Má niektorá z vás za sebou 4. cisársky rez?
Rozmyšľam , ale neviem. Budem rada keď sa ozve niektora ktora to ma za sebou.
@timcikova31 akurat som v cakarni u gynekologa tak sa popytam co najviac a dam vediet🙂 urcite sa nedavaj aby si niekedy nelutovala🙂🙂 ja by som sa nedala ani za nic ved ked nechcem babo tak si ho nezrobit nie🙂 hned napisem ked vyndem ze co my povedal
Takze mamicky dnes som bola na gynde vsetko oki doki povedal my doktor ze mam prist ked budem tehotna🙂 a ze riziko je len v pripade velkej zataze velkeho plodu a pri moznych kontrakciach teda urite cisarsky 3tyzdne pred terminom a kedze moje deti boli vahovo v norme nehrozi velky plod....
Tak super, teším sa s tebou 🙂 držím palce aby vám vyšlo dievčatko, z celého srdca vám prajem :-*
Ja mam vsetky 3 deticky narodene cs. Prva bola KP 2950g LM, 40 tt, druhy nepostupujuci porod 3500g CA 40tt v obidvoch porodoch mi odtiekla plodova voda, tretia automaticky sekcia 4130g ZA 39 tt. To som si isla skontrolovat pohyby na mobitor a nechali si ma v nemocnici a na druhy den mi robili sc, LEBO MALI VOLNE MIESTO NA SALE!!! Napisali mi preeklampsiu, ano mala som tlak vysoky, ale preeklampsia to nebola, lebo som nemala v moci bielkovinu. Ked som bola tehotna s poslednou, synceka som v pohode dvihala, prenasala, ma cca 12 kg, sterlizivat som sa nenechala, asi by to nebolo dobre na moju psychiku....inak moj gyn. robil aj 6 ty cs. A papez Frantisek pokarhal zenu, co mala za sebou 8 cs, ze ci chce z ostatnych deti urobit siroty, ale to len na margo toho, ze u 8 cs uz bolo urobenych. a vek mam 35R, deti 5,2,0
Dobry večer , Zienky.
Som tu nova, a mala by som par otazok.. je tu nejaka, ktora je sterilizovana, a podstupila umele oplodnenie?Ja mam dve dospele deti,uz samostatne, obe sa narodili cisarskym rezom, a po druhom cisari mi podviazali vaječniky, diagnoza, Stenoza Aorty . viac detí som si nepriala.a doktori v 90 rokoch. neodporucali.. teraz som vsak druhykrat vydata 8 rokov, a cim dalej , tym viac si s manzelom prajeme mat dieta, prirodzenou cestou to vsak nejde samozrejme.....jedine umelym oplodnenim... prosím vas, je tu nejaka takato osobka, ktora by vedela poradit, kam sa obratit, ako to vychadza finančne, ked niesom poistena na Slovensku, zijeme v zahraničí.. . mam po 40 ke. vdaka za rady a pomoc. pekny večer.
@vieramala no moja financne dost narocne umele oplodnenie tam sa aj dost caka na darkynu vajicok oplodnenych teda daju ta do poradnika a cakas kamoska cakala 6 mesiacou a poistovna im zaplatila len 1/3 viem ze platili okolo 5000 euro no neviem ci za vsetko viem ze si aj pichala nieake lieky do brucha a tiez boli dost drahe 😉 no vzdhalom na to ze mas 40rokou neviem co by ti povedal gynekolog ci by to nebolo uz riskantne a adopcia???
@timcikova31 jeeeej dakujeme🙂 a este povedal ze ked jazva nepraskla doteraz tak niet sa coho bat🙂
markinko.s gynekologom som uz komunikovala, pokial mam pravidelne menstruaciu,nevidí riziko, len ma upozornil, ze v staršom veku sa tazsie otehotnieva.
dakujem za odpoved, snad sa ozve aj nejaka, ktora toto osobne podstupila.
vdaka, uz som tam napisala. 😉
dakujem pekne... som pozvana na konzultaciu, teraz len trafit tu spravnu kliniku, či Bratislava, alebo Brno.. citala som rozne recenzie,. tak som zvedava , ale asi to brno.. o tom som citala same hodnotenia-
@markinko ,možem sa spytat, aj ty si bola, alebo sa chystaš na kliniku do brna? uz mi odpisali, 31.8. mam konzultaciu na klinike v Brne Reprogenesis.tak som velmi zvedava, ako to dopadne.pačil sa mi pristup, a narovinu mi napisali, ze v mojom veku je šanca s IVF s vlastnymi vajičkami len 2 percenta.preto mi hned navrhli liečbu darovanymi vajíčkami.tak som zvedava.. tieto skratky su mi neznamy pojem zatial, ale čítam a spoznavam nepoznane.
@vieramala nie ale dostbdobra kamoska bola a cakala priblizne 6mesiacou potom jej zavolali a nasli jej darkynu so 6timy vajickami ktore opladnia s jej muza spermiamy a teda uz oplodnene jej daju do maternici🙂 povedala ze super pristup presla si velmi dlhym procesom strasne dlho chcela babo narv hormonalna liecka vyse 2rokou neuspechu a teraz umele oplodnenie takze tak🙂
@vieramala este nevedia este len 2tyzdne co boli jej davat do maternici no na percenta jej povedali ze je to 70%sanca ale viem aj o tom ze este musela brat predtym ako jej dali termin nieake tabletky na presny cas teda vpresnu hodinu teraz uz len musia cakat ci sa ujme alebo nie🙂
Neviem ci zasabude platit ma kupene 6 vajicok teraz jej dali dva a este ma 4vajicka
Tak 4.cisarsky mame naplanovany na 39tt. Inac vsetko uplne v poriadku..ako pri ostatných tehu. nemusim sa setrit, mozem este cestovat, chodit na kupko...nahanat sa za detmi. 🙂 Takze u nas zatial pohoda.
Jazva ma neboli. A to mame dost maly rozdiel medzi detickami.
/trpezliva @ držím palce aby vám všetko dobré dopadlo, potom napíš ako ti to všetko prebehlo 🙂
trpezliva@budeš mať celú narkozu, alebo môžeš si dar spinal, nepýtala si sa? Ale mám vzor, že si nedám strelizaciu, že dá sa aj štvrtá 🙂
@timcikova31 ja mam tiez 3 sekcie a nadala som sa sterlilizovat, neviem ako by som to zvladla psychicky, i ked v inych zalezitostiach by to bolo vyhodne....moj gynekolog robil 6ty cisarsky a vraj v pohode.
Inak natlak na moju sterlilizaciu boli zovsadial -
- jeeemine 3 deti, to akoze ste uz skoncili, vsak? hovori mi predavacka v obchode s detskymi vecami,
- dalsia od ( meno mojho dr. ) co ma 3ti cisarsky a nechce sa sterlilzovat (moj dr. nerozhoduje o tom ci sa dam alebo nedam podviazat, je to len moja osobna volba, som si pomyslela) hovori sestricka pri objednavani sa na cs v zilinskej nemocnici
-na operacnom stole -dr. nechcete sterilizaciu? ja: nie, mam strach z hormonalnych vykyvov (jedine co ma vtedy napadlo povedat, inak nic som si nestudovala co to obnasa, lebo ma to nezaujimalo dovtedy)dr. a to vam kto povedal?, ja: jedna pani povedala (fakt ma nic mudrejsie nenapadlo) dr. aj ja mam vazektomiu a nemam hormonalne vykyvy, ja: povedala som mu, ze moje druhe dietatko bolo take chore, ze skoro zomrelo, ze by som si do konca zivota vycitala, ze uz nemozem mat dieta - toto je fakt pravda, dr:...a aku vahu mali deti predtym? 2950, 3500 a posledna 4130, ze on mi uz dalsie tehu neodporuca (beriem jeho nazor, ani ja vedome nechcem dalsie babatko), potom zacal, ze z kolkych manzelstiev mam predchadajuce deti - ja: no z jedneho, dr. ci mam vsetky deti s tym istym chlapom, ja: ano s tym istym..... takyto debat pocas mojej spinalnej sekcie sme viedli....
ale to len tak naokraj 😀 pocas ani jedneho tehu som nemala ziadne vazne problemy ani hospitalizacie, jazvy zahojene v pohode, moj dr. kontroloval utz. prve dve deti narodene v 40tt a tu v ziline ma zobrali prilis skoro, isla som na monitor v nedelu, ze citim malo pohybov, a uz si ma tam nechali (bez nejakej priciny, potom namerali tlak vysoky - ale to som mala aj predtym, preeklampsia to nebola, lebo som nemala bielkovinu v moci - a to do karty mi napisali, ze preeklampsia, v pondelok ma brali, lebo MALI VOLNE MIESTO NA SALE a to som bola 38+5, bolo to uplne narychlo, mala som mat celkovu anesteziu, tak som si priala, oni, ze spinalnu - akoze neustupcivost...atd. a na jiske mi doniesli podpisat papier, ze dieta je narodene v 40tt - hovorim, ze nieje, ze je v 39tt - a ta pani, dr. tak napisali (no dobre, asi to urcili detski lekari tak som podpisala) a neskor ked som odchadzala z nemocnice som dostala papiere, ze dieta narodene v 39tt tak som sa pytala na ten rozdiel, Dr. mi povedala, ze oni to urcuju podla ryhovania na nozicke, ze dietatko bolo v 39tt, ze u gyn. podla PM to moze vyjdst inak (i ked podla PM to bol 39tt) pytala som sa jednej lekarky v inom meste a ona mi hovori, ze nemozu robit cs bez ziadnych inych zlych prognoz a indikacii skor
@timcikova31 budem mat spinalku. Celkovu mi dr.neodporuca. ze vtedy su v strese lekari a musia rychlo.rychlo babatko vybrat. A pri spinalke maju dost casu riesit pripadne "prekazky"..zrasty a tak.
Ale upozornil ma vopred, ze mozu byt komplikacie, mocovy mechur je blizko a casto su tam zrasty po tolkych cisarakoch..atd. Na uzv tieto veci nevidno, az ked zenu otvoria zistia co ich caka 🙂 .
Napisem zrcite ake to bolo.
Zatial fungujem na 100percent. Aj cez vikend sa chystame na kupko.
@trpezliva ahoj tak sa a chcem opýtať ja mám za sebou 3 cisárske a som v 2 mesiaci bude 4 cisársky strašne sa bojím že mi môže prasknuť jazva aebo maternica a čo potom deturence je tam strašne riziko čiii????
Ahojte maminky tak je to tu som v 10 týždni čiže v druhom mesiaci zmenila som gynekologa nakolko môj ma stále odhováral že to nedopadne dobre prišlaa som k inému a on mi poveda že sa nemám báť že všetko dobre dopadne a bude robiť všetko preto aby sme boli obaja v poriadku po 3 chlapcoch sa modlím aby to bolo dievčatko
@mishelmamka Zažila jsem podobný přístup gynekologa, jsem ve 13. týdnu a má to být 3. císař. Doma mám holčičku i chlapečka, tak prý proč riskovat, víc císařů prý řeší jen cikánky a věřící.....šla jsem taky jinam🙂 Můj dvorní gynekolog, za kterým jsem úplně vystrašená odcestovala mi řekl, že se mnohočetným císařům přímo věnuje a že zkušenosti ze zahraničí, kde například ženy v arabských zemích prodělávají i 5-6 císařů (nemůžou jinak, musí rodit) jsou takové, že si s rupturou v těhotenství nemám vůbec dělat starosti. Je to z drtivé většiny záležitost rozběhlého porodu a kontrakcí, které dolní děložní segment s jizvou namáhají. Ke konci těhotenství si tě budou víc hlídat, pokud by tam byl nějaký náznak, že se jizva ztenčuje, tak tě říznou dřív, ale podle toho, co mi doktor říkal, tak i tenoučká jizva umí vydržet, dokonce prý i zažil, že při samotné sekci našli dírku v děloze a těhotenství normálně probíhalo🙂 Neboj, určitě to zvládneš 🙂
@dadushe dakujem a držím ti palce tiež kedy máš termín?? ja v apríli

markinko@ vždy som bola presvedčená, že po treťom si dám urobiť strelizaciu, ale teraz neviem, premýšľam, lebo tiež by som chcela dievčatko veľmi, ale mám aj veľmi strach. Ťažké rozhodnutie. Tiež mám 32 r.🙂 uvidíme čo nám osud prinesie 🙂