icon

Mali ste nástrih?

kristinka128
31. júl 2020

Baby mali ste nastrih pri porode?

Strana
z3
majulino
5. aug 2020

@kristinka128 aj ja som mala na 2 stehy. Nebolelo to vobec, sitie bolo neprijemne. Inak som na druhy den fungovala viac menej uplne v pohode. Chodilo sa mi zle ale nie kvoli nadstrihu, ale kvoli bolesti v oblasti platniciek z toho otrasneho porodneho kresla

bluka2
5. aug 2020

Nie

nini1010
5. aug 2020

Pri prvom ano.Samotny nastrih nebolel,sitie trocha stipkalo ale potom mi dost zneprijemnoval poporodnu rekonvalescenciu.Aaau 😱 Pri druhom som cvicila s aniballom a uz som nepotrebovala nastrihnut.Ten pocit po porode ked si mozes v pohodicke sadnut bol 100 a 1.

bluka2
5. aug 2020

A teda upresnim. 2x nie. Obe deti veľké 4380 g. Hlávka prvej 37-38cm. Žiadne natrhnutie. 1. krat som cvičila s epino a masáž hrádze a 2. krát len tá masáž už a aj to sporadicky. Žiadne šitie ani nebolo treba. Mala som úplne prirodzený pôrod bez zásahov a polohu som si vybrala sama ako aj všetko, lebo som rodila doma

sonakrajcikova
8. aug 2020

Áno ale totálne som netušila, že ma strihli 🙂 až keď ma zasivala cítila som posledne dva vpichy. Inak nič a myslím, že pokiaľ je riziko natrhnutia je strihnutie bezpečnejšie aj sa to tým lekárom lepšie šije ako keď sa to tlakom roztrhal kade tade.

dajana1983
12. aug 2020

@bluka2 fuha,kde su takéto možnosti prosím ?vás?mne povedali a to také mladé lekárky,že inú polohu ako v ľahu nevedia odrodit 🥴 nech tu ženu aj urve

bluka2
12. aug 2020

@dajana1983 píšem, že som rodila doma. A hlavne nerodia lekárky, tak by to už nejako dokázali aj v inej polohe 😉

slniecko187
17. sep 2020

Ahojte, svokra ma strasi lebo ze vraj nastrih je pri kazdom porode nutny a ze vraj brutalne to boli . Je to pravda?

yoxinka
17. sep 2020

@slniecko187
Je to blbosť 🙂

nela6
17. sep 2020

ja som mala pri oboch, po prvom som tri dni sem tam vzala ibalgin a "rozchodila" to, pri druhom som 2h po porode, ked ti dovolia vstat, sa postavila a fungovala, akoby som nerodila 😄 absolutne som to necitila, ani ked to zrobili, ani sitie, ani nikdy 🤷‍♂️

slniecko187
18. sep 2020

@yoxinka este ze tak 🤓

yoxinka
18. sep 2020

@slniecko187
Ešte takto. Nástrih nebolí. Robí sa to počas kontrkacie, to ani nevieš kedy spravia. Rodila som 3x. Pri prvom pôrode mi robili rutinný nástrih, ale celý ten pôrod bol totálne nezvládnutý odveci lekárkou, takže aj napriek nástrihu som bola potrhaná na kašu. Nástrih netuším, kedy mi spravila, len mi to potom povedala. Pri ďalších dvoch pôrodoch ma nestrihli, ale mala som veľké problémy s mykózami pri týchto dvoch tehotentvách a tak som sa dotrhala oba razy a šilo sa ostošesť. Po prvom pôrode som nevedela
2 týždne sedieť ... ale tam bolo ozaj viac faktorov. Po druhom, napriek potrhaniu a šitiu (mne praskla tá jazvaz prvého pôrodu), som 4 hodiny po pôrode chodila akoby sa nič nedialo. Je to všetko strašne indivindi, ale nástrih nie je nutný, to je somarina. Povedz svokre, nech ťa prestane zbytočne strašiť.

jullietka
18. sep 2020

@yoxinka s tym nesuhlasim. Ja som presne vedela kedy mi urobili nastrih,citila som to 🙂 ale ako nehadam sa....niekto to citi niekto nie

tatiana1329
18. sep 2020

@slniecko187 neni nutny a ani neboli. Teda ja som to necitila ani nastrih a pri druhom ani roztrhnutie... Keby mi nepovedia neviem nic 😂

yoxinka
18. sep 2020

@jullietka
Jasné, ja sa tiež nehádam ... ale bola to nejaká že neznesiteľná bolesť? 😉 Ja nerýpem, vážne sa pýtam. Lebo teda ani jedna moja kamoška, ktorú strihli, to necítila, ani ja, tak preto som si dovolila to takto zhodnotiť, ale jasné, môže asi bolieť.

jullietka
18. sep 2020

@yoxinka ako nieje to brutal bolest,oproti porodu je to nic 😁😁 ale riadne som citila ako mi strihol kozu,co ja viem ako ked sa porezes alebo tak nejak? Ale boli to asi 2 sekundy😁

slniecko187
18. sep 2020

tak mam sa na co tesit :D bud to budem citit alebo nie uvidime a dakujem vam dievcata za odpovede 🙂

krisbar
11. máj 2021

@dajana1983
@zuzanockamt
Otvorila sa tato diskusia po dlhych mesiacoch a aj potom co som zazila uz svoj porod. Tak pridam svoju skusenost.
Dlhe roky som mala traumu z porodu prave kvoli nastrihu, lenze ked som otehotnela som si povedala, ze spravim vsetko! Aby som po porode nebola ako jedna z vas, ktore tu tvrdite ze nastrih neboli, boli sitie, rany, hojenie, atd. A ze je to normalna vec. Pre mna nie je a nebude.
Prve co som spravila bol kurz prirodzeneho porodu , kde sme sa 2 dni venovali tomu AKO ma prirodzeny porod vyzerat a ze ked sa dodrzia na maximum vsetky telom nastavene procesy neexistuje aby sme sa trhali, nedajboh potrebovali nastrihy. Dalsia vec - masaz hradze, naparky, afirmacie, relaxaxie, sport, fyzicka praca v zahrade.
Dalsia a pre mna najdolezitejsia - dula a zazmluvnena lekarka pri porode, ktore zabezpecili, ze sa porod vyvijal prirodzenou cestou, bez nasilneho tlacenia, skakania po bruchu, nervozity casovej, mnou vybratej polohy (poloha na chrbte je absolutne najnevhodnejsia pre porod - pritlacena kostrc, ale samozrejme najvhodnejsia pre lekara - pekne sa postavina dieta si potiahne k sebe).
Samozrejme - bavime sa o zdravej mamicke, zdravom babatku. Ale co chcem povedat - porod sa zacina pracou mamicky so sebou, nerodi nas primar, lekar, ale rodime my. A ked nie sme pripravene, tak jasne ze si s nami budu lekari robit cokolvek len aby mali zdravu mamicku a zdrave babatko. Aj za cenu ze matka zaplati par stichmi. Mna pozreli len na druhy den po porode, ostatne dni len skonstatovali "vy akoby ste ani nerodila". A tak aj bolo.
Bohzial mnohe tu tvrdite, ze nastrih je bezna vec - nie je a dokazuju to statistiky so zahranicia kde sa nastrih robi ovela menej ako u nas.

Strana
z3