proste jedničku 🙂 prvých chlapcov mám po roku, teraz čakáme po 5 rokov,zatiaľ mi doktor nič nepovedal,že by som mala slabú jazvu, ale zajtra budem múdrejšía idem na 4d a tam sa povypytujem všetko, pôjdem od neho múdrejšía 🙂
@timcikova31 ja mam vo stvrtok 4D a dr pozrie aj babatko aj jazvu ako drži.. Ja som uz 30tt a kazde 2 tyzdne chodim na meranie jazvy... Zatial drzi ok.. Ona je len v jednom mieste stensena asi na 1cm (širka) okolie jazvy nastastie drzi dobre ale a sekciu budem mat za 6 tyzdnov... Pretko zalezi ako sa jazva "spravat"bude.. Ale sekcia radsej skor aby komplikacie neboli.. Uz mam dohodnutu aj skorsiu predporodnu poradnu v 33tt tak sa urči termin cisarskeho.
@monicka9 koľko si platila za &4D???? diky
V BB robia dvaja lekári len a cena je medzi 40-60 EUR.. Presne neviem cenu idem 6.8.😊
U nás(v sp.nová Ves) 40e.a za každú osobu navyše 5e.my ideme celá rodinka. Chlapci chceli ísť strašne, vidieť nového súrodenca.. Čo nerobís pre deti
🙂
Monicka 9@..pýtala som sa lekára, budem mať 3 sekciu, nemôžem mať spontánny pôrod, maternica je slabá, takže teraz si dám spinalku, vraj je to super.. Uvidíme v decembri..
Anojte mamicky ja mam 3sekcie prvy chalan ma 10 druhy 9 a mlady boboš 5 rokov velmi tuzim po dievcatku az tak velmi ze kazdy den obzeram vecicky pre babetka🙂🙂🙂 vsetky tehu super skor by som povedala ze ten pisledny bol uplne najlepsi aj tehu aj sekcia bomba skoro fit na porodnici my povedali ze ci som sa dala sterelizovat ze my dalsie tehu neodporucaju ze by to bolo riziko ale nic viac ked som sa pytala gynekologa co si ptom mysli povedal ze riziko sa sleduje az ked rastie plod a maternica sa natahuje a pri kontrakciach ale......ze rizikove tehu moze mat aj matka prvorodicka ze preco prave ja by som malamat nieake problemy ze v kazdom tehu su nastrahy a mozne komplikacie a ze o prasknuty jazvy sa vela hovori ale kde su fakty????? Kde su tie pomrete zeny???? Takze riziko 0
@monicka9 ani sa nedaj nahovorit je to hlupost rizikoje je len pri moznym kontrakciach len ked logicky uvazujes dietatko nazar v brusku nevyrastie aby hned nohla puknut maternica to fakt len keby prisli kontrakcie ja som tretiu sekciu mala praveze zo vsetkych najlepsiu aj rana sa my najskor zahojila aj fit som bola veeeeeelmi skoro a nieako zvlastne ma nesledovali🙂
Ja nepochopím nikdy toto riskovanie,lekári asi vedia čo hovoria,a toto nezmyselné predbiehanie,že ja som zvládla 3x ďalšia 4,niektoré samovrahyne 5, čistá,do neba volajúca nezodpovednosť,a keď sa niečo stane,rodina bude vyplakavat v správach a dávať chybu lekárom.Mám kamosku,rodila trojicky,cisárskym,mala,drobná,ledva ich donosila do 7 mesiaca,ok,porodila,malý s komplikáciami,ale už sú ok,do roka otehotnela,lebo ona chce dievča,silou mocou chcela prirodzený,nikto sa jej na to nechytal,ako lekár,našla iba jedného,araba,ktorý je silou mocou sa prírodné,čo sa stalo??? Pri pôrode jej rupla maternice,a on sám jej povedal,ze teraz ide o život,a fakt skoro umrela.Mala jej má tri roky a ona chce ďalšie,pardon ale do neba volajúca sprostost!!! A keď sa jej niečo stane,bolo by mi ľúto iba jej deti,lebo ona nemôže byt normálna.A mám takýto názor na každú_ktorá silou mocou chce rodiť,aj keď vie.aké je to pre ňu riziko.A kľudne má ukamenujte.
@veronika1402 no ked chcela rodit normalne tak to je jej vina!!!!!!! Preto sa dopredu planuje cisarsy rez aby sa tomu predislo keby mala normalne naplanovany porod cisarkym rezom nic by sa jej nestalo🙂

@mishelmamka u nás je jedno žieňa, veľmi útla, absolvovala 4 sekcie