Manžel nechce byť pri pôrode
Ahojte, je tu niekto, kto to mal tiez tak? Mojho som sa dnes pytala, ci by siel so mnou na taku teho predporodnu pripravu, chodi sa tam v paroch.😁 A on rezolutne odmietol, ze co by tam robil a pri porode takisto. Ze tam ma byt lekar a sestricky😁😁😁 On je taky, ze s nim sa pohnut neda, takze viem, ze to ozaj tak bude.
Ze on chce vidiet dieta umyte a zabalene uz.
Je mi jasne, ze z neho hovori strach, ze "nieci uvidi" a odpadne pri tom..
@nika_val akoze nechces vidiet dieta hned po tom, co ho vytlacis? Fuuuuha, najkrajsie momenty. Ja som deti cele dve hodiny nedala umyt, mala som ich obe na sebe spinave, krvave, hlienove a bolo to to najkrajsie. Vola sa to bonding. Prave vtedy sa vytvara prvotne puto medzi matkou a dietatom, prave vtedy sa dieta intuitivne prisava, citi tvoje teplo a tlkot srdca. Citi to najdolezitejsie, co v prvych chvilach citit ma. Nie ruky sestry, doktora a perinu. Ale matku.. no ved pochopis, az raz dieta vytlacis 😅
Napíšem ti moju čerstvú skúsenosť z tohto pondelka 😀
Priateľ bol somnou iba vo vzdycharni a úplne mi to stačilo, síce ja som ho sama nechcela pri pôrode, ani on tam nechcel byť, ale poviem ti úprimne, neľutujem toto rozhodnutie 🙂 môj má obavy z krvi, myslím si síce, žeby to vydržal, ale rešpektovala som jeho želanie a hlavne svoj pocit. Mala som odhad váhy dieťaťa 2900 g a narodila sa mi 4200 g babizňa, nechci vedieť čo tam somnou stvarali a aké muky som prežívala, keďže som nestihla ani epidural. Tým ťa nechcem vystrašiť, len poukázať na to, že v tých bolestiach by ti aj tak nijak nepomohol a mne osobne by šlo stále po rozume, že čo si asi tak môže myslieť o tom čo vidí. Ja som sa cítila veľmi nedôstojne aj v momente kedy ma šili a zavolali ho ku mne, on si to vôbec nepamätá, ale ja aj napriek bolesti som riešila to, že sa cítim ako žena veľmi zle, že ma môj chlap takto vidí. Ale to boli možno len pocity bezprostredne po pôrode, ktovie 🙂
Tak iba toľko, pri najhoršom chvalabohu nebol pri mne, potom keď mi malú priložili na 2 hodiny na hruď už áno 😊 a bohaté to stačilo 🙂
Teda, požehnane 4kg na prvorodicku, ta ozaj mohla rozvaliť, chudatka obe. Prosím ta, dnes nejako zaťažujú maternicu, aby sa zavinula? V 90.rokoch som si musela 2 hod. po pôrode tlačiť rukami na maternicu, celého sveta dost a každých 15.min sa niekto vynoril, ruky mi presunul o cm hore, dole a zbuzeroval, ze zle držím. Z vedľajšieho boxu sa ozvala nejaká huba nevymachana😃ze v Piešťanoch majú na to nejaké vrecka s pieskom. Ci sa už niečo posunulo v tomto smere. Ešte sme na 4.den dostali pich proti TBC, toto peklo skončilo 2012.
@ajuga tak zase nemusí to byť až také nevyhnutné. Chápem, že mnoho žien si to praje ale chápem aj ženy, co vôbec po tom netúžia.
Mne napríklad syna doniesli už umyteho, zabaleneho, bonding sa nekonal kvôli tomu, ze ja sama som bola úplne vyčerpaná a po 5 minútach som bola rada, ze ho zobrali preč
Prisal sa bez problémov potom a ani na pute to nijako neuškodilo.
Dcéru mi dali hneď po narodení, tak ako bola a úprimne poviem ze nič extra zvláštne som na tom nevidela (a radšej by som tiež, keby ju najprv umyli a okupali).
A prisala sa takisto ako syn aj puto je rovnaké, sú to moje deti a ľúbim ich.
@ahhola veruže požehnane 😀 sama som nečakala, aj keď teda mala som pocit podľa toho ako ma bolela v poslednom mesiaci vyslovene koža, že to bude veľké bábo 🙂 paradox je, že ale ani nepriek tomu nemám jedinú striu 🙂
A nie, maternicu nijako nezaťažujú, jedine čo robili tak keď vlastne vyberajú placentu, tak mi niekoľkokrát zatlačili na brucho, neviem síce prečo, ale viem že to bolo nepríjemné, aj keď teda oproti tomu jak mi dvaja skákali po bruchu a tlačili vonku malú, to bolo nič 🙂
Pozerám, ale že ty si mala tiež krásny zážitok, kokos 🤭😁😁
@ahhola v 2014 v kochu mi dali ohriaty piesok na brusko, pomoc pri zavinuti maternice, podla mna zalezi aj od sposobu porodu a ci si prvorodicka....aj ako sa citis....ja ti ani neviem povedat, ci mi to pomohlo, proste mala som ho 🙂 no a v 2002 mi zrolovala sestra daco do valca a na to som si na brucho lahla .... v 2005 to neriesili napr.... radsej by mali dotiahnut, aby rodicky siel pozriet po porode fyziotepaeut, vysvetlit im, ako sa maju hybat, zdvihat, co robit nerobit, pekne adresne podla zdravotneho stavu...bolo by menej diastaz a aj inych nezelanych udalosti po porodoch
@celasapremenim tak predsa piesok😃ale vlastne je to logické, je dostupny, tažký, pekne sa rozloží a zaťazí a v zime dá nahriat .. Ešte mi napadlo, nejaká bebena, co rodila v Japonsku písala, ze tam ženy po pôrode stiahnu do korzetu, tiež asi aby sa maternica zmensovala rýchlejšie. 🤗
@ahhola niektore viacrodicky maju problem a bolestive zvinovanie maternice po porode a tam to vraj pomoze, presne ako pises, rychlejsie sa to zavinie a kratsie to tym padom boli...ja som nemala s tym problem, asi preventivka to bola
Podla mna lepsie, akoby prekazal. Aspon realne zhodnotil svoje moznosti. Kamoskin chlap tiez isiel len "na silu" a mamoska to olutovala. Snazil sa, no bol nervozny, skor na pritaz a vzdy ked to spomenu, tak cely zbledne.
Svagor zas odpadol🤷♀️.

Ahoj,ani môj nechcel byť. Nakoniec ani nemohol,boli cisárske. Ale za to je to ten najlepší otec pre naše deti,akého som si mohla želať. Hneď od začiatku, bol úplne rovnocenný v starostlivosti ako ja,okrem kojenia. Pozri sa na svoju situáciu z nadhľadom, o tom je manželstvo, mať porozumenie jeden pre druhého. Všetko dobré ti prajem!