Mali ste pekný pôrod?
Ahojte, tu na forach citam len same negativne veci pri porode. Uz mam toho dost a kedze je to vsetko o strachu chcem sa nebat a poprosit tie ktore mali pekny porod aby o nom napisali. A myslim klasicky porod v nemocnici s nastrihom atd....🙂 dakujeeem
Tak ja jsem mela uplne uzasny porod. Zadne predporodni kurzy ani knihy To ze jsem se nezajimala o veci kolem porodu me nechavalo uplne v klidu a bez strachu, vazne absolutne jsem nemela strach. Rikala jsem si ze se tomu nijak nevyhnu. proste zatnu zuby, vydrzim a potlacim 😀 Reci ze prvorodicka toto nebo tamto jsem hazela za hlavu, kazda jsme jina a vsechno je individi.
Kdyz mi praskla voda v klidu jsme dojeli do porodnice, po ceeste zacaly prve kontrakce, na prijmu jsem se seznamila z doktorkou ktera me rodila a muzu rict ze od prvni sekundy jsem k ni mela duveru. Zadneho dr. jsem si neplatila. Na vzdycharne jsem byla s pritelem, predychali jsme dalsi kontrakce, potom asi 20min ve sprse a sli jsme rodit. Na 3-4 zatlaceni byl syncek na svete 😀 Cele to od odteceni vody trvalo asi 3,5h 😀 takze jako prvorodicka vyvracim povery ze prvorodicka rodi dlouho.
Hlavne se neboj a neposlouchej hloupe reci, poslouchej svoje telo 😀
Ja som tiež mala ako prvorodička skvelý pôrod. Od infúzky oxytocínu po narodenie malého prebehlo len 1 a pol. hodiny 🙂 Žiadny veľký stres, krik......a pod. Úžasné, stále na to spomínam v dobrom. A to nehovorím ako som sa neskutočne bála.....aj som 5 týždnov ležala v nemocnici.
No, ja som bola totalne vyplasena, ale preto, ze som nevedela, ako to cele dopadne. Nie je lahke byt pozitivny v takej chvili, aj ked matku caka cosi nadherne a pozitivne myslenie by porod mohlo len ulahcit (psychiku urcite🙂). Ja som chcela vediet vsetko a aj to, ze to bude tazke. Na videa o porodoch som nemala vobec zaludok, ale chcela som pocut skusenosti inych. Prvy porod je za mnou a ja zas tuzim po babatku, napriek vedomiu, aky narocny je porod. 🙂 Neboj sa a bojuj za to, aby si bola hned s dietatkom, ak nebudu pri porode komplikacie... Ja som mala pri sebe drobceka od porodu na sale 1,5hodiny a sice som bola unavena, bez maleho som uz nechcela viac byt. 🙂 Boli to nadherne chvile a bez komplikacii. Strach sa vytratil a spomienky su nadherne, napriek tomu, ze to bolo narocne. 🙂 Prajem ti, aby si si presla vsetkym tak, aby si si pamatala nakoniec to krasne a bola stastna a vdacna, ze si cosi take zvladla! 🙂
Ahoj.No ja si na ten svoj spominam len v dobrom.TP som mala stanoveny na 6.12.2012 ale nic sa nestalo.Az na druhy den.
Rano o 6:45h mi odisla hlien.zatka,pockala som do 8mej a volala sestricke svojho doktora lebo som mala prist na kontrolu.Povedala mi,ze nech zbehnem do nemocnice,pozru ma aj tam(nem.mam v mieste bydliska).
O 8:30 h.ma vzali na prijem,pytali sa,zec o mam.Tak som im opisala,ze teda den prenasam a odisla HZ.Spytali sa ma ci nemam bolesti a ja,ze nie iba trochu citim krize.Oni na to,tak mamicka uz si vas tu nechame,o chvilu bude po vsetkom 🙂 .
Prezliekla som sa do kosele a sla za doktorkou,kt.ma mala prezriet.Povedala,ze uz som na 4prsty otvorena,dali krystir a mam ist na wc a do sprchy.
Do 10tej sa nic nedialo,tak som si potom lahla na postel a preckavala tych par kontrakcii,nic strasne.
O 10:15 mi praskla voda,presla som na kozu,pozreli ma a s krikom sestricky,rodime,som presla do boxu na rodenie.Potom to uz malo rychli spad,nastrih som necitila,iba vecsie bolesti,do vtedy bolo vsetko OK,no a o 10:35 bola mala na svete.
Jedine co bolo pre mna neprijemne bol ten krystir a zasivanie,asi najviac.
A co sa tyka okolia,nikoho nepocuvaj,ja som si cele tehu vravela,ze vsetko dobre dopadne,rodilo uz vela zien,zvladli to,tak to zvladnem aj ja.Ak by som vedela,ze vsetky porody pojdu tak lahko,nevaham mat aj 10deti 😀 .
Vela stastia aj tebe 😉
ja som rodila 16 hodin, nakoniec z toho bola sekcia, ale napriek tomu tvrdim, ze porod je krasna vec. Nikdy som nezazila nic silnejsie a uzastnejsie ako to, ked som sa po prvy krat pozrela do oci mojho drobceka. Nevnimala som unavu, bolest, neriesila som doktorov...bola som jednoducho statstna 🙂 A prave od tohto momentu verim v lasku na prvi pohlad 🙂 🙂 🙂
AHOJTE ja som rodila normalne a uplne super cely porod prebehol super vecer o 2 rano ma zacalo boliet brusko potom som sa postavila a ponohach mi tieklo teple tak som sla za sestrickov ta usudila ze to bola plodova voda rano prisiel doktor vysetril ma a povedal ze som uz na 4 prsti otvorena ze sa mi cuduje ce ziadne kontrakcie nic ale ja som ich prespala citila som iba jemnucke take ako ked je menstruacia doktor sa mi cudoval ze na 4 prsty otvorena a zaidne bolesti nic a ja som si behala pochodbe potom povedal aby som sla ze pojdem rodit namna prisla panika lebo vsak prvorodicka ale potom to uastalo hnesd ako prisiel manzel a mozem povedat ze manzel je velmi velkov oporov zvlala som to pichli mi oxcitocin tak nejak sa to vola a potom uz tie bolesti boli naozaj riadne ze sa nedalo vydrzat ani dychat kricat a potom po 10 minutach som porodila krastnu dcerku karin bezproblemov beznastrihu bola som stastna ze to mam zasebov rodila som vo zvolene odrodila ma pani olejcova lubica ktora sa mi velmi cudovala prisli sestrickyy s inich odeleni a tie sa cudovali ze prvorodicka ako keby nic a bezbproblemov teras cakam druhe babo dufam ze bue chalan porod uz vie ako prebeha tak nemam az taky strach ta chvilka velkich kontrakcii sa da vidrzat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😝 😝 😝 😝
mam za sebou tri porody 🙂 vsetky tri boleli. chcela som aj epi, ale nestihla som ani pri jednom 🙂 nevadi. boli to rychle porody. a ta bolest za to babatko stoji 😉
nečítala som diskusiu, ale čo je vlastne "pekný pôrod" ? Pôrod bolí a aj keď ti tu 1000 žien povie, že mali rýchly pôrod, na 1-2 zatlačenie bábätko von, bez nástrihu, ....a ty pri tom svojom budeš trpieť 24 hodín aj s komplikáciami, tak aj tak si s odstupom času povieš, že to bol veľmi silný emocionálny zážitok a bonus na jeho konci je nádherná súčasť života.
Ja som nečítala žiadne veľké diskusie, nebola som sa pozrieť do pôrodnice, a video samotného pôrodu som si pozrela už ako matka 😀 , pôrod som mala v pohode (ale bohužiaľ aj s bolesťou 😀 ), o 16-tej odišla zátka, do 22-22.30 som chodila po chodbách, potom šup na pôrodnú sálu, v priebehu pôrodu malinká komplikácia a malá sa narodila o 0.55.
ja som rodila pred mesiacom a mám úžasné spomienky...do nemocky som prišla pred polnocou a o pol7 ráno bol synček na svete... kontrakcie sú cítiť, nenazvala by som to priamo bolesťou, ale sú jednoznačné... sama za seba však môžem povedať, že je to veľmi ľahko znesiteľné, dá sa to krásne predýchať, super pomáha teplá sprcha...samotný pôrod, teda už tlačenie je skôr úľava ako bolesť, takže sa to v poho dá zvládnuť... každá však máme iný prach citlivosti, takže je to individuálne.... stále však tvrdím, že je to o psychike, teda ak si povieš, že bude bolieť, tak bude... ak sa na pôrod budeš tešiť a spoliehať sa na seba, svoje telo, myslieť pozitívne, tak to pôjde ľahko, naozaj.
druhá vec je nástrih, tu musím povedať, že bolel... aj keď vačšina mamičiek tvrdí, že ten už ani nie je cítiť počas tlačenia. ja som ho cítila a to bola jediná skutočná bolesť počas toho celého procesu...našťastie to bola len možno sekunda dve, ale stačilo....
ale suma sumarum, ja som mala super pôrod a dopriala by som taký každej jednej 🙂
Ja som mala tažký a dlhý pôrod, druhý bol trochu kratší ale zase epi nezabrala (vychutnala som si kontrakcie kazde 2 minútky), sestrička mi pomáhala a drobci nie a nie von. Ale išla by som znovu 🙂 Z bolesti sa zrodila úžasna láska. Pôrod trvá len pár hodín ale dieťatko máš navždy. Manžel povedal že tam cítil úžasnú energiu. Netreba sa báť, držím palce!
jej ze pekny porod to sa tak dobre cita, ze potlacim 5 minut a dieta je von tak to sa u mna teda nedalo povedat ale uprimne zavidim kazdej a prajem to kazdej aby mala taky 5 minutovi porod
@silvika99 nuz ja ta potesim, druhy porod bol uzasny. rodila som v noci, sama so sestrickou a doktorkou..boli upozornene vopred mojim osertujucim lekarom ktory je zaroven primar na prvy porod, ktory mi vyvolavali tri dni no bolo to dost neprijemne... teraz, sama, v klude, bez kriku, predychavajuc bolesti, s nimi dvoma ktore akoby tam ani neboli, boli mile, ustretove, dodavali mi pokoj... povinne vysetrenia som nevnimala, teda som ich odignorovala a urobila som si to podla seba. ponorena do seba, verila som si, dcerka sa narodila (vlastne ako ta prva) na tri zatlacenia, bez nastrihu. nemali ine porody tak aj detska sestricka mi malu hned doniesla a kojila som ju cele dve hodinky leziac na sale...
obe porody som mala skvele, prvy porod bez epiduralky, neboli ziadne komplikacie ani extra silne bolesti, nastrih som akurat tak len pocula, nic som necitila, tlacenie trvalo dlhsie, bola som viac vycerpanejsia, takze som nemala sily tesit sa z malej, ale potom sme si to vynahradili, takze nie je sa na co stazovat ani sa coho bat
Druhy porod bol doslova za 5 minut (myslim tlacenie), o 5 rano zacali kontrakcie kazdych 10 minut, tak som si este poupratovala, pobalila malu k babke, o 8 som isla do porodnice, mala som prist neskor, lebo lekari boli na vizite a na tom svojom meetingu, o 10 zacali somnou robit, cakali sme, kym sa to vystupnuje, dala som si epiduraku, medzitym sme pokecali a nasmiali sa s porodnymi asistentkami a lekarkou, ked tu zrazu sme si spomenuli, ze mna caka chlap pred dvermi 😀 a v tom prisla silnejsia kontrakcia, PA v soku, ze ved uz vidim hlavicku, manzel skoro ani nestihol prist, 2 krat som zatlacila a uz som pocula maleho plakat, pocas zasivania som ho mala cely cas pri sebe, nevedela som sa nan vynadivat, nechali mi ho dost dlho aj manzel mohol pri mne dlho potom este byt. Mame kopec fotiek aj uzasne video prvych sekund maleho. Uzasny zazitok, s epi som si to cele uzila bez bolesti a rychlo 🙂
gween Milé mamičky ! Ak máte chuť pomôcť PA pri písaní dizertačnej práce a tým podporiť prirodzený pôrod, prosím vyplnte dotazník na www.studioprezeny.sk. Ďakujem. Ema
ahoj.,ja mozem povedat ,ze som bola s porodom spokojná 🙂 nemala som ziaden stres ani obavy-ani neviem preco 😕 .vsetko zazalo pekne postupne a aj prebehlo bez problemov. 🙂
Ahoj. ja som rodila teraz v decembri, prvorodička, 8 dni som prenašala. Mala som epiduralku. Moj porod bol nadherny.... A to doslova....Bolesti som necitila, malého som krasne vytlacila, dost som sa sice potrhala no vdaka epiduralke som sitie necitila. Dodnes vecer pri zaspavani spominam na porod ako na nadherny, uzasny, neopisatelny zazitok, len lutujem, ze som nemala manzela pri porode a ze to nefilmoval 😀 Bolo to krasne. Hned by som rodila zas, aj dnes 😀
ahoj. ja som na prvorodičku mala krásny pôrod, bol síce dlhší aj bolestivy, ale spomínam, na to ako na najkrajší zážitok vo svojom živote. Nemala som žiaden epidurál. rodiť mi dovolené a akejkoľvek polohe som si len zmyslela, vyskúšala som všetky možné, dokonca som počas pôrodu ja aj môj manžel dostali občerstvenie, ku koncu mi odchádzali kontrakcie, takže som musela dostať oxytocín a výživu,ale potom to už ľahko. 🙂
takisto manžel stále asistoval pomáhal, prestrihol pupočnú šnúru, hovori, že to bol najkrajší zážitok v jeho živote a bol neskutočne štastný, že tam bol. 🙂 🙂 žiadne kurzy som nenavštevovala iba čo som čitala na nete. bola som aj najstrihnutá a zašitá, ťažšie mi išla von placenta, ale aj tak vždy budem na to myslieť s usmevom a radosťou.. 🙂 🙂 🙂
Nadherny porod, sice bolelo to... , ale bol to uzasny zazitok v mojom zivote.. nestihli mi nic dat, ziadna epiduralka, pustenie plodovej vody, posledna polhodina boli velmi silne kontrakcie, ale aj tak by som nic nechcela zmenit .. a nebojim sa pripadneho dalsieho... Hlavne , ze sa maly narodil zdravy .. Bol to proste zazitok..
Ja som ako prvorodicka nebola na ziadnom pripravnom kurze, ziadne tehu cvicenia na fit loptach alebo tehu joga, ziadna dula, nepozerala som ziadne videa, iba citala knihu Devat mesiacov otazok a odpovedi, plus tu v sukromnej skupine s inymi tehulkami si pisala...Ja som plakala aj pri preventivke u zubara, nechcela som sa zbytocne stresovat. Napriek strachu a nizkemu prahu bolesti som hned od zaciatku tehotenstva vedela, ze rodit budem prorodzene bez epiduralky, tak som to citila... v utorok vecer mi odtiekla zatka, este som sa pytala mojej maminy, ako budem vediet, ze tie kontrakcie su prave, nie falosne, ake som posledne dni citila. Povedala mi, ze ked budu prave, tak to urcite spoznam 😀 kontrakcie zacali az v piatok nadranom o 2:32, kontrakcue boli nepravidelne, do nemocnice sme sli az vecer, dalsiu noc som nespala taktiez, kontrakcie neustupovali, rano som uz bola otvorena na sedem cm, kvoli tym nepravidelnym kontrakciam a nepostupujucemu porodu mi museli pichnut tri oxytociny, moj muz bol so mnou na vzdycharni i pri porode, bublinka sa narodila az 9:37 v sobotu rano, takze od prvej kontrakcie 32 hodin.. cely cas som bola pokojna, s nyslienkou, ze ziadna kontrakcia nebude trvat vecne a ze sa porodu nevyhnem. Dcerka sa napokon narodila po par zatlaceniach, bez nastrihu, bez stichu. Bol to pre mne ten najkrajsi a najvzacnejsi okamih v zivote, ked mi manzel vkladal dietatko do narucia a pri tom mu tiekli slzy stastia ( mne tiez ) kazdy porod boli, kazda tu bolest vnimame inak, no cez tu bolest sa rodi laska na cely zivot ♡ vzdy na porod myslim iba v tom najlepsom a velmi sa tesim, ked budem tehotna opat a budeme teraz uz v trojici sa tesit na ten krasny zazrak ♡