icon

Má niektorá z vás za sebou 4. cisársky rez?

56565656
4. máj 2011

Rozmyšľam , ale neviem. Budem rada keď sa ozve niektora ktora to ma za sebou.

markinko
8. aug 2015

Vies a otehotniet h ed o rok po porode trojiciek tak ti poviem ze cista ODVAHA ja chcem babo po 5tich rokoch a urcite by som nesla rodit normalne....chora neni som...

monicka9
8. aug 2015

@markinko
@timcikova31
@mishelmamka
@renicica
@malabiba kočky tak absolvovala som 4D sono a dr velmi starotlivo mi popozeral celú jazvu... Ziadnu trhlinku nevidel ani ziadne mimoriadne stensenie ani nic hrozné len normalne jazvu ktora je uz zuzena nakolko som 31tt jej hrubka je adekvatna k tomuto mesiacu... Okolie jazvy (tkaniva) su pevne... Hospitalizovat ma nemusia len nadalej musim mat kludovy rezim vela ležkat aby bol co najmensi tlak na jazvu ako pri chodeni, státi a sedeni,.. S nicim tazkym sa nenadrapovat, nic nedvihat, .... To čo dodrzujem od 7.mesiaca😊 a teda tretia sekcia bude robena skor pred terminom čo uz mi aj dr na rizikovom povedal ze okolo 36tt😊

monicka9
8. aug 2015

@timcikova31 presne toto mi druhy dr na rizikovom povedal; spontanny porod nejde ani zvazovat ze sa na 100% naplanuje tretia sekcia aby nedoslo k rupture maternice... A ja som mu nic o spontannom porode ani nehovorila.. No on sam zacal ze ake su rizika vysoke ked dojde k porodnej cinnosti a kontrakciam (pri vaginalnom porode po sekciach) a to velmi oslabuje jazvu a moze sa roztrhnut... Tak preto mi povedal ze tretia sekcia skor pojde.. Prvu som mala v 39tt druhu v 38tt a tretia teda v 36tt podla toho sa upresni termin ako sa bude jazva "spravat" na sone... Ale ze vzdy radsej skor ako neskor v opakovanych sekciach😊

markinko
8. aug 2015

@monicka9 presne tak to je len otom ako na namahas a aby neboli teda tie kontrakcie a spusteny porod o nic ine sa neboja len toto je to riziko nikde sa nedocitate ze sa to nieakej mamicke stalo pocas tehu NIKDE teda riziko je nula ak teda davate pozor 🙂 🙂 🙂 🙂 v Amerike maju aj 5 cisarskych rezoch 😉

markinko
8. aug 2015

@monicka9 a v 36 tyzdni to sa neberie ako predcasny porod budes mat babo ok teda nebude v inkubatore----

monicka9
8. aug 2015

@markinko ano aj dr vravel ze medzi 35-36tt je miminko vyvinuté posledne tyzdne naberá uz len na váhe 😊

markinko
8. aug 2015

@monicka9 tak to mas suuuuper asi sa aj ja dam nahovorit 🙂 🙂 🙂

monicka9
8. aug 2015

@markinko keby len v Amerike 😃 dr na rizikovom co zastupoval mojho gynekologa mi vraví ze mali gynekológovia z rôznych krajín EU daky seminár a hovorilo sa o sekciach opakovanych a ze v ostatných krajinách bezne 4-5sekcii a jeden gynekolog z neviem z kadiaľ sa pochválil ze 7x spravil sekciu jednej žene tak ze vseci kukali na neho ako na zjavenie😂😂😂😁

markinko
8. aug 2015

@monicka9 🙂 🙂 🙂 podla mna ked odychujem nenamahas sa a nechces rodit normalne a mas super dopredu naplanovanu sekciu nehrozi vobec nic stale sa o tom len horovi ale este sa to nikomu nestalo takze riziko ako pri beznej tehu 😎

monicka9
8. aug 2015

@markinko no kamoske praskla jazva pri tretej sekcii ale doktori ju nechali az do 41 tt 😳😳😳a spustil sa porod a to bola chyba!!!!!!😁😁😁

trdielko149
8. aug 2015

ahojte ja sa chcem opytat ja som skoro 6 tyzdnov po sekcii zomrel nám mesačný synček a chceme ďalšie bábo ... je m iúplne jasné že automaticky ďalšia sekcia a je mi to jedno dalo sa to zvládnuť myslela som si že to bude omnoho horšie ale moja otázka znie po akom možnom najkratšom čase? mne lekár povedal že aj hneď po šestonedelí po kontrole samozrejme ... aké sú tam riziká?

markinko
8. aug 2015

@monicka9 no ved ked ju nechali tak dlho prenasat tak jasne ze ich chyba to som este nepocula ze v 41 s arobi sekcia 🙄 🙄 mne robili v 38 kazdu.... a potom co ked jej praskla zije....

markinko
8. aug 2015

@trdielko149 nasa suseda ma malu 1rocnu a hned po sestonedeli otehotnela riziko nula narodil sa im krasny syncek 🙂 🙂 🙂

markinko
8. aug 2015

@trdielko149 akurat budes musiet viac lezat odychovat a davat pozor na to aby si nedvihala tazke inac nic 🙂 🙂

trdielko149
8. aug 2015

@markinko veľká VĎAKA za odpoveď 😵 😵 😵 ako rozumiem že niektoré baby z MK to nepochopia ale my to tak cítime že chceme bábatko hned ...jasne ze hned sa to nemusi podarit aj o Maximka sme sa dlhsie snažili ... este pockam na kontrolu po sestonedeli samozrejme ...

markinko
8. aug 2015

@trdielko149 a co sa stalo ked sa smiem opytat 😒

trdielko149
8. aug 2015

@markinko všetko mám napísané vo svojom blogu pozri sa...

markinko
8. aug 2015

@trdielko149 marnost moja ty si si riadne uzila 😢 😢 😢 😢 😢 velmi mi je luto ze vam to takto dopadlo no neboj bude dobre mas krsnu dcerku 🙂 🙂 🙂 cella mamka len sa vytesuj z nej a neboj onedlho pride dalsi bocianik 😎

monicka9
8. aug 2015

@markinko ale jasne ze žije uz bola v porodnici od 40 tt tak neviem načo čakali doktori😁😁😁 mala jej vážila 4300g😁😁😁 narýchlo jej sterilku urobili a otehotnela po nej po troch rokoch no štvrtý cisarsky uz spravili v 37tt a jazvu jej sledovali casto pocas štvrtého tehotenstva😊 je zdrava ma 4 deticky a novú sterilku😃😃😃

markinko
8. aug 2015

@monicka9 marnost a este take velke dietra tak to su ale dementmi doktory 😠 😠 no ale pri stvrtej sekcii nemala ziadne problemy nie 🙂 a ten stvrty mal kolko drobcek

monicka9
8. aug 2015

@markinko nie tehotenstvo mala dobre ziadne komplikacie neboli a stvrte malo 3700gramov 😃😃😃 a prvé tri deti medzi 4300-4800😃😃😃 rodené medzi 40-41tt.

markinko
8. aug 2015

@monicka9 chapes ale pisat vsade bude ake to je nezodpovedne no nie ☹ ☹ ☹ jasne ze je ale ked mas debila gynekologa a caka na poslednu chvilu 😅

dadushe
9. aug 2015

@trdielko149 Mám za sebou dva císaře, teď čekám třetí. Můj gynekolog, který se přímo věnuje problematice císařoven (a já tam přišla vyplašená) mi říkal, že jizva po 6 měsících je plně zahojená a delší interval nezaručuje vyšší pevnost, tudíž po 6 měsících nevidí problém🙂 Snad vám to brzy vyjde 🙂

timcikova31
10. aug 2015

Monicka9@,teším sa s tebou, ja som tiež bola na na4D, a povedal mi, že v mojom prípade by bolo dobré si dať podviazat, tak neviem stále premýšľam, že čo mám robiť.ale nepovedal mi, že v ktorom týždni mi budú približne robiť sekciu,, termín mám 24.12 🙂 ale isto budem už doma s malým 🙂

markinko
10. aug 2015

@timcikova31 a ty mas len 1 dietatko 🙂

timcikova31
10. aug 2015

/markinko@ nie, čakáme tretie 🙂 tretieho chlapčeka 🙂

markinko
10. aug 2015

@timcikova31 no ja mam 3 chalanou a velmi tuzim po dievcatku najmladsi bude mat 5 rokou v novembri tak neviem dnes idem k zenskemu ze co my na to povie 😎

timcikova31
10. aug 2015

/trdielko149 @ čítala som tvoj príbeh, dúfam,že sa nebudeš hnevať.
Je mi to veľmi ľúto čo ste si museli prežiť.. Maximko sa má isto dobré v nebíčku, bude dávať pozor na vás..držím palce aby vám všetko dobré dopadlo pri ďalšom bábätku..

timcikova31
10. aug 2015

/markinko@, držím palce aby ti všetko dopadlo dobre.. Ja som tiež chcela strašne dievča, ale budem požehnana medzi chlapmi 🙂 ty si mala tiež 3 cisárske? Keby som vedela, že 4 bude dievča možno by som aj šla do toho, ale neviem.. Prvých som mala po sebe a teraz bude rozdiel medzi posledným 5, 5 roka

markinko
10. aug 2015

@timcikova31 ma mam 10 9 a4 rocnych teda chalani no neviem maly uz bude mat 5 rokou a ja veeelmi chcem babo ved mam este len 30 rokou no neni som mlada 🙂 🙂 hej vsetky 3 cisaraky ale kazdy cisarak som mala v pohode a ten posledny uplne super jak keby som ani nerodila 🙂 🙂 ani zrasty nemam na maternici ani ziadne komplikacie tak neviem bojim sa ale ta tuzba je taka silna ze az 😉