Mám týždeň do pôrodu
Prosim potrebujem poradit tyzden do porodu...co si vybrat porod ritkou alebo cisarsky
urcite cisarsky, rizika spontanneho porodu pri KP najma u chlapca prevysuju benefity a naco zbytocne riskovat
@veronikax preto sa pitam ci to po nom moc boli
Ved to predovsetkym by mal urcit lekar🙂
@alexandra1104 mesiac pred porodom by uz malo byt, takze nejaky ten cas si mala. Ver, ze sa este otoci, i to sa stava - este by som na cisarsky nesla.
@veronikax dakujem moc
@dionyzka moja dr pockame pockame a nic
@alexandra1104 aj prirodzeny porod velmi boli 🙂 aj cisarsky 🙂 ... teraz nemysli na bolest 🙂 Ale mysli na to .. co je lepsie a bezpecnejsie pre babatko 🙂 ty to vydrzis 🙂 Mamky vsetko vydrzia 🙂 Potom nam daj vediet prosim ... ako to dopadlo 🙂 Drzim palce 🙂
@veronikax dakujem ti strasne moc uz som troska kludnejsia
@alexandra1104 este pockaj i v den porodu sa moze otocit. Cisarsky sa da urobit vzdy, i ked zacnes rodit - pokym nebude uz zostupene v porodnych cestach. Na planovany, by som nesla. Dobre to dopadne, uvidis.
porod KP urcite maminy zvladli aj Ty.Drzte sa🙂
@dionyzka no ja si ho asi naplanovat pojdem
ach zeny prestante jej pisat ze nech pocka este v den porodu a pod..neboj sa ziadneho cisarskeho-ja som sice nemala cisarsky ale keby mam mat nevaham, co je natom rodit cisarsky????neikotre by nemenili vobec a verte mi su aj take. rodit KP neni med lizat!!!!!!!!!!!!!!!sice ja som bola porodena KP ale to bolo pred 30 mi rokmi!!!!!!!!!!!!!!nato su teraz napr. sona ktore maju zabranit takym ohavnostiam na zenach!!!!!!!!!!!
@angelinja dakujem moc
ja radim zakladatelke nedaj sa prehovarat , sice je to na tebe ale nepokusaj stastie, ano mozete to prezit obaja v pohode ale co ked....
@angelinja keby to prislo samo a mali siel vonku a sam od seba tak porodim aj normalne ale cisarskz si vybavit mozem
@alexandra1104 nemas zaco ,neodhovaram ta...je to vzdy na tebe ale KP nie je normalne otocenie dietata!!!!!!!!!!vela dr by nedovolilo nidky rodit normalne.je tam tisic moznych rizik... nemozem citat tie prispevky zien ktore by len"prirodzene "ccheli rodit
@angelinja mne je jedno ako ale nech to mame za sebou to uz nezvladam ten stres aj tak aj tak je nahovno
okrem toho ze cisarsky??zeny ja som rodila prirodzene dr malo skoro 4 kg , vraj som bola ôpotrhana normalne...viete kolko som nemohla normalne sediet??vyse mesiaca soms i sadala bokom...problemy som mala pol roka ...som citila ranu atd....moja svagrina po cisarskom bola jak rybicka takze nemyslim si ze cisarsky je taky hrozny, okrem toho vela zien mava nasledky po prirodzdenyh porodoch cely zivot...
@alexandra1104 verim ti neboj raz len to pride...
@angelinja max tyzden pojdem to zajtra poriesit do porodnice esteraz dik
ja som rodila prirodzene a dalsie sekcia.Je to indivindi.Da sa to zvladnut.Myslim si ze @angelinja to zvladli vsetky a aj @alexandra1104😉
Ak si prvorodicka tak by si mala isť cisarskym ak nie tak ta mozno nechaju ako sa to rozbehne, tak mi to vysvetlil doktor. Cakala som chlapca a bol tiez zadockom a bol to druhy porod. Prvy porod som mala klasicky. Bola som skor v nemocnici o tyzden, keby nahodou, ale odtiekla mi plodova voda o 1h v noci, kontrakcie som mala ale som sa vobec neotvarala, tak ráno primar rozhodol cisarskym. Mna tento cisarsky bolel dosť, potom som mala este jeden cisarsky a ten uz tak nebolel. Ale si myslim ze u kazdej je to ine. Niektore si chvalia ine povedia nikdy viac.A keby som si mala vybrat ci klasicky alebo cisarskym tak neviem, pri klasickom to boli pred porodom myslim kontrakcie pri cisarskom po. Ale musi sa to vydrzať. Drzim palce az ste zdraví.
@alexandra1104 moja skusenost,prve syn KP chystali ma na klasika porod,ale vsetko sa zvrtlo uplne inak,bum cisarak...v noci urgent,zvladla som to... Mam este dve deti a tid tiez uz planovanou sekciou.. Mam "vyssi prach bolesti" akurat po kazdej sekcii na druhy den ked ma postavili na nohy,zviezla som sa na zem...preslo,prebolelo hlavne ze je vsetko ok.
Ako sa rozhodnes tak bude,drzim palecky 🙂
@kibuk dakujem moc
Za malicko,len nech ste v poriadku 🙂
Moja mama ma rodila,aj brala ritkou. Normálne,ale tak to bolo voľakedy. Nehovorila ale že by to bol nejaký horor. No neviem,to je asi individuálne
@alexandra1104 ja osobne by som dala na svoju intuiciu a na skuseneho lekara. Jedna Ti tu bude radit tak, druha onak - podla toho, co sme kazda zazila, co mame nastudovane a podobne.
Drzim palce, nech to dobre dopadne a nech ste zdravucki a vela stastia k dobremu rozhodnutiu.
urcite by som nesla prirodzene. ja som bola zle otocena a dotetaz mam nasledky.. vtedy sa nerobili sona... ako ma tahali urobila sa mi hrca na krku a dokonca zivota musim cvicit, aby sa mu svalstvo nskracovali a dokazala som rovno drzad hlavu..este k tomu som skoro zomtela a lekari sa vyjadrili, ze som sa narodila zazrakom... mama si mesiac ani sadnut nemohla..m
a inak sa sc netreba bat.. ja som mala sice akutnu,ale zotavila som sa rychlo.. za 2 tyzdne som nevedela, ze som aj rodila

@dionyzka prave preto sa jej pytam 🙂 ci ho uz mala 🙂 su mamicky .. ktore sa postavili bez problemov... a su take... ktore sa postavili ale s poriadnymi bolestami 🙂 ja som patrila medzi tie.... co si to vytrpeli ... ale aspon som vedela... ze dieta bude v poriadku . A stalo to za to . Bolest presla po nejakych mesiacoch. Mne v tedy islo najviac o malicku ... nie o to .. ci ma to bude boliet alebo nie. Ale buducej mamicke drzim palce...
@alexandra1104 vsetko dobre dopadne 🙂 akokolvek sa rozhodnes 🙂