Mám pocit zlyhania pri pôrode. Ako ďalej?
Ahojte som po porode a mam pocit ze som pri nom zlyhala , bola som v 41tyzdni musela som nastuoit na vyvolanie porodu , bola som 40hodin v 5min kontrakciach , po oxytocine do zili som uz nezvladala tu bolest uz ani epi nezaberala, zacala som uz aj panikarit ze ako to dieta vytlacim taky strach som v zivote nezazila proste som spanikarila az som skoro odpadla …lekari ked videli ze to nezvladam a ani sa neotvaram tak ako mam tak sa pristupilo k sekcii zaco som bola v tej chvili strasne rada bolo to pre mna vykupenie ale z odstupom casu rozmyslam ze som zlyhala nechala som sa prepadnut strachu a preto som nezvladla prirozdeny porod
@k47 dobrý postreh, spomínam si aj ja na tie komentáre naživo, a aj vtedy som si to uvedomovala a tešila sa, že dieťa je v poriadku, len som mala stále pocit, že JA akoby nezaujímam nikoho.
Najprv ten strach, prečo nepostupuje pôrod, prečo čakajú na najhoršie, úplná neistota, prosba o sekciu, veríš, že však oni snáď vedia, a následne informácia, že dieťa má slabé ozvy.
Potom sestričky, ktoré vôbec neboli nápomocné a spomínam si, ako jedna druhej sarkasticky povedala, že "sekciaaaa, vraj nepostupujuci porod, vraj...". Nevieš ,či je dieťa OK, ty si dolamaná, ako by ťa prešiel kamión, nevieš, ako sa v tom stave postaráš o dieťa (nikto ti to neukáže, ako vtedy to malicke chytiť, držať, kojiť). Potom, keď som naznačila mojej mame, že nie som úplne OK, odpoveď bola, je to jedno, nerieš, hlavne, že dieťa je zdravé, čo by si chcela. A pritom ty sa úprimne tešíš, že je maličké v poriadku. Kamoška ti do telefónu povie, že jooooj, tak to potom nič, potom akoby si ani nerodila. A vtedy to niekde začne. Hormóny sa zbláznia, do toho všetko okolo a ináč racionálna, pragmatická žena, ktorá možno ešte pred mesiacom pred materskou riešila ľavou zadnou pracovné povinnosti a napr. viedla tím ľudí, či rozhodovala súdne spory, je zrazu na kašu a utápa sa v tej neistote, nejakej tej sebaľútosti a vo výčitkách. Neviem ani porodiť, neviem ani kojiť.
Dnes to už beriem v pohode, ale vtedy to bolo sakra náročné. Sama so seba som prekvapená, ako mimo som vtedy bola.
Tieto vyvolavane porody su hrozny grc :( a nemali by sa volat prirodzene...
Aj ja som taky prvy mala (zdr.dovody 37tt). Som skoro zosalela. Ale k sekcii nepristupili. Spatne to vnimam tak, ze vdakabohu ze som sa este zaobisla bez kliesti a pod, a ze to dietatko dalo bez nasledkov. Lebo dieta sa moze pridusit pri tychto vaginalnych extrakciach...
@dkethe Aj ja si myslim ze su velmi nezdrave a castokrat sa pri nich nieco pokafre a potom to lekari musia zachranovat akutnou sekciou a este to aj podaju matke takym stylom ze dobre ze sme tu, lebo inac by ste neprezili, ale fakt ze to boli oni kto nutil zenu do vyvolavacky je uz bezpredmetny.
To je úplne v poriadku. Ja som mala štvrtý pôrod sekciou. Nikto to pri štvrtorodičke nepredpokladal. Predošlé tri pôrody boli prirodzene. Mala som rovnaký pocit zlulyhania po sekcii. No keď som sa pozrela na malého a videla, že je v poriadku tak som nato hneď zabudla. Klobúk dolu za tu výdrž v kontrakciach. Ja som nemala toľko dokopy pri štyroch pôrodoch.
Autorka, toto nie je prirodzeny porod, co popisujes. Ja som rodila 3 krat, prve dva v pohode a treti v 41+1 tt bol vyvolavany. Vôbec som nemala telo pripravene, ani dieta nebolo....krcok mi ani uplne neotvorilo, porod za 100 bodov to bol - nastastie sme prežili. Ale neda sa to porovnat s porodom, ktpry sa spusti sam, pripadne sa mu pomoze az ked je telo nachystane. Ps: ja doteraz nechapem, preco ma nevzali na cisarsky, ked mi krcok ostal zaseknuty, dieta 4,4kg, spociatku sa zdalo ze bude mat ochrnute rameno atd... Proste vyvolavany porod nie je prirodzeny! Nic si nevycitaj, ja si vycitam len to, ze som sa nechala do toho dotlacit a nepockala som na telo (vsetko bolo ok, dieťa, placenta, voda ..mohli sme pockat)
Čo by si povedala všetkým ženám, čo rodili cisárskym a cez vyvolávačky? Že všetky zlyhali? A že sa majú za to týrať do konca života? Predstav si, že to hovoríš inej žene, ktorá rodila rovnako ako ty. Povedala by si jej to?
Tiez patrim medzi zeny, ktore na porode nespominaju v najlepsiom. Mne sa rozbehol prirychlo, mesiac pred terminom. Dieta otocene koncom panvovym.sekciu nestihli, zdravotnik v sanitke podla mna dakoval vsetkemu v co veril, ze som neporodila v sanitke. A aj ja, kto by maly neprezili, keby sme to nestihli. Za sekciou by som vtedy dala vsetko.
Autorka, si zdravia Ty AJ drobec a to je to hlavne. Ako prisiel na svete je nepodstatne, pokial ste obaja zdravi. Bude lepsie, casom. Alebo ak to tak cities, vyhladaj pomoct.

Mala si 40 hodín bolesti a pôrod nepostupoval... Ako nikde si nezlyhala na môj vkus skôr lekári mali skôr pristúpiť na cisársky....