Maličká mi chcela vyskočiť z bruška. Stalo sa vám to?

m_o_n_c_a_k
10. aug 2011

ahoj baby mam taky pocit ze som vcera zazila co je to v tehotenstve ,ked mi vazne spatne. Tvrde brusko akoby mi moja malicka chcela vyliest z neho cez pupok a k tomu este tlak na zaludok takze som si myslela ze mi treba vracat a este k tomu zavrat. neuveritelne zly pocit.trvalo to asi 15 min kym to vsetko ustalo ,ale keby som sa postavila z postele neviem ci by som sa tam dostala spat. uffff ked uz som prezila toto :D ale je to dobra sprava ze malinka sa uz tisne ku mne a ku tatovi a tuzi nas uz vidiet. :D kludne napiste ak mate podobne zazitky a take mamicky ktore nevedia ze poslickovia mozu mat hoci aky priebeh nech sa nemusia vdaka nasim skusenostiam bat co to vlastne je a ked im je aj spatne tak nech si nemyslia ze musia ist do nemocnice :DDDDD este pre tie ktore nevedia co su to poslickovia :

m_o_n_c_a_k
autor
10. aug 2011

Dva až tri týždne pred vypočítaným termínom pôrodu sa zvyknú objavovať takzvaný „poslíčkovia“. Sú to maternicové sťahy – kontrakcie, ktoré majú už viac pravidelnejší charakter. Niekedy sa však ku sťahom v tomto období môže pridať i veľmi mierna bolestivosť.
Tieto kontrakcie, nazývajúce sa odborne aj Braxton-Hicksove kontrakcie, sú akýmsi cvičnými kontrakciami, ktoré sa objavujú na konci tehotenstva. Maternica sa tak pripravuje na svoju činnosť pri pôrode a trénuje. Ide o sťahy, ktoré trvajú len pár minút, v intervale nie väčšom ako dve - tri hodinky a najmä sa nezvyšuje ich intenzita, tak ako pri samotnom pôrode.
„Ak si však stále nie ste istá, skúste sa osprchovať v teplej vode a ak sa jedná o poslíčkov, mali by zmiznúť. Ak kontrakcie neprestávajú ani po horúcom kúpeli a sú sprevádzané aj stupňujúcimi sa bolesťami, ktoré navyše naberajú na intenzite, s najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná už o samotný pôrod. Aby sa do pôrodnice nešlo zbytočne, počkajte doma, kým pôrodné kontrakcie nedosiahnu úroveň pravidelných 5 minútových intervalov a až potom sa vyberte do pôrodnice“, radí MUDr. Radka Vetešníková - Koubová.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre