Majú silnejšie, obézne ženy ľahší pôrod ako štíhle?
Prednedávnom som stretla jedného známeho, tak sme si spolu trochu pokecali. Bol skalopevne presvedčený, že silnejšie až obézne ženy majú oveľa ľahšie porody ako tie štíhle. Ja s jeho tvrdením nesúhlasím, ale on by dal aj ruku do ohňa za to, že to tak je. Podotýkam, že nie je porodník a ani žiaden iný lekár a nemá ani ženu a deti. Čo si myslíte vy ženy, matky o tom? Je na tom niečo pravdy?
ja mam podla BMI podváhu a rodila som celkom lahko, 10 hodin od odtečenia vody, s tým že bolesti som mala bolavé len dve hodky pred samotným porodom predtým vobec neboleli, porod samotný trval možno 5 minut a regeneracia po porode uplne super aj šitie, ženy so mnou na izbe mi už večer po porode hovorili že by na mna nepovedali že som pred pár hodinami porodila.
Ja som chuda a boky sa mi zvacsili az mesisc pred porodom a aj to nie nejako extra a pribrala som len 9 kg mala mala skoro 4 kg cely porod od odtecenia plodovej vody trval 1,5 hodky to som naratala 7 silnych kontrakcii ale dalo sa to zniest a ani ma nejako extra nezasivali. Vraj na prvorodicku super. Takze bud som vynimka alebo je to cele hlupost.
Ja som tiez nižšia a za tehu som pribrala trinásť kil pri 3 to bolo 7kil pri 2 to bolo 5kil a pri prvom joj tam som bola Jak buchts.no moj posledný porod od pol 6 3 slabé bolestí od pol 7 každé 2minuty o pol 9 sme došli do porodnice a o pol jedenástej sme boli na svete.podľa mňa veľa záleží ako sa rychlo dokáže otvárať.ťažký porod moze mať aj taká aj onsks zena a tiez ľahký tak isto.
Mala si sa ho spýtať, či obéznejší muži serú rýchlejšie ako štíhli?
Je to somarina na ntu
@kawasaki17 myslím si o tom ze je to blbost na entu takto zovšeobecnovať - na porod ma vplyv x faktorov ako je vek zeny, je celkovy zdravotny stav, poloha dieťaťa, pevnost panvoveho dna atd.. Takže pravda na tom nie je nič. Možno práve naopak - obezne zeny maju vyššiu nachylnost na rozne komplikácie - tehotenstka cukrovka, problémy s tlakom...Záverom - to čo tvrdí tvoj kamoš je dríst.
tak ja vyvrátim jeho teóriu...od malička som štíhla, v tehotenstve som pribrala 8 kíl, keď som išla rodiť mala som 56 kíl , a pôrod bol rýchly, bez nastrihu, bez jediného štichu, nijako som sa na pôrod nepripravovala...a to ma každý strašil, že sa dobre potrápim, a nakoniec ako pán doktor povedal, mala som ukážkový pôrod 🙂
@kawasaki17 ja mám nadváhu, široké boky a rodila som 16 hodín s nástrihom vyvolávačkou a s pomocou sestričky

zaujímavá tema...
osobne mám 158 cm, a 50 kilov...najstaršieho som prenášala, chystali ma na sekciu, lebo som uzka, nakoniec po vyvolávačke bol za 4 hodky a 3 zatlačenia vonku...
čítala som aj teoriu, že treba sa opýtať maminy ako rodila a vy budete rovnako...
narodila som sa na chodbe na lehátku, na salu už nestihli prísť 😀 😀 😀