Mám týždeň do pôrodu
Prosim potrebujem poradit tyzden do porodu...co si vybrat porod ritkou alebo cisarsky
@alexandra1104 cisársky. Švagriná rodila dieťa - bolo zadočkom a dlho sa z toho pôrodu spamatávala. bol to jej druhý pôrod....
Ja by som si vybrala urcite cisarsky, pri vaginálnom porode hrozia dost velke porodne poranenia a ak ide o chlapceka, aj poranenie semennikov...
@alexandra1104 chlapceka ritkou rodit nemozes
@veronikax ano da sa rodit ritkou
@bonaqa2013 rodila normalne
@dionyzka mozes
@alexandra1104 áno, lekári vraj neskoro nato prišli že mali spraviť cisársky....
@alexandra1104 a to poranenie semennikov sa potom ako riesi.
Ak sa moze, ja som za prirodzeny. Alebo nech sa pokusia babatko v brusku otocit nejakym hmatom.
@alexandra1104 ale tak isto by som to neriskovala .... a isla by som na istotu .. preco trapit seba a dietatko ??? Ak sa da.... treba to ulahcit. 🙂
@dionyzka na slovensku sa hmaty tohoto typu nerobia
Ja som rodila cisárskym.
@veronikax neviemco robit stres strasny strach hrozny
@slavka1307 dakujem
ak nie je prilis velke, normalne sa da porodit aj prirodzene bez následkov, najlepsie sa poradit s lekarom, predsa len maju najviac skusenosti.este aj v den porodu sa moze otocit, aj ked zacnu kontrakcie.
@alexandra1104 porozprávaj sa s lekárom, záleží od veľkosti panvy a dieťatka, nie je to obvyklé, ale ja som sa tak narodila bez problémov
cisarsky !!! na co riskovat !!! ked sa zasekne ?
@monika15 dakujem
@alexandra1104 Ja som mala cisarsky ... lebo malicka mala tak otocenu pupocnu snuru okolo seba... ze ju nepustilo ani do porodnych ciest.. a ani som sa neotvarala ... po 9 hodinovych brutalnych kontrakciach . Takze mam sekciu .. a mozem ti povedat.. ze sekcia stoji za to krasne zdrave babatko. Ja na tvojom mieste... by som nevahala.... a vyprosila si sekciu. Pre pokojn na dusi ... ze neublizim babatku ani sebe. 10 cm jazvycka ti zrastie ... a ani ti ju nebude vido 🙂
@veronikax su moc velke bolesti po cisarskom
@alexandra1104 uz ti robili cisarsky ? 🙂
Chlapca radšej cs, dievčatá sa rodia aj koncom panvovym. To by mal odporučiť ale aj tak gynekológ, vzhľadom aj na veľkosť baba.
@alexandra1104 skoda, ze si sa o to nezaujimala skor - ten hmat robili mojej susede, babatko krasne otocili a porodila bez akehokolvek poranenia. Vsetko na Slovensku. Ale kde a ktory lekar, naozaj neviem. Lem viem, ze hladala a lietala po lekaroch aspon mesiac.
Ja viem tiez tak,ze ak je chlapec otoceny KP,tak sa robi sekcia...ja som mala dievcatko KP,ale kvoli nepostupujucemu porodu to bola sekcia,pravdupovediac znasala som to dost zle,s odstupom casu sa az cudujem,preco som si z toho robila az take stresy..samozrejme,najradsej by som bola,keby sa mala narodila prirodzene,ale podstatne je,aby si bola aj ty aj babo v poriadku..nech uz budes mat porod akykolvek,hlavne sa skus upokojit,nech neprenasas stres aj na babo..drzim palce,nech to dopadne podla tvojich predstav 😉
@dionyzka u nas to nerobia imformovala som sa
@sedem je to tazke aj kedje toto moje druhe babo
@veronikax nie prve som mala normalne
@alexandra1104 nestaci sa pytat 1 - 2 lekarov, treba hladat odbornika.
@dionyzka clovek nepocita stym ze sa neotoci

@alexandra1104 porod ritkou ? to sa da ? 🙂 Ak sa ti babo neotoci .. alebo ak ti ho oni neotocia.. tak sa asi urobi cisarsky 🙂 Cisarskeho sa netreba bat 🙂